TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BENDE GEÇMESİNİ BEKLİYCEM ARTIK BU ARADA BEBEĞİMİN KİLOSU 36 HAFTA 1 GÜNLÜKKEN 2882 GR DI NORMALMİ SİZCE
selaam biz az önce kontrolden geldik,bebeğim iyiymiş çok şükür,5 gün sonra sezaryen olucam inşallah.nst de ilk defa 57 lere çıktı kasılmalarım ama düzensiz olduğu için bi sıkıntı teşkil etmiyomuş.
Herşeyi konuştuk,epirudalin nasıl yapılacağını,acı hissetmesemde neler hissedeceğimi hepsini söyledi.
9 kişilik bir ekiple giriyormuş doktorum ve 2 kadın doğumcu beraber giriyolarmış,ekibi isteğim doğrultusunda sadece bayanlardan oluşturacak.Çocuk doktorunu bile benim seçmemi istedi.Çok rahatlattı beni,içim çok rahat gidicem inşallah doğuma.
Doğumun 2. günüde yenidoğan sünnetini yapacak doktordan da randevu aldık.
Bakalım Allah işlerimizi rast getirir inşallah.
cnm bende bebeğimi bir an önce kucağıma almak isterim (hatta pazartesi doğuma çağırdı doktor erken diye gitmedim) ama suni sancı çok zor oluyormuş hiç nefes almadan geliyormuş,açılmamda yok beklemedeyim inşallah kendi sancım gelir.
deryamı bende çok merak ediyordum açılması yokmuymuş o kadar yürüyüş yapıyordu bende çok yürüyorum
destina evet cnm az kaldı ama kendi sancımı bekliyorum suni sancı çok zormuş doktor bu kezde salı günü çağırdı çatı kontrolü yapacak heralde.dün doktor çıkışı dolmuşa binmeden yürüyerek geldim açılmam olsun diye çaba sarfediyorum ama genetikse yandım çünkü annemin rahim ağzı darmış ve 4 cmden fazla açılması olmazmış kesi olurmuş korkuyorum çok fazlaepidural normal doğum hakkında ne düşünüyorsun sende kesi oluyormu yoksa 10 cm açılıyormu?annemde her seferinde bel ağrısı yapar diye caydırmaya çalışıyor nasıl olsa epiduralsizde kesilmeden önce uyuşturuyorlar 4cmden sonra epidurali yapacaklar okadar sancıyı çekip epiduralin anlamı yok diyor.sancı çekmek doğum anından daha zor diyor.ama ben epiduralsiz cesaret edemiyorum normal doğum tecrübesi olan arkadaşlar yardım lütfen:18:
günaydın canım... daha günün dolmasına var neden acele ediyorsun ki? diğer arkadaşlar aceleci bebişlere sahipmiş demekki, sabret böylesi daha iyi inan bebeğin bağışıklığı, akciğeerleri daha iyi gelişiyor. gözleri vs. 42. haftaya kadar bekleyenler var öyle düşün... 40 haftan dolunca baktın bebek inmiyor çatı muayenesine göre bir yol çizer drun ona güven bence... arkadaşımın çatısı az da olsa dar dendi onu bile bebek iner mi acaba diye beklediler inmedi 40. haftada sezeryan oldu... acele etme bence...ben de dra normal istiyorum diyince bekleyelim o zaman dedi ben de bugün 37+1im artık 40a kadar yolu var...
birde doktora sordum internetten doğum hikayelerini okuyorum arkadaşlarımdan soruyorum kordon uzunluğu normal doğum için önemliymiş bebeğiminki nasıl dedim.dolanmış bişeyin uzunluğunu bilemem dedi.ve önemi %1 dedi.kordon bir karış olsa bile önemli değil dedi.bazılarının 3 dikişi oluyormuş inşallah az dikiş olur dedim o sadece dıştan gözüken dedi her doğumda 25 30 iç dikiş atılır dedi.:18::18:
Bnmki 34+5 cnm,evettttt yeni yili girsin hatta yilbasinda bile olmasin diyormmama iste malum normal doguM ne zmn gelceGI de belLI olmaz da.yilbasi dogarsa cocugumun dogumgunleri hep gume giderr DIYOrum birde:)))) horsey sorucam suan enerjin cokmu? Son haftalar ogle oluyormus gebede.AMA varsada sarcoma yat dinlen bebis yorgun olmasin,seni de Juliana beveled bekleyecegnden aman yorulma
öyle canım daha gunum var ama sezeryan olucam ben..sancı çekmeden alması gerekmıyomu benmı yanlış biliyorum :)) ben sonuna kadar bekledıkten sonra ne anladım o sezeryandan normal doğururum olur bıter:))) neyse artık bı bıldıgı vardır elbet hayırlısı 2 hafta daja sabretcem :)
gözün aydın cnm. benim de içim hiç rahat değil nedense. belirsizlik beni mahvediyor
Halimecim bunaltma kendini,doğum şeklinde mi bi belirsizlik var?Benim 2.bebeğim olduğu için sezaryen olacağım belliydi zaten.Ama ilk doğumumda 38.haftaya kadar normal beklerken,40+4 te sezaryen oldum.Yani belirsizlik hepimizde var aslında.Benim günümü belirledik ama doktorun odadan çıkarken,doktor sancı,su,kan vs gelirse hemen telefonlaşıyoruz ve sezaryene alıyoruz dedi.
Belirsizlik hep var,Allah hayırlı vakti nasip etsin inşallah.Sende sıkma kendini,sayılı günlerdeyiz artık.Öyle yada böyle gelecek bu kuzular inşl.
hımmmm anladım canım ben ilk gebeliğin sanıyordum kaçırmışım orayı... bunu dr gözden kaçırmamıştır herhalde... komşumun dr'u da ikincisi sezeryandı 39+5 te almış riskin yok diye ki sancısı da olmamış belki de dr da onun gibi düşünmüştür..ama her sancı her açılma sütün gelmesini hızlandırıyormuş bu da bana direnme gücü veriyor açıkçası...
dostum korkutma bizi:18: biz 3 dikiş bilelim yeter:) dr arkadaşıma dedim böyle normal doğum istiyorum falan diye bilsen başına gelecekleri istemezsin deyince onu da susturdum:) yani korkunun ecele faydası yok Allah kolay doğum nasip etsin... ben yine kendimi şanslı hissediyorum teknoloji gelişmiş ve özel hastanede dr kontrolünde bir sürü kişi ile doğuma gireceğim... eski zamanlarda yaşayan analarımız ne yapmış bilmem... yaşı küçücükken çekmişler acıları ben 27 yaşındayım bilinçliyim dayanırım herhalde...
umut2626 sen epidural mi istiyorsun?prenses doğum diyorlar bakalım ne kadar prenses
yok canımya ne enerjıısıı :))) ıkıı iş yapıyım dıyorum bıtkın düşüyorum yoruluyorum hemen yürüyüş falan yapamıyorum son gunler çok sıkıntılı..nerde enerjı falan
selaam biz az önce kontrolden geldik,bebeğim iyiymiş çok şükür,5 gün sonra sezaryen olucam inşallah.nst de ilk defa 57 lere çıktı kasılmalarım ama düzensiz olduğu için bi sıkıntı teşkil etmiyomuş.
Herşeyi konuştuk,epirudalin nasıl yapılacağını,acı hissetmesemde neler hissedeceğimi hepsini söyledi.
9 kişilik bir ekiple giriyormuş doktorum ve 2 kadın doğumcu beraber giriyolarmış,ekibi isteğim doğrultusunda sadece bayanlardan oluşturacak.Çocuk doktorunu bile benim seçmemi istedi.Çok rahatlattı beni,içim çok rahat gidicem inşallah doğuma.
Doğumun 2. günüde yenidoğan sünnetini yapacak doktordan da randevu aldık.
Bakalım Allah işlerimizi rast getirir inşallah.
insallah canım. ne güzel günün de belli olmuş. darısı başımıza insallah. bebişinin iyi olmasına çok sevindim.
kızlar dün kasılmalarım var diyodum, bazı arkadaşlar yatmamı tavsiye etmişti, dünden beri yatıyordum, bugun çok şükür iyiyim. kasılma neyim olmadı. teşekkür ederim sizlere. kocaman öpücükler ve sevgiler...
Amin canm dayanacağız bebişlerimiz için .Tünaydın annişleeeeeeeeeeeeerrr!!!
Uykusuz bir gece daha..bakalım nereye kadar sürecek...ya sağa yatsam 1 saat sonra falan sanki basenimden biri bastırmış gibi sağ tarafım göçüyo, fecii bir ağrıyla uyanıyorum. Sola dönüyorum hemen 1 saat sonra sol göçmüş bi şekilde uyanıyorum...
Dayanacağız, sabır sabır sabır....
Selam hanımlar . Pof apartmandan komşular uğrayacakmış yanıma kalktım evi toparladım karnım kasılıp duruyorDr yasaklamıştı hep istirahat dedi .
ahh canım kusura bakma yaa geldimde geçmişi okumaktan senin yazdığını anca görebildim hoşbuldum geçte olsa :)
kaynanalara gelince hç canını sıkma canım hepsi aynı bunların yaa bazıları hariç :)
benim kayınvalidemde sağolsun bir bebek arabası aldı 400 liraya onun dışında hiç bir atraksiyon görmedim sağolsun ki ben 650 bir travel set beğenmiştim ona o kadar para vermeyelim onun yerine daha ucuz bir araba beğen bir iki parçada bebeğin başka eksiğini alırız demişti ucuz arabayı aldı tamam arabayı çok severek aldım ama gerisi yok ki arabayı alırken uyku setlerine bakıyorduk arabanın parasını eşime vermiş biz uyku seti eksik vs diye bakarken benim işim var siz oyalancanız galiba deyip çıkıp gittikomik gerçekten çok sinir olsamda hiç bir belirti vermedim sölemedimde eşime ama yeri gelince yapıştırırım lafımı kalmaz içimde...
4. ayıma kadar zaten tehlikeli bir hamilelik süreci geçirdim sürekli yattım üst katımda oturmasına rağmen gelip temizliğini yapayım edeyim vs. birşey demedi sağolsun annem ablamda herşeyimi yaptılar eee şimdilerdede ağırlaştım vs. iki aydır sürekli ablam geliyor ggidiyor yada annem gelip geliyor yardıma yada temizliğime elim kolum ermiyormu eriyor ama onlar genede bana yaptırmak istemiyorlar sağolsunlar yapıyorlr bebeğin ve benim herşeyimizi a'dan z'ye herşeyini annem aldı etti kayınvalidemden bir tık bile yok oda öyle kurban olur torunlarına boşşşşş.... üff normalde hiç aklıma gelmez etmez biriniz kayınvalide deyince aklıma geliyor o zaman sinirleniyorum halbuki bunun dışında kayınvalidemide seviyorum ne kaynanalar var benimkine binlerce şükür genede... yani kısaca kaynana değilmi öle yada ya bize batıyorlar yada ters düşüyoruz işte....
merhaba güzel anneler ve merhaba simrandaha öncede sordum ama rahat edemedim sizden fikir istiyorum bebeğimin eşyalarını yıkıcam şimdi sadece hastaneye götürceklerimimi yıkayım yoksa herşeyini yıkayımmı? bukadar çok sormamın sebebi bu güzel eşyalar yıkanınca sanki eskicekmiş bozulcakmış gibi geliyor bana biliyorum saçma yani eninde sonunda yıkıcaz ama ay kıyamıyorum hemen cevap verirseniz çok sevinirim eşyalar makinaya atılmak üzere yanımda dizili bekliyorlar çünkü siz nelerini yıkadınız ve değişme oldumu acaba çoook teşekkür ederim şimdiden
gunaydın kızlar.dun kontrolum vardı guyaaaa gun belırlıycektık :) ben nededıysem çıktı HAFTYA YINE GEL DEDI....bu adam benı doğurtmuycak anacım yaa,benım üstüme bak 2 kışı doğurmuş :))))) ne guzel allah bağışlasın.ben kaldım vallaa...gnc24 sende doğurursun benım ustume seher sende herkese sıramı verdım artık ben boyle ıyıyım :)))gun belırleyelım barı dedım 10 aralık dıyo adam yaaaaaaaaaaaaaadaha 2 hafta var..oof offffff
ahhhh ahhhhhhhhhhhh diyorum cnm, inan söylenecek çok şey var ama açmayayım ben en iisi ağzımıı
Tünaydın annişleeeeeeeeeeeeerrr!!!
Uykusuz bir gece daha..bakalım nereye kadar sürecek...ya sağa yatsam 1 saat sonra falan sanki basenimden biri bastırmış gibi sağ tarafım göçüyo, fecii bir ağrıyla uyanıyorum. Sola dönüyorum hemen 1 saat sonra sol göçmüş bi şekilde uyanıyorum...
Dayanacağız, sabır sabır sabır....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?