2011 Aralık Anneleri

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BENDE GEÇMESİNİ BEKLİYCEM ARTIK BU ARADA BEBEĞİMİN KİLOSU 36 HAFTA 1 GÜNLÜKKEN 2882 GR DI NORMALMİ SİZCE

rica ederim cnm. bu arada bebeğinin kilosu da gayet iyi. benim de 36+1 ken 2935 gramdı.sadece 53 gr fark var aramızda. sanırım aşağı yukarı bu civarda oluyorlar zaten...

gözün aydın cnm. benim de içim hiç rahat değil nedense. belirsizlik beni mahvediyor

Son düzenleme:
birde doktora sordum internetten doğum hikayelerini okuyorum arkadaşlarımdan soruyorum kordon uzunluğu normal doğum için önemliymiş bebeğiminki nasıl dedim.dolanmış bişeyin uzunluğunu bilemem dedi.ve önemi %1 dedi.kordon bir karış olsa bile önemli değil dedi.bazılarının 3 dikişi oluyormuş inşallah az dikiş olur dedim o sadece dıştan gözüken dedi her doğumda 25 30 iç dikiş atılır dedi.:18::18:

canım benim de ilk gebeliğim ama duyumlarıma göre epidurali 4 cm açılma olduktan sonra yapıyorlar daha sonra suni sancıyı çekmemek için diye biliyorum ama epidural doğumu uzatıyormuş çünkü sinirleri uyardığı için ıkınma evrelerini anne tam yapamıyormuş bu nedenle bazı durumlarda bebeği vakumla alıyormuş dr... bu vakumun bir zararı yok bebek için ama anne kendisini kötü hissediyormuş dr bebeğe müdahele ediyor sanırım diye... anestezi uzmanının bu konudaki bilgisi çok önemli ne zaman ne kadar doz vereceğini iyibilen olmalıymış.... hayırlısıyla pat diye doğururuz inşaallah benim annem beni 4400gr çok az bir kesikle yırtılmadan doğurmuş tek umudum inşaallah ona benzerim.. annemin dediği sancılar gelince ılık birduşalıp sarınıp yatmak kendini ne kdar sıcak tutarsan bebek o kadar hızlı gelir diyor ilk sancılarda hemen panik yapıp gitme dr'a dedi... sancıların sıklaşınca git yat dinlen direnç topla dedi... tabi insan yaşamadan bilemez hakkımızda hayırlısı...

öyle canım daha gunum var ama sezeryan olucam ben..sancı çekmeden alması gerekmıyomu benmı yanlış biliyorum :)) ben sonuna kadar bekledıkten sonra ne anladım o sezeryandan normal doğururum olur bıter:))) neyse artık bı bıldıgı vardır elbet hayırlısı 2 hafta daja sabretcem :)

dostum korkutma bizi:18: biz 3 dikiş bilelim yeter:) dr arkadaşıma dedim böyle normal doğum istiyorum falan diye bilsen başına gelecekleri istemezsin deyince onu da susturdum:) yani korkunun ecele faydası yok Allah kolay doğum nasip etsin... ben yine kendimi şanslı hissediyorum teknoloji gelişmiş ve özel hastanede dr kontrolünde bir sürü kişi ile doğuma gireceğim... eski zamanlarda yaşayan analarımız ne yapmış bilmem... yaşı küçücükken çekmişler acıları ben 27 yaşındayım bilinçliyim dayanırım herhalde...

yok canımya ne enerjıısıı :))) ıkıı iş yapıyım dıyorum bıtkın düşüyorum yoruluyorum hemen yürüyüş falan yapamıyorum son gunler çok sıkıntılı..nerde enerjı falan

hımmmm anladım canım ben ilk gebeliğin sanıyordum kaçırmışım orayı... bunu dr gözden kaçırmamıştır herhalde... komşumun dr'u da ikincisi sezeryandı 39+5 te almış riskin yok diye ki sancısı da olmamış belki de dr da onun gibi düşünmüştür..ama her sancı her açılma sütün gelmesini hızlandırıyormuş bu da bana direnme gücü veriyor açıkçası...

gözün aydın cnm. benim de içim hiç rahat değil nedense. belirsizlik beni mahvediyor

Halimecim bunaltma kendini,doğum şeklinde mi bi belirsizlik var?Benim 2.bebeğim olduğu için sezaryen olacağım belliydi zaten.Ama ilk doğumumda 38.haftaya kadar normal beklerken,40+4 te sezaryen oldum.Yani belirsizlik hepimizde var aslında.Benim günümü belirledik ama doktorun odadan çıkarken,doktor sancı,su,kan vs gelirse hemen telefonlaşıyoruz ve sezaryene alıyoruz dedi.
Belirsizlik hep var,Allah hayırlı vakti nasip etsin inşallah.Sende sıkma kendini,sayılı günlerdeyiz artık.Öyle yada böyle gelecek bu kuzular inşl.

haklısın tabii cnm... benim doğum şekli belli. sezeryan olucam. ama 4 aralık demişti. sonra 10 aralık dedi. sancın gelirse acilden giriş yaptırırım sakın korkma dedi. ama bu durum hiç işime gelmiyor. eşim 10 saat uzakta. birden doğum başlarsa yanımda olamayacak yani... neyse hayırlısı olsun diyelim. böyle düşününce de kızıyorum kendime. kızım sağlıkla gelsin de varsın babamız 1 gün sonra gelsin...

kız ilk gebeliğim bennımm

umut2626 sen epidural mi istiyorsun?prenses doğum diyorlar bakalım ne kadar prenses

Son düzenleme:
umut2626 sen epidural mi istiyorsun?prenses doğum diyorlar bakalım ne kadar prenses

epidural istiyor gibiyim daha karar veremedim dr la konuşmadık hiç nasıl olur diye, drum bana herşeyigöze alman gerekiyor normal istiyorsan diyor... yanigece 3 te sancın başlar ararsın gelirizhastaneye ama açılman tam olmaz bebek çıkamaz başı bilegörünse riske atamam sizi sezeryana alırım sonra bana deme neden sezeryana aldın madem sancı çekecektim başta sezeryan desene deme dedi... yani herşeye hazırladım kendimi... herşey yolunda giderse epiduralli normal doğum olsun isterim ama drum oldukça temkinli konuştu e o da haklı millet kızıyormuş demekki yani bana normal olsun diy baskı yapmıyor sezeryan acil durumlarda şart diyor...
bana epiduralli de sezeryanlı da pek prenses doğum gibi gelmiyorhepsi zor bence... epiduralin zamanının iyi denk gelmesi gerkli...önceki drumun eşine anestezi uzamanı yetişememiş karısını bağırta bağırta normal doğutturmuş bana gelince illa sezeryan diye tutturunca bıraktım onu... madem sezeryan iyide eşini neden yapmadın de mi?

yok canımya ne enerjıısıı :))) ıkıı iş yapıyım dıyorum bıtkın düşüyorum yoruluyorum hemen yürüyüş falan yapamıyorum son gunler çok sıkıntılı..nerde enerjı falan

Anladim Allah yardimcimiz olsunbuarada herhangi bir sorn yksa normal doguM olun arkadaslarricimizde ne var yok temizlenirrr:))) Ben ilk ay dogumdn cok korkuyordum.simdi artik ne olduysa hemenck cikarayim rahatlaym diorum:)))

insallah canım. ne güzel günün de belli olmuş. darısı başımıza insallah. bebişinin iyi olmasına çok sevindim.

kızlar dün kasılmalarım var diyodum, bazı arkadaşlar yatmamı tavsiye etmişti, dünden beri yatıyordum, bugun çok şükür iyiyim. kasılma neyim olmadı. teşekkür ederim sizlere. kocaman öpücükler ve sevgiler...

Saolasın canım.Darısı başınıza inşallah.Bizde seni öptük kocamann

Tünaydın annişleeeeeeeeeeeeerrr!!!

Uykusuz bir gece daha..bakalım nereye kadar sürecek...ya sağa yatsam 1 saat sonra falan sanki basenimden biri bastırmış gibi sağ tarafım göçüyo, fecii bir ağrıyla uyanıyorum. Sola dönüyorum hemen 1 saat sonra sol göçmüş bi şekilde uyanıyorum...

Dayanacağız, sabır sabır sabır....

Selam hanımlar . Pof apartmandan komşular uğrayacakmış yanıma kalktım evi toparladım karnım kasılıp duruyor Dr yasaklamıştı hep istirahat dedi .

Amin canm dayanacağız bebişlerimiz için .

Selam hanımlar . Pof apartmandan komşular uğrayacakmış yanıma kalktım evi toparladım karnım kasılıp duruyor Dr yasaklamıştı hep istirahat dedi .

canım apartmandan komşular da uğrayacak bu zamanını mı bulmuşlar töbe töbe doğumdan sonra bebişi görmeye gelseler daha iyi olmaz mıydı.:44::44:

Sorma canım yaa cok dusuncesız patavatsız bencıl ınsanlar gercekten Allah ıslah etsın dıyorum Allah annelerımızı basımızdan eksık etmesın onlar bıze yeter zaten onlarda ancak kuru kuru kurban olurlar torunlarına emeklerı varmı zerre kadar sıfırr hıc kımse kendı aılenın yerını tutmaz bunu ıyıce anladım valla

Canım bende 30derecede kısa programda yıkadım herseyını corabına eldıvenlerıne kdr ne varsa hıcbırsey olmadı mıs gıbı oldular

Bızde 10aralık dıe hesaplıyoruzda bakalım ne olacak :18:

ahhhh ahhhhhhhhhhhh diyorum cnm, inan söylenecek çok şey var ama açmayayım ben en iisi ağzımıı

Ac ac cnm hıc sorun degıl ben dunden berı kapatamadım agzımı

Canım o agrılar bende de oluyor sanırım bebek yattıgımız yere toplanıyor oda agrı yapıyor dedıgın gıbı az daha sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…