slm anneler
sorunum şu ki normal doğum yaptım çok ıkınmaktan makatta çatlak oluştu doktor krem felan verdi ama geçmiyoooo .tuvalette iken sanki çam parçaları çıkarıyorumcanım çok yanyo 4-5 saat sonra daha beter ağrı olyuor nolur normal doğum yapanlarda bu problem oldumu napmam lazım bilen varmı..
bebeğimin sağlığı için mamayı kesmiyorum demişsin. asıl mama kof şişmanlıktan başka bişiye yaramaz. benim sütüm 4-5 saatte ancak 70 cc çıkıyor iki göğsümden ama gene de mama vermiyorum. kilo alımı normal çünkü. bence senin sütün gayet yerinde emzirmen daha iyi benmce canım
kızlar hepinize iyi akşamlar.Benim oğlumda 2.5 aylık oldu. Mart başında işe dönüyorumŞimdilk ben bakıyorum ama işe başladığımda annem,kayınvalidem gelip gidecek. Ben emziriyordum ama 1-2 haftadır çok fena göğüslerim yara oldu. Bugün emzirirken kan geldi Canım çok yanıyor sağıyoruz artık. Çeşit çeşit krem kullandım yok düzelmiyor. Bununla ilgili bi yöntemi olan varsa ne olur yardım edin. Bi de bebğim gözlerinde çok çapaklanma oluyor. Sizinkiler ne durumda. Öpüyorm sizi...
ah canim bendede ayni sorun var bende caresiz sagmaya basladim tenim hassas seninde oyledir muhtemelen benimde denemedigim hicbirsey kalmadi bi kantron yagi kaldi onuda burda bulamadim sen dene istersen ama gecmez ben pes ettim sagip besliyorum agliyordum emzirirkene azindan kan bile geldi cocumun, kan kustu memeler yuzunden capaklanma parmaklarini gozune sokuyodur ondan sut akitiver gecer benimkide sokuyo parmaklarini gosune hemen capak oluyo yesil se capak usutmeden ama dierleri barnani sokup oymaktan oluyo merakli veletler heryerlerine sokuyolar parmaklarini benimki dun kakali bezine soktu barnaklarinicok merakli 54 gunluk ama masslvar simdiden basladik
Yaa aynen ya kan emdi resmen kuzumBenim de cildim çok hassas canım ondna oluyor işte. Valla oturup kaç saat sağıyoruz kendime o halde çok gülüyorum valla Ne yapalım katlancaz bebişler için. Evet o çapak olayında parmak fonksiyonunu düşünmedik hiç:) Ama yarın gidiyoruz doktora randevu aldık. Ciddi bi şey olmaz ama işte gene de evham yapıyorum...Öp benim için meraklı kuzuyu
annemle esim bana inek diyo artik inek sagma makinasi gibi makina fist fist babamda gecen anneme cam acti babam soruyo fis fis ses ne diye annem de dedi inek varda sut yapiyo coccuga diye gulustuk inek gibi oldum vaktimin cogu makina basinda geciyor merakediyorum benim velet cogunluk anne sutu aliyor gunde 1 veya 2 mama yiyor gelisimini olumsuz etkilrmi o mama ya o cok dusunduruyo beni vermessem sut birkmiyor emzirsem ac kaliyor doymuyor memeler patliyor ayyyyyyyyyyy gebercem yakinda dusunceden sonr ne sut kalcek ne ana he bebeme cici anne alcak kocam boyle giderse cok takiyorum elimde deil ya
yavrum yapma böyle ama..
bak sen benden daha iyisin bile 1-2 mamadan bişi olmaz..
ben pes ettim sağmaktan.. sende durum yine iyi.. 100ml sağmak için gece dokunmuyordum memişlere..
sabah zar zor 1 saatte çıkarırdım okadarını..
bir de normalde 15dk birini 15dk diğer göğsünü sağmak lazım.. uzun süre sağmak ta memişleri rahatsız edebilir.. ama katlanıyoruz işte 1 damla fazla çıksın bebeler için diye..
sağmadan önce sıcak kompres.. sonrasında soğuk uygulamak iyi gelir diye yazıyordu benim makinanın kitapçığında.. gerçekten çok rahatlatıyor..
yarın tam 2 aylık oluyoruz.. daha çok mamayla beslendiğimiz için bugün kontrolde 6,540kg çıktı kıyafetlerle yani 6,200 falandır..
arkadaşım sırf anne sütü ile besledi aynı kilodaydı 2 aylıkken.. yani obez olacak diye endişelerin de olmasın.. mamalar anne sütüne çok yakın bir formulle yapılıyor.. olmayınca ne etçeksin.. tabi ki takviye gerekiyorsa vereceksin.. aç mı kalsın kuzu...
öptüm seni.. canını hiç sıkma, pozitif ol
annemle esim bana inek diyo artik inek sagma makinasi gibi makina fist fist babamda gecen anneme cam acti babam soruyo fis fis ses ne diye annem de dedi inek varda sut yapiyo coccuga diye gulustuk inek gibi oldum vaktimin cogu makina basinda geciyor merakediyorum benim velet cogunluk anne sutu aliyor gunde 1 veya 2 mama yiyor gelisimini olumsuz etkilrmi o mama ya o cok dusunduruyo beni vermessem sut birkmiyor emzirsem ac kaliyor doymuyor memeler patliyor ayyyyyyyyyyy gebercem yakinda dusunceden sonr ne sut kalcek ne ana he bebeme cici anne alcak kocam boyle giderse cok takiyorum elimde deil ya
kızlar selam siz benim gibi facebooku olmayanları çok ihmail ediyorsunuz siz gelmiyorsunuz diye biz de gelmez olduk. merak da ediyorum neler paylaştığınızı(
ben perşembe günü işbaşı yapıyorum moralim bozuk
Allahım aynen yaaYok canım benim etkilemez tabiki,benim komşumda benden 1 ay önce doğum yaptı, sütü hiç olmadı bebek 3 günlükken mamaya başladılar. Gelişimi falan gayet yerinde,sıkıntı yapma nasıl olsa başlıycaz mamaya. Üstelik anne sütü alıyor hala bebeğin. Benim oğlum artık zorla içiyor sütü. Zaten emziremiyorum biberondan da zorla içiriyoruz. Eliyle itmeyi öğrendi biberonu azcık içiyor elini atıyor. Bugün doktora gittik çapak için,bi damla verdi,bi sorun yok dedi başladık kullanmaya. Kilosuda normal ama öbür kontrole mamaya başlarız gibi doymuyor çünkü
kizlaaaar ya ne bu sut azligi hepimizdeeebendende 3-4 saat gecip sagdigimda 50 cc 60 cc cikiyoo mecburen mama veriyorm 2 3 kezz sut attirici seyleride yiyorm amaa artmioo hep aynii bebisimin riski bukadr diyormm artk ALLAH CAN SAGLIGI VERSIN MAMA YIYENDE BUYUUYO AMA EMZIRMEKTEN VAZGECMEYLIM 1 DAMLASI BILE SIFA
kiz ben 8 saatte 390 cc felan cikarirdim bugun 190 cccikardim vee 4 saat sonra 80 cc cikardim ilk defa bugun hic sut biriktiremedim ben eczaci cok az demisti 4 saatte 100cikariyordum ama ilk defa cikaramadim hemde dusa girdim masaj yaptim ciktiktan hemen sonra sagdim soka ugradim bende caylar neler aldim ictim artmiyo doktoruma sorcam emziremiyorum zaten cok takiyoz ondan heralde annemde diyo yemiyodun dunyalari yiyorum daha ne yiyim
süt azlığı teşhisini doktor mu koydu, kendiniz mi o kanıya vardınız arkadaşlar? doktor öyle bi tavsiyede bulunmadıysa şu mamalara başlamayınbenim oğlum 8 aylık, ek gıda falan veriyorum tabi, ama hala daha kaçıyorum şu hazır mamalardan..
seniin yine cikkmis cnmm yaa masallah ins yine gelirben 2 gogusumden 120cc bilmiyormm ama hayrlisi bende yiyorm wlla olmuyoo nasip kismet
kesinlikle katılıyorum.
doktorunuz önermediyse kendi kendinize karar vermeyin. belki gelişimleri normaldir, doktorun takibine ve söylediklerine güvenin.
sık sık emzirin, sütünüz yok değil anladığım kadarıyla, az olan sütü çoğaltır sık emzirmek.
Benim de bebeğim 2 ay 10 günlük, ne kadar zamanda ne kadar anne sütü alması gerekiyor? Benimki 2-3 saatte 50 cc zor içiyor, kusuyor. Bir de grip oldu, iyice iştahı kesildi, çok üzülüyorum. Ben sağdığımda ikisinden toplamda 50 cc. çıkıyor iki saatte, yeterli mi acaba?
Benim de bebeğim 2 ay 10 günlük, ne kadar zamanda ne kadar anne sütü alması gerekiyor? Benimki 2-3 saatte 50 cc zor içiyor, kusuyor. Bir de grip oldu, iyice iştahı kesildi, çok üzülüyorum. Ben sağdığımda ikisinden toplamda 50 cc. çıkıyor iki saatte, yeterli mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?