2011 Aralık Anneleri

anne sütü vwerenler bu cc leri nerden biliyorsunuz sağıyormusunuz sütü

anne sütü vwerenler bu cc leri nerden biliyorsunuz sağıyormusunuz sütü

canım ben mama veriyorum.. arkadaş sormuş nekadar anne sütü veriyorsunuz diye de .. ben sadece kıyas yaptım verdiğim mamayla.. ki mamada nişasta olduğu için de daha tok tutar.. ayrıca da anne sütünü bazen mecbur sağarak veriyorum gözümle göreyim bebeğim nekadarını alabildiğini diye.. yeterince çıkarsa takviye yapmaya gerek yok.. ama örn 30-40ml çıkarsa mecbur tamamlamak lazım mamayla..

ben sadece anne sutu verıyorum ve hıc sagmadım aslında merakta edıyorum ne kadar dıye..aylık kılo alımı ıyı ..ac kalsa aglar herhalde dımı

ben de sadece anne sütü veriyorum, onu dışında günde yaklaşık 200 cc de sağıp dondurucuya atıyorum. çünkü emme araları 3 saat, gecede bazen 4-5 saat ve eğer sık emmezse göğüslerim sızlıyor, ben de arada sağıyorum. allah korusun süt veremeyecek duurmda olursam, hasta falan olursam yedeğimiz olsun, bi kenarda dursun :)
bir de gecede bir öğünümüzü gene sağıp biberonla veriyoruz, onda da 125 cc içiyor bir defada. anne memesinden bu kadar almıyor tabii, biberonun akış hızı mutlaka daha fazla. ama en azından dolu mide uyuduğunu ve uykusunun daha kaliteli olduğundan emin olmuş oluyoruz.

ben sadece anne sutu verıyorum ve hıc sagmadım aslında merakta edıyorum ne kadar dıye..aylık kılo alımı ıyı ..ac kalsa aglar herhalde dımı

merak etme canım kilo alımı da normalse doyuyordur..
aç kalsa zırt pırt uyanır meme arar.. ağlar.. kilo alımı az olur.
benim artık çok azaldı sütüm ne yaptıysam olmuyor.. rezenesiydi still-tee. dereotu.. şerbetler.. falan filan.. yok olmayınca olmuyor..
2 göğüsümden 40-50den fazla çıkmıyor artık.. ilk zamanlarda 80ml sadece tek göğüsümden çıkıyordu..
hayırlısı diyorum artık.. ve kendimi üzmemeye çalışıyorum ki az olan süt te kaçmasın diye.. 2 damla 2 damladır.. yavruma şifa..
emzirebildiğim kadar emziricem pes etmiyorum asla.. ama işte mamasız da olmuyor

canim bende sendenim benim gogus uclarimdaki yaralarda gecmiyodu sagiyorum simdi cok iyidi sutlerim ama 3 gundur azaliyo git gide iki gogsumdende 50 cikiyo birinden 10 birinden 40 bazen 80 e cikiyo uc gundur boyle sut biriktiremiyorum dolapta bidaki ogunune bide 4 Saatte bir bukadar cikiyor en son bi cay aldiydim oda bi ise yaramadi ama hastanedeki beslenmeme gore yemege karar verdim sabah peynir ekmek recel oglen agir etli balikli yemek aksamda gene peynir ekmek hastanede 5 gun boyle beslendim agiz sutum fiskiriyordu sabah ustum sirilsiklam uyaniyordum sagdim bi kere birinden 120 direrinden 90 cikmisti

arkadaşımm ltfn beni bilgilendirirmisin nasıl sütünü arttırdınn . GECE GÜNDÜZZZ BUNUN İÇİN CVP ARIYORUMMM. KİLO HİÇ MÜHİM DEĞİL SÜTÜM ÇOOOKKK AZZZZ BEBEĞİMİ GÜNDE SADECE 3 ÖĞÜN DOYURABİLİYORUM MAALESEF YANITLARSAN ÇOOKK MUTLU OLURUMM. NELER YİYORSUNDA ARTIYOOO

cnm hastanede peynire yogunluk veriyolardi bide balik ve tavuk sabah ince 2 dilim ekmek yanindda 5 cesit peynir vardi kasardan beyazina bide bi yemek kasigi recel sana yag bide cay oglen balik yaninda maydonoz corbasi havuc haslama veya patates haslama prasa corbasi geliyordu yani baligin yaninda maydonoz tavuk etinin yaninda prasa geliyordu haslamalar degisiyordu bazen borulcede geliyordu aksamsa incecik 3 dilim ekmek yanindaa 3 cesit peynir bi kutu sut recel cay muz bide 2 kilo su iciyordum suyu cok kontrol ediyolardi inanirmisin boyle beslendim eve gelincede devam ettim heryerim sut olurdu annem saolsun yok bu yediklerin sut yapmaz bu corbayi ic sunu yee bunu yeme derken bu hale dustum ama dunden beri gene oyle yemeye basladim bikerede 130 cikti heycandan geberdim gece

slm cnm tesadüfen okudumm yazınıı benimde 2 aylık oğlum var bir emziren anne olarak bildiklerimi yazayım dedimm...
kendi yedişklerim ve duyduklarımı yazıyorum havuç,rezene çayı ,şekerli çay hamur işi kilo önemli deil yazmışın aynen katılıyorum ayrıca sık sık emzir çok faydalı oluyor ve bol bol su iç inşallahh çoğalır sütün bnm çok şükür şuana kadar iyii bir sıkıntı çekmedik

arkadaşlar bende sizdenim sütüm az geliyo.doğumdan sonra 5 gün 1 damla bile gelmedi,o yüzden şükür şimdi idare eder ama yinede azalıyo zaman zaman.sürekli emzirdiğim zaman,bol su ve süt içtiğimde,en önemlisi dinlendiğimde sütümün biraz daha arttığını gördüm,sizlerle paylasmak istedim..

Süt arttırıcı malt içecekler satılıyor eczanelerde kapsl şeklinde olanları da var yanlış hatırlamıyorsam. Doktorum bana önermişti. Emzirebildiğim ilk günlerde faydasını görmüştm. İlaç kullanmaya başlayınca mecburen emzirmeyi kestim. Eczaneden isterseniz verirler.

Sütünü arttırmak isteyenler!! Marketlerde de içeriğinde malt olan alkolsüz içecekler satılıyor, maltana mesela, iyi geliyor. Maden suyu ve boza da artırıyor. Yalnız maydonozdan uzak durun, benim sütüm bu sebepten neredeyse kesiliyordu. Bizde de yetecek kadar süt var ama oğlum emmiyor, hep azıcık emip bırakıyor, çok iştahsız, ilk ay çok iyi kilo aldı, ikinci ay hızla düşüyor kilo alımı. Ben de çaresiz sağıp zorla biberonla vermeye başladım ama çok üzülüyorum. İnşallah kısa zamanda iştahı ve kilosu düzelir ve sonrasında da tekrar memeden emer.

ben varim ama arada cvb geliyor cnm bi yaziyi bir gun bekliyoruz cvb gelsin annisler bebislerre yogunlasti bu melekler cok tatli doyullmuyo kiiii benimde annem burda ondan sik giriyorum oda gidiyor giremiycem sonrasi bende

Emzirme döneminde bebeğin sağlıklı beslenmesi için sütünü artırmaya çalışan anneler bir yandan da dengesiz beslendikleri için aldıkları kiloları korur ya da kilo almaya devam ederler. Obezite ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya annelere sütlerini artırırken kilo vermelerine de yardımcı olacak 10 ipucu verdi.

Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız veya lohusalık döneminde iseniz işte size kilo almadan süt artırmanın yolları:

• Gebelikten sonra otoimmun tiroid hastalıklarının ortaya çıkmasında bir artış olur. Eğer lohusalık depresyonunuz var ise ve kilo artışı yaşıyorsanız bu açıdan öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına muayene olmanızda fayda var. Hem tiroid hem şeker hem de genel metabolizmanızın değerlendirilmesi iyi olur.

• Toplumda şekerli yiyeceklerin ve içeceklerin anne sütünü artırdığı ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Bu tür yiyecekler sütü artırmaz. O nedenle loğusa şerbetleri hazır meyve suları şeker eklenerek yapılmış kompostolar helvalar tatlılar ve çikolatalardan uzak durun.

• Sütü artıran en önemli madde sudur. Ne kadar çok su içerseniz o kadar çok sütünüz olur. Özellikle her yemekte 2 bardak su için. Yediğiniz her meyveden sonra su için. Ortalama 10-12 bardak su içmeye özen gösterin.

• Su oranı yüksek olan sebzeler ve meyveler çok süt yapar. Her yemeğinizin yanında bolca yeşil salata yiyin. O nedenle salatayı baş tacı yapın. Ancak içine yağ mayonez ve salata sosu koymayın. Nar ekşisilimon sirke ve 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yağ ekleyebilirsiniz. Su oranı yüksek olan ıspanakpazı kara lahana yeşil fasulye gibi sebze yemeklerine sofranızda daha çok yer açın. Bu sebzeleri pişirirken kıymalı veya yumurtalı olarak hazırlamak besin kalitesini yükseltir. Ama eğer kıymalı yemek sevmiyorsanız yanında ayrıca köfte olarak hazırlayabilirsiniz.

• Taze sıkılmış meyve suyu ayran maden suyu ve şekersiz bitki çaylarını içecek olarak tercih etmekte fayda var.

• Yağlı yiyeceklere karşı dikkatli olun. Kızartmalar pastane ürünleri kurabiyeler kıymadan yapılan etler cipsler çerezler kremalı yiyecekler kalori oranları yüksek yiyeceklerdir. Küçük miktarda yenildiğinde çok fazla kilo yapabilir.

• Süt veren annenin gece kalkmaları nerede ise bir rutindir. Emzirmek ayrıca enerji ihtiyacını artırır. Ancak geceleri kalktığınızda karnınız zil çalsa bile sakın ağzınıza bir lokma koymayın. Çünkü gece insan vücudu depolamaya daha eğilimlidir. Gece yediğiniz bir lokma gündüz yediğiniz 10 lokmaya bedeldir. Çok acıkırsanız sadece 1 bardak su için ve sabah güzel bir kahvaltı yapacağınızı hayal edin.

• Emziklilik dönemi kilo vermek için bulunmaz bir fırsattır aslında. Çünkü insan vücudu süt yapmak için bir enerji harcar. Harcanan bu enerji özellikle ilk 2 ayda çok fazladır. Nerede ise günde 2 saatlik spor yapmaya bedeldir. O nedenle doğru yiyecek tercih yapmayı bilirseniz biraz da hareketinizi artırırsanız haftada 1- 15 kilo kaybedebilirsiniz.

• İşte size sütünüzü artıracak bebeğinizin gazını alacak bir tarif: 1 yemek kaşığı rezene 1 yemek kaşığı ıhlamur 1 yemek kaşığı papatya 1 tatlı kaşığı tane kimyon ve 1 tatlı kaşığı anason. Porselen bir demliğe bu ölçülerde bitkileri koyun ve üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin. Demliğinizin üzerine bir havlu ile kapatın. Yemeklerden hemen sonra bu çayı içtiğinizde bebeğinizin gazı daha az olur. Sizin de sütünüz daha bol olur.

• Tuzlu yiyecekler her ne kadar su ihtiyacını artırarak su içmeyi teşvik etse de vücuda bazı zararlar verebilir. Turşu salamura yapılmış yiyecekler tuzlu çerezler şarküteri ürünleri hazır soslar tuzlu peynirler ve zeytinler gizli tuz oranı yüksek besinlerdir. Bu besinler eğer çok tüketilirse tuz vücuttan atılırken kemikten kalsiyum çekeceği için kemik erimesi yapabilir. Özellikle gebelik ve lohusalıkta kalsiyum ihtiyacı artar. Eğer fazla tuzlu yenirse bu durum kişinin ayrıca kalsiyum ihtiyacını artırarak kemik erimesini tetikleyebilir. O nedenle tuz oranı yüksek besinlerden kaçınmakta fayda var

Allah yardimciniz olsun cnm.insallah iyi haberler alirsiniz....
Buarada sutunuz icin humana still tee icin arkadaslar.ben bitki caylari ve onu iciyorum.cok sukur cok iyiyim.ve duzenli beslenin.veee ennnn onemlisi cook su tuketin.sevgiler

ay ben bu humananın still-tee hiç sevmedim.. bana yaramadı.. ya da ben öyle olduğuna inandım.. granül şeklinde olduğunu görünce pek güven vermedi açıkçası..
sonra milupa bana bir paket gönderdi içinde 2 still-tee poşet çay vardı.. eşime aldırdım ondan.. herhalde psikolojik biraz da bu süt meselesi.. milupanın still-tee'sinden memnun kaldım..
günde 2 milupadan içiyorum bir de ayrı rezene çayı.. bu aara sadece rezene çayı içiyorum o da yeterli gibi..

neye inanmak isterseniz öyle oluyor bazen de.. tabi ki de bbol bol bol su tüketmek gerekli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…