Kesinlikle katılıyorum..Demiri ilaç olarak vermektense doğal olarak almasından yanayım..Ama ukalalık yapmak istemiyorum..Bebeğime zarar vermekten de korkuyorum..Pekmezi her gün veriyorum ben..Şeker kullanmadığımız için muhallebisine katıyorum..Bu sabah kahvaltısına da kattım..
D vitamini ayrı bir olay..Sonuçta esas olarak güneşten alınan bir vitamin..ki doktor sağlık ocağının 5 damla verdiği d vitaminini 3'e indirdi.."Güneşe çıkarırsan daha iyi olur "diyerek..
Yine de demir ilacı konusunda huzursuzum, o ayrı..
Canım, 6 ayı geçtikten sonra zaten ek gıda vermek durumundasın az da olsa..Belki ek gıda olarak onlardan denemek istiyorsundur..Olamaz mı
Mesela ben bugün kahvaltısını verdim..Üzerinde "anne sütü veya devam sütüyle hazırlanabilir" yazıyordu..
Bu arada sütüne de maşallah diyeyim
Bebeğine de maşallahAyak ağızda galiba..Çok tatlı
biliyorsun karacam ben hazır mamalara karşıydım hep..ama geçen hemşireyle sohbet ettik. o da hazır mama da veriyor, emziriyor da, yemek de yediriyor. yaşını doldurdu onunki. dedi ki " mesela ben taze fasulyeyi nasıl yedireceğimi bulamadım. püre falan yapılmıyor iplik iplik.."o yüzden milupanın kavanoz mamasını kullanıyormuş taze fasulyeli domatesli olandan.
itiraf ediyorum eltimin birinden o kadar nefret ediyorum ki, iki kızını da gizlice emzirdim oğlumla araya süt girsin diye..ilerde dünür olma ihtimalimiz yok olsun diye..sonra da söyledim ama "meraktan emzirdim acaba tutacaklar mı " dedim. güldüler o zaman. hehehe asıl amacımı bilseler
Ben de herşeyin taze ve doğal olmasından yanayım ama eğer lüzum olursa veririm tabi..Sonuçta bugün kahvaltı olarak verdim..Daha önceden meyve püresini de vermiştim..Çok katı fikirli olmak istemiyorum bu konuda açıkçası..
Senden korkulur valla..
Asla aklıma gelmezdi..
vaav 8 damla gittikce damla sayisi artiyor. Peki sen hangi ulkedesin arkadasim. Aman cok onemli sakin ihmal etmeyin diyor bizim doktor, Sakin atlamayin kemik gelisimine falan cok etkisi oluyormus. Siz 4. ayda sebzeye baslamissiniz biz 6.aya gidiyoz hala anne sutune devam dedi doktor.Bakalim ne zaman beslenmeye basliycaz. Bizimde yasaklarimiz var ama yogurt ilginc geldi bana. bizde mantar , bal,ceviz,kakao gibi seyler yasak....
kızlar dün gülbene çocuk beslenme uzmanı konuktu.
yemekleri bebeğe karıştırıp bulamaç verenlere çok kızdı. "kedi maması" diyorum dedi.1 yaşına kadar her şeyi karışık bulamaç gibi yiyen çocuk 1 yaşından sonra ıspanak görse yemiyor çünkü hiç tek başına görmemiş ki bilmiyor dedi.
ben zaten savunuyordum bu görüşü. içim rahatladı şimdi.
kendimizi koyalım yerine ne öyle pekmezi peyniri yumurtayı ekme içini karıştır..ıyyy
Ben bugün kahvaltıda milupa 8 tahıllı kahvaltı verdim..İçine peynir ve pekmez kattım çünkü peyniri tek yemedi maalesefBugün yumurta vermedim çünkü onun içine yumurta katsam içime iyi gelmeyecekti..İçime iyi gelmeyen şeyi de bebeğime veremem ki..
Neyse ki bu sabah yedi biraz..Sanırım sevdi bunu..Ama yumurtayı nasıl yedireceğim bilemiyorum..
Demir damlası konusunda çok ikilemde kaldım aslında..Böyle ikilemde kalarak oğluma zarar vereceğim diye de korkuyorum..
ay düşündükçe ben de gülüyorum ama iyi ki etmişim..onla ömür geçer mi beee
demir damlasi ne ya bebeklerin demir eksikligimi var ki neden veriyolar eksik bisi varsa vermeleri gerek ben ilk 3 ay vitamin k kullandim simdide D oda burda gunes olmadigi icin bence demir eksikligi olmadan verilmemesi gerekiyor kendi uretsin neden yardimci veriyolar ki kendi savassin vucudu tamam gunes olmassa o yaratip gunes yapamaz kendine ama kani yapabilir diye dusunuyorum yanlismiyim bilmiyorm
annem 1 hafta once acile kaldirillmis agir bir agriyla doktor fitik demis felc olma ihtimalin yuzde yuz ama masslh olmamisin sukret demis hemen amelyat demis bunlari esimin sulalesi biliyo bikere arayip sormamislar ve gitmemisler ablamin ailesi iki kere ggitti ve durmadan ariyor ben ne yapayim artik ne bi gram saygida kalmadi yarin nete cagircam ereni ozlemisinizdir dicem onlar sorcak ailemi bilmiyom yakindaki sizsiniz size sormali nasillar dicem yada ne diyebilirim baska sinirimden kudurcam burda gidemiyorum o ayri konu cocugun kimliginden ses yok konsoloslugu bascam o olcak he catlamak uzereyim bide ablamin kayin babasi annesi fitik olmus yatiyo demis soyledi annen fitikmis die ama insan arar ya arar okusluk deilde nedir bu
Canım, çok geçmiş olsun..Böyle bir zamanda ailenden uzak olman nasıl zordur kimbilir..Eşinin ailesine takılıp üzme kendini diyeceğim ama mümkün değil biliyorum..Daha önceden de kaynanandan bahsetmiştin, hatırlıyorum nasıl bir insan olduğunu..Neyse ki bir arada yaşamak zorunda değilsiniz..Umarım en kısa zamanda bebeğin kimlik işi hallolur da aileni görebilirsin..
Allah yardımcın olsun
Bu arada eğer yapabiliyorsan kırgınlığını belli et, içinde kalmasın..Ama eşinle problem çıkacak şekilde değil tabi..Durduk yere de huzurunuz kaçmasın evde..
Bende senin gibi düşünüyorum canım..Bebekte demir eksikliği olmadan demir şurubu vermek içime sinmiyor..D vitamini olayı farklı tabi..
Demek ki Belçika'da da vermiyorlar demir şurubu..Yalnız belli ki her ülkede uygulamalar farklı..Mesela bizde bal bir yaşına kadar yasak..
ay sorma o yaramazi bana sormaaaa yerlerde yuvarlaniyo doseginin ustunden parkeye geciyo ellerini saplatiyo parkeyeee cok yaramaz oldu gecen mecdanyelsde kola iciyodum elimden kola kutusunu kaptigi gibi ayaklarinin arasina sokup pipeti cikardi heryer kola oldu birden yapiyo yapcagini sacimi basimi yoluyo tokatliyoooooo daha sayimmi doyuramiyom o ayri bi konu simdi bana bakip soyleniyo bakmayincada oksuruyo oyle bakiyom ya noldu diye cok uskuatciiii coook cok of of orumecekmi alsam diye dusunuyorum doktorumda yasak diyo iyi deilmis enerjisini oyle atsin istiyom ama bakallim turkiyeye gidebilirsem orda bindiririm zaten meyve puresini hazir yemiyo elde yapcan hep disarda oldumuzdada yapamam kii bi muz ezerim tek cok zahmetli bi oglusum var anliycan seninki nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?