2011 Aralık Anneleri

sagol canim benim, insallah darisi sizlerin basina Ben Finlandiyada yasiyorum aslinda bende sanmiyorum bilincsiz olduklarini ama ay farki kafama takildi biranda. Belki cografi bakimdan olabilir. Mesela sizler 3 damla D vitamini verirken biz burda 5 damla veriyoz. Yetersiz gunes olmasi vb. durumlardan dolayi. Belki bu farkida bundan kaynaklaniyor olabilir.

cnm benim, adet olmadan çok hamile kalan var haberin olaaaa!!! pat diye hamile kalırsan görürüm ben seniii

:18::18::18::18:kısmet,bi de ikiz olurmuş vay halimizesüt azalırmış hamile kalınca öyle biliyom,benimkinin maşallahı var bugün göreve gidecem 200cc kadar süt sağdım bıraktım,böyle olursa ek gıdaya fazla gerek kalmayacak,ama gene de az az veriyom mecbur kalınca herşeyin tadını bilsin diye

ya bu çizelgeye noluyo ya,yanlış gösteriyo düzelteyim diyom olmuyo http yle başlayıp png yle biden bbcode değilmi ya,herkese ben anlattım şimdi yapamadım

Arkadaslar hepinize merhaba. Sizi yanaklarinizdan, minis bebeklerinizi gidilarindan opuyorum. Aslinda bayagidir takip ediyorum ama dogumdan sonra hic yazmamistim. Ben ve kizim cok kolay sezaryandan sonra birbirimize kavustuk. 4 saat sonra ayaktaydim. :) (3 dakikaligina tabii) Kizim son bir aydir gunduz uykularini yataginda uyumak istemiyor o yuzden uyku saatlerinde arabasiyla disaridayiz. Hic tasvip etmedigim birseydi ama o kadarcik nazin da olsun guzel kizim diyorum artik. :) Emzirme basta cok acili oldu, tam 2 ay boyunca yaralar gecmedi, defalarca sut atesi gecirdim vs.ama sonunda hallettik. Doktorumuz ek gidadan bahsedince sopayla kovaliyor, henuz anne sutu disinda hicbirseye baslamadik. 2 haftamiz kaldi baslamaya, merakla bekliyorum bizim kizin napacagini. Son 2 haftadir gozu hep yediklerimizde, ictiklerimizde. :)Bizde hikayeler boyle. Hepinizi tekrar opuyorum.

Bence de öyle olabilir..Finlandiya kuzey ülkesi ne de olsa..Coğrafi şartları çok farklı bizden..Aslında ben sana birşey sormak istiyorum canım..Sen bebeğine ferro sanol gibi bir demir damlası veriyor musun? Merak ettim, orada veriyorlar mı, eğer veriyorlarsa kaçıncı ay başlatıyorlar?

maşallah deryam ya, benim en fazla 60 çıkıyor sağınca o yüzden biraz biraz başldım ek gıdaya, gece yatmadan da mama veriyorum 1 kez. nasıl artacak bu süt hiç bilmiyorum

benim kızım da sofraya çok büyük ilgi duyuyor, versem yer mi acaba diye düşünmeden duramıyorum. ama kendi yemeklerimden yiyemez kızım, tuzlu severim benn

ben diyetisyene gidicem trkiyede kan man aliyolarmis oyle baslicam hamilelimden once diyet yapmistim verdim 5 kilo hamile kaldim simdi aynini yapiyom gitmiyo kilo ayni kaldi siyircam yakinda bende diyetisyene gitmeye karar verdim

ben 8 damla veriyorum ama unutuyorum bazen esim damlatiyor sabahlari o unutmuyor ben ise gidiyorum hehe isin kolayina kactim burdada beslenme cok tuhaf mesela 4 cu ayda sebzeye basladik 5 ci ayda meyveye 6 ci ayda et balik felan asilarda tuhaf mesela yogurt yasak bizde

Hayir canim. Sadece Jekovit isminde D vitamini veriyoruz. Onun disinda baska hicbirsey vermiyoruz.suanda biz 5 bucuk aya dogru ilerliyoruz. Bakalim 18/06 da kontrolumuz var doktor vercekmi vermezsede soralim baklim ne diycek. Peki siz veriyormusunuz karaca83??

vaav 8 damla gittikce damla sayisi artiyor. Peki sen hangi ulkedesin arkadasim. Aman cok onemli sakin ihmal etmeyin diyor bizim doktor, Sakin atlamayin kemik gelisimine falan cok etkisi oluyormus. Siz 4. ayda sebzeye baslamissiniz biz 6.aya gidiyoz hala anne sutune devam dedi doktor.Bakalim ne zaman beslenmeye basliycaz. Bizimde yasaklarimiz var ama yogurt ilginc geldi bana. bizde mantar , bal,ceviz,kakao gibi seyler yasak....

O biraz karışık bir konu.. Bana 4. ay sağlık ocağı verdi Ferro Sanol'u..Fakat kendi doktorumuz 6. aya kadar verme dedi..Bende vermedim..6. ayda vermeye başladım ama açıkçası bir veriyor bir vermiyorum..Yaptığım doğrudur diyemem tabi ama ilaç yerine yediği gıdadan alsın demiri istiyorum.. O sebepten merak ettim, bu konuya yurt dışında nasıl bakılıyor diye..
D vitaminini bir yaşına kadar vereceğim..O gerçekten çok önemliymiş..Gerçi ebe "5 damla ver" demişti ama doktor "3 damla ver, mümkün olduğunca güneşe çıkar" dedi..
Canım, doktor kontrolünüzden sonra demir şurubu verip vermediğini yazar mısın? Şimdi merak ederim ben..

ben de aralık 2011 annesiyim . 5 aralıkta bir kızım oldu ve şu anda yaklaşık 6 aylık...
bütün aralık annelerine sevgiler...

o konuda ben de sıkıntılıyım...demir damlasını doktor 4. ay vermişşti, sağlık ocağında 6. ay başlayacaksın dedi... açıkçası d vitaminini de unutuyorum hep.. ama her gün yoğurt yiyor, pekmez yiyor mutlaka. e maşallah emiyor da sürekli...şimdiye kadar ondan pek takmadım. kendi kendine ayakta druyor maşallah. ben sadece hafif kolundan falan tutuyorum. hatta çekyata yaslarsam kendi ayakta duruyor.

kızlar dün gülbene çocuk beslenme uzmanı konuktu.

yemekleri bebeğe karıştırıp bulamaç verenlere çok kızdı. "kedi maması" diyorum dedi.1 yaşına kadar her şeyi karışık bulamaç gibi yiyen çocuk 1 yaşından sonra ıspanak görse yemiyor çünkü hiç tek başına görmemiş ki bilmiyor dedi.

ben zaten savunuyordum bu görüşü. içim rahatladı şimdi.

kendimizi koyalım yerine ne öyle pekmezi peyniri yumurtayı ekme içini karıştır..ıyyy

Ben bugün kahvaltıda milupa 8 tahıllı kahvaltı verdim..İçine peynir ve pekmez kattım çünkü peyniri tek yemedi maalesef Bugün yumurta vermedim çünkü onun içine yumurta katsam içime iyi gelmeyecekti..İçime iyi gelmeyen şeyi de bebeğime veremem ki..
Neyse ki bu sabah yedi biraz..Sanırım sevdi bunu..Ama yumurtayı nasıl yedireceğim bilemiyorum..

Demir damlası konusunda çok ikilemde kaldım aslında..Böyle ikilemde kalarak oğluma zarar vereceğim diye de korkuyorum..

demir damlasındansa hergün pekmez yese? biz kendimiz yapıyoruz pekmezi..organik yani:)) oğlum da seviyor...

bir prof. demişti ki "hiç bir a vitamini kapsülü bir elmanın içindeki kadar kaliteli olmaz"

dün milupayı aradım.. kaşık maması almıştımsuyla yapılıyor diye. ama şu devam sütüyle hazırlanan çeşitleri de beğeniyordum. denemek istiyordum. arayıp" devam sütüyle hazırlanan bebek yemeklerini kendi sütümle hazırlayabilir miyim" dedim. "sütünüz o kadar bolsa neden olmasın" dedi.

acaba " madem sütün o kadar bol nye mama veriyorsun" mu demek istedii??:44:

demir damlasındansa hergün pekmez yese? biz kendimiz yapıyoruz pekmezi..organik yani:)) oğlum da seviyor...

bir prof. demişti ki "hiç bir a vitamini kapsülü bir elmanın içindeki kadar kaliteli olmaz"

Kesinlikle katılıyorum..Demiri ilaç olarak vermektense doğal olarak almasından yanayım..Ama ukalalık yapmak istemiyorum..Bebeğime zarar vermekten de korkuyorum..Pekmezi her gün veriyorum ben..Şeker kullanmadığımız için muhallebisine katıyorum..Bu sabah kahvaltısına da kattım..
D vitamini ayrı bir olay..Sonuçta esas olarak güneşten alınan bir vitamin..ki doktor sağlık ocağının 5 damla verdiği d vitaminini 3'e indirdi.."Güneşe çıkarırsan daha iyi olur "diyerek..

Yine de demir ilacı konusunda huzursuzum, o ayrı..

Canım, 6 ayı geçtikten sonra zaten ek gıda vermek durumundasın az da olsa..Belki ek gıda olarak onlardan denemek istiyorsundur..Olamaz mı
Mesela ben bugün kahvaltısını verdim..Üzerinde "anne sütü veya devam sütüyle hazırlanabilir" yazıyordu..
Bu arada sütüne de maşallah diyeyim
Bebeğine de maşallah Ayak ağızda galiba..Çok tatlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…