- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.036
- 408
Gözünaydın canım..Darısı başımıza..Bizde de var huzursuzluk ama henüz dişimiz yok..Hangi ülkedesin bilemiyorum ama bilinçsizce aşı yapacaklarını düşünmüyorum..Gerçi ne söylesem yalan olur çünkü bir bilgim yok ama herhangi bir problem olacağını sanmam..
cnm benim, adet olmadan çok hamile kalan var haberin olaaaa!!! pat diye hamile kalırsan görürüm ben seniii
sagol canim benim, insallah darisi sizlerin basinaBen Finlandiyada yasiyorum aslinda bende sanmiyorum bilincsiz olduklarini ama ay farki kafama takildi biranda. Belki cografi bakimdan olabilir. Mesela sizler 3 damla D vitamini verirken biz burda 5 damla veriyoz. Yetersiz gunes olmasi vb. durumlardan dolayi. Belki bu farkida bundan kaynaklaniyor olabilir.
:18::18::18::18:kısmet,bi de ikiz olurmuş vay halimizesüt azalırmış hamile kalınca öyle biliyom,benimkinin maşallahı var bugün göreve gidecem 200cc kadar süt sağdım bıraktım,böyle olursa ek gıdaya fazla gerek kalmayacak,ama gene de az az veriyom mecbur kalınca herşeyin tadını bilsin diye
Arkadaslar hepinize merhaba. Sizi yanaklarinizdan, minis bebeklerinizi gidilarindan opuyorum. Aslinda bayagidir takip ediyorum ama dogumdan sonra hic yazmamistim. Ben ve kizim cok kolay sezaryandan sonra birbirimize kavustuk. 4 saat sonra ayaktaydim. :) (3 dakikaligina tabii) Kizim son bir aydir gunduz uykularini yataginda uyumak istemiyor o yuzden uyku saatlerinde arabasiyla disaridayiz. Hic tasvip etmedigim birseydi ama o kadarcik nazin da olsun guzel kizim diyorum artik. :) Emzirme basta cok acili oldu, tam 2 ay boyunca yaralar gecmedi, defalarca sut atesi gecirdim vs.ama sonunda hallettik. Doktorumuz ek gidadan bahsedince sopayla kovaliyor, henuz anne sutu disinda hicbirseye baslamadik. 2 haftamiz kaldi baslamaya, merakla bekliyorum bizim kizin napacagini. Son 2 haftadir gozu hep yediklerimizde, ictiklerimizde. :)Bizde hikayeler boyle. Hepinizi tekrar opuyorum.
ben de 1 kere boyattım kaldı zaten, yine dip boyam uzadı hatta röflemi yeniletmem bile gerekiyor. bu arada organik boyada açık sarı olmuyormuş. o yüzden hepsini organikle boyamadım cnm... bu arada bebiş nasıl???
ay sorma o yaramazi bana sormaaaa yerlerde yuvarlaniyo doseginin ustunden parkeye geciyo ellerini saplatiyo parkeyeee cok yaramaz oldu gecen mecdanyelsde kola iciyodum elimden kola kutusunu kaptigi gibi ayaklarinin arasina sokup pipeti cikardi heryer kola oldu birden yapiyo yapcagini sacimi basimi yoluyo tokatliyoooooo daha sayimmi doyuramiyom o ayri bi konu simdi bana bakip soyleniyo bakmayincada oksuruyo oyle bakiyom ya noldu diye cok uskuatciiii coook cok of of orumecekmi alsam diye dusunuyorum doktorumda yasak diyo iyi deilmis enerjisini oyle atsin istiyom ama bakallim turkiyeye gidebilirsem orda bindiririm zaten meyve puresini hazir yemiyo elde yapcan hep disarda oldumuzdada yapamam kii bi muz ezerim tek cok zahmetli bi oglusum var anliycan seninki nasil
Tulay bende merak ettim nerelere bu kız diye.. Neyse iyisin buradasın :)
Ben balık 5. aydan sonra tattırmaya başladım ama çok vermedim. Yasaklı oldupunu bilmiyordum halimem..
Afiyet şifa olsun canım..
E hadi bakalım :)
Bu arada gerçekten tv. tahammül edilmez hal aldı doğumdan sonra..
Oy oy maşallah pırlantamıza. Sorunsuz sağlıkla çıkar inşallah.. Bizimde pırlantamız pazartesiden beri ışıl ışıl parlıyoor teyzesi..
Turkmengelini hamile olmamamana sevindim canım inan çok yıpratıcı oluyor.. Allah kimseye kaldıramadığı yükü vermesin..
Benim oğlum kahvaltısını ayrı ayrı yiyiyor.. bende o bulamaç karışımları sevmiyorum oğlumada vermedim.. İşin kolayına kaçmak sanırım biraz karıştırmak :)
İştah çok mükemmeldi canım bir hafta dikkat ettim iki gündürde diyete başladım... Artık ciddi anlamda sinirlerim bozulmaya başladı.. Burada da birbirimizi tetikleyici diyet takibi başlatalım..
sagol canim benim, insallah darisi sizlerin basinaBen Finlandiyada yasiyorum aslinda bende sanmiyorum bilincsiz olduklarini ama ay farki kafama takildi biranda. Belki cografi bakimdan olabilir. Mesela sizler 3 damla D vitamini verirken biz burda 5 damla veriyoz. Yetersiz gunes olmasi vb. durumlardan dolayi. Belki bu farkida bundan kaynaklaniyor olabilir.
Bence de öyle olabilir..Finlandiya kuzey ülkesi ne de olsa..Coğrafi şartları çok farklı bizden..Aslında ben sana birşey sormak istiyorum canım..Sen bebeğine ferro sanol gibi bir demir damlası veriyor musun? Merak ettim, orada veriyorlar mı, eğer veriyorlarsa kaçıncı ay başlatıyorlar?
ben 8 damla veriyorum ama unutuyorum bazen esim damlatiyor sabahlari o unutmuyor ben ise gidiyorum hehe isin kolayina kactim burdada beslenme cok tuhaf mesela 4 cu ayda sebzeye basladik 5 ci ayda meyveye 6 ci ayda et balik felan asilarda tuhaf mesela yogurt yasak bizde
Hayir canim. Sadece Jekovit isminde D vitamini veriyoruz. Onun disinda baska hicbirsey vermiyoruz.suanda biz 5 bucuk aya dogru ilerliyoruz. Bakalim 18/06 da kontrolumuz var doktor vercekmi vermezsede soralim baklim ne diycek. Peki siz veriyormusunuz karaca83??
O biraz karışık bir konu.. Bana 4. ay sağlık ocağı verdi Ferro Sanol'u..Fakat kendi doktorumuz 6. aya kadar verme dedi..Bende vermedim..6. ayda vermeye başladım ama açıkçası bir veriyor bir vermiyorum..Yaptığım doğrudur diyemem tabi ama ilaç yerine yediği gıdadan alsın demiri istiyorum.. O sebepten merak ettim, bu konuya yurt dışında nasıl bakılıyor diye..
D vitaminini bir yaşına kadar vereceğim..O gerçekten çok önemliymiş..Gerçi ebe "5 damla ver" demişti ama doktor "3 damla ver, mümkün olduğunca güneşe çıkar" dedi..
Canım, doktor kontrolünüzden sonra demir şurubu verip vermediğini yazar mısın? Şimdi merak ederim ben..
Ben bugün kahvaltıda milupa 8 tahıllı kahvaltı verdim..İçine peynir ve pekmez kattım çünkü peyniri tek yemedi maalesefBugün yumurta vermedim çünkü onun içine yumurta katsam içime iyi gelmeyecekti..İçime iyi gelmeyen şeyi de bebeğime veremem ki..
Neyse ki bu sabah yedi biraz..Sanırım sevdi bunu..Ama yumurtayı nasıl yedireceğim bilemiyorum..
Demir damlası konusunda çok ikilemde kaldım aslında..Böyle ikilemde kalarak oğluma zarar vereceğim diye de korkuyorum..
demir damlasındansa hergün pekmez yese? biz kendimiz yapıyoruz pekmezi..organik yani:)) oğlum da seviyor...
bir prof. demişti ki "hiç bir a vitamini kapsülü bir elmanın içindeki kadar kaliteli olmaz"
dün milupayı aradım.. kaşık maması almıştımsuyla yapılıyor diye. ama şu devam sütüyle hazırlanan çeşitleri de beğeniyordum. denemek istiyordum. arayıp" devam sütüyle hazırlanan bebek yemeklerini kendi sütümle hazırlayabilir miyim" dedim. "sütünüz o kadar bolsa neden olmasın" dedi.
acaba " madem sütün o kadar bol nye mama veriyorsun" mu demek istedii??:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?