2011 Aralık Anneleri

yuuuh yavrum zaten seninkine de zayıf diyorlarsa...

kesin kıskandığından, hasetinden demiştir.hiç kendini suçlu hissetme. zaten önemli olan kilosunun boyunun persentil değerleri içinde olması. ve bence çocuğun gelişim özellikleri. ayına uygun davranışları gösterebiliyor mu o önemli. e bizimkiler gözteriyor. gerisi konu komşu kıskançlığı...

evt annemde fesat kari dedi zaten kv de buzamana kadar torunumu iyi bakiyon allah razi olsun bile demedi sadece onu yap bunu yap boyle ver soyle ver en nefret ettikleri gelini ovuyolar durmadan bana ama annem ablam canlarim taktir ediyolar beni artik sokaktaki yabanci gibi oldular bana ha o zayif diyen kari ha kv farki yok kvdede zayif diyo istiyolar katlim olsun kazik gibi kollarini oynatamasin bende oyle sevmiyom onlar icin bebek nekadar siskosa anne okadar iyi bakiyo ablaminkinin gozler gorunmuyo tombiklikten 6 aylikken 10 KIloydu aaa cok iyi bakiyo diyolardi ama benimkine iyi bakiyon bikerem bile demedi uyus kari

Canım, sen hiç moralini bozma onlar için..Bir bebeğe annesinden daha iyi kim bakabilir ki..Üstelik şişman bebek sağlıklı bebektir diye birşey yok..Hem madem sana en nefret ettikleri gelini övüyorlar, belki seni de o geline övüyorlardır Kayınvaliden hakikaten değişik bir tür..

evt o herseyi taze yapmis herseyini utulemis kucanda sallamis 2 yasina kadar emzirmis tam annemis boyle cocuk buyutmede ne varmis ta ben niye utulemiyomusum iste sisko bebek onlar icin saglikli bebek ama bakilan bebek sisko olurmus

maşallah oğluşuna.popoyu kaldırdığına göre emeklemesi yakındır. benim kızım da bazen poposunu kaldırıyor.yürüdüklerinide görürüz inşallah :)

merhaba canım;
bi yazına gözüm ilişti. belçikada bal veriliyor ama yoğurt verilmiyor demişsin. yoğurt neden verilmiyor hiç sormadın mı? bizim burda tam tersi acaba hangisi doğru !
sevgiler...

bu cok guzel bi bilgi olmus karaca

bende sadece emziriyorum, hicbir ek gida vermiyorum. Yanliz bi durum var benim kizim yaklasik son 3 aydir sol gogsumden hic emmedi. Nefret ediyor Sevmedi bi turlu hep sag gogsumden emiyor. Zaten sol gogsum bitti yani coktu gitti:26: bakalim tek gogusle nereye kadar gidecegiz. Hemsire hersey yolunda diyor ama artik gittikce buyuyor tek gogus yetmiycek galiba...

Son düzenleme:

Canım, aslında bu çok bilgimin olduğu bir konu değil ama bebeğin yarı uykulu bir haldeyken vermeyi denesen..Belki farketmeden biraz da olsa emer..Ya da o göğüsteki sütü pompayla sağabilirsin..Bilemiyorum ki..
Gerçi hemşire herşey yolunda diyorsa yolundadır..Maşallah ek gıda vermeden sadece sütle bu güne gelmişsin

sizin bebişler alıyo maşallah benim kız d vitaminini hiç almadı sütün içine katıp verdik gene beğenmedi,yarıya yakınını uykusunda az az verdim,ferrum fortu ben içtim sütümü beğenmedi emmedi,ağızdan damla verildi s.ocağında eve geldik hepsini kustu bardak bardak,ben onun için pekmez alıp muhallebisine katcam,bi de ben sakatat bol yiyorum,kan yapcak şeyler yiyom,geçen hafta 700 g pekmezle aşura yaptım %80 ini ben yemişimdir,kızın gazı biter bitmez kendimi ödüllendirdim

sağol teyzesi evet ayak ağızda:)

sütüm tamamen Allahtan...özel bişey yapmıyorum. oğlumun nasibi sütten yana varmış diyelim. ama .isterdim komşum falan olsa sütü yoksa emzirsem bebeğini...

ya benim komşum var kızı 3.5 aylık çok zayıf,rengi falan da soluk ben cesaret edemedim emzireyim demeye,ters bişey der diye,ben içmezse bıraktığım sütü mecbur döküyom,çocuk garipsiyo hem herkesi beni emer mi ki bizim kız acıktı mı kim olsa meme aramaya başlıyo,ama bu kız öyle değil,biberon da kullanmıyo,iştahı da pek yok,denk gelirsem söyleyecem bi ara bakalım,mama falan vermiyo demekki var,ama ben yanındayım ne zaman ihtiyacı olursa o zaman verrim,çünkü benim damarlar açıldıkça sütüm artıyo,göğüslerim çok büyüdü gömleklerim gelmiyo tam avrat oldum yav

ben de pompayla sağıp sağıp döküyodum her gittiğim yere pompayla gidiyor göğüslerim dolup sızmaya başlayınca ağrıyınca gidip sağıyodum 2-3 saatte bir işkence gibiydi,eşimin yeğeni geldi o ne dedi ben de al iç dedim aldı içti çocuk,sonra da dedim görümceme süt kardeş oldular diye o da hocaya sormuş aynı memeden uzun bi süre emmesi lazım öyle bi kereden bişey olmaz demiş

canım bünye meselesi benimki sapsarı yağlı ama bizim kız 5 gün önce 8200 geldi,babası ne yese kilo almaz ailece zayıflar yeğenleri de öyle önemli olan sağlıklı olması başka bi çocuk bu kadar emse bu sapsarı yağlı sütü 10 kiloyu geçerdi eminim

Merhaba arkadaşlar. Ben 2009 ağustos annesiyim. Aralık 2011 de 2. kızım dünyaya gelecekti, aceleci davrandı ekimde doğdu. Ama gelişim olarak yine aralık ayında doğmuş gibi takip ediyoruz. Sizler de benim gibi ek gıdaya geçiş aşamasındasınız. Ben bir araştırma yaptım ve ek gıda mönüleri hazırladım. Buraya pek girmiyorum ama yardımı olur diye paylaşmak istiyorum. (Aşağıdaki listede nohut püresine ailecek bayıldık. Kendimize bile yapmayı düşünüyorum. )

Nohut Püresi
1 küçük patates
2 yemek kaşığı nohut -geceden ıslatılıp pişirilmiş (ben piştikten sonra nohutların üstündeki kabuğu çıkarttım)
1 çorba kaşığı süt-1 yaş altına anne veya formül süt.

HazırlanışıPatates çok az suda veya puharda pişirilir.
Nohutlar ve süt de eklenip püre yapılır.

Muz PüresiMalzemeler:
1 adet muz
2 bebe bisküvi
2 yemek k. anne veya formül süt

Hazırlanışı
Muzu bir kabın içinde çatal ile ezin. Sonra karışımı güzel bir krema kıvamına gelene kadar biraz süt ilave edin. Muz püresi içine bisküvi kırıntıları karıştırın. Homojen püre elde edin.

Sebzeli Pirinç Çorbası

Malzemeler (dört porsiyon):
½ su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş havuç
¼ dışarı fincan doğranmış kereviz
¼ fincan yeşil soğan, doğranmış
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
sıcak sebze suyu, 2 litre
Hazırlanışı:
Tereyağında sebzeleri kavurup tavuk suyu ekleyin pirinci de ekleyip pişirin. Çorbanızı blenderdan geçirin.

Pirinç Lapası

Tercihe göre lapanıza haşlanmış sebze (kabak, havuç) , et sos veya meyve ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:
pirinç - 1 çorba kaşığı
su - 0.5 bardak.
süt - 3 / 4 yemek kaşığı. -1yaş altına anne sütü
tereyağı - 1 çay kaşığı

Hazırlanışı:
sıcak su altında pirinci çalkalayın. Yumuşayana kadar suda kaynatın.yumuşayana dek pişirin. Blanderdan geçirip süt ve tereyağı ekleyin. Iyice karıştırınız

Meyveli Buğday Lapası

+ buğday - 50 gr.
+ kuru erik-. 20 gr,
+ Kuru kayısı - 20 gr.
+ kuru Üzüm -. 20 gr,
+ Süt -. 100 gr,/1 yaş altına anne veya formül süt
+ tereyağ - 1 tatlı kaşığı

Geceden ıslatılmış buğday ve yıkanmış kuru meyveleri az suyla kapağı kapalı tencerede yumuşayana dek pişirin
küçük bebekler için ateşten alınca blenderdan geçirin
servis etmeden önce süt,tereyağı ekleyin.

Pekmezli Fırın Elma

Malzemeler:
elma
1yaş altına pekmez-1 yaş üstüne bal
tarçın

Hazırlanışı:
aynı boyutta istediğiniz kadar elma alın
altına zarar vermeden bir bıçak ile ortasını çıkarın. Fırın tepsisine koyun
içine pekmez/bal, tarçın tozu, koyup 1"75 derecede fırında elmalar yumuşayana dek pişirin

Balkabaklı İrmik Püresi

Malzemeler
3kibrit kutusu büyüklüğünde bal kabağı
su
1kaşık irmik

Balkabaklarını küp şeklinde doğrayıp suda yumuşayana dek pişiriniz,iyice eziniz. Ocaktan inmeye yakın irmik de koyup sürekli karıştırarak irmiği kabartınız.

Kuru Meyveli Buğday Maması

1 çay bardağı aşurelik buğday
1,5 çay bardağı doğranmış kuru kayısı veya farklı kuru meyve
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak bal(1 yaş üstü için) yada pekmez
Hazırlanışı:
Haşlanmış kayısıları ufak ufak doğrayın. Bir gece önceden ıslatılıp Haşlanmış buğrdayı ve kayısıları blendardan geçirin ve iyice püre haline getirin. İçine bal(1 yaş üstü için) veya daha küçük bebeklere pekmez ekleyip karıştırın.

Kabaklı İrmik Muhallebisi

2 porsiyon
Malzemeler :
1.bal Kabak 100 gr.
2.2,5-3 yemek kaşığı irmik
3.formül Süt 400 ml.
4.1 yemek kaşığı tereyağı
arzuya göre 1 çay kaşığı pekmez

Hazırlama : 1.Yaklaşık 10-15 dakika küçük küp parçalar halindeki bal kabağını üzerlerine çıkacak kadar suda kaynatın.
2.bir blender kullanarak pişen kabağı püre yapın.suyu çok fazlaysa birazını püre yapmadan önce süzün..
3.Bir tencereyle püreyi tekrar ateşe alıp irmik ekleyin.
4.Yaklaşık 7 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin
5.irmik kabarınca ateşten alıp formül süt,tereyağı ve dilerseniz pekmezinizi ekleyin.

Meyve Püreli Muhallebi

10 g pirinç unu
20 ml formül süt
1 / 2 su bardağı su
tereyağı 1çay k.
30 g meyve püresi-muz-armut-elma-şeftali olabilir

Hazırlama: Pirinç unu soğuk su ile seyreltilmelidir. Su kaynatın ve pirinç unu karışımını yavaş yavaş sürekli karıştırarak, suya dökün. Daha sonra kısık ateşte 5 dakika pişirin . Altını kapatıp meyve püresini ekleyip karıştırın.

Pişmiş pirinç lapası içine tereyağı ve formül süt koyun.

Tavuk çorbası

Malzemeler
250 gr tavuk göğsü
3 adet orta boy havuç
6 bardak tavuk suyu
1 fincan un
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.Havuçlar haşlanıncaya kadar haşlayın.Çorba tenceresine unu alıp üzerine azar azar tavuk suyunu dökün.Topklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırın.Tavuk etini incecik doğrayıp tencereye ilave edin.Haşlanmış havuçları süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin.Çorba bir taşım kaynadıktan sonra çırpılmış yumurta sarısısı yavaş yavaş ilave edin.Ocaktan indirip el blendırıyla çorbayı çekin.

Elma Aromalı İrmik Lapası

3 çorba kaşığı irmik
1 / 3 bardak (80 ml) kaynamış su
1 / 3 bardak (80 ml) elma suyu

HAZIRLAMA YÖNTEMİ
küçük bir tencerede ve kisik ateste tümmalzemeleri 2 dakika yoğunlaşana dekpişirin
Not:2 güne kadar buzdolabında kapalı kavanozda saklanabilir..

Besleyici Patates çorbası

Malzemeler:
1. Patates - 2
2. Irmik - 1 çay kaşığı
3. Soğan - 1 / 8 adet.
4. Su - 1 su bardağı
5. Süt - ¾ bardak-1 yaş altına formül
6. Tereyağı - 2 tatlı kaşığı
7. tuz Çözüm - ½ çay kaşığı-1 yaş üstü

Hazırlık.
Patatesi gelişi güzel kesilmiş parçalar halinde su kaynayan bir tencereye koyun. 20 dakika boyunca kapalı bir kapta haşlayın ve buna doğranmış soğan ekleyin. Pişmiş sebzeleri blenderdan geçirin. Tuz ve süt ekleyip kaynatın. İrmik ekleyin. Bundan sonra, bir beş dakika daha karıştırarak pişirin.

Bezelye Çorbası

Malzemeler:
1. Pirinç - 1 yemek kaşığı
2. haşlanmış Yeşil bezelye - 2 yemek kaşığı
3. Tereyağı - 2 tatlı kaşığı
4. Su - 1 su bardağı
5. tuz -1yaş üstü

Hazırlık.
Pirinci iyice suda durulayın. Sonra bir tencereye koyup üzerine sıcak su dökün. ateşi kısın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. pirinç tamamen pişince haşlanmış bezelye ekleyip blenderdan geçirince bir taşım kaynat, tuz ve tereyağını ekleyin.

Pirinçli Havuç Çorbası

Havuç - 3-4 adet.
pirinç - 1 / 2 fincan
Tereyağı - 1 yemek kaşığı.
süt - 1 / 4 fincan-1 yaş altına formül veya anne sütü
yumurta sarısı - 1 adet.
et suyu - 4 bardak
tuz - 1 yaş üstüne

Havuç rendelenip tencereye alınıp, yağ, yıkanmış pirinç, , tuz ve et suyu eklenip havuçlar ve pirinç yumuşayana dek pişirilir.
yumurta sarısı ve süt karışımı çorbaya eklenip 3 dk sürekli karıştırılarak pişirilir.
blenderdan geçirilir
not:büyük bebeklere ekmek doğranıp yedirilebilir

Peynirli Kabak Püresi

1 yeşil kabak.
1 çay kaşığı c. zeytinyağı.
1 tatlı k.labne peynir.

1. kabak yıkanır ve dilimlenir. Bir tavada zeytinyağında kabakları orta ateşte kavurun. Kapakla kapatın ve 7 dakika pişirin.
2. Ateşten alın ve labneyle ile kabağı karıştırıp püre yapın.

Sebze Püresi

Malzemeler:
1/2 kabak
1 dal brokoli
1 avuç bezelye
1 patates
1/2 tatlı k.tereyağı

Sebzeleri haşlayıp püre yapın, tereyağ ekleyin.

Elmalı İrmik Püresi

3 çorba kaşığı irmik
1 / 3 bardak (80 ml) kaynamış su
1 / 3 bardak (80 ml) elma suyu
1 çay kş. tereyağ

Suyu ile irmiği haşlayın, ateşten alıp tereyağ ve elma suyu ekleyin.

Karışık Sebze Çorbası 4 porsiyon

150g patates
50g havuç
100g kabak
50g brokoli
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Suda küpler halinde doğranmış patates, havuç ve kabak 15 dk pişirilir.kabaca doğranmış brokoli de eklenip 7 dakika daha pişirilir. blenderdan geçirilip zeytinyağı serpilip püre karıştırılır.

Kabaklı Patates Püresi

Malzemeler:
patates - 70 g
Kabak - 70 gr
anne sütü, bebek formülü veya et suyu - 40 ml
tereyağı - 1 / 2 tatlı kaşığı

Hazırlanışı:
1. Yıkanmış kabak ve patates soyulup Küpler halinde kesilir ve buharda pişirilir.
2. Sıcak süt ile karıştırılıp blenderla ezilir ve tereyağı ekleyin

Kırmızı Mercimekli Kereviz Püresi

2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı kuru soğan
1 küçük kereviz kökü
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı
Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra küçük küçük doğranmış kuru soğanı, havucu ve kerevizi atın. Birkaç dakika çevirin. Ardından mercimeği, patatesi ve sıcak suyu tencereye ekleyin. Kaynayınca ateşi kısıp kapağını kapayın ve 20 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra blender'da ezin.

Un Herlesi

Malzemeler:
2 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su

TARİFİ:
Teflon bir tavada tereyağını eritin, unu katın ve 1-2 dakika kavurun. Un hafif sarı bir renge dönüşürken, suyunu ekleyip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Un herlesi kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ilıyınca bebeğinize yedirin. Anneannelerimizden kalma bir mama olan un herlesi, doyurucu bir özelliğe sahiptir. Pekmez de eklenebilir.

Kuymak Mama

2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Dilpeyniri (kibrit kutusu büyüklüğünde)
ya da 1 yemek kaşığı lor peyniri

TARİFİ:
Tereyağını tavada eritin ve tel süzgeçte elediğimiz mısır ununu ekleyip, bir iki kez çevirin. Hemen suyunu koyup karıştırarak kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince, dilpeynirini ince ince doğrayın (tel tel diderek katarsak eriyen peynir uzar ve bebek yerken zorlanabilir). Lor peyniri kullanacaksanız özel bir işleme gerek yok. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilık olarak bebeğinize yedirin.

Yoğurtlu Sebze çorbası

1 kepçe yoğurt (125 gr)
1 patates
1 yemek kaşığı pirinç veya buğday unu
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
3-4 bardak su

Hazırlanışı:
Bir tencereye yoğurt, 1 yemek kaşığı buğday unu(silme) veya pirinç ve rendelenmiş patates ilave ediniz.İlave edeceğiniz suyun soğuk olmasına dikkat edip kaynayana dek sık sık karıştırınız ki yoğurt,un ve suyla bütünleşip yoğurdun kesilmesini engellesin.ya da patatesleri önceden suda pişirip yumuşatıp yoğurt ve un karışımını sonradan sürekli karıştırarak ekleyiniz..en son 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave edip servis yapınız.

çok iyi oldu bu liste,bizim kız fazla pütürlü olunca çıkarıyo,ama ilk zamanlar ne biberon ne kaşık alıyodu ona alıştı buna da alışcak inş.süte doyduğu için benim elimden yemiyo sadece babasından yiyo o da ben evde olmayınca,ama değişik bişeyler yiyince çok mutlu oluyo insan sanki öyle daha iyi beslencek gibi,anne iç güdüsü işte

merhaba canım;
bi yazına gözüm ilişti. belçikada bal veriliyor ama yoğurt verilmiyor demişsin. yoğurt neden verilmiyor hiç sormadın mı? bizim burda tam tersi acaba hangisi doğru !
sevgiler...

Cnm cok protein varmis market yogurtlarinda burda mayalama sansimiz yok hazir sutlede mayalanmaz mayalanirsa bebege agir gelirmis market yogurduda en iyisi kendi mayaladiginmis ama burda o sans yok turkiyeye gidince mayalayip verirsin dedi

Cnm cok protein varmis market yogurtlarinda burda mayalama sansimiz yok hazir sutlede mayalanmaz mayalanirsa bebege agir gelirmis market yogurduda en iyisi kendi mayaladiginmis ama burda o sans yok turkiyeye gidince mayalayip verirsin dedi
inek sütlerinden evde yapılan mayalarsan çok kaynatman gerekiyor mikropları öldürmek için ama çok kaynatılan sütün de proteini kayboluyor diyor burdaki doktorlar. en iyisi günlük süt alıp mayalamak diyor doktorlar. ama sizin ordaki doktorların da dediği doğru ağır gelebilir doğrusu nedir anlamadım ki!
bal orda veriyorlarmış ya doktor ne diyor ?

derya ben sana özelden bir mesaj atacam ama mesaj kutun dolu olduğu için atılmıyor

cok güzel tarifler. harikasınız

Deryam,
icirmek cok zor bende yazıyorum aynı seyi.
hatta 2 tane doktora sordum bu demir meselesini ve arastırmalar yaptım.
4 aydan sonra anne karnındayken depolanan demir kalmıyormus bebekte. Ve 4 aydan sonra takviye gerekiyormus.
Demir beyin gelisimini etkileyen birsey oldugu icin ne yapıp edip icirmek lazım olduguna karar verdim.
zaten 5-6 damla bisey, cay kasıgına damlatıp veriyoruz. o neye ugradıgını anlamadan hemen azına dayıyoruz gidiyor. tekrar dısarı veriyor tükürükle beraber ben tekrar sokuyorum, hic kalmayanak kadar o itior ben sokuyorum azına.
hemen ğstğne de elma suyu bir kasık oldu bitti.
Anne sütünden gecen demir bebekte demir eksikligi varsa yeterli olmuyormus.
bu yüzden onlem almak gerekli.
bunlar kuzu daha anne ben halsizim, cabuk yoruluyorm diyemez ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…