benimkinede gecen annemin gunundeki kari cam acikti ay bu cocuk cok zayif dedi sinir kupu oldum yaaa ozel bebe biskuvisi ve devam sutuyle besliyorum oyle cici bebe mebe almiyorum ozenle sectigim taze sebzeleri pisirip veriyorum kafayi yicem miyoplu millet
yuuuh yavrum zaten seninkine de zayıf diyorlarsa...
kesin kıskandığından, hasetinden demiştir.hiç kendini suçlu hissetme. zaten önemli olan kilosunun boyunun persentil değerleri içinde olması. ve bence çocuğun gelişim özellikleri. ayına uygun davranışları gösterebiliyor mu o önemli. e bizimkiler gözteriyor. gerisi konu komşu kıskançlığı...
evt annemde fesat kari dedi zaten kv de buzamana kadar torunumu iyi bakiyon allah razi olsun bile demedi sadece onu yap bunu yap boyle ver soyle ver en nefret ettikleri gelini ovuyolar durmadan bana ama annem ablam canlarim taktir ediyolar beni artik sokaktaki yabanci gibi oldular bana ha o zayif diyen kari ha kv farki yok kvdede zayif diyo istiyolar katlim olsun kazik gibi kollarini oynatamasin bende oyle sevmiyom onlar icin bebek nekadar siskosa anne okadar iyi bakiyo ablaminkinin gozler gorunmuyo tombiklikten 6 aylikken 10 KIloydu aaa cok iyi bakiyo diyolardi ama benimkine iyi bakiyon bikerem bile demedi uyus kari
evt o herseyi taze yapmis herseyini utulemis kucanda sallamis 2 yasina kadar emzirmis tam annemis boyle cocuk buyutmede ne varmis ta ben niye utulemiyomusum iste sisko bebek onlar icin saglikli bebek ama bakilan bebek sisko olurmusCanım, sen hiç moralini bozma onlar için..Bir bebeğe annesinden daha iyi kim bakabilir ki..Üstelik şişman bebek sağlıklı bebektir diye birşey yok..Hem madem sana en nefret ettikleri gelini övüyorlar, belki seni de o geline övüyorlardırKayınvaliden hakikaten değişik bir tür..
Canım benimki geri geri gitmeye başladı..İnternette bir bilgi buldum bu konuda..Yeri gelmişken paylaşayım..
" Eğer bebeğinizin kolları doğuştan bacaklarından daha güçlü ise kendini geriye doğru itecektir.Bununla birlikte geriye doğru emekleyen bebekler ileriye doğru hareket etmek için teşvik edilmeye ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizi buna teşvik etmek için yalnızca kollarının ulaşabileceği mesafeye en sevdiği oyuncağını koyabilirsiniz. Oyuncağına ulaşırken verdiği uğraş sonucunda bebeğiniz sinirlenebilir fakat ona bunu başarabilmesi için biraz zaman tanıyınız. Eninde sonunda başaracaktır ve bu da ileriye doğru emeklemesi için gerekli olan kaslarının gelişmesini sağlayacaktır"
Demek benim oğlumun kolları daha güçlüymüşBu arada bir de kafasını yere koyup poposunu kaldırıyor..
merhaba canım;hehe gece beraber uyumuyor sabah olunca gecelri yataginda uyuyor her zaman gece yatmadan 210 LUK sutune devam sutune kasik mamasi uc dilimcik mus bebe buskuvisi rondodan gecitiyom bi guze kokuyom biboronuna iciyo gece 5 gibi kaklkardi yalanci memesini verirdim yaat kalk nevrim donerdi ama sonunda hic kalkmaz oldu doktorlar super diyor miydesinin dinlenmesi iyimis bulgaristanda 3 aydan sonra gece yeeyi durduruyolarmis eskiden duymustum hem ben rahatim hem o suanda sabahta cok keyifli uyaniyo gulucuklerle ama biboronunu gorunce kiyamet kopariyo 9 gun sonra kontrolum varrr asi olcak dedi doktor ama bilmiyorum amcamin kizininkine yapmamislar o almanyada erenden 7 gun kucuk ben gece mamasini kv inat kestim bi sure vercektim ama asla izin vvermem boyle bisi diyince inat olarak yaptim iykide yapmisim kimse rahatsiz deil soyleyince nette morardi az birakiyomusum diye kahrindan devam sutude zararliymis 1 yasinda kescekmis lafa baksana kimsin sen ya istersem ayi sutuyle beslerim ben dogurdum cikarirken yanimdamiydin acimi paylastinmi ki oglumun uzerinde hakkin varmis gibi konusuyon
Anlıyorum..O zaman şöyle anlatayım kısaca..ki muhtemelen sende bunu biliyorsundur zaten..
Bebek meme emerken en önce su gibi olan kısım gelir ve bu bebeğin susuzluğunu giderir..Asıl yağlı ve besleyici kısım sonradan gelir..Bunun için de bebeğin uzunca bir süre emmesi gerekir..Yani bu besleyici kısmı alması için..Kısacası her öğün tek bir memeyi vermek gerekiyor..Sütün kalitesinin azalması gibi bir durumun olmayacağı söyleniyor yazıda..Yalnızca kararlı olmak gerekiyor..Hatta 6.aydan sonra dahi asıl önemli olan anne sütü..Kilo alıp almama kısmı ise genetikle alakalı da olabiliyor..
Sen süt konusunda sıkıntı yapma..Sütün yettiği sürece emsin..Zaten zamanla kilo alımı yavaşlıyor..Normal yani..
bu cok guzel bi bilgi olmus karaca
bende sadece emziriyorum, hicbir ek gida vermiyorum. Yanliz bi durum var benim kizim yaklasik son 3 aydir sol gogsumden hic emmedi. Nefret ediyor Sevmedi bi turlu hep sag gogsumden emiyor. Zaten sol gogsum bitti yani coktu gitti:26: bakalim tek gogusle nereye kadar gidecegiz. Hemsire hersey yolunda diyor ama artik gittikce buyuyor tek gogus yetmiycek galiba...
maşallah deryam ya, benim en fazla 60 çıkıyor sağıncao yüzden biraz biraz başldım ek gıdaya, gece yatmadan da mama veriyorum 1 kez. nasıl artacak bu süt hiç bilmiyorum
ya ben manuel pompayla çekiyom benim de tek seferde 50-60 çıkıyo ama 2-3 sefer yapıyom göreve giderken yani yarısı 1 gün öncenin yarısı sabahn oluyo,ya da görev dönüşü nerdeyse kan oturan göğüslerimden çıkan o kadar oluyo tek seferde,suya kesen tarafı döküyom kalanını dolduruyom biberona,benim öyle sağınca değil de uçları uyarıldığında veya emzirme sırasında çok geliyo,diğer tarafa bez koymamışsam üst baş kalmıyo,dışarı gittiğimde çok zorlanıyom,akşam 6 ya kadar göreve kaldığım oluyo onda işte mahvoluyom emzirmeden,ya bi de ile ek gıda mı olmalı,cumartesi gecesi bizim cadı çok emdi,uyanmıştı kaç saatin acıydı benim göğüsler de sızlıyodu acayip birini boşalttı,diğerini de verdim yatırdım 2 salladım,sonra zor çevirdim bardak bardak kustu,zamanla azalır çocuğun gücü yeter diyolardı ama zamanla daha çok artıyo,bebeğimin damağı kuvvetlendikçe daha çok geliyo,inş. düzene biner de yavrum da hazımsızlıktan kusmaz,6 ay bitti kusmamız bitmedi,genelde bulgur yediğim zamanlar böyle oluyo,bulguru da çok seviyom napayım
Hayir canim. Sadece Jekovit isminde D vitamini veriyoruz. Onun disinda baska hicbirsey vermiyoruz.suanda biz 5 bucuk aya dogru ilerliyoruz. Bakalim 18/06 da kontrolumuz var doktor vercekmi vermezsede soralim baklim ne diycek. Peki siz veriyormusunuz karaca83??
sağol teyzesi evet ayak ağızda:)
sütüm tamamen Allahtan...özel bişey yapmıyorum. oğlumun nasibi sütten yana varmış diyelim. ama .isterdim komşum falan olsa sütü yoksa emzirsem bebeğini...
itiraf ediyorum eltimin birinden o kadar nefret ediyorum ki, iki kızını da gizlice emzirdim oğlumla araya süt girsin diye..ilerde dünür olma ihtimalimiz yok olsun diye..sonra da söyledim ama "meraktan emzirdim acaba tutacaklar mı " dedim. güldüler o zaman. hehehe asıl amacımı bilseler
ben şimdilik anne sütü verdim hep. 3. kezdir falan milupanın gece mamasından verdim. onun dışında yoğurt, muz, elma falan ama arada..emmeye hevesi varken emsin diyorum.,
ama kilosu pek artmıyor sanki zayıf geliyor gözüme. acaba sütüm yağlı değil mi artık? mesela ilk doğum yaptığımda sütün lekesi çamaşırımda kaskatı olurdu..belli olurdu kurusa bile. ama şimdi olmuyor(
merhaba canım;
bi yazına gözüm ilişti. belçikada bal veriliyor ama yoğurt verilmiyor demişsin. yoğurt neden verilmiyor hiç sormadın mı? bizim burda tam tersi acaba hangisi doğru !
sevgiler...
inek sütlerinden evde yapılan mayalarsan çok kaynatman gerekiyor mikropları öldürmek için ama çok kaynatılan sütün de proteini kayboluyor diyor burdaki doktorlar. en iyisi günlük süt alıp mayalamak diyor doktorlar. ama sizin ordaki doktorların da dediği doğru ağır gelebilir doğrusu nedir anlamadım ki!Cnm cok protein varmis market yogurtlarinda burda mayalama sansimiz yok hazir sutlede mayalanmaz mayalanirsa bebege agir gelirmis market yogurduda en iyisi kendi mayaladiginmis ama burda o sans yok turkiyeye gidince mayalayip verirsin dedi
çok iyi oldu bu liste,bizim kız fazla pütürlü olunca çıkarıyo,ama ilk zamanlar ne biberon ne kaşık alıyodu ona alıştı buna da alışcak inş.süte doyduğu için benim elimden yemiyo sadece babasından yiyo o da ben evde olmayınca,ama değişik bişeyler yiyince çok mutlu oluyo insan sanki öyle daha iyi beslencek gibi,anne iç güdüsü işte
Merhaba arkadaşlar. Ben 2009 ağustos annesiyim. Aralık 2011 de 2. kızım dünyaya gelecekti, aceleci davrandı ekimde doğdu. Ama gelişim olarak yine aralık ayında doğmuş gibi takip ediyoruz. Sizler de benim gibi ek gıdaya geçiş aşamasındasınız. Ben bir araştırma yaptım ve ek gıda mönüleri hazırladım. Buraya pek girmiyorum ama yardımı olur diye paylaşmak istiyorum. (Aşağıdaki listede nohut püresine ailecek bayıldık. Kendimize bile yapmayı düşünüyorum. )
Nohut Püresi
1 küçük patates
2 yemek kaşığı nohut -geceden ıslatılıp pişirilmiş (ben piştikten sonra nohutların üstündeki kabuğu çıkarttım)
1 çorba kaşığı süt-1 yaş altına anne veya formül süt.
HazırlanışıPatates çok az suda veya puharda pişirilir.
Nohutlar ve süt de eklenip püre yapılır.
Muz PüresiMalzemeler:
1 adet muz
2 bebe bisküvi
2 yemek k. anne veya formül süt
Hazırlanışı
Muzu bir kabın içinde çatal ile ezin. Sonra karışımı güzel bir krema kıvamına gelene kadar biraz süt ilave edin. Muz püresi içine bisküvi kırıntıları karıştırın. Homojen püre elde edin.
Sebzeli Pirinç Çorbası
Malzemeler (dört porsiyon):
½ su bardağı pirinç
sizin bebişler alıyo maşallah benim kız d vitaminini hiç almadı sütün içine katıp verdik gene beğenmedi,yarıya yakınını uykusunda az az verdim,ferrum fortu ben içtim sütümü beğenmedi emmedi,ağızdan damla verildi s.ocağında eve geldik hepsini kustu bardak bardak,ben onun için pekmez alıp muhallebisine katcam,bi de ben sakatat bol yiyorum,kan yapcak şeyler yiyom,geçen hafta 700 g pekmezle aşura yaptım %80 ini ben yemişimdir,kızın gazı biter bitmez kendimi ödüllendirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?