inek sütlerinden evde yapılan mayalarsan çok kaynatman gerekiyor mikropları öldürmek için ama çok kaynatılan sütün de proteini kayboluyor diyor burdaki doktorlar. en iyisi günlük süt alıp mayalamak diyor doktorlar. ama sizin ordaki doktorların da dediği doğru ağır gelebilir doğrusu nedir anlamadım ki!
bal orda veriyorlarmış ya doktor ne diyor ?
canım kısmen sana katılıyorum.. ama sağlık bakanlığı sağlık ocaklarına bu ilacı 4.aydan itibaren vereceksin diyor.. demir ağır bir ilaç, bunu tahlil yapmadan vermeleri çok saçma.. bize de verdiler ama haftada 2 gün veriyorum sadece, 4.ayda ek gıdaya başladık ve yeşil sebzelerden tüketiyoruz.
çocukta demir eksikliği yoksa nolcak? boşuna okadar ilaç yüklemesine gerek yok bence..
Arkadaslar; ayni ikilemi ben de yasadim once. 4. Ayda aile hekimliginden arayip kizimin bilgilerini guncellediler (her ay ariyorlar) sonra da demir damlasina baslayip baslamadimizi sordular. Hayir, doktorumuz vermedi diyince de 4. ayda butun bebeklere verilmesi gerekiyor dediler. Doktorumuza cok guveniyorum ama acaba unutmus, atlamis olabilir mi diye telefon ettigimde Saglik Bakanligi uygulamasinin cok genel ve dolayisiyla da yanlis oldugunu anlatti. Dunya Saglik Orgutu ( WHO ) standartlarina gore aksi bir belirti olmadigi takdirde 6. ay bitene kadar demir takviyesi yapilmamasi gerektigini, eger yapilacaksa da muhakkak tahlil yapilip eksikligi saptanirsa yapilmasi gerektigini anlatti. Zararlarindan bahsetti. Ben de kullanmiyorum.
kızlar oğlum destekli oturabiliyor desteksize geçsin istiyorum sizinkilerin oturması nasıl gerçi her bebiş farklıdır ama...oğlum her yöne rahatça haraket ediyo,dönüyo ayaklarını durduramiyorum hani bi çizgi film var ya neşeli ayaklar diye ordaki yavru penguen gibi....hatta çoraplarını çıkartıyo ben giydiriyorum o çıkartıyo
cok hos bi yorum olmus, benim kizimda aynen oyle altini zor degisiyorum. Bicir bicirlar nerden aliyor bu bebisler bu enerjiyi yahuTulum giydir canim boylece coraplarini cikaramaz :)) Benim kizimda destekli oturuyor, destegini kaldirdim mi yigilip kaliyor:)) birazda tombis kendisi) sanirim tam 6 ayi doldurdukdan sonra desteksiz oturmaya baslarlar. Acaba bebeklerin oturmasini kolaylastircak destekli koltuk tarzi biseyler varmidir :44:. Cocuk magazalarina bakiyorum ama yok goremedim.
Deryam,
icirmek cok zor bende yazıyorum aynı seyi.
hatta 2 tane doktora sordum bu demir meselesini ve arastırmalar yaptım.
4 aydan sonra anne karnındayken depolanan demir kalmıyormus bebekte. Ve 4 aydan sonra takviye gerekiyormus.
Demir beyin gelisimini etkileyen birsey oldugu icin ne yapıp edip icirmek lazım olduguna karar verdim.
zaten 5-6 damla bisey, cay kasıgına damlatıp veriyoruz. o neye ugradıgını anlamadan hemen azına dayıyoruz gidiyor. tekrar dısarı veriyor tükürükle beraber ben tekrar sokuyorum, hic kalmayanak kadar o itior ben sokuyorum azına.
hemen ğstğne de elma suyu bir kasık oldu bitti.
Anne sütünden gecen demir bebekte demir eksikligi varsa yeterli olmuyormus.
bu yüzden onlem almak gerekli.
bunlar kuzu daha anne ben halsizim, cabuk yoruluyorm diyemez ki.
onun yanida kabarmis ayni derecede onceki cok sert delircem neler oluyo
ya bende merak ediyom dişi nasıl çıkcak diye,kulağını çekiştiriyo,salyası var 1 buçuk ay kadardır,elimi ısırıyo ve ishal oldu,2-3 günde bir yapardı,bazen günlük,ama şimdi 2-3 kere yapıyo,inş. Temmuza kamadan çıkarırlar ya
hadi hayırlı olsun dişiniz.:) bizde daha yok .diş çıkarırken hasta oluyormuş bazı bebekler isal vb. öyle bir rahatsızlıgı oldu mu? inşallah hasta falan olmadan işlerini çıkarırlar.
burda var cok tatli koltuklar resim atmayi bilsem atcam valla
Canım bilgilerin için teşekkür ederim,
aklıma takılan birşey vardı.. ben emzirmiyorum 2 aydır.. ama 4.ayda ek gıdaya başladık , formül süte de devam ediyoruz onda da demir var.. hazırladığım pürelerde nerdeyse hergün yeşil sebze oluyor, yani demirimizi aldığımıza inanıyorum ben.. ama yine de haftada 2 gün veriyorum.. bunun bir de kabızlığı var..
hamileyken sadece doğuma 3 hafta kala demir hapı kullandım o da hemoglobinim sınırdaydı, düşük te değildi öyle pek.. 6.ayımız bitsin bir, tahlil yaptırmayı düşünüyorum..
küçükler daha annesi, benim oğlum da destekle oturuyor ama öne doğru çekiyor kendisini.. sırtına hiç birşey deymeyecek :) minderlerden kaçarken bu sefer öne gidiyor.. beline birşey olacak diye korkuyorum..
babyjem marka var o istediğin koltuktan :)
benimkinin tek arada gicikli gibi oksuruk bide hincini ellerinden memesinden aliyo oylebi isiriyo ki anlatamam benim memileride ayni sekilde cok zirlaniyo bide kabarik isali felan yok gunde 4 5 kere yapar kaka misal normal derecede bide istah azaldi karinin biri bakti dis patliyo dedi biride yok dedianlamadim giti
kızlar siz daha tecrübelisiniz size sorayım benim kızım olalı bugun 21.günüm sağlıkocağından bebeğime monovitd3 verdiler bazı kişiler bunun içindeki bir madde bebeğin gelişimini etkiliyor dedi verip vermemekte kararsız kaldım sizlerde aynısını kullunıyormusunuz doktorunuz bu ilac hakkında bişe dedimi bana lütfen cevap verimisiniz...
kizlar oglumun ust dis eti kaapardi irinmi var ucunda anlaamadim dis cikcak yerinin az ustu gece gunduz uyumuyor mahvoldumben
D vitamini desteği vermezseb bebeğini ileride raşitizm, kemik erimesi gibi rahatsızlıklar başlayabilir. Bir an evvel d vit. başla derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?