Deryam,
icirmek cok zor bende yazıyorum aynı seyi.
hatta 2 tane doktora sordum bu demir meselesini ve arastırmalar yaptım.
4 aydan sonra anne karnındayken depolanan demir kalmıyormus bebekte. Ve 4 aydan sonra takviye gerekiyormus.
Demir beyin gelisimini etkileyen birsey oldugu icin ne yapıp edip icirmek lazım olduguna karar verdim.
zaten 5-6 damla bisey, cay kasıgına damlatıp veriyoruz. o neye ugradıgını anlamadan hemen azına dayıyoruz gidiyor. tekrar dısarı veriyor tükürükle beraber ben tekrar sokuyorum, hic kalmayanak kadar o itior ben sokuyorum azına.
hemen ğstğne de elma suyu bir kasık oldu bitti.
Anne sütünden gecen demir bebekte demir eksikligi varsa yeterli olmuyormus.
bu yüzden onlem almak gerekli.
bunlar kuzu daha anne ben halsizim, cabuk yoruluyorm diyemez ki.
canım kısmen sana katılıyorum.. ama sağlık bakanlığı sağlık ocaklarına bu ilacı 4.aydan itibaren vereceksin diyor.. demir ağır bir ilaç, bunu tahlil yapmadan vermeleri çok saçma.. bize de verdiler ama haftada 2 gün veriyorum sadece, 4.ayda ek gıdaya başladık ve yeşil sebzelerden tüketiyoruz.
çocukta demir eksikliği yoksa nolcak? boşuna okadar ilaç yüklemesine gerek yok bence..
kızlar oğlum destekli oturabiliyor desteksize geçsin istiyorum sizinkilerin oturması nasıl gerçi her bebiş farklıdır ama...oğlum her yöne rahatça haraket ediyo,dönüyo ayaklarını durduramiyorum hani bi çizgi film var ya neşeli ayaklar diye ordaki yavru penguen gibi....hatta çoraplarını çıkartıyo ben giydiriyorum o çıkartıyo
kızlar oğlum destekli oturabiliyor desteksize geçsin istiyorum sizinkilerin oturması nasıl gerçi her bebiş farklıdır ama...oğlum her yöne rahatça haraket ediyo,dönüyo ayaklarını durduramiyorum hani bi çizgi film var ya neşeli ayaklar diye ordaki yavru penguen gibi....hatta çoraplarını çıkartıyo ben giydiriyorum o çıkartıyo
Desteksiz oturmaya başlaması için biraz daha beklememiz gerekecekBenim oğlum biraz daha büyük sizin bebişlerden, desteksiz oturmaya henüz başladı sayılır..O da kendini öne doğru vererek oturuyor, yani yine destek alıyor kendine göre Benim bildiğim bazen 7.ayın sonunu bile bulabiliyor oturmaları ama bebekten bebeğe değişebilir tabi..
Bir de şu var ki insan acaba beli, sırtı ağrır mı diye korkuyor henüz..Benim oğlum az oturmasına rağmen o kadarı bile hiç içime sinmiyor..
Bu aralar iyice hareketlenmeye başladıkları için bezlerini değiştirmek, giydirmek gitgide zorlaştı..Çorap çıkarma olayı bizde de var..Bir de ayaklarını sürekli ağzına götürdüğü için bir bakıyorum çoraplar ıslakBen Mersin'de yaşıyorum, burası oldukça sıcak..O sebepten çok fazla çorap giydirmiyorum açıkçası..Sürekli kontrol ediyorum ayaklarını ama üşümesin diye..
Desteksiz oturmaya başlaması için biraz daha beklememiz gerekecekBenim oğlum biraz daha büyük sizin bebişlerden, desteksiz oturmaya henüz başladı sayılır..O da kendini öne doğru vererek oturuyor, yani yine destek alıyor kendine göre Benim bildiğim bazen 7.ayın sonunu bile bulabiliyor oturmaları ama bebekten bebeğe değişebilir tabi..
Bir de şu var ki insan acaba beli, sırtı ağrır mı diye korkuyor henüz..Benim oğlum az oturmasına rağmen o kadarı bile hiç içime sinmiyor..
Bu aralar iyice hareketlenmeye başladıkları için bezlerini değiştirmek, giydirmek gitgide zorlaştı..Çorap çıkarma olayı bizde de var..Bir de ayaklarını sürekli ağzına götürdüğü için bir bakıyorum çoraplar ıslakBen Mersin'de yaşıyorum, burası oldukça sıcak..O sebepten çok fazla çorap giydirmiyorum açıkçası..Sürekli kontrol ediyorum ayaklarını ama üşümesin diye..
KIZLAR SELAM
ya benim dün bugün sütüm çok az yaaaaa 15 gündür ek gıdaya başlamıştık ek dediğimde 2 çeşit veriyorum günde o da 2 yemek kaşığını geçmiyo sütüm normalde sağdığımın yarısı artık((( 4 saatte bir sağdım 80cc çıktı bu ne yaaaaa napcam ben şimdi (((( doğumdan sonra kilom çok iyidi süt olsun diye biçok şeyi yer olmuştum 2 gündür artık herşeyi yemiyim dedim ama ondanmı oldu acep ama ıvır zıvırı kestim sadece aslında sizde durumlar nasıl
KIZLAR SELAM
ya benim dün bugün sütüm çok az yaaaaa 15 gündür ek gıdaya başlamıştık ek dediğimde 2 çeşit veriyorum günde o da 2 yemek kaşığını geçmiyo sütüm normalde sağdığımın yarısı artık((( 4 saatte bir sağdım 80cc çıktı bu ne yaaaaa napcam ben şimdi (((( doğumdan sonra kilom çok iyidi süt olsun diye biçok şeyi yer olmuştum 2 gündür artık herşeyi yemiyim dedim ama ondanmı oldu acep ama ıvır zıvırı kestim sadece aslında sizde durumlar nasıl
KIZLAR SELAM
KIZLAR SELAM
bende bir ara yemeyi azaltayim artik yaz geldi forma gireyim dedim hemencik sutum azaldi, gogus kuculdu , sonar tekrar ne bulursam yedim valla. Bu kilolari herzaman veririz ama bebisler bidaha sut emmeleri imkansiz. Bol bol su ictim, ilik sut ictim bide cokca tatli yedim, bulgurda ise yariyor neyseki cok sukur tek gogusde olsa normale dondum.Kizim emmeye devam ediyor.
Bu arada ikinci disimizde ciktiiiidarisi tum bebislerin basina
Canım bilgilerin için teşekkür ederim,Canım, bende senin gibi düşünüyorum..Dün internette ciddi ciddi araştırdım bu konuyu zira demir şurubu vermeyerek acaba bebeğime zarar mı veriyorum diye günlerdir düşünüp duruyorum..Bir çok kaynaktan yaptığım araştırma sonucu bir kaç yerde şöyle bir bilgiye rastladım..
Eğer bebeğin ihtiyacı olmadığı halde demir takviyesi yaparsak zararı olur mu?
Cevabı ise "muhtemelen"
Son çıkan tıbbi yayınlara bakıldığında demir miktarı normal olan bebeklere fazladan bir yıl boyunca demir verildiğinde faydadan çok zarara bile neden olabildiği gösterilmiştir..Örneğin; görsel alan hafızası, vücut hareket işlevleri, ve IQ düşüklüğü..
Peki o zaman sağlık bakanlığı neden öneriyor diye sorunca da şu cevaba rastladım..Ülkemizde 2005 yılından beri öneriliyor zira ülkemizde bebeklerde demir eksikliği anemisine çok rastlanıyormuş..
Fakat bunun bebekte olması içinde ya hamileyken ya da doğumdan sonra annede demir eksikliği olacak ya da bebek hiç anne sütü emmeyecek ve gıdalardan da yeterli demiri alamayacak..
Kısacası tek tek incelemek yerine bütün bebeklere eşitlermişcesine demir şurubu vermek daha kolay geldi sanırım..Bilemiyorum..
9 ay civarı kan tahlili yapıp sonuca göre demir takviyesi yapıp yapmamaya karar vermek en doğru olanı diyor kaynaklar..
Yalnız şunu söylemek isterim ki ben asla kimseye ver ya da verme gibi bir telkinde bulunmam, bulunamam da zaten..Sadece tahlil yapmadan demir yüklemesi yapmak benim hiç içime sinmiyor doğrusu..
küçükler daha annesi, benim oğlum da destekle oturuyor ama öne doğru çekiyor kendisini.. sırtına hiç birşey deymeyecek :) minderlerden kaçarken bu sefer öne gidiyor.. beline birşey olacak diye korkuyorum..kızlar oğlum destekli oturabiliyor desteksize geçsin istiyorum sizinkilerin oturması nasıl gerçi her bebiş farklıdır ama...oğlum her yöne rahatça haraket ediyo,dönüyo ayaklarını durduramiyorum hani bi çizgi film var ya neşeli ayaklar diye ordaki yavru penguen gibi....hatta çoraplarını çıkartıyo ben giydiriyorum o çıkartıyo
babyjem marka var o istediğin koltuktan :)
cok hos bi yorum olmus, benim kizimda aynen oyle altini zor degisiyorum. Bicir bicirlar nerden aliyor bu bebisler bu enerjiyi yahuTulum giydir canim boylece coraplarini cikaramaz :)) Benim kizimda destekli oturuyor, destegini kaldirdim mi yigilip kaliyor:)) birazda tombis kendisi) sanirim tam 6 ayi doldurdukdan sonra desteksiz oturmaya baslarlar. Acaba bebeklerin oturmasini kolaylastircak destekli koltuk tarzi biseyler varmidir :44:. Cocuk magazalarina bakiyorum ama yok goremedim.
bizimki henuz emeklemiyor ama surekli donup emekleme posizyonunu aliyor bekliyorbugun yarin bi aktivite bekliyoz bakalim . Bu arada ilk disi cikti.Darisi arkadaslarinin basina
Canım, bende senin gibi düşünüyorum..Dün internette ciddi ciddi araştırdım bu konuyu zira demir şurubu vermeyerek acaba bebeğime zarar mı veriyorum diye günlerdir düşünüp duruyorum..Bir çok kaynaktan yaptığım araştırma sonucu bir kaç yerde şöyle bir bilgiye rastladım..
Eğer bebeğin ihtiyacı olmadığı halde demir takviyesi yaparsak zararı olur mu?
Cevabı ise "muhtemelen"
Son çıkan tıbbi yayınlara bakıldığında demir miktarı normal olan bebeklere fazladan bir yıl boyunca demir verildiğinde faydadan çok zarara bile neden olabildiği gösterilmiştir..Örneğin; görsel alan hafızası, vücut hareket işlevleri, ve IQ düşüklüğü..
Peki o zaman sağlık bakanlığı neden öneriyor diye sorunca da şu cevaba rastladım..Ülkemizde 2005 yılından beri öneriliyor zira ülkemizde bebeklerde demir eksikliği anemisine çok rastlanıyormuş..
Fakat bunun bebekte olması içinde ya hamileyken ya da doğumdan sonra annede demir eksikliği olacak ya da bebek hiç anne sütü emmeyecek ve gıdalardan da yeterli demiri alamayacak..
Kısacası tek tek incelemek yerine bütün bebeklere eşitlermişcesine demir şurubu vermek daha kolay geldi sanırım..Bilemiyorum..
9 ay civarı kan tahlili yapıp sonuca göre demir takviyesi yapıp yapmamaya karar vermek en doğru olanı diyor kaynaklar..
Yalnız şunu söylemek isterim ki ben asla kimseye ver ya da verme gibi bir telkinde bulunmam, bulunamam da zaten..Sadece tahlil yapmadan demir yüklemesi yapmak benim hiç içime sinmiyor doğrusu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?