2011 Aralık Anneleri

hoşgeldin canım,benim de senden farkım yok takip edemiyom yeni şube çok aktif sürekli iş yada görev oluyo,eve gidince haşatım çıkmış oluyo,net var ama başına oturacak vakit yok,eşim 2 gündür sahursuz tutuyo uyanamıyorum maalesef yorgunluktan 2 haftadır kütük gibi öksürüyom,geçen hafta acillik oldum iğne yapıldı,şimdi de antibiyotik kullanıyom,bendeki kırgınlık bebişe de geçiyo o da öksürüyo burnu akıyo diş çıkarıyoz 6 temmuz da patladıi25 i oldu bi arpa boyu anca ilerlemiş diğeri de çıkmadı,patlamak üzere,çok komik duruyo tek dişli canavarbizim kız da 1 aralık doğumlu oturuyo,yavaş yavaş sürünüyo,kırlentlerden destek alıp yattığı yerden doğruluyo,yürüteçle evi yıkıp yapıyo,hiç duracağı yok çok aktif zaptedemiyoz şimdiden geçen arabayla giderken kapıyı açtı,nasıl becerdi anlamadım şok olduk,10 gün öncede yataktan düştü arkamı dönmemle düşmesi bir oldu,artık çok dikkat etmeliyiz durduğu yerde duramıyolar artık

maşallah:))

dün gece de benim dana düştü.. çekyatın bir ucunda yatıyordu. hemen yanıbaşımda. rüyamda oğlumu görüyordum. hissettim resmen. bir kalktım yerinde yok. gözlüklerim de yok( çekyat boştu şok oldum. ama sesi geliyordu. taa diğer ucuna yuvarlanmış düşmüş. hemen koştum kaldırdım. uykuluydu Allahtan tam anlamadı. galiba emziğini aramak için o kadar uzun yol katetmiş:)

Selam arkadaslar,bebisi hasta olanlar cook gecmis olsunn
Ben meyve kahvaltida zorlaniyorum .siz ne yedirdiniz ilk zmnlar arkadaslar? Sebze corbasi,yogurt hastasi sukur.dr. Buara birak meyveyi dedi .ben de ztn 1 hftadir yediremedimki,eskiden kiraz hastasi olan cadi simdi ne oldu anlamadim

geçmis olsun kısa sürede iyilesirsin umarım Çalısan anne olmak çok zor olsa gerek, umarım çalısmama gerek kalmaz ben çalısmazken bile isleri yetistirib çocuk bakmak bütün günümü alıyor allah sana kolaylıklar versin

Kızlar benim kafam çok karıştı.:44: Hazır mamalar hakkında nette bir sürü yazı var hangisine güveneceğimi şaşırdım.
Sabahları kızıma ülker hero baby nin sütlü peynirli pekmezli tahıllı mamasını veriyorum. Arada da meyve pürelerinden alıyorum. Ama içim hiç rahat değil. Hangi marka daha güvenilir bir türlü bilemedim. Herkes farklı şeyler yazmış.
Siz araştırmasını yaptınızmı? Hangi markaları kullanıyorsunuz?

canım benim de kafam çok arışıktı. geçen 7. ay kontrollerinde dra sordum yedirebilirsin zararlı değil dedi. ben de arada yediriyorum sonuçta herşeyin organiğini bulmak zor... birde benim bebek pekmez ve peyniri yemiyor... en azından bunları bu şekilde yedirebiliyorum....
arkadaşlar mama sandalyesi hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum... kafam çok karışık çok çeşit var... ne aldınız yada düşndüğünüz var mı? benim kriterlerimden en önemlileri arka desteğin ve yüksekliğin ayarlanabilmesi, çoğunda bu özellik var ama fiyatlar çok farklı... chicco polly güzele benziyor ama....

Ben mama sandalyesi olarak "Peg Perego Pappa Diner Mama Sandalyesi- Savana Rosa" aldım cok memnunun. Her sekilde ayaklanıyor. 3 yasına kadar kullanabileceğiz. Çift tepsili ve tepsisini makinada yıkayabilirsinde. Yukarıdaki ismi yazarsan internetten direk çıkıyor. Oranda özelliklerinizde inceleyebilirsin.
Ayrıca bizde bu ay ek gıdalara geçtik ama ben kızıma Simdiye kadar dışardan hiçbirşey vermedim. Doktorumuz verilebilecegimizi söyledi ama zaten ev hanımızın herseyi kendim yapmayı tercih ediyorum şimdilik ama bir süre sonra çeşit konusunda sıkıntıya düşersem bende özellikle kahvaltiliklarda hazır alabilirim.

mama sandalyesi güzelmiş gerçekten ama fiyat olarak fazla geldi... özellikleri de hoş tabi... ya bana mama sandalyesi için 400-500 lira vermek fazla geliyor sanırım.. bu yüzden de kararsızım...neyse düşüneyim daha...

ben çalışan anneyim çok uğraşıyorum doğal yesin falan diye ama benim bebekte bir damak tadı var anlatamam... kendimize yaptığım yemekleri güzel yiyor ama ona özel daha sağlıklı olsun diye uğraştıklaarıma burun kıvırıyor. peyniri ve pekmezi ne yaptımsa yediremedim en sonunda kahvaltılık hazır ürünlerden aldım.. hergün vermiyorum tabi ama haftada en az 3 gün veriyorum... ne yapayım bilmiyorum artık... siz nasıl yediriyorsunuz pekmezi ve peyniri? ayrı ayrı da yemiyor yemeklerine katıncada....
şebek oldum iyice yedirecem diye...

Zaten özenecek yaptıklarımızı yemezler, yerden ellerine bisey geçsin ağızlarına atarlar. ah su bebekler, yaramazlar...

Canim Ben ekmek veriyorum mesela, bebe biskuvisi kullanmadım henüz. Ekmegi hafif kizartiyorum sonra sıcak suyla islatiyorum. Kasığın ucuna azicik ekmek azicikda pekmez yada peynir alıyorum. Birbirine iyice karıştırıp, veriyorum. Valla Simdiye kadar güzelce yedi inşallah bundan sonrada ne verirsem yemeyede devam eder.
Evet biraz pahalı bizde 225€ verdik alırken, sonra kardeside kullansın diye

sağol canım inan zor ben sadece emziriyorum zaten inatçılık yapıyo beni bekliyo eve gitmemi,yerse biraz cicibebe,yoğurt,meyve yiyo,ama beni görür de keyfi yerinde olursa yoksa 1-2 saat aç kalıyo ben göreve gider gelemezsem mecburen yiyo kuzucuk

iyi çok şükür geçen ayın 6sında bir dişi patladı daha yeni yeni uzuyo,2.diş 3-4 gündür patamak üzere,tek dişi çok komik duruyo,sıcaktan isiik oluyo,2 kere suya sokuyom,dişçiye mişçiye nere gitsek bırakacak yer yok yanımızda geiyo bu sıcaklarda,şuan masam da evrakları karıştırıyo,babası inş. bizim kurumda biişe gircek mülakata gitti ben de izin almaktan çekindim,işler yoğun çünkü,sen nasılsn

kızlar oruç tutuyormusunuz acaba ben tuttum ama 3 gündür tutmuyorum çünkü sütüm kesiliyordu nerdeyse..

sağ göğsümü tutmuyor zaten tek göğüsle idare ediyorum oruç olunca o da azalmıştı.. sıvı takviyesiyle düzeldi ama sizleri merak ediyorum..

birde oğluşum ben ve babasından başka kimsede durmuyor... mutlaka bizimde yanında olmamızı istiyor odadan çıksak ağlıyor... annanesine dayısına dedesine bile nazlana nazlana gidiyor bu düşkünlük normalmi sizce.. çokda sosyal bi aileyiz sürekli akraba ve arkadaşlarımızla görüşürüz yani bu düşkünlük benim gözümü korkutuyor

bende tutmuyorum canım dra da danıstım hocalarda emziren anne tutmayabilir diye fetva veriyolar,tabi daha sonra telafi etmek sebebiyle neyse...bu arada benim oğlumda bizi görmeyince mırıldanıyo pek durmuyo,bu aylarda özellikle annelerini göz önünde görmek istemeleri çok normalmiş bu bi süre devam edecek sanırım ama bazı bebeklerde baskasına gidince hiç aramıyo..her bebiş kendine has işte

ah hiç sormayın eşim işe girdi sonunda bi yandan iyi ama kızımı karşı komşuma bırakıyom,insanın içi cız ediyo verirken,aklına hertürlü şey geliyo,iyi davranıyo,güler yüzlü biri ama ana yüreği işte,sabah erkenden uyanıyo sanki bizim gideceğimizi anlamış gibi,öğlen gelene kadar bişey yemiyo,beni görünce kollarını açıyo,yüzümü yalıyo kuzum,acıktığında hep öyle yapar,dün 1,bugün 2. gün,pazt. göreve gidecem öğlen eve gidemeyecem,inş. kadına alışır ve bişeyler yer o gün,garipsiyo şuan uyumuyo,kadın huyunu bilmiyo,ayağımda salladm ağladı geri kaldırdım diyo,uyumadan önce mızmızlanır,ağlar zaten dedim,zor meseleler,süt bırakıyom,meyve bırakıyom yedirsin diye,Allahm inş. herşey yolunda gider

hayırlı olsun deryam esının ısı

cok zor bırakıp gıtmek ya ben markete gıtsem aklım onda kalıyor

Canım, ilgin için çok çok teşekkür ederim Aslında daha önce cevap yazacaktım ama oğlum hastalandıktan sonra uyku ve yeme düzeni de bozuldu..Ancak yeni yeni kendimize gelmeye başladık..O sebepten de foruma giremedim..Açıkçası içimden de gelmedi Herneyse, umarım artık sık sık yazma imkanı bulurum..

Ben hiç demir ilacı vermedim..Elimden geldiği kadar kan yapan gıdalar vermeye çalışıyorum..Pekmez, domates, kıyma vs..Yine de acaba kan tahlili yaptırsam mı diye düşünüyorum..Bazı doktorlar 9. aydan sonra tahlil istiyorlarmış..Belki bizimki de ister..Ona göre ilaca karar vermek daha doğru geliyor bana..Umarım hata yapmıyorumdur..

deryam160510, Allah yardımcın olsun canım..Çalışan annelerin işi gerçekten çok zor..Bu arada kızına da maşallah Benim oğlumun hala dişi çıkmadı..Bekliyoruz bakalım

selam gece gece bakayım dedim ama kimsecikler yok....deryammm bebeğe bakmak için anneanne yada babaanne yokmu hani için in rahat etmesi için dedim...

yeni arkadaşlar var hoşgelmişler...

selam gece gece bakayım dedim ama kimsecikler yok....deryammm bebeğe bakmak için anneanne yada babaanne yokmu hani için in rahat etmesi için dedim...

yeni arkadaşlar var hoşgelmişler...

yok canım ya,annem ameiyatlı belinden,gel seni alalım dedik,ablam kardeşim gelcek 11 ine,gelemem dedi,kaynanam da sinir hastası ilaç kullanıyo,sabrı götürmüyo,biz memleketten uzağız,garibimi bir iki kere komşuya bıraktık işimiz varken ağzımızn payını aldık,şimdi karşı komşuya bırakıyom,ama benim kız yemek yemeyi bilmiyomuş,4 aydır öğretemedim çok az yiyo,meme bağımlısı,su içmiyo,biberon bi ara alıyodu şimdi almıyo,çay kaşığıyla su bile içiremiyoz geri tükürüyo,bardakla çok susarsa yarısından çoğunu döke döke azcık içiyo,ben 3-4 lt içiyom ama,bişeyer yedireyim diyom 2-3 kaşık alıyo,sonra ağzını yumuyo,memme diye ağlıyo,acıkınca yüzümü yalıyo,ben öğlen gidene kadar pek bişey yemiyo,ben gidince yüzümü yalıyo,akşam eve geldikten sonra saat başı emiyo,ama ben yokken ölmeyecek kadar yiyo,süt bağımlısı napcam bu kızla bilemiyom,bayramdan sonra 1 hafta gelip görümcem kalcak,bakıcım yani komşum 1 hafta memlekette kalcakmış,böyle işte,şimdi uyuyodu uyandırmadım,bebek telsizi alıp komşuya vercem,şimdi 5 dk da bi kontrol ediyo anahtarı verdim,uyandırınca bi daha uyutamıyo kadın garipsiyo çığlığı basıyo,ana kucağında uyutabiliyo sadece,bakalım milletin dili durdu eşim işe girdi diye,rezilliği bize kaldı kızım komşuyu görünce kollarını açıyo gülüyo,ama yine de içim buruk,kalbim hüzünlü,şimdi göreve gidecem 1 de inş. eve geçebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…