2011 Aralık Anneleri

Annen "atan bana bırak" diyorsa bir bildiği var herhalde..Gerçi öyle olmasa dahi sen hele bir sınavlara çalış, bir durumun belli olsun, sonrasına bakarsın artık..Hem siz kaç yıl daha orada kalmak durumundasınız ki? Eşinin öğretmenlik durumundan dolayı soruyorum yani..

1 sene daha çalışıp tayin isteyebilir ama biz kalsak da olur diyoruz para biriktirmek açısından. çünkü kira yok, su parası yok. e her şeyi yetiştiriyoruz. gider az yani.. bu fırsat ele geçmez bir daha. kız annem çanakkalede. ben kesin doğuya atanırım. nasıl bırakayım

Mümkün değil tabi..Ben de olsam bırakamam..Gerçi biraz karışık bir durum zaten..Mesela senin tayinin çıksa eşin seninle gelir mi? Hadi geldi diyelim, ikiniz de çalışacaksınız tabi, o zaman çocuğa nasıl bakacaksınız? Zaten sanıyorum ki eşin seni tek bırakmaz doğuda..Herşeyin bir çözümü bulunur tabi ama asıl eşinle ikinizin kararı olacak..Biraz fedakarlık yapacak yani senin için..

eşim diyor ki "atan, 1 sene idare edilir stajyerliğin kalkınca buraya aldırırız. o zaman da annem bakar"

ama hayalimdeki geleceğin bu olduğna emin değilim...

en azından oğlum dillensin, başına bir şey gelirse anlatabilsin istiyorum. ben yanında değilken biri bir şey mi dedi, vurdu mu kızdı mı aç mı kaldı...

analık işte

Canım, maalesef hep böyle ikilemler çıkıyor işte insanın karşısına..Çalışırsan olacaklar malum ama çalışmamak bir şekilde ağrına gidiyor anladığım kadarıyla..Okumuşsun, emek vermişsin, mezun olmuşsun..İnsan karşılığını almak istiyor haliyle..Şartlar değişir bakarsın, sen umudunu kaybetme..Oğlun seneye bu zamanlar derdini az çok anlatacak hale gelecektir sanıyorum..
Ama kıyamamakta da haklısın oğluna..Ne diyeyim ki, zor bir karar ama sonuçta o kararı da sen vereceksin..

ben şikayetçi değilim aslında halimden. hayattan çok büyük beklentilerim yok. evimde huzur olsun, eşim bize bağlı olsun. kuru ekmekle de karın doyar.

ama insanlar...

evlendikten sonra 2 senedir atanamadım diye beni de kendileri gibi görmeye hatta ezmeye başladı eltilerim kayınlarım... eskiden "sen okumuşsun anlamazsın" derlerdi. artık "alış" diyorlar. "biz tarladan gelene kadar yemek yap" diyorlar.

sonra eşim kavga etsek hemen borcumu ödediğini ima ediyor...

ama diğer yanda oğlum, yavrum...

oooooooooof of

Canım zaten asıl sorun o..Yani mesela sen yine çalışırdın belki ama oğlunun büyümesini beklerdin, bir yuvaya verirdin vs..
Seninki biraz da kaçış yani..Ama işin de çok zor hakikaten..Çok kalabalık eşinin tarafı ve hepsi de tepende..Allah yardımcın olsun..Çok zor insanlar..Belli ki çekememezlik de var yani..Ne diyeyim..Esasında asıl iş eşinde bitiyor..Senin ve evladının kıymetini bilmeli..

eşim kendi tarafını yüzlerine karşı asla savunmaz ki... hatta hep kavga eder, söver bile.

en küçükleri kendisi ama onların sözüne itimat etmez, onların hiç bir şey bilmediğini söyler. ben hepsini susturuyorum da, ama işte bazen sinirlerine hakşim olamuyor insan.

ya küçük kaynım lise mezunu. üniveristeye gitsin diye ankaradaki kaynım 2 sene yurda vermiş onu. kayseride dersaneye göndermiş. ama o serserilik yapmış gezmiş. eşim ilk yılında yerleşmiş. yani şartlar ona daha iyiymiş. şimdi benden de eşimden de iş beklemeye ne hakları var?

ben yıllardır okuyorum kafa patlatıyorum. onların tarlaya döktüğü paranın bin katını ailem dersaneye, bana harçlığa döktü. ama işte kıyaslama yapılıyor artık. eskiden kulağıma gelmezdi, şimdi geliyor.

dün de o eltim tarladan geldi, oğlum da kucağımda. güya bebek seviyor. "bir senin yüzüne bak bir bizim yüzümüze" diyor oğluma. oğlum beyazmış da kendileri çalışmaktan yanmış..

Lafa bak hele..Çalışmaktan yanmış..Çalışıyor da sana mı çalışıyor? Üstelik şartlar böyle gerektirmişse bunun suçlusu sen misin?
Ailenin seni okutmak için maddi olarak çok şey yaptığına eminim zira bir çocuk kolay okutulmuyor..Üstelik okuyan başka kardeşlerinin de olduğunu söylüyorsun..Ailenin işi hiç kolay değil..
Bu kıyas kabul edecek bir durum değil..Küçük kaynın haytalık edeceği yerde okusaydı durumu farklı olurdu..
Kısacası eltinin bu konuda muhatabı sen değilsin, kocası..
Şimdi sana "etkilenmemeye çalış" diyeceğim ama bende olsam etkilenirim, biliyorum..Sen eşin ve oğlunu düşün yine de..Sonuçta hepsi geçici..Ya aynı evde yaşamak zorunda kalsaydınız..Hiç değilse evin ayrı..Yarın öbür gün de başka bir şehre gidersiniz, hepten rahat edersin..

inşallah canım. zaten fırsat kolluyorum o kaynıma cevap vermek için. ya nasıl yüzsüzler görsen... diğer eltim de kaynımda edeplidir, utanma bilir. bunlar karı koca yırtık. mesela bana sormadan getiriir çocuğunu bırakır "yengesi buna sen bakacaksın" " şu gömleklerimi ütüleyiver evde ütülenmiyor" karısının yapmadığı işleri bile bana yaptıracak.

susmayacağım artık

Bu derece üstüne gelip, terbiyesizlik ediyorlarsa susma tabi..Hakkını savun..İyi niyet, samimiyet, içtenlik..Bunlar çok güzel ama karşılıklı olduğu vakit..Birşeyi güzellikle, iyilikle anlatmaya çalışırsın ama anlamıyorlarsa eğer seninde kendini savunma hakkın var..Sonuçta seninde sorumlulukların var, küçük bir bebeğin var..Sana bu kadar yüklenmeye hiç hakları yok..
Bu arada biraz geç yazdım kusura bakma..Oğlum uyandı ve her zamanki gibi yoğun bir ilgi bekliyor Ve eğer senin gösterdiğin ilgiyi yeterli bulmazsa bağıra bağıra söylenmeye başlıyor..Sürekli hareket etmek daha doğrusu ettirilmek istiyor..Hep ayakta durdurtacaksın, eğer kucağındaysa hafif hafif koşacaksın..Her gün yeni bir numara çıkartıyor..Bu aralar bayağı bir zorluyor beni kısacası..

aynıyız canım. benimki de dün gece tam 13 defa uyandı. 13. de sabah 6 da ve kesin kalkıştı. emiyor yatıyor, mızıldanıyor, memede kalmak istiyor ama uzanmayacağız da. ben oturacağım o memede uyuyacak. emziğini tutup beşikten atıyor. karanlıkta bul, geri ver, ağlasın, su ver, püskürtsün emzir, yatır, 10 dakika sonra ağlasın. meme ver beğenmesin diğer memeyi ver emsiz uyusun yerine koy ağlasın...

oooy oy

deryam160510
Arkadaşım; Ben de 2011 aralık annesiyim. Forumu devamlı okuyorum ama hiç yorum yazmadım. Biraz önce yazını okudum da menisküsten bahsetmişsin. Bitkisel karışım ve merhem kullandığını yazmışsın. Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Doğal olarak ilaç kullanamıyorum ve yakında işe başlayacağım. Faydasını gördüğün karışım hakkında bana da yardımcı olur musun?

Evet, bu anlattıklarından sonra aynı olduğumuza iyice kanaat getirdim..Kesinlikle emzik kabul etmiyor, illa meme olacak..Memede uyuyacak..Bırakırsan da yine ağlamaya başlıyor..
Bazen emerken bırakıp yüzüme bakıyor, gülüyor ve yine emmeye devam ediyor..İşte o zamanda her bir yerini ısırasım geliyor

Bu arada sen ne kadar hızlı yazıyorsun..Ben bir tane yazana kadar bakıyorum sen bir sürü yazmışsın Gerçi sizin " sinir bozucu" konusunda yazanların hepsi öyle..Sizin hızınıza yetişmek çok güç benim için..Hele ki oğlum varken mümkün bile değil..Ben bir ileti yazarken bile defalarca kalkıyorum bazen yerimden..Ne diyeyim..Maşallah size Gerçi okuması da pek keyifli oluyor sizi

:))

hızlıyım evet. e mecburen. o dakikanın içinde cevap yazmak, muhallebi karıştırmak, yere dökülen çorbayı silmek ve oğluma şebeklik yapmak zorunda olsuğumdan ister istemez hızlanıyor insan:)

sinir bozucu güzeldir. takılsan bırakamazsın. başkalarının konusunda aykırı yorum yapıp banlananların mekanı. forumun "sevilmeyen kızları" diyelim

Aykırı yorum yaptıkları için okumak keyifli oluyor zaten Ben okumaya bile zor yetişiyorum..Gerçekten çok hızlısınız..
Ama okuya okuya yazan herkesi yakinen tanımış kadar oldum..İnsana bağımlılık yapıyor

evet, tek bölümünü izleyip tüm diziyi öğrenmek gibi...

beklerim ama oradan da yazışalım.

ya az önce bahçedeki kedi ağlayıp bana anne dedi. camı açtım yok.

üff.. ilaçlık zamanlarım mı geldi acep?

Kedi değişik bir ses çıkarmıştır, sana da anne der gibi gelmiştir belki..Bazen bana da olur böyle tuhaf şeyler..
Hemen kötü düşünme canım..

Oradan da yazışmak isterim tabi, seninle yazışmak çok keyifli çünkü :109:

selam arkadaslar,

valla yarismaya basvurmalisin bence, bellimi olur. Bugun bir arkadasimi ("canli paraya" basvurmustu) mulakata cagirmislar kuzeni ile birlikte. Sonucu ne oldu bilmiyorum ama insan sansini denemeli.
Sali gunu 8. ay kontrolumuz vardi, kizim 9.430 gram olmus boyuda 72 cm. En son kontrole gore cok az kilo almis. Acaba disleri cikti bide emeklemeye basladi ondanmi acaba. Doktoru iyi dedi ama ben acikcasi uzuldum biraz sizin bebislerinizin kilo ve boy durumu ne arkadaslar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…