2011 Aralık Anneleri

canım maşallah kızının kilosu çok iyi. benim oğlum geçen hafta 8400 gr dı. gerçi boyu 74 cm . bak kilo gelişimi şöyle hesaplanıyor: bebekler 1 yaşına geldiğinde doğum kilolarının 3 katı olmaları gerek. azı da fazlası da zararmış. mesela oğlum 3220 gr doğdu. 12 ay tamamlanınca 9660 gr olmalı.

senin prenses kaç kg domuştu?

bir de benimki de geçen ay gram bile almamıştı. doktor sorun değil dedi. boyu 4 cm uzamış çünkü. seninkinin boyunda da böyle hızlı artış varsa ondandır. e diş ve emekleme de var demişsin üzülme

selam kizlar nasilsiniz
benim fistigim 7aylikken 9kg idi ama
oglum 4500kg dogdu cocuk 1 yasina 10kg ile girdi obnemli olan saglikli olmalari kg gecici biseyyyyyy
ya bebislerinizin yeme duzeni nasil kizlar nasil yapopiosunuz benim ikinci ama kizim mizjmiz bugunlerdeee
FACE giren arkadaslar ordaki kizlarada benden boll bolllllll slm soleyin ok

Kızının boyu da kilosu da gayet iyi bana göre..Bak benim oğlum neredeyse 9. ayını dolduruyor, 8.750 gram..Hem seninde söylediğin gibi diş çıkarmak muhakkak iştahsızlık yapmıştır kızında, üstelik artık çok daha hareketliler..Hiç canını sıkma bence boş yere

Benim kızım 2500 kilo 45 cm doğdu. 1 ayda erken doğdu. Bu hesaplamaya gore cok iyiyiz ozaman. boy olarakda 1 önceki kontrole göre 6 cm uzamış. ( bir önceki kontrolümü 2.5 ay önceydi).

Evet canım ya 1 dk durmuyor yerinde. Onunda etkisi var farkındayım ama iste biran cok üzülmüştüm ama dogum kilosunun 3 katı ise cok iyiyiz ozaman.

Cok teşekkürler...! İyiki varsınız...

Son düzenleme:
gunnur, canım, benim oğlum 8.750 gram çıktı bayramdan önce..Bu aralar aşırı sıcak burası, sanıyorum biraz da onun etkisiyle oğlum eskisi kadar yemek yemiyor, bir de hareket çoğaldı tabi..Herneyse..Dün önce kendim tartıldım, sonra oğlumu kucağıma alıp tekrar tartıldım..(Bunu arada yapıyorum ben..Aradaki farka göre oğlumun kilosunu buluyorum)
Gerçi bu ölçüm ne kadar doğru bir ölçümdür bilemiyorum ama 8.600 gram çıktı oğlum..Ben zaten kilo almadığının farkındaydım ama vermiş olması üzdü beni..Açıkçası moralim bozuldu..

Geçenlerde turkmengelini http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...apan-bomba-kahvalti-pekmezsiz-biskuvimiz.html bu linkte iki tarif vermişti..Şimdi bir de onları deneyeceğim..İnşallah biraz kilo alır oğlum..

merhabaa

karacam ben de arada oğlumu öyle ölçüyorum. sana tüyo: bebek uyanıkken kilosu az çıkıyor. yer çekimine karşı bir kuvveti var ya.. ben uyurken denedim, mesela yatağına koymadan önce oınunla tartıldım o zaman daha fazla çıktı. yani karahan kilo vermemiş olabilir:))

bebeklerimiz büyüyor :) bebeklerinizn kilosu baya iyimiş. benim kızım geçen ay 7900 boyu 70cm sizin bebklere göre zayıf galiba .

ne yediriyorsunuz bebeklerinize ?eşimin tayin işi ev taşıması falan derken pekde ilgilenemedim kızımla.

canım her bebek bir olmuyor. ama özellikle kilo alsın diye yedirmek istiyorsan yukarıdaki linkte tarifim var. kahvaltı için...

dün oğlum ilk defa makarna yedi. hem de salçalı:) benim tabağımdaydı kendini parçaladı yine ona da vereyim diye, önce minik minik bölüyordum, baktım ezip yutabiliyor, tüm veriyorum. şu burgu olandandı. tek tek verdim, bir güzel yedi.

ben mi? ben yine aç...

Canım benim, bu benim aklıma hiç gelmemişti..Yatağına yatırmadan önce kesinlikle tartacağım Karahan'ı..Sonucu bildiririm burdan
Bu arada malzemeleri aldım, senin tarifleri yapacağım..Özellikle kahvaltıyı inşallah sever..Domates-peynir den başka birşey yemiyor çünkü..Onu da çok az yiyor zaten..Kahvaltıyla ilgili sonucu da buradan bildiririm yarın

tamam canım. hem kilo hem kahvaltı sonucunu bekleyeceğim.

meyveleri püre yapma derdim bitti şükür. bizim dişsiz canavar maşallah demir damak..ne bulsa ezip yutuyor:)

tamam canım. hem kilo hem kahvaltı sonucunu bekleyeceğim.

meyveleri püre yapma derdim bitti şükür. bizim dişsiz canavar maşallah demir damak..ne bulsa ezip yutuyor:)

Canım ya, haklıymışsın 8.700 gram çıktı..Esasında kilo vermiş ama hiç değilse 150 gram değil 50 gram vermiş..Buna da şükür..
Yarın kahvaltıyla ilgili sonucu da yazacağım..Severek yiyeceği birşeyler olsun istiyorum..Bak Turan ne güzel salçalı makarna bile yiyor maşallah
Benim ki nedense pek nazlı bu aralar

evet turan maşallah yakında beni de yiyecek. pis boğaz olmaz inşallah...

dişleriniz çıkmış mıydı? diş ve sıcak hava en çok kilo kaybettiren, iştah kapatan şeymiş

evet turan maşallah yakında beni de yiyecek. pis boğaz olmaz inşallah...

dişleriniz çıkmış mıydı? diş ve sıcak hava en çok kilo kaybettiren, iştah kapatan şeymiş

Olmaz annesi olmaz İştahlı bebek maşallah

Bizim dişler henüz çıkmadı..Doktor diş çıkma olayının genetik olduğunu söylüyor..Benim eşimin dişi bir yaşındayken çıkmış..Muhtemelen oğlumunki de öyle olacak..Henüz hiç belirti falan da yok zaten..
Yalnız sıcağımız felaket..Sıcak ve nem..İnan ki her gün en az 7-8 kere ter yüzünden üstünü değiştiriyorum..Gece de muhakkak bir kere değişiyor..Bu sene bu sıcaklar perişan etti bizi maalesef

AY canim benim, seni cok iyi anliyorum, minnacikda kilo verseler anne yuregi hemen uzuluyor iste. Bende surekli senin gibi kucagimda tartiyorum ama saglikli bir tarti sekli degil bu. Malum bizim icin gr farketmiyor ama bebisler icin cok onemli. Bu yaz biz hic yaz yasamadik arkadasim,ilik hatta serin bir yazdi bile diyebilirim. Ceketsiz cikamadik hic disari. Tabiii sicaklarinda cok etkisi olmustur.Ay ne fenalar bunlar yaa, bizim cadida koltuklara cikmaya calisiyor 1 dk durmuyor
Annesi, Kucuk yakisikli ile seni buraya bekliyorum :)) Bizde Turkiyeye gelcez sicaklarin gecmesini bekliyoruz, biz herneysek idare ederizde bebislere yazik. Hele Izmir Mersin den daha sicakdir kesin:44: eyvah eyvah....
Turkmengelinin tarifini bende deniycem bakalim sonucu yazarim bende.

bebisin kac aylik sehernur?

Canım, biz de bu sene son yılların en beter yazını yaşadık ve hatta hala daha yaşıyoruz..Dün gece yine defalarca oğlumun üstünü değiştirdim..Çocuk birşey de yiyemiyor ki sıcaktan..Sürekli içiyor garibim Karahan'da bir dakika durmuyor..Sürekli hareket halinde

Canım ya, keşke gelebilseydim oraya..Serin serin otururduk İzmir'de akrabalarınız mı var? Ya da şöyle sorayım, aslen İzmirli misiniz?

Türkmengelinim, canım, maalesef oğlum biraz yedi kahvaltıdan..Gerçi buna da şükür..Birkaç gün geçsin yine deneyeceğim..Şimdilik domates peynire devam edelim en iyisi...

havalar o kadar sıcaksa, benim kahvaltı ağır gelmiş olabilir canım. yani ben de olsam o sıcakta tahinli ceviz yerien domates salatalığı yerdim
bizim dişler de yok. benimki de çok geç çıkmış. gerçi gören yakında çıkar diyor ama ben anlamıyorum.

ya ben beşiğin kademesini indireyim diyorum. sizin beşik mobilya mıydı park yatak mı

turkmengelinim, canım, ben yine de ara ara deneyeceğim senin kahvaltıyı..Nasıl olsa yakında havalar serinler..Hatta içine biraz peynir de katayım diyorum..Gerçi çok bulamaç olan kahvaltıyı pek sevmiyorum ama şimdilik başka bir çarem yok..Biraz da böyle yesin bakalım

Bizim park yatağımız vardı ve biz onun kademesini indirmiştik..Ama sonradan büyük bir bebek karyolası yaptıralım dedik..Hiç değilse 3-4 yaşına kadar kullanır diye düşündük..Onun parmaklıkları var..Biz ölçü olarak yatak 80x130 olsun dedik..Parmaklıklar da 110 cm..Böyle yani..
Sizin yatağınız nasıl ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…