haha yeditepeden 4 kisi olduk :)
yalniz ben narter beye cok kizginim. ikili test icin ultrason goruntusunu kaydedecekken dolu cd takmis. haliyle cdye yazilmamis hicbiseysen sen ol ikiliyi yaptirirken cd bos di mi falan diye teyid ettir. bebisimizin en uzun ve en hareketli goruntuleri malesef bu nedenle elimizde degil simdi. zaten simdiden 15 cm oldu boyu bundan sonra bidaha butun goremeyebilirim. artik yuz kol el falan diye parca parca incelemeler olur sanirim..
maşallah canım .allahım sağlıcakla doğurmayı nasip etsin inşallah .ne güzel erkenden ögrenmişsin .
ben de 12+5 ultrason gelişimine göre kız dedi ama pek inandırıcı gelmedi çünkü çok hareketliydi ve böyle hareketli kız görmedim dedi doktorum o yüzden epey kararsızım inansam mı inanmasam mı diye .14+1 de gideceğim inşallah o zaman daha net söyler ögrenmek kadar güzel birşey yok . şimdi artık cinsiyetini bildiğin içn daha içten bebeğini belki ismiyle seslenerek seviceksin darıs bizlere inşallah.
bu arada sana tavsiyem şimdiden başka yusuf suresi oku bol bol .oğlun alımlı yakışıklı bir paşa olur .
ben oğluma çok okudum şimdi kız gibi alımlı dikkat çeken yakışışklı bir paşam var .
ben erkek doktora hiç gitmedim cocuk doktoru bayan olmazsa girmesin diyebilirim de bir onu da araştırmam lazım .
düzen labaratuvarda 4 lü usg falan giderim nst için sanırım hastaneye gitmiştim şimdi hatırladım .bakalım canım
belki ben de 2 hafta önce pırtlatıp aynı haftada doğum yaparız .
benim 19 aralık 2007 doğumlu oğlum var bu bebişimde abisine çektiyse 38+6 da geliverir .
cinsiyet tahmini yaptımı canım doktorun ben cumartesi gittim kıza benziyor dedi ama hareketli bu kız gibi hiç durmuyor bıdık dedi hayırlısıyla sağlıcakla alırız kucaklarımıza.
bu arada ben de platesnde yerleşmesinden kahverengi akıntım olmuştu canım .o yüzden bir muayene iki hafta sonrası kontrol olmuştu şimdi 2 hafta sonra kontrol sonra muayene olacak.sonra aydan aya gideceğim inşallah .
evet canım artık bütün olarak pek görme şansımız kalmıyor .ama şu kadar söyleyeyim 20. haftadan sonra renkli usg istiyor doktor damarlara kadar inceleniyor onda yüzünü net şekilde görebilirsin hatta videoya aldırırken bu sefer cd kontrol etmeyi unutma hatıra olarak çok güzel bir anı.
canım özel dr ve anestezi uzmanıını nasıl getirttin?onlar kimdi
surekli olmasa da sadece bir kereligine elinde kayitli bir hatira olsun diye gidebilirsin bence. madem doktorundan memnunsun hic degistirme bunun icin. arkadaslarin sIKINTIlarini okuyoruz burda iyi doktor bulmak cooook onemli.
bi de esinle falan gidiyosan kontrollere cep telefonuna kaydedebilir usg goruntulerini. ben bizimkine cok kizdim kayit olmayinca keske saglama alsaydik sen de cekseydin die. ziplayip durdu sipam. sanirsin kanguru var icimde :)
üzüldüm gerçekten arkadaşımmm..... benimde ikili testimi Narter bey yaptı, ama cinsiyet tahminini söylemedi... :26: Bende tahminini söylememesine sinir olmuştumAma çok sakin ve iyi cidden...... Gazi Bey özellikle cmtsleri gittiğim için yoğun çok bekliyorum açıkçası ama ondan vazgeçmem... Güvendim bir kere Hem bana uğurlu geldi
Ben 2 temmuz da Gazi Bey'e gideceğim
vayyyysss deneyimli bir anne mi var acaba karsimda :) kacinci bebis hayirlisiyla?
üzüldüm gerçekten arkadaşımmm..... benimde ikili testimi Narter bey yaptı, ama cinsiyet tahminini söylemedi... :26: Bende tahminini söylememesine sinir olmuştumAma çok sakin ve iyi cidden...... Gazi Bey özellikle cmtsleri gittiğim için yoğun çok bekliyorum açıkçası ama ondan vazgeçmem... Güvendim bir kere Hem bana uğurlu geldi
Ben 2 temmuz da Gazi Bey'e gideceğim
evet canım hayırlısı olsun gerçekten kızlar çok sevimli oluyorlar ben de pek ayrım yapmıyorum hayırlısı olsun erkek olsa kanka olurlar ilerde arkadaş gibi takılırlar diyorum 14. haftada tekrar gideceğim kontrol için onda tekrar bakar merakım gitti biraz .yani sen yine araştır ama ayrı ayrı yerlere gitmene burda gerek kalmıyor.. herşey elinin altında oluyor... ben 4 haziranda gittiğimde kıza benziyor dedi hatta vajina dudaklarn ı gösterdi ama emin olamayız dedi.. bu gittiğimde kısmetse netleşicek.. Oğluşunu Allah size bağışlasın canım.. Benim gönlümden kız geçiyor önce sağlıklısı tabiki ama kız çocukları sanki bir başka.. nazı cilvesi edası gibime gelio.. Kız evin erkek elin derler yaa:) şaka bir yana önce sağlıklı olsunlar , hayırlı olsunlarda... bu arada ankarada nerde oturuyosun? çalışıomusun.. benim ankarda 1 tane arkadaşım var başka hiç kimsem yok
2. bebişim canım .
bir oğlum var 3.5 yaşında ismi enes şuanda güzellik uykusundalar
deneyim ne deneyim ama tek başıma büyüttüm bu oğluşu ben .
doğumda bir eşim vardı ,sonraki gün annem geldi. 21 günlükken annem geri memlekete dönmek durumunda kaldı .sanırım bu seferde yine bebişi oğluşla büyütücezgerçi babayı unuttuk oda az sabahlamamıştı
evet canım hayırlısı olsun gerçekten kızlar çok sevimli oluyorlar ben de pek ayrım yapmıyorum hayırlısı olsun erkek olsa kanka olurlar ilerde arkadaş gibi takılırlar diyorum 14. haftada tekrar gideceğim kontrol için onda tekrar bakar merakım gitti biraz .
ben keçiörendeyim canım gazino taraflarındayım .sen nerdesin .
benim de burda pek arkadaşım yok .oğluma gebeyken ki forumdan bir arkadaşım var onla görüşüyoruz .dün türkçe olimpiyatlarına gittik orda buluştuk ikiside aynı yaş bir hafta var aralarında oynadılar el ele tutuşup yürüdüler nasıl mutlu oluyorum böyle forumdan insanların arkadaş olamayacağını söyleyenlere inat biz olduk görüşürüzde .belki senlede görüşürüz canım hiç belli olmaz.ben de ev aramaya başladım yenimahalle ,etlik civarlarına bakıyorum.1-2 aya kadar taşınacağım bakalım .
canım eşimin çalıştığı kurumla anlaşmalı doktorlar .ben demiştim ya doktorum zekai tahir burakta çalışıyor ama özel ofisine gidiyorum ben onun kendi arkadaşı vardı anestezi uzmanı onla birlikte doğumuma girdiler.ikiside bayandı.
istersen zekai tahir buraka gidince ayla onat aktulay dersen randevuyla mı bilemem ama tavsiye ederim.
sanırım hafta içi saat 4 e kadar zekai tahirde sonra özele geçiyor diye biliyorum ben.
bende her gittiğimde cinsiyet konusunu açıyorum ama söylemiyor zannedersem görsede (16. haftaya kadar) emin oluncaya kadar söylemeyecek, geçen randevuda ben bazen 12. haftada cinsiyet saptanabiliyormuş fln. dedim, o da bazı doktorlar soyluyorlar ama erken haftalarda soylediklerinde %20 %30 hata payı olabiliyor buda tıp için çok yüksek bir oran demişti :2: paşa paşa 16. haftayı beklicez bakalım. bende eşimle gidebilmek için cumartesileri tercih ediyorum 15-20 dk bekliyorz ama artık katlanacağız. aslı hanımda 50 dk beklemişliğim vardı.
eminim zordur ama en guzeli bu olmali bence. allah saglik sihhat versin ben kendi annemi bile iyi olursam 15 gunden sonra yollamayi planliyorum. esimin annesi de kotu bir insan degil ama neticede cok hassas oldugumuz bir donem olacak muhtemelen. herseye alinip kirilan bi yapim var zaten simdiden. baskalariyla sinir harbi yasamaktansa oglusla duse kalka ama sakin bi hayat surmek daha mantikli geliyor bana sanki...
Narter bey bana da tum sirinligime ragmen cinsiyet konusunda birsey soylemedi. biz de cumartesileri gidiyoruz gazi beye. hatta bu cumartesi oglumun olacagini o soyledi. narter beye kalsa bence o yine soylemezdi. tecrubesinden kaynakli olmali adam cok saglamci. esim takdir etti onun bu tavrini gerci ama ben uyuz olmustum. Allahtan gazi bey var da nazimizi cekiyor
enes çok gazlı bir bebekti hiç durmadan sancılanıyordu uykusuzluktan ben olduğum yerde gidiyordum ,bazen emzirirken kendimden geçtiğim oluyordu canım .çok zor bir süreç aslında ,lohusalık psikolojisi çok kötü demeyeyim ama kesinlikle desteksiz çok zor .enes 5. ayına kadar gündüz uyudu gece oturdu bende ona göre hareket ettim ama yinede çok yıpratıyor daha kücücük ufacık birşey olsa yüreğin hop oluyor banyo yaptırırken ele gelmiyor su yutsa panikliyorsun ,bence 1 aylık olana kadar destek mutlaka alın .destek olmayınca eşler arasında uyumsuzluk oluyor benim eşim gece kalkar bakardı ben uyurdum ama o dönemdeki arkadaşlarım eşleriyle hep kavgalıydı fedakarlık yapabilen çok az ,uykusuz işe giderdi benimki ama birçok arkadaş eşiyle kavga ederdi lohusa haliyle bir de bebek ufacık ,biraz tedirginlik olur haliyle.şimdi tek başıma bakarım çok şükür biraz daha sabırlıyım daha kendimden eminim işte bir tane büyüttüm diyorum bunuda büyütürüz diyorum allah kolaylık verir inşallah hepimize.eminim zordur ama en guzeli bu olmali bence. allah saglik sihhat versin ben kendi annemi bile iyi olursam 15 gunden sonra yollamayi planliyorum. esimin annesi de kotu bir insan degil ama neticede cok hassas oldugumuz bir donem olacak muhtemelen. herseye alinip kirilan bi yapim var zaten simdiden. baskalariyla sinir harbi yasamaktansa oglusla duse kalka ama sakin bi hayat surmek daha mantikli geliyor bana sanki...
eryaman uzak demi bize canım .evet bir ara görüşebiliriz .ben tobb da doğum yaparsam zaten kesin görüşürüz cicişben eryamanda oturuyorum cnm.. işim de cinnahta.. bir gün ayarlayıp görüşürsek memnun olurum.. dilerim tez vakitte ev bulur taşınırsın.. zor iş allah yardımcın olsun.. yapabileceğim bişi olursa ancak haftasonu yardım edebilirim...
canım meşrutiyet caddesinde.sema han apartmanı var orada .internete ismini soyadını yazarsan direk çıkıyor özelinin adresi.cumartesi günleri de saat 12 den sonra oluyor yerinde.ben zırt pırt gittiğim için hiç sorun yaşamıyorum gerçiözeli nerede canım
Evet arkadaşım aynı şeyi düşündüm bende... Gazi Bey kıyamaz kesin söyler diye düşündüm. Hayırlısı ile inşallah ben de 2 Temmuz da öğreneceğim
sana katılıyorum canım..
geçen hafta eltim doğum yaptı.. bahsetmiştim..
o gün de 2 görümcem ikişer çocuğuyla güya yemek yapmak temizlik falan bahanesiyle gittiler.. tamam allah razı olsun evin işini gördüler ama çocukları da zaptedecek biri lazım oluyor..
küçük görümcemin küçük kızı 4 yaşında.. herkesi kıskanmaz ama.. görümcem hoşgeldin bebek diye sevince yeğeni.. kızı çırpınmaya başlamaz mı hadi gidelim burda durmayalım diye..
sonra eltim bebeği emziriyor.. kız gidiyor annesine diyor ki anne bana meme versene bende emcem.. allahtan ben gitmedim.. zaten kalabalık yapmayı istemezdim ama.. orda olsam kesin laflarımla haşlar dururdum çocukları.. çocuk der geçersin de.. bunlar pek bir farklı.. anlatamam yani.. bir de yeni doğum yapmış eltim.. okadar tantanayı hangi kafa kaldırır..
bir de görümcelerimle aynı mahallede oturuyoruz... en uzak 3-4dk yürüme mesafesinde.. ve çocuğum sürekli onların çocuklarıyla olacaksa vay halime..
benim yetiştiğim terbiye ile onlarınki çok farklı.. öyle bir kaynanam var ki..
6 kız torunu var.. çocuğun şeyini cimcikleyip yerim kuşunu der... ben çok utanırım ve istemem kesinlikle öyle şeyleri.. kınamak gibi olmasın (başıma gelmez inş)
eşime de dedim, ben doğum yaptığımda çok yardım etmek istiyorsalar 1 tanesi çocuksuz gelsin.. kafam normal zamanda zaten kaldırmıyor.. ozaman hele birinin poposunu haşlarım emin ol dedim..
hele bi ozaman gelsin diyor eşim de..
hayırlısıyla artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?