• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Aralık Anneleri

Annis; çok güzel bir hikaye. İnşallah bu bebeğini de böyle kolayca kucağına alırsın canım.

Yaa, işte bu forumu bu yüzden çok seviyorum. Şimdi senin hikayeni okuduğum için bu hızlı ıkınma, bir defada bebeği çıkarma ile ilgili bir fikrim oldu. Dikiş çok olmasın diye buna dikkat etmek gerektiğini öğrendim sayende. Teşekkür ederim.

Evet Balmondcuğum aynen bende öyle. Sevgili Annis dün bazı tavsiyelerde bulunmuştu ve aman dokturn nefes ıkınma talimatlarına uyun demişti bugünkü doğum hikayesiyle ne demek istediğini tam anladım...

Teşekkürler Annis...
Birde Balmondcuğum haklısın canım Mevla kim olduğumuz biliyor. Ben bir hatim daha başladım ramazanda hepimiz için indirmiştim inşallah doğuma kadar ikincisi de biter. Bu kez ismen ve rumuzlarla bizzat hediye edeceğim..
Ne yapayım iş başa düştü iki gündür beni de hatim programına alın okunmamış cüz varsa okuyayım diye anons ettim durdum. Hatta buselinin cüzü boşta hangi cüz olduğunu söyleme zahmetinde bulunan olmadı. artık kim takip ediyorsa!!!!! Valla çok kızdım.. Bu kez kızdım gerçekten.. Böyle güzel bir aktiviteyi sizlerle yaşamak istedim sadece yoksa günde 7 cüz de okurum Allaha şükür...
Yeri gelmişken söylim... Senin aracılığınla duyurayım canım...

kızlar dün akşamdan beri karın ağrım var.!!!:53: sürekli değil gün içinde ara ara karnım buruluyormuş ya da adet sancısı gibi karnım ağrıdı!ishal de olmuşum alakası var mı acaba???siz yaşadınız mı son zamanlarda böyle bir karın ağrısı? ha bi de sarı akıntım var kızlar yaaa,bunun için doktoru aramaya çekiniyorum ama aramak lazım tabi dimi :((( sarı akıntı normal mi? hepinizi öpüyorum:71:

demettuba83 kullanıcısından alıntı

cnm ya çıktı gibi ama şöle sanki çok yemişimde midem çıkmış gibi oldu hani böle toparlak yuvarlak değil sizin gibi,hatta iki katım var nedense

Kimse bana cvp vermemiş :(((
Boşver tatlım yaa, kafana takma. Bugün de benim işyerimdeki temizlikçi kadın geçti karşıma, senin göbeğin nerede, zaten yoktu daha da küçülmüş diyor. :) Normalde bol şeyler giyiyorum göbeğimin görünmesinden rahatsız olduğum için, bugün ilk defa biraz göbeğimi gösteren birşey giymiştim. Bana dediği bu oldu. Yok yemiyormuşum da, bebek de büyümüyormuş da falan falan. Valla dedim bebek normal kilosunda, sen dert etme dedim, güldüm geçtim. Senin de yakın arkadaşlarınmış ama takma kafana canım yaa. Herkesin karın yapısı farklı, demek ki benim iç karnım genişmiş de. Bebeğin kilosu normal, siz böyle yapınca anormal bir durum varmış gibi ben kendimi kötü hissediyorum, halbuki herşey youlnda, beni gereksiz yere strese sokuyorsunuz de, daha da aynı şeyleri söylemeye devam ediyorlarsa o zaman samimiyetlerinden, iyiniyetlerinden şüphe edebilirsin. Kendileri hiç hamile kalmadıkları için senin psikolojini anlayamazlar şimdi.

Lizzieciğim ishalden olabilir canım. Benimde sarı akıntım var açıkcası pek takmıyorum. Kokusu olmadığı için. İçin rahat edecekse doktorunu ara karnının ağrısı rahatsız ediyorsa...

Renkgelsinhayata canım sonuçların iyi çıkmış ben direk senin mesajını okuduğum için sonraki cevaplara bakmamıştım canım. Çok sevindim...

Evet kızlar şimidilik çıkıyorum.
Gerçi benmkisi diyalogdan çok monolog oldu bugün ama neyse..... alınganlığım üstümde baya.. En iyisi çıkayım..

İyi akşamlar hepinize iyi sohbetler...

kızlar size bişey sorcam.ben 15 günde 2,5 kilo almışım doktor bana çok hızlı gidiyosun tansiyon yapar bebeğe zarar verirsin dedi.ama ben fazla yemiyorumki.kzımda 10 gün geriden geliyomuş.ultrasonda 26 h.5 günlük çıktı.haftaya kontrolüm var.acıkınca şekerim düşüyo.sık sık yiyorum.doktor dikkat et diet yap diyo bugün az yedim.ama halsizim.sizce nasıl yapsamda hem şeker düşmese hem kilo alımını yavaşlatsam

http://suwenshop.com/homewear/266-peanuts-11200-613a.html bu arada bugün bu geceliği aldım hastanede rahat kullanabilmek için.öyle süslü şık bir şey değil ama hastaneye özenli kıyafet götürmek mantıklı gelmedi bana.mutlaka lekelenecek.bir takım daha almam gerekiyor sanırım yedek,onu da marks and spencerdan bakıcam bulabilirsem.

ya kızlar bişi daha , şimdi bebişimizin odasını yaptık ya karyolası felan var ama beşik yok işte.sizce şart mı??yatak odasına bi beşik alınmalı mı?kayınvalidem de beşik alın felan dedi sinir oldum ,hayır biz alalım onu da felan demiyo da....çünkü tüm odasını arabasını annem aldı.ben de ,eşime masraf çıksın istemiyorum(ev ödüyoruz çünkü bir yandan da),şuana kadar da herşeyi annemle yaptık deyiverdim.söyletiyorlar artık ama....ha bi de odasına emzirme koltuğu yokmuş.hay allahım yaaaa,ev koltuk dolu ,kaç adım mesafe!-

Lizzieciğim ishalden olabilir canım. Benimde sarı akıntım var açıkcası pek takmıyorum. Kokusu olmadığı için. İçin rahat edecekse doktorunu ara karnının ağrısı rahatsız ediyorsa...

Renkgelsinhayata canım sonuçların iyi çıkmış ben direk senin mesajını okuduğum için sonraki cevaplara bakmamıştım canım. Çok sevindim...

Evet kızlar şimidilik çıkıyorum.
Gerçi benmkisi diyalogdan çok monolog oldu bugün ama neyse..... alınganlığım üstümde baya.. En iyisi çıkayım..

İyi akşamlar hepinize iyi sohbetler...

teşekkür ederim canım ,sağol.:71:

kızlar size bişey sorcam.ben 15 günde 2,5 kilo almışım doktor bana çok hızlı gidiyosun tansiyon yapar bebeğe zarar verirsin dedi.ama ben fazla yemiyorumki.kzımda 10 gün geriden geliyomuş.ultrasonda 26 h.5 günlük çıktı.haftaya kontrolüm var.acıkınca şekerim düşüyo.sık sık yiyorum.doktor dikkat et diet yap diyo bugün az yedim.ama halsizim.sizce nasıl yapsamda hem şeker düşmese hem kilo alımını yavaşlatsam

diyetisyene gitsen belki onun vereceği liste işine yarar onun dışında ekmeği ve hamur işini kesebilirsin
ben de hızlı kilo alıyorum geçen hafta 4 günde 1 kilo aldım hayret ettim ama benim doktor kilo için hiçbir şey demiyor herkesin metabolizması farklı diyor
ama ben yine de ekmeği hamur işini kestim tamamen akşamları özellikle ekmek yemiyorum ama yine de kilo almaya devam ediyorum durmuyor bir türlü
çok az yediğim günler telaş yapıyorum acaba kızımı besleyemedim mi diye offf hayırlısıyla kucağımıza alsaydık ya bebişlerimizi

kızlar dün akşamdan beri karın ağrım var.!!!:53: sürekli değil gün içinde ara ara karnım buruluyormuş ya da adet sancısı gibi karnım ağrıdı!ishal de olmuşum alakası var mı acaba???siz yaşadınız mı son zamanlarda böyle bir karın ağrısı? ha bi de sarı akıntım var kızlar yaaa,bunun için doktoru aramaya çekiniyorum ama aramak lazım tabi dimi :((( sarı akıntı normal mi? hepinizi öpüyorum:71:

ben elma ve armutu aynı anda yıyınce bende de oyle burulma oldu karnımda cok agrılıydı ama 20 sanıyede gecıyordu.sonra ıshal oldum .senınde ıshalden dolayıdır.yedıklerıne dıkkat et ne yapıyorsa yeme canım.

luveyla sagol canım ınsallah dedıgın gıbı 100 lukte dusuk cıkar.

Canım, Cumartesi günü doktora gittim. 35 günde 2,2 kg. almışım. Ki daha öncesinde ilk aylardaki bulantılarım nedeniyle kilo vermiştim falan, şu an hamile kaldığım kiloya göre 1,7 kg. almış durumdayım. Her neyse, doktorum çok çok çok kızdı. Toplamda 6 kg. almanı planlıyorum, böyle gidersen hedefimizin üzerine çok çıkacağız dedi ve bazı nasihatlerde bulundu. Verdiği diyet listesini yazmıyorum, herkes dört koldan ben 3 tabak bunu yiyorum, 5 tabak bunu yiyorum, bebekler sağlıklı olsun yeter ki demeye başlayacak çünkü biliyorum. :) Halbuki bebek sağlıklı olsun diye bu kadar çok yemenin ne bize ne bebeğe faydası var. 28. haftada bebek ortalama 1 kg. oluyor. Kalanı hep bizim. Neyse, insülin salgılattırmayan ya da yavaş salgılattıran besinler yememi tavsiye etti. Bunlar da proteinler. Ama mesela yumurtanın da sarısını değil, beyazını yiyeceğim. Peynirden kaçınmaya çalışıp yoğurt yiyeceğim. Protein deposu diye baklagillerden istediğim gibi yiyebilirim diye bir şey yok, çünkü insülin salgılattırıyor. Yani, yoğurt, yumurta beyazı, et, tavuk, balık, salata, günde 1 tane meyve, 1-2 dl kepekli ekmek.Benim naçizane doktorumdan öğrenip diyeceklerim bu kadar. Bu arada mevcut kilom 72. (yüksek kiloyla hamile kaldım maalesef)

Sevgili Renkgelsinhayata canım çok geçmiş olsun çok sıkıntılı bir süreç geçirmişsin sen de şeker yüklemende. İnşallah canım çok iyi çıkar sonucun... Bende kötü olmuştum birşey çıkmayınca Annem çok kızdı bir şey çıkmayacaktı madem niye bu kadar çektirdiler sana diye :66::66::66: Anne Allaha şükür çıkmadı birşey işte dedim.
Haklısın kınıyoruz ama tedbirimiz de alalım ...

bende de çıkmadı şekerim :66: o yüzden şekerle ilgili espriler yapabiliyorum artık :1:
inşallah kimse de çıkmaz, inşallah çıkanlarda hamileliğini sağlıkla tamamlarlar, Allah yardımcınız olsun hepinizin..:69::69:
annen gibi düşünmüşüm ama o anki kızgınlıkla tabi.. yoksa tedbir herşeyden önce gelir.. ama annene hak vermemek te elde değil hani. :1: annelerin hep bi haklılık payı vardır:1:
yapay şeker bebeklerimize bişey yapmasında gerisi önemli değil atlattım geçti.. ama kimse de yaşamasın... :69::69:
bu arada ben uzun zamandır takip ediyordum.. baya bir önce yazmıştım ama tekrar vaktim olmamıştı girmeye.. belki öncesinden hatırlayanlar vardır beni..
ama tek mesajımı görmemiş olan varsa diye hatırlatmakta fayda var,
bende Aralık annesii olcam inşallah, bi kızım olcak ve adı hala kıvırcık.. :1:
isim bulma konusunda problemlerim var da.. eskiden beğendiğim bi sürü isim vardı, kızım sözkonusu olupta bu gerçek netleşince çok zor bir kararmış meğer :1:.. araştırdıkça vazgeçtim tüm isimlerden :49: kızıma isim yakıştıramıyorum.. :1: bulurum tabi de şimdilik zor bi karar olduğunu düşünüyorum..
27 haftalık oldu kızım şimdi :69::69::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:
karnım artık belirgin kocaman oldu.. gizlemek mümkün değil, artık hamile görünümü aldım yani :1:
ben hamileliğin çok keyifli bir süreç olduğunu düşünüyorum, bunu böyle yapanda sanırım içimde şimdi sadece hareketlerini hissettiğim, eşimle bizim bir parçamız olan kızımı bigün kucağıma alacağım düşüncesi.. Allah inşallah hepimize bunu nasip etsin..
ve açıkcası bugünleri sizlerle paylaşmak bana çok iyi geliyor..
herkese teşekkürleeeer... :69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69:

Lizzie'cim; sarı akıntı normalde hiç olmayan birşeyse sende, doktoruna sormanda fayda var canım. Ama bende en başından beri var. Doktoruma sordum diye vajinal numune falan alındı, kültür yapıldı enfeksiyon vs. var mı diye. Birşey çıkmayınca tamam o zaman, bu normal fizyolojik bir akıntıdır diyip geçtik. Hala da devam ediyor. Karın ağrın da ishaldendir. Benim de ağrıyınca o yüzden ağrıyor.

Kızlar okunacak cüz varsa okuyabilirim demiştim ses çıkmadı kimseden. Ben yokken hatim programı başlamışsınız...

Annisciğim takside doğurmayız inşallah ama yine de dediğin gibi bekleyeceğim ben de evde çekeceğim sancımın bir bölümünü. Bu gece de buna karar verdim. Her gün yeni kararlarka uyanıyorum. pufffffffffffffffffffffffffffffff

Sevgili Luthien hoşgeldin canım aramıza.... Bende de aynen öyle çok oynarsa problem var sanıyorum az oynarsa az az oynadı diyorum.. Evham işte...
Allah sağlıklı doğumlar nasibetsin cümlemize...

Nanancığım içini ferah tut
İyi haberlerle dönersin inşallah canım. Telaşlanma bebiş iyidir. Stresten kilo vermişsindir. Son aya kadar gelişim ancak dengeleniyor. Doktorlarda zaten birşeyler çıkarmaya bayılıyor...

5848BL Canım niye yanlış anlayalım. Herkes doğru bildiğini paylaşmalı. Birbirmizden istifade ediyoruz. Ben çok şey öğrendim sizlerden... Sonuçta herkes ne öğrenirse öğrensin kendi kalbinin mutmain olduğunu yapıyor..

Demetciğim evet bende çok üzüldüm... Biraz evvel geldi anneme demiş Ay Ayşe abla en azından bir kilo üzüm alacaktım unuttum. Özrü kabahatinden büyük.
Evet canım market uzak arabayla gidiliyor. Biz zaten kendimiz gidip geliyoruz hazır pazara gidyorken rica ettik. Annem hemen gitti aldı merakmalnam canım. Teşekkürler ilgin için....

Akideşekerciğim sen yinede dikkat et canım. Tedbir bizden takdir Allahtan... İlk şeker yüklememde ben de diyet yapmıştım. herşeyi kesmişti doktor gerçekten zor diyet yapmak. Allah yardımcın olsun.. Olacakta inşallah.

saol cnmmmm ALLAH beterinden korusun dielim

Evet Balmondcuğum aynen bende öyle. Sevgili Annis dün bazı tavsiyelerde bulunmuştu ve aman dokturn nefes ıkınma talimatlarına uyun demişti bugünkü doğum hikayesiyle ne demek istediğini tam anladım...

Teşekkürler Annis...
Birde Balmondcuğum haklısın canım Mevla kim olduğumuz biliyor. Ben bir hatim daha başladım ramazanda hepimiz için indirmiştim inşallah doğuma kadar ikincisi de biter. Bu kez ismen ve rumuzlarla bizzat hediye edeceğim..
Ne yapayım iş başa düştü iki gündür beni de hatim programına alın okunmamış cüz varsa okuyayım diye anons ettim durdum. Hatta buselinin cüzü boşta hangi cüz olduğunu söyleme zahmetinde bulunan olmadı. artık kim takip ediyorsa!!!!! Valla çok kızdım.. Bu kez kızdım gerçekten.. Böyle güzel bir aktiviteyi sizlerle yaşamak istedim sadece yoksa günde 7 cüz de okurum Allaha şükür...
Yeri gelmişken söylim... Senin aracılığınla duyurayım canım...

Canım, kendi adıma çok çok teşekkür ederim hatim için. Allah kabul etsin.
Deryam ayarladı ya listeyi, son halini de o verecektir diye düşünüyorum. Bence birbirinizin mesajlarını kaçırmışsınız kalabalık mesajlar arasında. Dediğin gibi şimdi Deryam da bu mesajları görür Buseli'nin cüzünü sana verecek şekilde ayarlama yapar herhalde.

Canım, kendi adıma çok çok teşekkür ederim hatim için. Allah kabul etsin.
Deryam ayarladı ya listeyi, son halini de o verecektir diye düşünüyorum. Bence birbirinizin mesajlarını kaçırmışsınız kalabalık mesajlar arasında. Dediğin gibi şimdi Deryam da bu mesajları görür Buseli'nin cüzünü sana verecek şekilde ayarlama yapar herhalde.

kızlar çok takip edemediğimden yani son günlerde vakit ayırabildiğimden bu hatim olayından haberim yoktu ve yeni haberim oldu...:75: ama çok güzel bişey bu, ne güzel yapıyorsunuz..:69::69::69:
eğer kalan cüz varsa bende okuyabilirim.. yani çok isterim.. :69::69::69:

diyetisyene gitsen belki onun vereceği liste işine yarar onun dışında ekmeği ve hamur işini kesebilirsin
ben de hızlı kilo alıyorum geçen hafta 4 günde 1 kilo aldım hayret ettim ama benim doktor kilo için hiçbir şey demiyor herkesin metabolizması farklı diyor
ama ben yine de ekmeği hamur işini kestim tamamen akşamları özellikle ekmek yemiyorum ama yine de kilo almaya devam ediyorum durmuyor bir türlü
çok az yediğim günler telaş yapıyorum acaba kızımı besleyemedim mi diye offf hayırlısıyla kucağımıza alsaydık ya bebişlerimizi

cvb için tşk ederim cnm.ben ekmek ve hamur çok az tüketiyorum.ben günde 4 bardak süt içiyordum.büyük bardakta günde 2 defa içiyordum.yanında da ceviz ve kuru incir yedim.gecede acıktığım için meyve suyuyla bisküvi falan yedim.ama ne yapayım.çok acıkıyorum.

Canım, Cumartesi günü doktora gittim. 35 günde 2,2 kg. almışım. Ki daha öncesinde ilk aylardaki bulantılarım nedeniyle kilo vermiştim falan, şu an hamile kaldığım kiloya göre 1,7 kg. almış durumdayım. Her neyse, doktorum çok çok çok kızdı. Toplamda 6 kg. almanı planlıyorum, böyle gidersen hedefimizin üzerine çok çıkacağız dedi ve bazı nasihatlerde bulundu. Verdiği diyet listesini yazmıyorum, herkes dört koldan ben 3 tabak bunu yiyorum, 5 tabak bunu yiyorum, bebekler sağlıklı olsun yeter ki demeye başlayacak çünkü biliyorum. :) Halbuki bebek sağlıklı olsun diye bu kadar çok yemenin ne bize ne bebeğe faydası var. 28. haftada bebek ortalama 1 kg. oluyor. Kalanı hep bizim. Neyse, insülin salgılattırmayan ya da yavaş salgılattıran besinler yememi tavsiye etti. Bunlar da proteinler. Ama mesela yumurtanın da sarısını değil, beyazını yiyeceğim. Peynirden kaçınmaya çalışıp yoğurt yiyeceğim. Protein deposu diye baklagillerden istediğim gibi yiyebilirim diye bir şey yok, çünkü insülin salgılattırıyor. Yani, yoğurt, yumurta beyazı, et, tavuk, balık, salata, günde 1 tane meyve, 1-2 dl kepekli ekmek.Benim naçizane doktorumdan öğrenip diyeceklerim bu kadar. Bu arada mevcut kilom 72. (yüksek kiloyla hamile kaldım maalesef)

bende ilk 3 ay 2 kilo verdim.55 hamile kaldım.şimdi 64 kiloyum.şu son bir ayda 4, kilo aldım doktorum bundan sonra kilo alımı hızlanıcak dikkat etmen lazım dedi.onada söyledim.şekerim düşüyo.fena oluyom diye.öğünlerini azalt dedi.kuru yemiş ve inciri beraber alma her gün yeme dedi.süt içtiğin gün yoğurt yeme dedi.ben günde 2 kase yoğurt yerdim.yemeklerin yanında seviyorum.bakalım azaltmaya başladım ama.şimdi çok açım.

selam kızlar, doktora gittik biz bugun oğlumuzu görmeye:32: ters duruyodu yıne yawww oturmuşş ööle bakınıyoo bi tatlı kiiii maaşaaallaahhh:nazar::nazar:
sizin bebişler kaç gram oldu ya benim ki 1162 gr olmuş normal midir acabaa??

bi deeeee erkek annelerine sesleniyorummm
isim önerilerii laaazımmmmmmmmm
hala adı yok bebeğiminn:44::44:

Lizzie'cim; sarı akıntı normalde hiç olmayan birşeyse sende, doktoruna sormanda fayda var canım. Ama bende en başından beri var. Doktoruma sordum diye vajinal numune falan alındı, kültür yapıldı enfeksiyon vs. var mı diye. Birşey çıkmayınca tamam o zaman, bu normal fizyolojik bir akıntıdır diyip geçtik. Hala da devam ediyor. Karın ağrın da ishaldendir. Benim de ağrıyınca o yüzden ağrıyor.

çok teşekkürler canım:3: geçmiş olsun bize :)

Back
X