ben de son 2 haftam diye avunuyorum ama benim oğlan dinlemiyo alt tarafım çıkacak gibi itekleyip duruyo bir gün kaçırıvermekten çok korkuyorum akşama kadarda sandalye tepesinde oturmak çok zor allah yardımcımız olsun az kaldı ben de temizlik için izne ayrılmayı ve annemin gelmesini bekliyorum ben de kıyamıyorum ama zaten onlar seve seve yaparlar napalım böyle günlerde birbirimize destek olmazsak olmazay yawrum yaaa aman gelmesinler daha vakitleri var(( şu iş derdi olmasa..şuan karnımda gerim gerim gerinio anlamıom bi derdimi var, uzanamıorum şuan tabi otururken rahat mı edemıo anlamıom.daha evim leş gibi temizlik gerek hiç halim yok.anacığım gelecek ama onada kıyamıom napcam bılmıom yaa
ohh mis gibi yap işini bebeğini bekle ne güzel eşlerimizin de böyle anlayışlı ve yardımcı olması en büyük desteğimiz zaten senin annecinle benim annemi çok benzetiyorum birbirine gerçi bir çok anne aynı da...ayy çok teşekkür ederimperdeleri kocacım gelcek o halleder canım, zaten sorup duruyor yapcak ne var diye.. kadın tutaydın uğraşmasaydın diyorda zaten küçüçük evim var, kendim yapınca daha rahat ediyorum..
leyna eminim annem yanımda olsa seninkinden farkı olmazdı kuzumbi an benimkini gördüm sanki sen anlatınca.. Allah kolaylık versin canikom ne deyim bende ilk etapta kullnacaklarımızı yıkayıp ütülerim heralde, son ayalara doğru giyeceklerini hurca koyup kaldırcam çünkü ev müsait olmadığından dolap almadık, benim nevresim ve seccade koyduğum bölümü ve bi kaç çekmece boşalttım oralara yerleştiririm artık.. aman bi sürü çeyiz yapılıyor hepsi iş, zaten çoğu hurçlarda ama ortada da mutlaka bişiler var ancak yer zapdediyor..
maşalllah:) insan kendini kaybediyor zaten alışvrişde, hele bide yavru içinse bu demi:)
herkese gunaydın
gününüz güzel gecsın :80:
günaydın güzel hatunlar 4 günlük güzel bir dinlenmenin ardından tekrar aranızdayım
cuma kontrolüm vardı bebek iyiymiş 2400 olmuş kilosu pek tatlıydı nokta kadar ağzı var fındık gibi burnu var bu seferde ayağını gözüne sokmuş yaramazım ama benim azcık riskim varmış doğurabilirmişim yani uzanmak eğilmek fırlamak yorulmak ilişki herşey yasak bolca dinlenmek serbest 20 gün boyunca doğurursam bebeği küveze koymak zorunda kalırlarmış o yüzden çok dikkat etmem lazım bebeğimin tüm alışverişini bitirdik artık yıkama ütüleme faslına geçtik annemle ben iki koldan kısa bir sürede onlarda tamam olur hıı ama bir dolap eksiğimiz var birde şöyle ili kapılı bir dolap aldık mı tamamdır
geçmişe dönmek istiyorum ama hiç gözüm yemiyor işler de birikmiş beni bekliyor doğuran falan var mı acep:44:
umarım her şey yolundadır
canım kuzucum kocaman olmuş ama ne küvezi ayol 2 kilodan sonra alınmazmış benim prof dedi bakma sen onlara
canım kuzucum kocaman olmuş ama ne küvezi ayol 2 kilodan sonra alınmazmış benim prof dedi bakma sen onlara
benim de kekim çok güzel olur ama senin şu küçük sırrını çok merak ettim hadi benimle paylaş ta sır olmaktan çıksınaheste yaaa bak o sevdiğim şeyi yediğini yazmışın şimdi okudum ve ağzım sulandı :) acayip zafım var onaaaaa.....
filiz ayy tatlım özür dilerim tarif istediğini görmemişim. Şimdi kızların canı çekmesin akşam 19:00 gibi yazarım sana birkaç tarif olmazmı?
edasorma canım dün gece okadar çok sardımki rüyamda bende o dediğini içiyordum ama nasıl ciğerlerimde hissediyorum. eşim hani bırakmıştın deyip kızıyor bende amaaann rüyamda bile rahat vermiorsun diyordum :))
zaya ve crafty öncelikle zayacım aslında ben başlattım sayılmaz ben stokladığım ve stoklamayı düşündüğüm ikramlıklarımdan bahsediyordum ama kızlarrr tarif olayına girince ihale bana kalmış :) anlıycan bende masumum. sanırım kek olayını siz sormuştunuz ben buzluğa atmıycam doğuma yakın 3-4 tepsi yapıp full streş naylonla kaplayıp buzdolabının normal kısmına koyucam. aslında streşleyince 2 hafta normal dolaptada dayanıyor ama buzdolabında 3 hafta kalıyor. üstelik dinlenince dahada güzel oluyor bu arada kekte çoook iyiyimdir akşam size tarifini, veririm hazır gibi oluyor ama tabi minik bir sırrı var :)
zaya dün gece benim sevdiğim şeyi sormuşun bak onu bu gece yazma sakın cidden acayip aşeriyorum ona yazık gece gece kocacıma arattırmayalım :)
2 gun onde dedıler 13 gun sonra gıttım 1 hafta gerı dedıler vede 100 gr almıs o 13 gunde bırınden bırı yanlıs olcum yaptı ama hangısı bılmıyorum.
gecen hafta sıncan lokman hekıme gıttım yengemın bı akrabasına oraya devam edıcem zamanında yanı 38. hafta dolduktan sonra dogurursam oraya gıdıcem yok erken dogurursam esımın hastanesıne gıdıcem babası varken baska doktorun oglumla ılkgılenmesını ıstemem allah korusun kuvez vs gerekırse
dun nısana benzeyen bısey geldı arastırdım renk dısında tamamen uyuyo umarım deıldır tabı ama olurda nısansa aynı gun yada 2hafta sonra bıle dogum olabılıyomus eger oyleyse ztb ye gıdıcem artık
umarım saglıklı sıhatlı en az 3 kılo dogarlar :) sanada doktorun az kaldı demıs ıstırahat et bol bol canım bebegın buyusun sola yatmak cok faydalıyıs kılo ıcın :) nette oyle yazıyo
aheste yaaa bak o sevdiğim şeyi yediğini yazmışın şimdi okudum ve ağzım sulandı :) acayip zafım var onaaaaa.....
filiz ayy tatlım özür dilerim tarif istediğini görmemişim. Şimdi kızların canı çekmesin akşam 19:00 gibi yazarım sana birkaç tarif olmazmı?
edasorma canım dün gece okadar çok sardımki rüyamda bende o dediğini içiyordum ama nasıl ciğerlerimde hissediyorum. eşim hani bırakmıştın deyip kızıyor bende amaaann rüyamda bile rahat vermiorsun diyordum :))
zaya ve crafty öncelikle zayacım aslında ben başlattım sayılmaz ben stokladığım ve stoklamayı düşündüğüm ikramlıklarımdan bahsediyordum ama kızlarrr tarif olayına girince ihale bana kalmış :) anlıycan bende masumum. sanırım kek olayını siz sormuştunuz ben buzluğa atmıycam doğuma yakın 3-4 tepsi yapıp full streş naylonla kaplayıp buzdolabının normal kısmına koyucam. aslında streşleyince 2 hafta normal dolaptada dayanıyor ama buzdolabında 3 hafta kalıyor. üstelik dinlenince dahada güzel oluyor bu arada kekte çoook iyiyimdir akşam size tarifini, veririm hazır gibi oluyor ama tabi minik bir sırrı var :)
zaya dün gece benim sevdiğim şeyi sormuşun bak onu bu gece yazma sakın cidden acayip aşeriyorum ona yazık gece gece kocacıma arattırmayalım :)
benim de kekim çok güzel olur ama senin şu küçük sırrını çok merak ettim hadi benimle paylaş ta sır olmaktan çıksın
leyna canım sen aslında 36. haftandan gün almaya başladın yani 36. haftadan sonra doğan bebekler normal doğum sayılıyor demişti bana doktorum. birde siraç 2400gr olmuş. 2500-4000 arası normal değilmiydi. niye küvez demiş anlamadım. birde 20 gün demesi garip geldi bana ee ozaman 38. haftanda belkide 39. haftandan gün alıyor olacaksın. 19 olursa küveze alırım demiş ne yani 37. haftanda doğum yaparsan küvezemi alıcakmış.... bana biraz garip geldi canım baksana iklim 32+4 de doğum yapmış kuzusu 1750gr o bile 1 hafta küvezde kalacakmış. yani 36. haftana girdikten sonra ve herşey yolunda gittikten sonra doğum olsada korkmayın diyorlar. bence bidahaki kontrolünde sorr tekrar.
akşam yediden sonra yazcam tarifi o satlerde kalabalık olmuyo topik :)
şimdide yazarım ama sonra herkesin canı çekiyor, çalışanlar yapamıyor ve ihale genelde bana kalıyor tatlım yaaa... ama tarifimi mutlaka denemelisin acayip bişi oluyor. bizim mahalledeki kadınlar peşimden koşuyor o tarif için ama vermiorum :)) sadece sevdiklerime ki bu topiği çoook seviyorummmmmmmmmmmmmmm
akşam yediden sonra yazcam tarifi o satlerde kalabalık olmuyo topik :)
şimdide yazarım ama sonra herkesin canı çekiyor, çalışanlar yapamıyor ve ihale genelde bana kalıyor tatlım yaaa... ama tarifimi mutlaka denemelisin acayip bişi oluyor. bizim mahalledeki kadınlar peşimden koşuyor o tarif için ama vermiorum :)) sadece sevdiklerime ki bu topiği çoook seviyorummmmmmmmmmmmmmm
evet canım biraz korkup daha dikkatli olman için söylemiş olabilir aksi taktirde çok anlamsız görünüyor. benim doktorum bile arttık yırtmışım gözüyle bakıyor, baş aşağı geliyor diyor ama randevumuzu 37. haftamıza verdi ya doğurursam diyorum ozaman basar gelirsiniz kontrole kalmaz doğurturuz deyip gülüyor :) bide benimki 4 kiloya kadar normal doğum yaptıracak gibi gözüküyor. herşey yolunda ufak tefek şeylere takılma benim için problem değil normal yaparız diyor :) geri,ileri yada gününde gitmesine gelincede baş,göbek ve uyluk kemiği olmak üğzere üç ölçüm yapılıyor ve bu üç ölçümün ortalaması alınıp bize tahmini hafta söyleniyor. doktorum bu haftalarda baş diğerlerinden büyük olduğu için bir iki gün önce çıkar, göbek ölçüsü haftasıyla uyumlu çıkarken uyluk kemiği ölçüsü bir hafta geride çıkabilir ve ortalamaya vurunca bebeğin gelişimi bir hafta geriden geliyormuş gibi görünebilir. ama uyluk kemiği ölülürlen bir milimlik bir kayma bile ileri yada geri çıkmasına neden olabilir keseye zor sığdığından ayaklar genelde kıvrık bunuda net bir şekilde ölçmek mümkün değil. söylediğimiz ölçümler yaklaşık tahminlerden ibaret yani kilo 300gr aşağı yada yukarı olabilir yada boyu ben sana 47 derim ama 44 olur yada 50 olur bu tarz sapmalar normaldir diyor. anlattıkları banada mantıklı geliyor bu yüzden fazla kafana takma 36. haftana girdikten sonrası allah kerim canım az kalmış biraz daha dikkat ettinmi sorun olmıycaktır inşallah. bu sapmaları sinem içinde yazdım onunda ölçümlere canı sıkılmıştı bence iki doktordan biri yanlış ölçüm yaptı bebeği son derece sağlıklı..şimdi benim haftam ultrasona göre 36 oldu bu gün ama tahmini doğum tarihim 1 hafta geride ona göre şu an 35 haftalığım tekrar takrar sordum sorun mu var diye ama sadece bebek gelmek için çok zorladığından böyle dedi biraz da beni korkutup dinlendirmek istemiş olabilir çünkü eşim her gittiğimizde yerinde durmuyor kıpır kıpır diye benden şikayetleniyor doktora bir dahaki randevum 1 ekimde o zamana kadar doğurmazsam iyiyim :))
ya dediğim gibi yazıcam ama sonra isyan edenler oluyo üzülüyorum. ama kekimin güzel olma nedeni 3 şey. bunlardan en önemlisi kullandığım un, ikincisi unu elemem, üçüncüsü az yağlı oluşu...off benim evimde internetim yok akşam göremem ama neyse yarın sabah okurum bende napalım
günaydın bacım yok daha dogurmadım ama gelirsede gelme dememhe heeeeeee ilk günaydını ben diicem
hepiciğinize günaydınlar anne adayları ve anneler
eeee tabi artık muhabbetler gece 2-3 lere kadar devam edince bu saatte eminim hepiniz uyuyosunuzdur... kızım ya daha bi aktif daha bi canlı hissetmiyomusunuz kendinizi şu son demlerimizdedicem ama demiim uyuyun uyuyun son rahat ve deliksiz uykularımız ne de olsa ben de 12.30 da yattığım için herhalde pek uykum yok.kalktım sabahın nurunda kocamı gönderdim.bulaşıklarımı yıkadım.dün pazardan şeftalimide aldım sonunda 13 kilocuk onlarıda komposto gibi diri diri kavanozlucam inşallah. kavanozlarımıda yıkadım dinlenmeye geldim buraya ama kimseler yok.
bide geçen 2-3 günü kaçırdım ama dönmeye de totom yemiyoooönemli bişi olmamıştır inşallah. iklim die bi arkadaş dışında
canom a umarım daha doğurmamıştır falan dimişlerbi durum yok dimi canom???
birde 2 kişi daha vardı biri necla mıydı biri kimdi bilmiyom birine doktor taaaaaaa kaç gün önce 3-4 güne kadar bekle demişti. birininde 2 cm açılması vardı yanlış mı hatırlıyorum??? rüyamda mı gördüm yoksa
allahım paçalarım tutuştu hiç bişeyim hazır değil.. mobilyalar 23 eylülde gelecek. inşallah bekler oğlum :18::18::18: .... yapmayı hayal ettiğim o kadar şey varki daha. ama emnim hiç birini yetiştiremicemeşim dio biz bu hafta gidelim dio annemlere. bizim ev hastaneme 20 km. anemlerin ev 4 km. acil bişey olursa ordan hemen gideriz die öyle dio. iyide ya oğlum 42. haftayı beklerse ...... hem ben korkmuyorum ya... yani bişi olunca bi belirti falan gelince hemen olmuyo sonuçta doğum dimi onu biliyoruz en azından zati öyle kolay olsa pırt pırt yaparız artık o yüzden ben gitmek istemiyorum.bide tak başımıza gidelim istiyorum onları peşime takıp gitmek istemiyorum sezeryan falan olursa rezil bi halde görmelerini istemiyorum... herşey bitince tertemizken haber vermeyi istiyorum..... istiyorum ama bakalım raabim bizim için nasıl bir senaryo yazdı ???? hayırlısı olsun inşallah hepimiz için...
ben eniyisi gidiim şu şeftalileri halledeyim . sonrada eksiklere devam.
Allaha emanet olun hepiniz...
oyyy oyy maşallahhhhhhgünaydın güzel hatunlar 4 günlük güzel bir dinlenmenin ardından tekrar aranızdayım
cuma kontrolüm vardı bebek iyiymiş 2400 olmuş kilosu pek tatlıydı nokta kadar ağzı var fındık gibi burnu var bu seferde ayağını gözüne sokmuş yaramazım ama benim azcık riskim varmış doğurabilirmişim yani uzanmak eğilmek fırlamak yorulmak ilişki herşey yasak bolca dinlenmek serbest 20 gün boyunca doğurursam bebeği küveze koymak zorunda kalırlarmış o yüzden çok dikkat etmem lazım bebeğimin tüm alışverişini bitirdik artık yıkama ütüleme faslına geçtik annemle ben iki koldan kısa bir sürede onlarda tamam olur hıı ama bir dolap eksiğimiz var birde şöyle ili kapılı bir dolap aldık mı tamamdır
geçmişe dönmek istiyorum ama hiç gözüm yemiyor işler de birikmiş beni bekliyor doğuran falan var mı acep:44:
umarım her şey yolundadır
herkese gunaydın anacıklar...
iklim kardeşim hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıklı büyütmek nasip etsin inş..
Duygucum; acaba hangi pompadan kullnıosun memnunsun anlaşılan,
ben cmt giitim 34+5 dim.kıscem 2450 gr .. yalnız bebeşim baya aşağıdaymış.işi bırak dedi.nts ye bağladı ama sancım yok dedi. 2 hafta idare edermi beni dedim,' eder' dedi :)
ama çok belim ağrıo gece hiç uyyamadım .çok döndüğüm için her döndüğümdede belim ağrıdığı için zorlandım.haftaya son sıkcam dişimi artık.ayakta çok kalınca yer çekimi etkisiyle bebek dahada aşağı gelir dedi.şimdi doğsa 2-3 gun yada 1 hafta kuvesde kalabilir dedi.
Tırstım ama sormak aklıma gelmedi.naparsam bebeğim kafası az yukarı çıkar acaba..bilgi olan var mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?