2011 Ekim Anneleri

kızlar 3 tlymişş 50*50 bayağı çıkar heralde ya kırmızı mavi erkeğe daha ne renk giderküüüüü turunncu yeşil:44::44::44:
aydebaa kızz bu gaz bugğün bana yeter bititrdin benii

Günaydın arkadaşlar... Puslu ama ılık bir Antalya sabahından selam olsun hepinize... Mutlu bir gün olsun...

Oğlum artık her sabah bahçeye inip uğurluyor beni.. Uğurlamak değil de aslında o kedilerle oynamaya başlayınca ben çaktırmadan kaçıyorum yoksa çok ağlıyor bırakmamak için

kıss saat kaçta uyanıyo mertcikkkk ben sabah geliyoken allahtan uyuyo oluyorda bide onun üzüntüsünü çekmiyorum yoksa çok zorrrr

kıss saat kaçta uyanıyo mertcikkkk ben sabah geliyoken allahtan uyuyo oluyorda bide onun üzüntüsünü çekmiyorum yoksa çok zorrrr

Aslında 6'da uyanıyor, ondan sonra bizim yatağa alıyorum, dönüp duruyor bizim yatakta. 7,30 gibi de tam uyanıyor... Geçen haftaya kadar akşam erken yatardı ama 2 gün evde olmayınca çocuğun bütün düzeni değişti.. Akşam çok geç yatıyor artık (bize göre geç ).

Sizler masal okuyormusunuz çocuklara? Ben henüz başlamadım ama dün evdeki kitapları getirip veriyor elime içindeki resimlere bakıyoruz falan.. Bugün gidip kitap alcam.

vallahi ben anlamaz diye aklıma bile gelmedi şöle iki yaında falan okumaya başlarımmmmm

bu aradaa kızlarr hepinizee bi sorumm varrrrr yavruşlarr günde kaç öğün besleniyoooo yeterli görrüyormusunuzzzzzz

Ben dün Buyakadaki Nezih kitabevine gttm.Hayvaları tanısın dıe dergi falan bakıım diee.. indirme girmiş bi ürün var;
İlk Kütüphanem diye, ufacık el kitapları cuzdan kadar cok tatlı,resimler ve nesneler var, cild cild yapmışlar ansıklopedi gibi,Hayvanlar,Meyveler vs gibii 19.9 Tl idi, 39 dan düşmüş.Elif önce bi kedi köpek bakdı sevındı ama sonra kemirmeye başladı:) maksadını aştı:) ama birazdaha ilerde işe yarar heralde:))

merhabalar.benim oğlum da dokun hisset kitaplara bayılıyor.bir de sesli kitaplara.masal anlatıyorum ama aklımdan.kitap okursam mutlaka o kitabı eline alır bir güzel yalar çünkü :) acelemiz yok elbette.ama konuşmaya hevesli.baba gel de diyorum,deel del deeel baba diyo :) ağzın nerde diyorum bnm ağzımı gösteriyor :)

Bizde de Avon'un dergileri var bol resimli, onları getiriyor önüme bakalım diye.. Bi de küplerin üstünde resimler var onları gösteriyor anlat diye.. Ayy çok talı bunlar yaa, dün bi kere daha aşık oldum oğluma..

WUUUUU DESENE Bİ AKILLI BIDIK DAHA YETİŞİYOOO MAŞALLAHH BIDIIIINAA

BİZİMKİDE BURUŞTIRIUP YIRTIYO ONDAN EVDE Bİ TANE FİSHER PRİCENİN HAYVANLAR OLAN KUMAŞ DOKUN HİSSET KİTABI VAR CİVCİVİN BURNU NERDE DİYORUM İÇİNE SOKUYOI :ddddd BAŞKA SAYFADA CİKCİK NERDE DİYORUM AYYY CİKCİKK DİO AKILL KÜPÜMMMMMM

BU ARADA KIZLARR İKİ GÜNDÜR HEP KONUŞAMAYAN ÇOCUKLARA DENK GELİYORUM İNŞALLAH BU TARZ PROBLEMLER YAŞAMAYIZ DÜN İŞTEN GELDİM EFE CAMDA BEKLİYO ANNEM GİYDİRMİŞ BAKKALDAN BİŞİLER AL DEDİ HEMDE EFE HAVA ALSIN DEDİ NEYSE BAKKALIN KÖŞEDE YAN SİTENİNN ÇOCUĞU KIZZ 4 YAŞINDA ANNESİ AĞLIYO TELEFONLA KONUŞUYODU BİRAZ KULAK MİSAFİRİ OLDUM EFE KILA OYNUYOKEN AĞLIYODU PEDAGOG AYDA Bİ GELİN DEMİŞ MUAYENESİDE 300 TLYMİŞ BİZ NERDEN BULUCAZ BU ÇOCUK NOLCAK DİYE AMA EFE OYNARKEN KIZLAA BİŞİLER KONUŞUYO AMA ANLAŞILIR DEĞİL DEDD DEDDD DİYO EFEYE AYYYYYY DİYO ŞİMDİ BİLEMEDİM NORMAL BİŞİMİ AMA GÖZÜMN ÖNÜNDENDE GİTMİYOO

BİRDE DÜN ARKADAŞ ABLASINA GİTTİ ABLASI ÇAĞIRMIŞ ÇİŞİNİ YAPMIYOPMUŞ AĞLIYOMUŞŞŞ HALA ALTI BEZLENİYOMUŞ ÜÇ BUÇUK YAŞINDA BELKİ TEYZESİYLE YAPAR DİYEE YOK KIPKIRMIZI OLUYOMUŞ KORKUYOMUŞ ÇİŞİNDEN ÇOK ENTERESAN YAAAA BÜYÜDÜKÇE SORUNLARIDA DEĞİŞİYORRRRRİNŞALLAH BÖLE ŞELER YAŞAMAYIZ

Hafta sonları benimki doğru dürüst bişey yemiyor genelde emmeyi tercih ediyor. Ama haftaiçi bakıcı daha düzenli yediriyor. Sabah kahvaltı, öğlen yatmadan önce meyve veya kek, öğleden sonra çorba veya yemek, akşam 7 gibi bizimle birlikte yemek. Yani 4 öğün. Gündüz bakıcı peşinde dolaşarak yediriyormuş o yüzden miktar olarak fazla fakat akşam ben koşmuyorum o yüzden az yiyor. Mesela çorba ise yarım kepçe, taneli yemek ise 2 yemek kaşığı kadar. İçine ekmek ufalayarak veriyorum. Yatmadan önce muhallebi falan vermiyorum çünkü emmeyi tercih ediyor.

dokun hisset kitaplarından ben de almıştım neredeyse 9 aylıktan beri önünde çevirip çevirip bakıyor,kitaplar perişan durumda artık masal dinlemeyi sevmiyor burak. basit masallardan oluşan bir hikaye kitabımız var okuyorum hem ben hem bakıcısı ama dinlemek istemiyor. birde yığınla masal anlatan kuzu,ayı,fil, köpekisunger bob,şirin baba vs.var. annem ne bulduysa toplamış kupon gazeteden almış,ama burak hiçbirine rağbet etmiyor hatta sinir oluyor şu anda hepsi salonda süs görevi görüyor. onun için bizde masal olayı yok kızlar.

kızz bende dün martın dergilerini verdim avoıonun oğlumaaaakızlar dudakları boyalı uzatmışlarya oralarkaa öyle sırıtıyoki ne anlıyosaa sırıtık suratını yediğiminnnn totosunu sevdiğimmm herbişeyimmmmmmmmm

bizimde hafta sonu feleket, mama ,çorba ve yoğurt üçlüsü ile geçiyor .oda zorlayarak.benimle yemek yemek istemiyor.zaten meyve olayımız yok malesef,birtürlü alışamadı. herhalde bende sevmiyorum bana çekecek. inşallah öyle olmaz tabi. hafta içi sabah bulamaç onun içine biraz muz yada kuru erik haşlayıp koyuyor bakıcı tüm meyve olayı bu. öğlen biraz çorba ve yemek,akşam benle çorba. yatarkende mama veriyorum daha doğrusu aptamil 4 devam sütü

Son düzenleme:
öğün sayımız 3.sabahleyin 7.30 8 arası kahvaltı ederiz bi güzel.işte kabaklı omleti olur,domatesli zeytinyaglamasının içine buğday ekmeği bir dilim,yanında ballı ıhlamuru.bu tarz seviyor oğlum.yumurta her gün.

sonra 10 gibi uyur 1gibi kalkar.öğle yemeğimiz neyse yanında mutlaka köftesi olur 2 tane onu yer yoğurtla beraber.bir kase çorba yanında köftesi gibi.değişik sebzeler yemekler yapmaya çalışıyorum elimden gelip zaman buldukça

ondan sonra saat 16 gibi bir muz ezerim yer.onu öğünden saymıyorum zaten.

saat 18 gibi akşam yemeğimiz olur.aynen öğlen gibi bir kase çorbası yemeği ne ise yanında köftesi bazen köftte olamyabilir.yoğurdu olur.bu kadar.arada sırada günlük süt 200 ml kadar teklif ediyorum keçiboynuzu tozu ve bal karısıtırıp ,ehhhh birazcık içiyor.cok istekli diil süte üstelemiyorum acele etmiyorum.

bakşam da en geç 20.de yatmış olur.bizim rutinimiz böyle.ha bu aralar kefir mayalamayı düşünüyorum ama tembellikten zaman ayıramadım

vallahi hemen hemen aynıyız kızlarrr annem benden daha düzenli yediriyor havta sonu ben bozuyorum düzenini (kötükadınmüzeyyen :)))) annem dakika aksatmıyor vallaaaa bende akşam eve gelince çorba varsa çorba yoksa muhalllebi yapıp yediriyorum akşam yatarkende devam sütü alıyoo
yani sütü saymazsak bizimkide 4 öğün beslenmiş oluyor

Ben burda bi kaç kere bahsetmiştim bu konuşamamayla ilgili.. İş arkadaşımızın çocuğu şu anda 4 yaşında. 2 yaşındayken çocuğun konuşmadığını ve takıntılı olduğunu farkettiler, pedagog, psikolog derken otizmden şüphelenmeye başladılar. Gittikleri doktorların hepsi çocuk tv izliyor mu diye soruyormuş ve evet çocuk tvye çok düşkündü. Meğer çocuk o kadar bağımlı olmuşki tvnin içince yaşıyormuş. Derhat evde tv yasaklandı, eve eğitmen tuttular, evin bi odasını eğitmene göre düzenleyip haftada 3 gün evde zeka geliştirici eğitim verdiler. Sonra yarım gün kreşe yazdırdılar. Bu arada da İstanbul'da meşhur bir pedagoğa bile gittiler. Ancak gittikleri hiç bir doktor çocukta otizm var demedi fakat anne baba çok duyarlıydı çünkü tedavisi 4 yaşına kadar olan bi durum bu. En son 2 ay önce İzmirde İLODER (İleri Otizm Derneği) var ona gittiler. Orası da otizm yok demiş. Fakat oranın konuşmayı başlatıcı bir programı varmış, isterseniz 15 günde konuşur demiş. Fakat oraya gitmesine gerek kalmadan çocuk bir açıldı pir açıldı. Şimdi konuşuyor fakat hala dudaklarını değdirmeden konuşuyor (mesela bana neloş teyze diyor). Çocuk galiba o kadar eğitimden sonra üstün zekalı oldu çünkü şimdi rakamları ve harfleri tanıyor erkenden. 100'e kadar bütün sayıları okuyabiliyor.
Bu nedenlerden dolayı ben Mert'e tv izletmemeyi başardım fakat tv hep açık, izlemese de sesini duyuyor buna engel olamadım. Devir çok değişti artık bilmediğimiz hastalıklar çıkıyor her gün.

ABOOOOOOOOOOOO KIZZ HAYALLERİMİN YAŞAM TARZINAA SAHİPSİNN SEYNN :) MAŞALLAHHHH DİYİM BİZİMKİNİ GECE BİR BUÇUĞA KADAR YATAKTA ZAPTEDEMEDİK OYNAŞMAK İSTİYO UYUMUYOOO MAŞALLAH İNŞALLAH BENİMKİDE ÖLE KÖFTE YERRRRRR YEMEK YERRRRR UYURR ALLAHIMM NALIRRR DUY SESİMİİ :)

benim köfteye alıştırmam lazım herhalde bir türlü kuru köfte yediremiyorum. o sebeple yaptığımız yemekleri kıymalı yapıyorum hep. nasıl yapıyorsunuz köfteyi ,içine ekmekmi galeta unumu koyuyorsunuz.yumuşak bir köfte tarifi verin bana haftaya yapayımda bakıcı yavaş yavaş alıştırsın. hafta sonları dışarı çıktığımızda kurtarıcı olur köfte en azından

evet evet bu tv olayı yok bzide de.annemlere kalsa nolcak canım sen büyürken tv hep acıktı aptal mı oldun sanki ne bu böyle alman mürebbiyeler gibi dese de :) hem nerden biliyosun belki daha zeki olucaktım :)) yok açmıyorum tvyi.ancak oğlum yatar o zaman.cok nadir anneannem bize geldiğinde illa bi dizisini izemek istedi artık dayanamadım açmıştım onda da oğlum pek oralı olmadı.

aptal kutusu dedikleri kadar var.hehehhe ama bakmayın böyle dediğime benim takip ettiğim programlarım da yok diil artık onalrı kaydediyorum gün içinde akşam bakıyorum :)

çocukla ne kadar zaman geçirilir ne kadar cok ilgilenilirse o kadar mutlu sevecen ve zeki oluyorlar.ha bi de su geldi aklıma benim kuzenim de 4 yasına kadar konuşamamıştı ama sonradan ortaya cıktı ki kulağındaymış problem.tedavi oldu düzeldi tabi.yani KBB doktoruna da baktırmayı unutmamak lazım.

bende burağa seyrettirmedim tv,ama nasıl olduysa reklamlara alıştı.reklam varken kilitleniyor tv ye. ama sonra bakmıyor hiç biz seyredersekte gidip kapıyor zaten. bizde yanında fazla seyretmiyoruz,çizgi film falan hiç ilgisini çekmiyor zaten. ben doktora sorduğumda artık günde 20 dak.falan çizgi flim seyredebilir demişti,biz o hakkımızı reklamlarda kullanıyoruz ama seyretmese bile açık olduğunda yinede sesinde etkilenir yanında sizde seyretmeyin fazla dedi. dolayısı ile çocuğun tv ye bakıp bakmaması fark etmiyormuş canım. tv kapalı olmalıymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…