benim köfteye alıştırmam lazım herhalde bir türlü kuru köfte yediremiyorum. o sebeple yaptığımız yemekleri kıymalı yapıyorum hep. nasıl yapıyorsunuz köfteyi ,içine ekmekmi galeta unumu koyuyorsunuz.yumuşak bir köfte tarifi verin bana haftaya yapayımda bakıcı yavaş yavaş alıştırsın. hafta sonları dışarı çıktığımızda kurtarıcı olur köfte en azından
Off haklısın ben de farkındayım bakıcıyı kaç kere uyardım ama dinlemedi. Bakıcıya sözümü dinletsem kocama dinletemedim. Sonra ben de saldım.. İnşallah olumsuz etkilenmez..bende burağa seyrettirmedim tv,ama nasıl olduysa reklamlara alıştı.reklam varken kilitleniyor tv ye. ama sonra bakmıyor hiç biz seyredersekte gidip kapıyor zaten. bizde yanında fazla seyretmiyoruz,çizgi film falan hiç ilgisini çekmiyor zaten. ben doktora sorduğumda artık günde 20 dak.falan çizgi flim seyredebilir demişti,biz o hakkımızı reklamlarda kullanıyoruzama seyretmese bile açık olduğunda yinede sesinde etkilenir yanında sizde seyretmeyin fazla dedi. dolayısı ile çocuğun tv ye bakıp bakmaması fark etmiyormuş canım. tv kapalı olmalıymış
sevozyyyyyyy doğum günün kutlu olsun canım dün foruma hiç giremedim o yüzden şimdi farkettim iyiki doğdun!....
zefeycim sen süpersin yaa sabun yapımı bu aralar meşhur oldu hatta bende merak ediyorudum nasıl yapılıyor çok güzel duruyor çok hoş hediyeler diye ama hiç araştırmadım denemek lazım anlattığın tarifi denersen mutlaka resimle paylaş canım...
yemek konusunda sürekli vicdan azabı içindeyim çünkü çevremdekiler az yediğini söylüyor doktorumuz normal diyor... oğlum biraz zayıf o sebepten bi türlü tatmin olamıyoruz yediklerinden halada eliyle ısırıp yem
yor elma vereyim anında boğazına takılır ve kusar doktorumuz alışır hiççç dert etme diyor.. öğünlerimiz şöyle kahvaltıda:1 gün yumurta bir gün peynir veriyorum. 1 tatlı kaşığı ceviz 1 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı bal yada pekmez dönüşümlü, eticibebe ekmelerini rondodan geçiriyorum 2 dolu tatlı kaşığı ekmek ve 4 adet bebe bisküvisi üstüne ısıtılmış sütle bulamaç yapıyorum bir kase onu yediriyorum... sonra öğlen yatana kadar yemez uyur uyanır... herşeyin olduğu bal kabaklı ıspanaklı kara lahanalı kıyma mutlaka koyduğum karışık çorba içiyor sonra 2 saat sonra aptamil çocuk sütü içiriyorum akşamda ya 1 kase yoğurt meyveli yada muhallebi yani toplamda kahvaltı,çorba,yoğurt yada muhallebi 3 öğün yapıyor biz akşam yemeği yerkende yediklerimizden veriyorum toplam 1 tatlı kaşığı ancak tadına bakıyor bu kadar ama bunlar bana yetmiyor hep vicdan azabı normal yemek yemiyor falan die üzülüyorummm....bide arkadaşlar bi tavsiyem çorbası için ben bi kavanoza bulgur mercimek ve pirinçi karıştırdım çorbasına bu karışımdan koyuyorum üçüde önemli çünkü tavsiye ederim bide çorbasına 1 tatlı kaşığı tarhanada koyuyorum bunuda tavsiye ederim
tv izletme konusundada çok muzdaribim doktorumuz aynen izlemesin dedi sadece pepeyi izletebilirsin dedi ki en az 2 aydır pepeyi hergün izliyor... fakat ben evde olduğum için televizyon sesi olmadan duramıyorum sıkılıyorum dolayısıyla reklam çıktığında pür dikkat izliyor malesef istemesemde... dikkat etmeye çalışıyorum ama... ne kadar çok yazdım kızlar bugün rekorumu kırdım
Evet sen rekor kırdın bugün.. Canım böyle böyle alışacaklar ve belki ilerde kilo vermeye çalışacaklar bizler gibi:) Ben baştan beri bulamaç yediremedim, taneli şeyleri seviyor. Mesela süzme mercimek çorbasını ağzına sürmez içinde tane olmadığı için. Bi de ben öneride bulunayım, yeşil mercimek çok faydalı ve geç pişen bi yiyecek. Bu yüzden ben biraz haşlayıp suyuyla birlikte buz kalıplarında dondurdum. Çorbalarının içine bir kalıp atıyorum iyi oluyor. Bi de tarhana çorbasına soğan ve yeşil biber kavuruyorum ve mantı atıyorum içine. Bizimki mantıya bayılıyor.. Fellah köftesini de çok seviyor.
evet sen rekor kırdın bugün.. Canım böyle böyle alışacaklar ve belki ilerde kilo vermeye çalışacaklar bizler gibi:) ben baştan beri bulamaç yediremedim, taneli şeyleri seviyor. Mesela süzme mercimek çorbasını ağzına sürmez içinde tane olmadığı için. Bi de ben öneride bulunayım, yeşil mercimek çok faydalı ve geç pişen bi yiyecek. Bu yüzden ben biraz haşlayıp suyuyla birlikte buz kalıplarında dondurdum. çorbalarının içine bir kalıp atıyorum iyi oluyor. Bi de tarhana çorbasına soğan ve yeşil biber kavuruyorum ve mantı atıyorum içine. Bizimki mantıya bayılıyor.. Fellah köftesini de çok seviyor.
evet melofercim yeşil mercimke çok faydalı ki hiç yeme alışkanlığımız yok bizim dediğin gbi yapayım bende saol....ne güzel baştan beri taneli sevmesi maşşalllahhh... Bide ben kara lahana ıspanakı yıkıyorum kurutuyorum tek yemeklik yapıp poşetlere koyup buzluğa atıyorum çorbaya koyuyorum hangisiniz istersem bide kızlar sarımsak çook faydalı olduğu için çorbasına mutlaka katıyorum eşim kokulara karşı çok dikkatlidir hemen anlar nerde ne koyuyor kızıyor bana sarımsak koyma çorbasına ağzı sarımsak kokuyor diyorAma koyuyorum yinede... Bide kızlar bak kabağını buzluğa atıyorum onuda ekliyorum özellikle kabız olduğunda çok ii geliyor tavsiye ederim doktorum söylemişti....
Bu arada kızlar evde olunca işten güçten çok giremiyorum ama mutlaka okuyorum yazıları... Beniö sedeften dolayı doktor gidecektim agopa geçen cumaya randevu almıştım hatırlarsanız lodos yağmur seferler iptal oldu gidemedik bu hafta sonu cumartesiye aldık cumartesi bakmıyormuş aslında zar zor aldım rendevuyu inşşalh ii şeyler duyarım doktordan....
kıss bende unutmuştum yeşikll mercimeiiii yaparım yarın allah nasip ederse kan da yapıyomuş çok demir pardonnn bu arada haftasonu doğum gününe gi5tmeme olasılığım var gitmezsem yapıcam efeyi uyutumm sabınlarımııı :) bi tane silikon kalıp bulmuş arkadaş gülden 3,5 tlymiş bugün onu alıcam güzel tutturabşilirsemmde profsyonel bi kalıp alırım artıkk
arcemek maymişş nerdesiniz lililililiilil
bu arada bugün bizim vız vızzz günümüzmü kızlar napıyoruz uşakları götürüyozmuuuuuu sevozyyy boyamı unutmaaaaaa
bu arada siparişleri haftaya vercessssss bende keçelerimi araya kaynatimPPPP
yap canım bende merak ettim burda arkadaşlarımdan halk eğitimde sabun kursuna gidenler var...bu arada hani bizim bi gelin doğum yapacaktıda bende kurabiye yapacaktım ya 18martta doğum yaptı ismine hala karar veremediler 4gün oldu hala bekliyorum haber gelsinde yapayım diye yapar yapmaz eklicem
cnm biz bu akşam dmiştim ya bi iş yemeğimiz var,conrad otelde..Vızıvıza gelemem..Ama yarın getiririm.öğlen bulaşabilirsek buyakaya falan getiririm yada işyerime bırakırım akşam güvenlikden teslim alırısınız vs..
ayyy bende merak ediyorum bakalım yaa kurabiş deyince heyecanlanıyorumblogunuda hycanla bekliyorum takipçinim babyyyyyy
teyyyyyy neyse bi gıdım bişi lazım zati baharatçılarda vardır yada ilk deneme nede olsaa byaz çıkarırım olurr şuanlıkkkk
gıızzzz seninn oğlaannn gurrmee olmuşşyaaaaaawwwwwwwwww
MAŞŞALLAH kızlar kaşla göz arasında ne cok yazışmışınız yaaa,,
Benm Elifimde konuşmuo.Baba,aa,dede,duuduu diıoo.bide ayyy diye sevınıoo.E burdan bazen sizleri dinleyince sorun mu var diye düşündüm..Dr a 1 yas zamanında gittiğimde duymasında sorun yok bişey olmaz dedi.Tv yi reklam hariç açık kalsın ama izlemeyelim dıoo..Öle çizgifilm acıom ama bakmıo bile..Bi ara korktuk gercekden ama bnde gec konuşmuşum ne bilim ya.Rabbim hayırlısı versin, korusun bebişlerimizi ne diyim..
Yemek de ben düzenli verıom ama h .içi sorunlu yemıo babaannedenn. Normal bizimde sabah; karısım kahvaltı, öğlen corba, meyve,akşam üzeri yogurt , akşam pek yemek yemez bizle ıspanak bi tek yıyoo,köftede hazırlayıp buzluga attım bzn 2 ser cıkartıp yediriıom.yemezse kızartıgımı telşehriye corbası yapıp katıyorum içine ezip yedirıom..gece yatarken muhallebii..
hercorbaya az kıyma ve herbakliyatı karıstırıom..İrmk de faydaliymış.Ekliom bnde.toz zerdecal,zencefil koyuyom corbasına..
zefeycim biraz araştırdım blogta satış yaptığın anlaşılırsa vergilendiriliryormuş falan seninlede konuştuk ondan dolayı şimdilik face'te açmayı düşünüyorum sonra blogu araştırıp blogtada açabilirim ama kararsızım face'te nasıl açsam diye arkadaşlarımı falan eklicem ama kendime dair hiç foto olmıcak sadece kurabiyeyle ilgii olacak... sen biliosun ama kızlar bilmiyor kızlar hobby olarak yaptığım kurabiyeleri ticarete dönüştürmeyi düşnüyorum bu yüzden blog açmaya karar verdim fakat satışlardan vergilendirme söz konusu oluyormuş bu yüzden face açmayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum
ABOOOOOOOOOOOO KIZZ HAYALLERİMİN YAŞAM TARZINAA SAHİPSİNN SEYNN :) MAŞALLAHHHH DİYİM BİZİMKİNİ GECE BİR BUÇUĞA KADAR YATAKTA ZAPTEDEMEDİK OYNAŞMAK İSTİYO UYUMUYOOO MAŞALLAH İNŞALLAH BENİMKİDE ÖLE KÖFTE YERRRRRR YEMEK YERRRRR UYURR ALLAHIMM NALIRRR DUY SESİMİİ :)
Eskiden bebek biskuvisiyapardim evde :) hatta gidip yapmali mutfaga:) optuk hepinizi
yaa bizimm yadsak işyerinde face açamıyorum telefonumunda net paketi bittiii
önce sen kendine bi hesap al gerisini hallederiizz yapamadığın yerleri yaz aşama aşama cnmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?