2011 Eylül Anneleri

geçmiş olsun canım
şimdi nasıl geçtimi tam olarak öksürügü

yemek yeme düzeni yola girdimi artık yiyormu
gece uykularınız ne durumda
şikayetçiydinn

canım benim ne güzel hatırlıyorsun hoşuma gitti ,emzirmeyi bıraktıktan sonra eskiye göre daha iyi biraz yemeye başladı ama yine de öyle çok çok yiyen sürekli yiyen bi çocuk değil sadece eskiye göre değişiklik var çoooook şükür amaaaaa geceleri yine çok kalkıyor napıcam bilmiyorum ya ,niye kalkıyor bu çocuk çok param olsa yemin ederim istanbula bi prof a götürücem uykusu için ,kaç tane doktora götürdüm yok ya bişi bildikleri yok ,bişi yapmıyolar ,aman sağlıklı olsun da napayım bigün uyuyacak diyorum ama bu kadar da uykusuz olunmaz ki ya

öksürüğü de az az devam ediyo ,biraz balgam da var ,acaba götürsem mi doktora ya ...
 
kızlar bu arada çok güzel bi muhallebi buldum sevdi benimki ,ağzını açtırmak zordur aslında sizlerle paylaşayım ;

1 su bardağı süt
1 tane bıldırcın yumurtası
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı mısır nişastası veya pirinç unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tereyağ

hepsini karıştırıp pişiriyoruz ,kaseye aldıktan sonra biraz ılınınca 1 tatlı kaşığı bal ilave ediyoruz

1 kase oluyor ve tadı da güzel oluyor özellikle kilolu olmayan çocuklar için önerilir :)
 

eline sağlık. tarifini deniycem inşallah. ben daha bal vermedim oğluma 2 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum. onun yerine şeker yazmışsın zaten ondan katarım biraz çok tatlı verme taraftarı değilim bence bal yerine şeker yada bal verenler sadece bal katabilir. ah birde yese bu sıra hele hiç bişey yemiyor 11.5 kilo ne yapacaz bilmiyorum dr. iyi diyor sağlık ocağı iyi diyor ama sanki bana zayıf geliyor neyse sağlıklı olsunlarda.
 

hatırlamazmıyım canım sıkıntılar aynı olunca merak ettim herşey yoluna girdimi diye,
sütüde az içiyordu one durumda peki
kaç kez kalkıyor mesela
bizimkide çok kalkıyor
inşallah büyüdükçe yoluna girer uyku düzeniniz

birde bişey diyecem actidem dedigin şurubu biaraştırsana
yasaklanan şuruplar içinde diye okudum
biaraştır onagöre ver
 

yarın bidenerim ama hiç umudum yokk hiççç yemez yaniii
bıldırcın yumurtası almam lazımmm yada yumurta sarısından az koyup bidenemelik yapıyım
 

sütü yine az içiyor ,doğru söylüyormuşsun yasaklananlar arasında ama bunu da doktor vermişti amannnnnnnnnnnnnnn ya doktorlara da güvenmeyeceksek ne olacak bizim halimiz ,

inşallah büyüsün hayırlısıyla zaten bitkisel şeyler yapıcam hep ,zor da kalmadıkça ilaç vermemeye çalışıcam ama şimdi mecbur

mesela bugün bıldırcın yumurtasını araştırırken gördüm ,bir bıldırcın yumurtasını bal ve sütle karıştırıp 15 gün içince uzun süren öksürüklere çok iyi geliyomuş ,ama büyük olmak lazım işte .
 

canım ben bu muhallebiyi ara ara oğluma yaparım çok severek yer.Bir de içine 1 çay kaşığı vanilya koyarım güzel kokusu oluyor.
 

canım siyah turpun içine bal koyup, sabahta akan turplu ballı ilacı vermeyi denedin mi? O da çok iyi geliyor öksürüğe.
 
kızlar bala zencefilde koyunca öksürüge iyi geliyormuş.
bugün kızımdada başladı öksürüz bogazı açıyor belli
dr.a götürcem
 
herkese slmmm şifremi unuttum ve çoookkkk uzun zamandır kk ya gelemiyordum hep eylül annelerine yazmak istemişimdir nasip kızım 1.5 yaşına gelinceymiş
acaba bebişleriniz iştahı yerinde mi ben çok zorlanıyorummm bu birazda benim suçum panigim ya yemezse evhamlarım bugün beni zor durumda bırakıyor verdiginiz iştah açıcı şurup filan var mı acaba?
 

hoşgeldin cnm ,emzirirken hiç bişi yediremiyodum sadece emmek istiyodu emince de bişi yemiyodu bu yüzden 16,5 aylıkken kesmek zorunda kaldım ,eskisine göre fark var yiyor şimdi biraz ama öyle yine çok ve sık değil sadece eskisine göre fark var napayım alıştım artık kabul ettim benim çocuğumun iştahı böyle her çocuk aynı değildir doktorlar da böyle diyor bir de maşallah benimki çoooooooooooook hareketli hiç durmuyor yerinde yediğini yakıyor zaten ,zaten onların ne kadarcık mideleri var ki ,bazen kendimiz le karıştırıyoruz daha fazla yesinler istiyoruz ,ben de önceleri çok kafama takardım ağlardım hep ,ama bebişlerimiz de bizler gibi açlığını tokluğunu biliyolar ,çok zorlamamak lazım doktora iştahsız dediğim zaman acıkınca yer zorlama sakın dedi

canım ben daha önceki sayfalarda çok güzel ve lezzetli aynı zamanda iştahsız zayıf çocuklar için bi muhallebi yazmıştım onu dene sevecektir ,yalnız içinde bıldırcın yumurtası olduğundan iki günde bir ver ya da diğer gün yumurtasız yap
 
slm anneler. harika bi hafta sonuydu güneş bereketlidi baya. bizde halamıza gittik fırsat bu fırsat. yemek yiyip uyuyup parka gittik 2 gün boyunca gece gündüz. oğlum balarda kendi yaşıtlarına vuruyodu hep oyun oynamayı bilmediğindenmidir nedir. ama sonra alıştı. çok şükür. hepsiyle güzelce oynadı. arka arkaya belki 50 kere kaydıraktan kaydı. ya bide küçük düz olan kaydırağı beğenmeyip en tepedekine çıkıp o dönen kaydıraklardan kayıyo hiçte korku yok çocukta :)). eve geldi ayakkabılarını giymeye çalışıyo parka gitmek için. burdada park yakın ama orda evden çıkınca ayağımızın dibiydi (. çocukları site ortamında büyüyen anneler ve çocukları gerçekten çok şanslı onu anlamış oldum.
 
son 3 gündür kırklarelinde hava çok güzel yaz havası gibi.Oğlumla bütün gün geziyoruz.Eve uyumak için geliyoruz uyuyup yemek yiyip tekrar parka gidiyoruz.Bebek arabasına binmek istemiyor illa yürüyecekmiş.Parka evimiz uzak baya yürüyoruz bu sayede bende yürüyüş yapmış oluyorum akşam olunca ayaklarımın ağrısından hemen yatıyorum :) bünye alışık değil yaz temposuna napalım zamanla alışıcaz :)
 
kıslar 18 ay kontrolleri yapıldımı bebişlerinizin. ben çok merak ediyorum busefer boy ve kiloyu hiç bukadar uzun süre ölçüm yapmadığımız olmamıştı :))

bu arada dün akşam 11 e kadar parktaydık :)) resmen çocukluğumu yaşıyorum oğlum sayesinde kaydıraktan kayıyorum. parkta top oynuyoruz. ve bizimki inanılmaz futbol hastası oldu. babası maça götürmüştü o gün bu gündür nerde top görse peşine koşup vuruyo sonra gooooooooo diye bağırıyo '' l '' çıkmıyoo tabi :)).

kuşları çok seviyo nerde kuş görse peşlerine koşuyo uçtuklarında takip ediyo bak bak diyo bana gösteriyo.

parkta sabahtan akşama kadarda oynasa parktan ayrılırken ağlamaya başlıyo.

birazda serbest bırakıyorum. hani reklamda diyo ya kielenmek güzeldir. bizde o durumdayız. dün akşam üstünü bi çıkardım şimdiye kadar yıkadığım elbiselerinin bütün kirini toplasam okadar olmaz yani. hatta eşimde bundan sonra alış buna dedi. sanırım özel park kıyafeti ayarlasam daha iyi olucak :)).

herşey çok güzel gidrkeeen hopp oğlum düngece hastalandı. gece hiç uyumadı desem yeridir. burnu tıanmaya öksürmeye başladı. sabah bi baktım 4. azı dişimiz alttan morarmış zorluyo. bizimkide malum diş çıkınca hemen nezle oluyo. sonunda bitti dediğimiz salyalarda geri geldi. bu gece diş jeli sürdüm istemiyodum ama dün gece ikimizde çok yorulduk rahat etsin biraz.

uykularımız 2 ye düştü. gece 11:30 gibi yatıyoruz enerek uyuması 12 yi buluyo. 9-10 gibi uyanıyo emip yine uyuyo. 12 gibide uyanıyo. saat 4 de yine uyuyo 1 saat falan. sanırım değişen hava uykusuna yaradı bizimkinin.

en dikkatimi çekende köpeklerden hiç korkmuyo. pazar günü pikniğe gitmişti iki evcil köpek bizimki koşarak yanına gitti sevdi. bugünde yolda kocaman golden cins bi köpek koştu yanına ciciii diye okşayıp sevdi. annesi kılıklı işte hayvansever olcak :))
 

canım 1 ay önce 18.ay aşısı oldu oğlum ve de kontrolü yapıldı.Boyu:87 cm kilo:13.300 gr...Oğullarımızın uyku düzenleri aynı gibi.Benimde oğlum 11 de uyuyor sabah 11 de kalkıyor.Akşamüstü 3 te uyuyor 6 da kalkıyor .Çocuklarla hayvanların arası her zaman iyi olmuştur.oğlumda kedi,köpek,kuş ne görürse görsün gidip dokunmak istiyor.Bir de oğlum yolda su birikintilerine basmayı çok seviyor her ne kadar yapma desemde bayılıyor :)
 
selam anneler oğlumda çok fazla kansızlık çıktı. Dr. demiri çok düşük kansızlığı var demir emilimide çok az dedi. demir şurubu verdi şu an kulağı kızarmış dedi enfeksiyonu varmış o yüzden antibiyotik kullanıyoruz malesefff yine... ilaçları bitince demir ilacına başlıycaz inşallah. hiç bişey yemiyor zaten 2 aydır devamlı hasta her hafta acillerde dr.dayız. netten baktığım kadarıyla enfeksiyonlara çok çabuk yakanılıyormuş kansızlık sonucunda. oğlumun iştahıda yok neler tavsiye edersiniz? bana bi akıl verin 2 ay sonra tekrar kontrole gidecez. ciğeri nasıl vereyim oğluma acaba birde dalak yedirmeyi düşünüyorum kan yapması için ama tereddütlüyüm.

yemesi iyidi 1 yaşına kadar sonra her bebek gibi oynata oynata yedirdik falan ama şu 1 aydr yemiyor doğru düzgün bişey. mesela makarnayı tükürüyor pilav desen öyle yoğurtla yediriyordum karıştırıp fakat yoğurtta demir için fazla alınmaması gereken gıdalardan kararlı olması lazımmış miktarın. zaten süt içmiyor. onunyerine yoğurt veriyordum. eti seviyor bi tek.
 

canım öncelikle çok geçmiş olsun.Evet kansızlık olunca iştahsızlık,uyku problemi,huysuzluk ve hastalıklara çabuk yakalanma gibi belirtiler oluyor.6 aylıkken oğlumda da vardı hatta kansızlığa bağlı karaciğerde büyüme olmuştu.Demir ilacını portakal suyuyla beraber verdim.Demir içeren besinler verdiğin zaman süt ve süt ürünleriyle beraber verme sakın.C vitamini içeren besinlerle vermelisin.Öncelikle şöyle yap.Sabah kahvaltıda 1 yumurtanın sarısını,portakal suyu,zeytin,ben pekmezle tahini karıştırıp verdim,ceviz bunlar kahvaltıda olmazsa olmazların olmalı.Ama 1 gün böyle kahvaltı yaptırıyorsan diğer gün peyniri katabilirsin.Bende oğluma karaciğer yedirdim düdüklüde haşladım.Ben genelde çorbalarını düdüklüde yapıyorum içine bir miktar karaciğerde atıyordum mis gibi oluyordu.ama haftada 1 gün kıyma ya da et,1gün ciğer,1 gün balık,1 gün tavuk,1 gün sebze ,1 gün baklagil dönüşümlü veriyordum.akşamüstü 1 kase çorba yanında bazen meyve püresiyle beraber,süt içmiyor demişsin bari birazda olsa devam sütü içirmeye bak.ben oğlumu 6 ay ile 9 ay arası bu şekilde besledim 3 ayda ne kansızlık kaldı ne de karaciğer büyümesi.Çok şükür iyileşti yavrum.19 aylık oldu hala aynı şekilde besliyorum.Demir şurubunu aksatmadan ver.Bunların hepsini yemese bile ne kadar yerse kardır.Birde kuru kayısı,kara kuru üzüm ister haşla öyle yedir ister suyunu içir.Kansızlığa çok iyi gelir.Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…