2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

aaaaa ahsennnnnnnnnnnn küserim valla beni silmişsinnnnnn ben hemen hemen hergün burdayım arada yazıyorum. Dur hatta hemen yazayım
yarın soluğu fatihte alacağım, c.tesi bi sürü gelinlik denedim yarın aysiraya gidip kararımı vereceğim. Pierre cardinden damatlığı seçtik önümüzdeki günlerde gidip alıcaz. Ayın 20sinden sonra düğün mekanı için kapora falan verip yerimizi tutacağız. Beyaz eşyaları bi kaç ay önce aldık, evdeki kiracımız çıkar çıkmaz eşya, perde,halı vs bakmaya başlayacağız. Bende bir yandan harıl harıl çeyizlerimi kolilemeyle uğraşıyorum bir yandanda annecimle havlu kenarı dikiyoruz

sen merak etme silmedim ben seni.. kızlar maşallah hepinize yaaa eşyaları kolilemeye başladınız, gerçi ben 1 senedir falan her alışverişlerimde yeni bir koli açıp doldukça ağzını bantlayıp kaldırdığım için, çok kolileme işim olmayacak.. iyikide öyle yapmışım, hatta bir ara aldıklarım birikmişti de nişanlım bize geldiğinde birlikte kolilemiştik.. birde ben her kolide ne olduğunu da üstlerine yazıyorum.

aslında bizimde annemin önceden aldıklarını bi dökmemiz lazım ortaya ne var ne yok bakmak lazım, mutfak takımları falan almıştı, nasıl bişey olduklarını bile unuttum, yıkayıp ütüleyip kaldırsak iyi olur... gerçi pek kullanacağımı sanmıyorum ama ev ilk serildiğinde örterim belki.. zaten annemin yaptığı dantelleri saksılarıma yapıştıracam, dekor olsun diye böyle söyleyince acayip kızıyor..

Aynen bende kolilere kocaman KIRILACAK EŞYA (mutfak) veya salon diye yazıyorum. Hele bir tanesi kırılsın terör estiririm valla gelinim ben stresliyim herkes çeksin kaprisimi
Kişiden kişiye değişir ama ben havluda danteli çok seviyorum, tabi kocaman abartlı bi çeşit olmadığı sürece bence çok şık duruyo. Onun dışında ilk gün için serilecek nevresim takımımda dantel var başlkada yok. Salona falan hazır olanlardan aldım, salonuma küçükken bi takım örmüşüm yaklaşık 20 parçalık salon setiiii hiç işim yokmuş o zamanlar galiba yıkayıp ütüleyip götürücem çeşit olarak görünsün diye.

ocwmays canım evet kıyamıyorum, çünkü bazen yoğun olduğu için gelemeyenler olabiliyor, bak mesela burciği silmişiz, tekrar ekledim şimdi
burcik canım şimdi anladın mı listeyi kimin temizlediğini

ayy ewt listeyi kabarık görünce pek hoşlaşmıyorum
hele benden öncekileri dah çok silesim geliyo

aaa öyle mi yapmışım?:26: ben mi?:26:
ayy öhöm öhöm
başka biriyle karıştırmış olmalıyım

günaydın kızlarrrrr,

uykusuz b,r sabahtan sesleniyorum herkese, dün kına gecesine gittim... çok eğlenceliydi... saat 3 te uyudum şimdi de çalışıp akşam da düğün hazırlığında olmam lazım... inşallah izin alabilirsem erken çıkmayı düşünüyorum... kına aynı düğün gibiydi bir kır bahçesinde.... kına yakılırken çok güzeldi bütün genç kızlara duvak mum dağıttılar folklör ekibi eşliğinde sahneye çıkıldı gelinin etrafında oynandı falan güzeldi. yanlız var yaaaaa gelinimiz biraz fena çıktı daha doğrusu ailecek öyle çıktılar :) halam anlatırdı baştan beri de ben inanmıyordum kendim hiç öyle şeyler yapmadığım için... kına yakılırken kız elini hemen açmasın diye bağırdı annesi ben duydum kulaklarımla... kız da bilmiyormuş açıverdi elini anam o muydu açan annesi bi dövmediği kaldı kızı. çok fenalar çok. bütün kına malzemelerini halam almış elbisesine kadar... kızlar çok afedersiniz ama ben kendimi salak gibi hissettim. bir de benim sevgili kaynanam burma bileziklerini koluna takıp da gelince kınaya daha da uyuz oldum. onları çıkarıp da bizim masraflarımıza harcasa ölecek sanki...

eğlenmene sevindim canım, maalesef bu devir böyle, Allah hepimize çirkin şansı versin ne diyeyim... emin ol, hiç bişeyini almayan, doğru dürüst çeyizi olmayan, hiç birşeye kafa yormayan kızlar bizden daha çok el üstünde tutulur..

iyi eğlenmişsiniz canım
yalnız kına masrafları yani kına,bindallı,kıyafet,ayakkabı bunların hepsi erkek tarafına aittir. bizde mesela kına yerini tuttuk,meyve suyu aldık, 75 tane eşarp 75 tane şal aldık bu kadar kalanları kaynana gelirken yanında getirir :92:
el açmama mevzusu bizde de vardır ama tek ele konur benim kayınvalidemlerde 2 ele ayrı ayrı konurmuş bilmiyordum mesela bize süpriz olmuştu

o zman bende kına için diğer alınacak şeyleri almayayım.. kına kıyafetim,bindallım ve ayakkabım hazır... çerez ve kınayıda mı erkek tarafı alır? gerçi ne kalmış ki kına tepsisi ile sepeti galiba

eşarp veya şal dağıtmak güzel fikirmiş aslında, hatırlıyormusun ne kadardı tanesi? annem kendi yakın akrabaları için, havlu, iç çamaşırı, seccade, eşarp vs. gibi şeyler olan paketler hazırlayıp verecekmiş. aslında öyle yapmaktansa kınada herkese bişeyler dağıtmak daha iyi olur..

benim abiyemi almanyadan kuzenim yollamıştı taaa nişanlandığımda onun için almadım ayakkabımı da aldık bakırköyden biraz onu giydim bide eminönünden aldırmıştım iki tane oldu
paketli kına,yaş kına,kına yakmak için tepsi,bindallı,kınalarımı özel paketlere koydum aynı şekilde çerezlerimizi de bunları hep kayınvalidem aldı beraber 5 miz gittik eşim bile gelmedi teyzem,annem,ben,kayınvalidem,görümcem
biz önceden almıştık başka zaman gittiğimizde yine kaynanamda vardı 1 TL eşarp 1,25 şaldı onu da 1 TL verdi ama biz oynayanlara değil herkeze verdik masalara falan tek tek dağıttık

Günaydın kızlaarr, nezle olmuşum burnum akıyoo , hapşurup duruyorum :2: izin aldım bu vesileyle evdeyim şimdi, öğleden sonra da arkadaşlarımla buluşucamm

Günaydınlar...
Biliyonuz demi hergun okuyorum yazdıklarınızı...
Valla billa...

Kendıme gelınce yazamıyom ıste...
Ekim sonu gelını olarak henuz hıııııc bır hazırlıgım olmadıgından ole agzım acık bakıyorum sızlere

Napim ama ekım topıgıne gıtmek ıstemıyom ben sızı ıstıyom :84:

speedy baya uygunmuş o zaman yaaa, bende 5tl falandır sanıyordum, ama burda o kadar ucuza bulabileceğimi sanmıyorum.. yinede bakarım kına malzemeleri satan yerlere falan..

Günaydın kızlaarr, nezle olmuşum burnum akıyoo , hapşurup duruyorum :2: izin aldım bu vesileyle evdeyim şimdi, öğleden sonra da arkadaşlarımla buluşucamm

zvycıım geçmiş olsun, yaz gününde ne nezlesi bu yahuu, dikkat et kendine.. :94:

Speedy canım bizde öyle değil kına masraflarının tamamı kız tarafına aittir Yani yeri kız ailesi tutar masrafları karşılar erkek tarafı arzu eder de teklif ederse kıyafetleri kına malzemelerini alır.. ama öyle olmadı halamların düğününde onlarda da herşeyi halamlar karşılamış yani erkek tarafı... walla ben bu işi çözemedim her yerin adeti farklı herhalde. el açmama bizde de vardır ama açmaması gerekirken hemen açtı diye de kızılmaz herhalde çok saçma geldi bana....

speedy baya uygunmuş o zaman yaaa, bende 5tl falandır sanıyordum, ama burda o kadar ucuza bulabileceğimi sanmıyorum.. yinede bakarım kına malzemeleri satan yerlere falan.. [/COLOR][/I][/B]

normal eşarp satan yerlerden almadık ama yerine gitmiştik eminönüne sende araştır mutlaka vardır

canım sanki arada ne kadar fark varki, ben ocaktan beri diğer topicleride takip ediyordum, çoğu evlendi, bak speedyde evlendi ama oda yazıyor.. sen hazırlık yapıyorsun sonuçta neden yazmayasınki, sadece okumakla olmaz yorumlarını bekleriz.. ee neler yapıyorsun onu anlat? ekim sonu dediğine 2 buçuk ay kalmış sonuçta, senin hazırlıklar ne alemde?

günaydın kızlar..
bugun akşam iş arkadaşımın dügünü var akşam oraya gidicez ama bugun hiç halim yokmuş iyiki bugun evlenmiyorum:)) evlenmeye halim yokmuş dedim kızlar gülüyo:))

Lemlemcım sağolasın canım benım...
Gecmıs olsun dıleklerımı ıletmıstım arada kaynamıs olabılır yenıleyım canım...

Haklısın tatlım da...
Hiç bisey yok bızde...
Annem yurtdısında 15 gundur bı 15 gun daha yok...
O olmayınca daha da agresıf oluyorum...
Daha gıdecegımız sehır bıle bellı degıl...
Hazırlıgın h sı yok...
Bı nıkah gunumuz tamam...
Annem geldıkten sonra kına ıcın salon tutucagız ama fıyatlar gozumu korkutuyor ıstemıyorum o kadar para vermek 750 dıyorlar...
Baska da hıc bıse yok aklımda...
Nıkahtan sonra yemek olacaktı bılıyorsunuz aılemle konustum benı yalnız bırakmayın dedım kırmadılar onlar da gelıyorlar cok sukur...
O ısı de oyle cozdum...
Ama ne zaman tutacaklar hıcbır bılgım yok...
Karısmıyorum da...

Bızım hersey eylulde olacak sızler evlendıkten sonra...

Speedy sen nasılsın canım...
Hadı gozun aydın atlatmıssınız sıkıntıları okudum gunlukten...
Sevındım canım...

[COLOR="

[B][I][COLOR="#008000"]zvycıım geçmiş olsun, yaz gününde ne nezlesi bu yahuu, dikkat et kendine.. :94: [/COLOR]

Yaz günü klima çarptı desem klima da yokk vantilatör de anca kendini soğutuyodu kapı cam açıyoruz ya ondan oldum sanırım,
ay hala bi ev bulamadı nişanlım, haftasonuna kadar bulamazsa artık olaya el atıcam beraber arayalım bari onun bulacağı yokk herşeyimi bekletiyorumm ev bulunca ona göre alayım diyee of yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…