2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

Tayinciyseniz canım çok büyük şeyler yapma zaten. zamanla evlendikten sonra yine değiştirip alırsın bişeyler..
evlendikten sonra alırsınız bi çözüm bulunur yani.. bide ıvır zıvır hiç alma inan sıkılıyorsun yada ben sade olmayı tercih ediyorum

Kızlar size bir soru;

Düğün 2 kez olacak.2 kez derken,biri kına gecesi adı altında biride düğün.Ancak önce nerede hangisi olacak karar verilemiyor.Sivas'ta köy düğünü ve burada salon.Çok karışık oldu,her kafadan bir ses.Kimi diyor önce burada kına gecesi olur salonda,düğün gibi,sonra köye gidilir.Ben diyorum olmaz,biz burda oturacağız sonuçta,ne işimiz var köyde,önce orda olsun,sonra burda.Kına gecesi köyde olmaz deniyor bi.Bir türlü karar verilemedi :))

Amcam tek oğlum,en güzel düğünü ben yapacağım diyordu ama maddi sebeplerden dolayıda köy düğününün ağır geleceğini düşünüyor şimdide bir taraftan.Öyle karışık işler hala...

köy düğünü nasıl olur sizin oralarda bilmiyorum ama annemin memleketinde bütün köye yedirilir içirilir 4 gün kadar sürer, danalar kesilir falan.. oda çok fazla masraf yazık günah, birde köy yerinde insanlar bilmeden konuşurda konuşur ne yapsan yaranamazsın, aman tek oğluda böyle mi düğün olurda falan bile derler, bence konuş amcana anlat bunları.. bence kına gecenizi orda yapın, gelinliğinide giy orda, ama düğünü salonda yapın..

tabii herşeyden önemlisi ağız tadınızın olması, herşeyin senin içine sinmesi..

bence de kına gecenizi köyde yapın gelinlik de giyin orda tabi ama asıl düğünü salonda yap ne fark edecek amcan nie öyle yapıo orda kına olsa da sonuçta gelinlik de giyeceksin düğün gibi olacak zaten bu arada ben de sivaslıyım neresinde olacak köy düğünün

Aynen öyle canım.Millet ne der yapmazsam diye düşünüp duruyor.Benim için zaten önemli olan burası.Köyde olsada olur olmasa da olur.Ama masraf oraya yapılacağına,milletin karnını doyurup yine de laf yenileceğine en azından bizim için daha iyi şeyler yapılabilir diye düşünüyorum.Babamda köyde bi kına gecesi olsun,buraya gelelim dedi.

Birde dün amcam ancak ekim de olur falan dedi,beklediği para o zamana gelirmiş,tarlalar falan.Babam başka öneriler sundu da eylülde okullar açılmadan olur dendi.Tarihide işte köyde ne yapılacağına karar verirlerse onada karar verecekler :))

Ağız tadına gelinceee,sanki ben tek başıma evlenecekmişim gibiyim.Değişik bir duygu.İçimde kaldı herşey,söyleyemedik...

aaa aaaaa
sen nerelere baktın ki acep
ben 150tl herşey dahil aldım
tabi hürreminkiler kadar ağır değil ama idare eder işte hem 1 saat için yazık ya şimdi hürrem moda ya çok pahalıdır o tarz şeyler

keşke o elbiseler gibi olsaydı baktığım gene düşünürdüm. benim baktığım bormal bindallı ya. hiç öyle şaşalı birşey değildi.

çok sağol canım bakayım hemen ya aslında dikiş kursuna gittim hocama anlatmıştım. beraber dikeriz demişti ama gözüm yemedi? okadar kumaşı alıp heba edersek diye korktum.

ben akbankta çalıştım canım geçen ay işten ayrıldım. o nakit avans limiti kredi kartından çekebileceğin kredi limitin. tabi istersen kredi gibi kullanıp aylık taksitle ödeme yapabiliyorsun. ödemelerin zaten hesap değil yine kredi kartı üzerine oluyor. daha başka bilgi istersen cevap verebilirim.ama bankacı olarak kredi evlilik döneminde önereceğim en son şey.

canım içinde bırakma yaa, en azından nişanlına anlat, hoş benimde içimde kalan çok şey var, ama nişanlıma anlatıyorum, hatta bazen o kadar sinirleniyorum ki git annenlere anlat lemlem böyle böyle diyor de diyorum umrumda değil diyorum, sonra vazgeçiyorum anlatma diyorum.. ama bence nişanlına anlat..

daha ona bile anlatmadığım içimde kalanlar var ama iyi tarafları görmeye çalışıyorum işte. napalım devir değişmiş demekki, biz erkek eviyiz, nişanlılarımızın aileleride kız verecek bize ya naz yapıyorlar.. offf sinirlendim bak yine

Kına gecesi deyince orada öyle gelen olmazmış,gelende düğün olmadığı için takıyı az takarlarmış.Ya önceden takıda neymiş derdim.Hala kendi adıma öyle diyorum ama babam da amcam da hiç bir düğünde az miktar takmamışlardır.Hele ailedekilere hep bilezik.Şimdi birde akrabayız ya,babamda amcamda birine bilezik takmış olsa da onlardan bize 1 bilezik bile gelmeyecek belki.Onlar adına üzülüyorum sadece...

Demetcim bundan uzun zaman önce bende senin Sivas'lı olmanla ilgili burada sana bi mesaj yazdığımı hatırlıyorum ama senden cevap gelmedi,görmedin herhalde :))

Yıldızeli'liyim ben...

aaaa ciddi miiii, demek akbankta çalıştın.... yaa evet bizde istemezdik kredi çekmeyi ama napalım, herşeyi tek başımıza yapıyoruz ve paraya ihtiyacımız var. mecbur kaldık yanii, düşük faizlerle kredi veriyolarmış sanırım, uzun vade yapmayacaz hem 12 ayda geri ödemeyi planlıyoruz.. akbankın temmuz kampanyası gibi bişi var sitesinde onun hakkında bilgin varmı? gerçi ben yinede bi bankaya gitsem iyi olacak, en detaylı bilgiyi ordan alırım, teşekkürler canım

eftelya herşey bir yana şimdi...
sen söyle ne düşünüyosun? ne hissediyosun?
bunlar konuşulurken heyecan duydun mu? mutlu oldun mu mesela?
önemli olan sensin bebeğim, ruh halini öğrenmek istiyorum
istiyo musun bu evliliği??

Benim derdim 1 değil ki.Nişanlımla sorunlarımız hepsinden büyük aslında...

Dün de uzaktan bir akrabamız geldi.Hiç umulmadık bir zamanda kızlarının sözlendiğini duyduk.Düğünleride bizden sonra olacakmış,bize ayıp olmasın diye.Allahım öyle bir anlatıyor ki,özenmiyorum,sadece biz mutlu olabilsek diye düşündüm sadece.

Düğünü Hilton ya da Conrad otelde yapmak istemişler ama istememişler onu.Sarıyer'de bir yalıda nikah yapacaklarmış,yemekli.Sonrada düğün,düğün salonunda.Evleri triplexmiş.Set istemiş,elmas,4,5 milyarlık.Zaten ucuz bişey beğenmiyor bizimkiler diyor.Tabii,herkes yorganına göre uzatıyor ayağını :))

Açıkçası heyecan yok.Konuşulurken arada katılıyorum laflara.İstediklerimi söylüyorum ama sonra durup düşünüyorum mutlu değilim ki,ne olacak konuşunca sanki diyorum...

Babamda bana kızdı,anneni niye konuşturmadın geldiğinde diye.Ben hala onu düşünüyorum bizim eve gelip kalıyor,ailesi burda değil,şimdi burdada annem kızsa iyice kötü olacak diye düşündüm.Dünde konuşulurken bir ara amcam lavaboya gitti,gayet iyi plan yapan adam,çok sinirliyim,her yeri dağıtasım var dedi.Çok kızgın yani oda nişanlıma.Herşeyi tam olarak bilmiyordu,annem anlatmış.

Amcama çok anlatmak istiyorum ama işte olmuyor...

boşver canım onları yaaa, dediğin gibi herkes ayağını yorganına göre uzatır .. benim hiç lüks şeylerde hele hele takıda hiç gözüm olmadı, önemli olan anlaşabilmek bir ömür boyu sıkılmadan yaşayabilmek.. sen önce kendin karar ver, gerçekten seviyormusun nişanlını, herşey bi yana şu sıralar sıkıntı stres var bunları düşünme ama normal zamanlarda gerçekten seni önemsiyor mu? fikirlerine saygı duyuyormu nebilim bunlar daha öenmli bence.. herkes kendi evine çekilecek sen onla kalacaksın, annen, baban, amcan başınızda baki değil, herkes bigün gidecek senin kendi ailen olacak, bunları düşün.

eftelya bilmiyorum...
böyle olmamalı
konuş anlat derdini
mutlu olmadığını söyle
endişeli olduğunu söyle

Eftelya canım, düğün konuşulurken mutlu değilim diyorsun ne kadar sıkıntında olsan da sanki bu konular konuşulurken içinin kıpırdaması gerekir di güzelim ya,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…