2011 gelin adayları buyrun sohbete

Eskiden yeni nişanlıya süt mayalatırmışalr biliyor mu bilmiyormu diye .)))

yemek topiğine bakıyorsum en basit yemek türü pilav diye ama herkes değişik yapıyor pilavı şekerde katılıyor limonsuyuda biz evde hiç birini katmıyoruz.)))

şimdi yoğurt mayalşamasını bilen varmı???

Iki iyi bir pilav nasıl yapılır

pilavı iyi yaptığımı söylerler :))
yoğurt mayalamayı bilmiyorum canımmm :))
bikere annem tencerenin sıcaklığını falan ayarlamıştı ben de içine 1 kaşık yoğurt koymuştummm
ne kadar zor bi iş başarmışım dimi amaa

eskiden olsa ben kesin evde kalırdım yoğurt hiç mayalamadım ama sütü kaynatıyorsun ılınınca yani parmağın sütün sıcaklığına dayanabilince minik güveç kaplarında sevdiğim için ben onlara alıyorsun her bir güveçe 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 damla limon ( limon koyunca kesin tutuyormuş) koyuyorsun üzerini sarıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyorsun pilava gelince bol tereyağı ve baldo pirinçle her pilav güzel olur:)

Son düzenleme:
hoşgeldiniiz aysun hanımm
hoşbulduk canım

Bizde merak içinde kaldık bi süredir buralarda sizi görüp yorum yapmadığınız için.
Yazdığınız iyi oldu tekrar hoşgeldiniz aysun abla. :)
:)
kızım nişanlandığından beri burayı takip ediyordum, ama hepiniz nişanlı olduğunuz için katılmak istemedim.kızım için çeyiz hazırlıyorum yazdıklarınızdan çok faydalandım hepinize çok teşekkür ederim

Meşhur aysun ölek abla hoşgeldiniz nerelerde kaldınız burda kim kimin derken çıkaverdiniz katılın burada yaş sınırı yok bizde sizin tecrübelerinizden faydalanırız birer kızınızda biz varız demi ama

Ben yoğurdu hiç sevmezdim şimdi her yemekte yoğurt olmazsa özellkile salçalı yemekler varken yoğurstuz yiyemiyorum

mayalamayı herkes beceremiyor bende bir kere denedim ekşi tuttu:)))

en azından denedim ayy nasıl öğreneceğim ben bu işleri buketim sen yine bak güveç frlan derken kapmışın kız toprağım bursalılar yemeğe düşkündür arada yemek böülümüne de bak

ben hiç anlamazdım o işlerden canım ama erkek arkadaşımın ailesi göçmen onlarda maşallah herşeyi kendileri yapıyorlar yoğurt sucuk kahvaltılık salça normal salça közlenmiş biber turşusu her çeşit kavanoz kavanoz turşu tereyağı domates sosu... daha aklıma gelmeyen bir sürü şey erkek arkadaşımda sende yapacaksın dediği için araştırdım biraz kayınvalidemden de öğrenirim artık napiiim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…