2011 gelin adayları buyrun sohbete

ben kıdem ve ihbar tazmnatı hesaplama diye bişi wardı nette ordan yaptım zuzu bnm maaşım 700 lira yemek 125 yolda 120 28 nisan giriş tarihim 11 mayıs 2010da sigorta başlangıcım 2000 küsür tazmnat hesapladı kıdem ve iihbarla şimdi bna ek olark maaşımıda alcakmym ben

eminecm bnm ilkkez sigorta primlerm bu işyernde yatmaya başladı işszlk maaşını sgk werio diye bliyorum onn içinde blmem kaç gn pirimn yatması gerekio bnmki yetersz sorarım hayatım çk sağol ama sanırım maaş alamycam sadece tazmnatımı werrler herhalde
betüş ne saçma şey o öyle
ne alaka.
öğretme hiç bişiy kıza.
ay niye insanlar bu kadar kötü
daha önceden söylemeleri gerekirdi ble bişiyi

zeynep saçma ama kızın ne suçu warki bn ona öğretsem ne olur öğretmesem ne olur

benim eşime de düğünümüze bir hafta kala 50 milyarlık sözleşme koydular önüne...sadece şirketin menfaatlerini içeren,çalışanın hakkını hiç mi hiç korumayan bir sözleşme...düğüne kadar oyaladı imzalamadı.düğünden döndük koydular yine önüne eşimde imzalamadı haliyle...şu an muallakta yerine birini bulur bulmaz gönderirler eşimi de...

bebişkommm yasal süren sigorta tarihinden başlar o yüzden ihbarın 4 haftalık garanti sigortaların asgari ücretin brütünden yatıyorsa onun üzerinden ödeyeceğim der geçer işveren ama insafına kalıp 700 tl den öderse 900 tl kıdem ve ihbar alırsın oda 1800 yapar .daha izin hakkında var kullanmadıysan yıllık iznini onunda 14 günlük hakettiğin için maaşınla bunu ek ödeme olarak 14 günlük maaş gibi öder.kıdem ve ihbarı maaşta ödemezler bebişim sakın bişi imzalama ödesinler sonra imzalyacağım de çıkış yazısı imzalama

24 yaşındayım bizde 7 yıl çıktım 1 yılı geçkin nişanlıyızzzz inşallah sonunda kavuşacağızzzz

kızlar ben geldm.. moralim çok bozuk evlendiğim için işten çıkarılıyorum ve bunu son hafta öğreniyorum.. bu hafta çk katılamayblrm aranıza yeni gelen kişiye işi öğreteceğim..

canım bende büyük bir şirkette çalışıyorum bir çok işten çıkıralmalara şatih oldum en son ayrılırken bir dilekçe yazdırıyorlar
".......................... tüm izinlerimi kullanmdım ... haftas onu çalışmadım tail günlerinde ...vsvsvs""" sakın onu yazma bencede ssk girişinde varmış zaten sonuna kadar hakkını araaaaa

13 günlük maaşın var canım artı 14 günlikte yıllık izin parasını sana ödeyecek işveren kullanmadığın için bunlarıda hatırlat

canım niçin böyle bir sözleşme olurda çıkar diye mi bizdede yaptılar böyle ama çalışanı işveren yurt dışı eğitimlere gönderdi yabancı dil eğitimlerine çıkması esnasında karşılayacak işveren maliyetini ama misal 5 yıl içinde çıkarsa diye imzalanıyor bir süre konmalı bence

zuzu sigortalı hzmet listesi bna gelio orda 796.50 yazıo o ücret üzernden mi sigortam yatıo ne kadar tazmnat olur öyle olursa senelk iznimide hiç kullanmadm daha

merhaba öncelikle canını sıkma derim olur böle şeyler işverenler biraz insafsız bu konuda benimde kasımda düğünüm var ve ben şehir dışına evlenşyorum yani mecbur işi bırakacağım
öncelikle senin iş yerinde kaç kişi çalışıyor sigortalı olarak çünkü 10 ve fazlası işçi çalıştıranlar tüm ödemeleri bankadan yatırmak zorundalar ve senin 1 yılı dolmuş kıdem tazminatı vermek zorundalar seni habersiz çıkardıkları için ihbarınıda vermek zorundalar ama sen evlendikten sonra çalışabileceğini söylemişssin neden çıkarma gereği duydular acaba ?

zuzu sigortalı hzmet listesi bna gelio orda 796.50 yazıo o ücret üzernden mi sigortam yatıo ne kadar tazmnat olur öyle olursa senelk iznimide hiç kullanmadm daha

canım banka üzerinden mi maaş alıyorsunuz eğer öyleyse aldığın maaşın brütü üzerinden tazminat hesaplanmalı zaten işveren kaçırmaz, 900 brüt desek vergiler düşer 1600-1700 civarı eline geçer bu ihbar ve kıdem toplamı. 13 günlük maaş+14 günlük yıllık izin parası maaş olarak ödenir oda aylık maaşın yapar zaten

ewli bi insanı çalştrmaktansa bekar birini çalştrmak daha mantklı gelmş olmalı

maaşımızı banka üzernden almıyoruz ama benden önce çıkan kız tamnatını bankada hesap açtırarak çekmşti onu hatrlıorm

betüş, kuzum
sizin iş yerinde kaç kişi çalışıyor? bir de hangi gerekçe ile seni işten çıkarıyorlar?

tazminatını illaki verirler ama yinede dava açabilirsin şirkete haberin olsun
bi kere bir şirket bayanı işten evlilik nedeni ile çıkaramaz
sadece işçinin bu nedenle işten ayrılmaya hakkı var

gerekçelerini merak ettim canım.

Avukatlarala karşı karşıya çalışıyorum, sen durumu biraz anlat bana bende onlara sorayım
böyle aptal yerine koymasınlar insanı

evet ben sana para harcıyorum,yatırım yapıyorum demiş.ama eşime kartvizitten başka hiç bir masrafları olmadı.
maddelerden biri de çalışması süresine göre,bu işyerinden ayrılırsa aynı sektörde 3,6,12 ay çalışamazsın...zaten adamın mesleği bu senden ayrılınca napabilecek ki bu insan.

ofiste şu an 6 kişiyiz bana öncesnde çıkarmak gbi bi fkri olduğunu söylemedi cuma gnü izn tarihimi konşmak için gttm bnde sennle konuşacaktm bi bakalım çıkma durumn olblr dedi bkaç kişiyi daha çıkarıcaz dedi ama öyle bi durum yok bna kalırsa bnm yerime gelecek kızada betül ewlencek ev iş br arada yürütemez dnlensn istyrm demiş

o zaman ödenen ssk brütünden hakların doğar canım sen diyeceksinki 1 yıllık sürem doldu ihbarım+tazminatım+yıllıkk izin ücretim(14 gün) tarafıma ödenmeli ve tabiki çıkacağın tarih nezamansa çıkış tarihine kadarki maaşın ödenmeli bunları hatırlar şirket büyük mü bebişim

çok byük değil ama hak yiyeceklerini sanmıyorum zuzuşum bu bahsettiklerini alablrm diye düşünüyorum oda 2000 küsür bi para yapar herhalde bana evlendkten snra çalışcaksn dimi diye özellkle sorup izin gnümü konşmaya gdnce de çıkablrsn demelerne çk bozuldm çk kırıldm

son zamanlarda ister istemez işe verimsiz olabiliyoruz..bunu kullandılar bana kalırsa betüşüm

üzülme canım ağızlarından çıkmış artık düşünüyorlarmış demekki sende gönül rahatlığıyla evine yerleş daha iyi bir yer bulursun hem haklarını öderlerse biraz rahatlatır seni 3-4 ay kuzucum üzülmeye değmez şu saatten sonra

ş....erefsiz adam ya
avukat kıza sordum canım
o da dedi ki;
sadece işçi evlilik nedeni ile istifa edebilir
işveren ya performansdan işten cıkarır ya da kücülme nedeni ile
eğer sana evliliğini gerekçe olarak gösterip işten cıkarıyorsan kanunsuzluk yapıyormuş
kıdem tazminatı ve ihbar alıcakmışsın ayrıca bir de eğer sen size dava açacağım dersen sana 3 aylık maaşını vermek zorundaymış
cünkü senin yeni iş bulup hayatını devam ettirmen kanuna göre o kadar mış. İşsizlik parası da alabilrsin.
bence sen biraz sert konuş, haklarımdan haberim var de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…