- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #80.421
tamam canım sormakta fayda var. o koku meselesi eğer ondada varsa çok kötü yani.
kübracım deniz'in tarifine benzer bir tiramisu tarifi de ben vereyim
bir paket kedidili (marketlerde satılan italyan kedilinden)
ılık suya biraz nescafe karıştırıp borcama dizdiğin kedidilnin üzerinden gezdiriyorsun
bir tencerede 500ml süt 2 y.kaşığı un 2 y.kaşığı toz şekeri karıştırıyorsun, muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyosun bir paket vanilya koyuyorsun biraz soğuduktan sonra 3 yemek kaşığı labne koyup kedidilin üzerine döküyosun
ister tek katlı yap ister çift üzerine de kakao gezdiriyorsun
orjinal tiramisu kedidili ve mascarpone ile yapılır ama mascarpone cok pahalı olduğu icin bizler bunu uydurmuşuz
eşim msn den yazdı:
pazar müsaitmiyiz?
benim herhangi bir planım yok - dedim
lise arkadaşlarım gelmek istiyor, 8 kişi pazar olur mu - dedi
tamam - dedim
teşekkür ederim - dedi
hiiiç cevap vermedimmuhabetti uzatmaya niyetim yok hiç
bolca özür dileyip hatasını kabul etmesi lazım
şimdi ben ne hazırlıyacağım kızlar ya?
muzlu rulo muhallebi yaparım ama devamını bilmiyorum
kübracım deniz'in tarifine benzer bir tiramisu tarifi de ben vereyim
bir paket kedidili (marketlerde satılan italyan kedilinden)
ılık suya biraz nescafe karıştırıp borcama dizdiğin kedidilnin üzerinden gezdiriyorsun
bir tencerede 500ml süt 2 y.kaşığı un 2 y.kaşığı toz şekeri karıştırıyorsun, muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyosun bir paket vanilya koyuyorsun biraz soğuduktan sonra 3 yemek kaşığı labne koyup kedidilin üzerine döküyosun
ister tek katlı yap ister çift üzerine de kakao gezdiriyorsun
orjinal tiramisu kedidili ve mascarpone ile yapılır ama mascarpone cok pahalı olduğu icin bizler bunu uydurmuşuz
mascarpone nedir bilmiyorum edacım ilk defa duydum ama ben tiramisu a slında kedi diliyle yapılır diye biliyorum . zaten ilk yaptığımıda ben kedi diliyle yapmıştım. ama busefer daha pratik olur diye kek koydum.
mascarpone nedir bilmiyorum edacım ilk defa duydum ama ben tiramisu a slında kedi diliyle yapılır diye biliyorum . zaten ilk yaptığımıda ben kedi diliyle yapmıştım. ama busefer daha pratik olur diye kek koydum.
annen neden yapmıyor anlamadım nerdeki
bak ozaman madem güzel yapıyorsun mercimek çorbası ok
fırında patatesli tavuk ve pilav
cacık ve çoban salata güzel oluyor dmates ve soğandan
karpuz kes tamam
çayın yanınada bir kek çal
ilerleyen saatler içnide baklava yanına domdurma haydi güle ügle
italyan peyniri kübracım, tiramisunun kremasının ana malzemesi
ama burada cok pahalı geçen gün markette görmüştüm galiba 400gr 25 tl di.
almanyadayken cok yapıyorduk mascorpone ile bi de italya da yemiştim bikere orjinal tiramisu cok değişik bir lezzeti vardı ama cok ağırdı
bizim yaptığımız daha güzel bence
krem peynir kıvamında tuzsuz bir italyan peyniri tatlım
pratik deniz şimdi seninde imdadına yetişir. . Benimde cumartesi misafirim var iyi fikir olur benim içinde .
annem birtürlü nışanlımın ailesine ısınamadı ondan neyseki bana öğleden sonraya izin werdiler gidicem annem tek ewe temizlikci cağırdı yemeğe ellemem dedi bende şap gibi kaldım :18::18::18::18:
annen bence ayıp yapıyor ne kadar sevmezse sevmesin ısınamzsın evine geliyorlar gelmeyebilirler dıaşrıda buluşabilirlerdi neyse o zaman annne inat şöyle güzel şeyler hazırla zamanını çok var
danışmak istediğin şeyler olursa yardımcı oluruz
tatlı ne yapıyım diye düşünüyorum olmazsa artık baklava alırım ben şimdi dua ediyorum bir problem cıkmasın diye biz de diyodu yemekten sonra dışarı cıkarız nerdeeeeee annem sayesinde yanlarındayız hatta anneden hiç ayrılmamam gerekiyo kardeşleri felanda gelicek kalabalığız ondan tatlıyı hazırmı alsam
tatlı ne yapıyım diye düşünüyorum olmazsa artık baklava alırım ben şimdi dua ediyorum bir problem cıkmasın diye biz de diyodu yemekten sonra dışarı cıkarız nerdeeeeee annem sayesinde yanlarındayız hatta anneden hiç ayrılmamam gerekiyo kardeşleri felanda gelicek kalabalığız ondan tatlıyı hazırmı alsam
canım yetiştirebileceksen kendin yapman daha iyi olur. hem onlarda gelirken getirirler baklava falan. sen pratik bir tatlı yapabilirsin.
bence söylediğimiz tramusuyu yapabilirsin
çayın yanına gidebilecek yenebilecek çerez olabilir çaydan sonra meyve yerinre baklava ve yanına domdurma koyarsın canım güzelce servis yapmış olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?