2011 gelin adayları buyrun sohbete

asya annenin karşı olma sebebini hatırlıyorum. peki görüntü olarak yada fikir olarak ta kültür farkı varmı. yani sizin aranızda farklı mı duruyor aile. size yakın oldukları yönler yok mu.

asya annenin karşı olma sebebini hatırlıyorum. peki görüntü olarak yada fikir olarak ta kültür farkı varmı. yani sizin aranızda farklı mı duruyor aile. size yakın oldukları yönler yok mu.

nişanlımla benim aramda kültür farkı yok ama ailesi kapalı felan birazda kürtçe konuşuyorlar benim annem acık calışıyo felan yani anlarsınız ama nışanlımın annesi çok iyi iyi anlaşıyoruz sewiyorum ama annem biraz ters

BUNU BULDUM KIZLAR BÖYLEMİ YAPILIYO ACABA

Malzemeler

12 adet tuzsuz etimek

şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı

Hazırlanışı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.

Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

kadayıflı muhleebi

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
KADAYIFI İÇİN
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI
Tel kadayıfımızı bıçakla ince ince doğrayalım tencereye tereyağlınızı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave edip kavuralım. Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız. Diğer tarafta muhallebimizi hazırlamak için tencereye sütümüzü unumuzunişastamızı toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla A sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim. Şimdi her şey hazırfinale geldik. Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını bor cama yayalım üzerine muhallebimizi yayalım sonra kalan telkadayıfımızı da muhallebinin üzerine yayıp istersek ılık ılık istersek buzdolabında soğutup serin serin ikram edelim.

mozaik pasta buldum asya

Yarım kg. bisküvi
125 gram margarin
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
Bir kabın içinde bisküvileri kırın. Genişçe bir kapta 125 gr margarini eritin. Erimiş margarinin içine 4 çorba kaşığı kakao ve 1 su bardağı süt ilave edip karıştırın. Kırdığınız bisküvileri yağlı karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi elle karıştırın. Düz bir zemine şeffaf folyo yayın. Pasta malzemesini folyonun üzerine yayıp, elle şekil verin. Buzlukta 2-3 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp, üzerine hindistav cevizi serperek ve dilimleyerek servis yapın.

hımmm anladım canım şimdi ee o zaman daha güzel birşey değil birşeyler yapman lazım

aynen mükemmel olması lazım hemde beğenmeleri lazım benim nışanlım herşeye güzel diyo artık onun tavsiyelerini almıyorum bikez kötü olmuş demiyo gecen babam cağırdı carşaf böreği yaptık teyzemle daha cok ben yaptım ben beğenmedim o beğendi tuz koymayı unutmuşum çünkü

Benimde pazar günü yemekli misafirlerim olucak kızlar ben de kafamda bir menü oluşturdum ama sizde yanına bir şeyler söyleyin olur ya da olmaz tatlı olarak pudingli cup yapıcam dondurma kasesinde servis yapacagım üzerine pasta süsü aldım rulokatla da servis yapacagım salata olarak roka salatası düşündüm yazın hafif olur diye fırında tavuk kanatı yapacagım knorr fırında tavuk poşetlerinin içine koyacagım güel oluyor başkaaa ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…