- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #80.461
Benimde pazar günü yemekli misafirlerim olucak kızlar ben de kafamda bir menü oluşturdum ama sizde yanına bir şeyler söyleyin olur ya da olmaz tatlı olarak pudingli cup yapıcam dondurma kasesinde servis yapacagım üzerine pasta süsü aldım rulokatla da servis yapacagım salata olarak roka salatası düşündüm yazın hafif olur diye fırında tavuk kanatı yapacagım knorr fırında tavuk poşetlerinin içine koyacagım güel oluyor başkaaa ne olur
fırında tavuk derken patatesli felan değilse kızartma patates de olabilir geni servis tabağına kızartma tavuk ve pilav servisini unutamıyoum çok güzel gelmişti gözüme birde rus salatası olabilir ilk çorba servisi ile başlarsın
revani güzel bir tatlıdır ama ilk denemek için doğru zaman olurmu bilmiyorum asyacım
fırında tavuk derken patatesli felan değilse kızartma patates de olabilir geni servis tabağına kızartma tavuk ve pilav servisini unutamıyoum çok güzel gelmişti gözüme birde rus salatası olabilir ilk çorba servisi ile başlarsın
canım vallahi buldum etimek yapıcam ek tatlı yapıyımmı börekte yapıyımmı
eda müdürle nasıl geçti konuştunuz mu
tavuğun yanına fırında makarna yapabilirsin canım birde denizimin dediği gibi baharatlı fırın patates ile süper bir menü olur diye düşünüyorum yoğurtlu semizotu salatasıda yapabilirsin
yok canım tatlı yeter etimek sigara böreği olablir tatlı baymasın diye gerçi hafif ama
BUNU BULDUM KIZLAR BÖYLEMİ YAPILIYO ACABA
Malzemeler
12 adet tuzsuz etimek
şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı
Hazırlanışı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
tamam o zaman sıgara böreği et yemeği pilav soğuk meze olarak amerikan salatası çoban salata patates püresi tatlı etimek tatlısı nasıl offfffffffffffff ya :18::18::18::18:
makarna ve patatesin her çeşidini yerim kesinlikle hayır demem ama buketim ya fırında makarna bana çok agır geliyoo ben onu begenmiyorum yogurtlu semizotu salatası ama süper fikir bunu da yapıyım bu arada Aysunla ben de Arnica bora aldık haberin olsun biz bütün yorumları okuduk şimdiye kadar olumsuz birsey duymadım ben de bizim evde arçeligin en son modeli var annem 350 tlye aldı çekmiyo bile artık arçelik eskisi gibi degil ayaklı süpürge olarak da fantom var ben çogu zaman onunla çektiriyorum arnicayı da suluda en çok övülen o oldu ondan aldım ben zaten sulu bekletmem o yüzden rahat kullanacagımı düşünüyorum suyunun içerisinde de kullanmadıgın parfümünü dök yumuşatıcı dök evin mis gibi koksun
pazar günü akşam oturmasına gelecekmiş arkadaşları eşleriyle birlikte
bende şu menüyü düşündüm ama sizin de yorumunuzu istiyorum
tatlı olarak:
muzlu rulo muhallebi
çatlamış kurabiye
tuzlular:
yalancı lahmacun
havuç tarator
kısır
kırmızı biber dolması
tamam o zaman sıgara böreği et yemeği pilav soğuk meze olarak amerikan salatası çoban salata patates püresi tatlı etimek tatlısı nasıl offfffffffffffff ya :18::18::18::18:elmalı turtadamı yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?