2011 gelin adayları buyrun sohbete

zeynep gelsede ona sorsam şu şehriye salatasını. eşim rejimde hafif bişeyler yapmak istiyorum aklıma onun salatası geldi. tarifini topiğe yazmış ama yinede açıklamalı olarak soralım. yanlış olmasın.

oo süper olur buketçim iyi fikir. gerçi dün yedik tavuk ama bir dahaki yapışıma koyarım . değişik ve hafif bişeyler yapmak istiyorum.

tavuğun tamımını tükettiniz mi bizde genelde beyaz etleri kalırda bende makarna sosuna koyarım kalmışsa sende didikleyip bu salataya koyabilirsin diyecektim

canımcım geldim

1 bardak şehriyenin yarısını kavur
sonra diğer yarsını ekle
tuz ve yağ ile işte pilav yapar gibi
2 bardak su ekle pişir
içine nane,kornişon turşu, taze soğan, maydonoz,nar ekşisi,limon suyu ekleyip servis yap tatlım.
başka bişiy yok zaten
bende bu akşam kurabiye yapıcam cnm çok istiyor
ama ne yemek yapıcağıma karar veremedim akşamdan kalan pilav var yanına 3 5 patates kızartabilirim
çünkü dışarıda çıkıcaz

Son düzenleme:
hazır tarif gelmişken bir alternatif daha sunayım canım senin kocan seviyor değişik şeyleri eve gitmeden markete uğrayıp konserve ton balığı alabilirsin salataya ilave edebilirsin yakışır diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:

zeynepcim, alternatif olarak
şehriyeleri kavurup tavuk bulyon ekleyeceksin, pilav yapar gibi pişireceksin daha
sonra icine biraz tavuk dideceksin. Şehriyeler ılıdıktan sonra yani soğumaya yakın nar ekişi, taze nane, taze soğan, kırmızı dolmalık biber, kornişon turşu baharatlayıp servis edeceksin.
ben hem tavuklusunu yapıyorum hem de ton balıklısını (ton baklıklıya mısır da koyuyorum)

tavuğun tamımını tükettiniz mi bizde genelde beyaz etleri kalırda bende makarna sosuna koyarım kalmışsa sende didikleyip bu salataya koyabilirsin diyecektim

dün eşim yaptı yemeği. bu tarifini verdiğim tuzda tavuğu ve salatasını yapmıştı. bütün tavuğu yedik ikimiz kendi buharında piştiği için çok hafifi oluyor buket. ekmeksiz salatayla ohhhh ayh bak aklıma geldi dün lades tutuşduk. o unutmuştur inşallah eve gider gitmez ladesi yapayımda dondurmamı alayım.

yarısını kavuruyoruz yarısını kavurmamış oluyoruz dimi zeynep. süper tarif ellerien sağlık canım

aaa buket süpersin işte bu. bana değişik birşey yap diye diye öldü adam. bu akşam beklediği bombayı patlatayım. inşallah güzel olur.

aaa buket süpersin işte bu. bana değişik birşey yap diye diye öldü adam. bu akşam beklediği bombayı patlatayım. inşallah güzel olur.

yap tatlım afiyet olsun. Keşke benim nişanlımda öyle olsa benimkisi tam tersi bendede çok orjinal tarifler var bazen evdede yapıyorum söylüyorum yaptıklarımı bunları evimizdede yapmayacaksın dimi sende herkes gibi mercimek domates çorbası felan yapsana sütl patates çorbası yenir mi diyor çok ön yargılı yani

eda bulyon bende kullanıyrm unutmuşum onu
her yemeğe kullanıyrm zaten

sağol tatlım başta terettüt ettim şehriye pilavını pek sevmem mesela.
ama bu daha farklı oluyor limon suyu ve nar ekşisi tadını çok değiştiriyor.
yarısını kavur yarısını sonra at kavur ama pembeleşmesin suyu koyarken 2 renkli olcak

birde ben biber tarzı şeyler sevmem salata içinde kırmızı biberdi yeşil biberdi fln eklemiyrm
ton balığıda hiç almam çok yağlı oluyor.

şehriyeyide çok severimm zeynooo tamm sıcakklar için ideal yemek serin serin:))

buketcim evlenmeden önce böyle konuşuyorlar sonra her yaptığımızı yiyorlar canım
benim kocam da önyargılıydı bu tarz sosyetik şeyleri bizim evimizde yapmayı düşünmüyorsun dimi diyodu şimdi hepsini yapıyorum hepsini de yiyor canikom.
1,5 ayda maydonoz yemeyen adama maydonozu sevdirdim

ay hadi inşallah öyle olur canım hani yapsam beğenmese tamam bir daha yapmam sorun değilde isminden daha tatmadan yargıda bulununca olmuyor. Ben evleneyimde seninle kapışırız şeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…