- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #81.421
fırın tepsisinde yapma tatlım kek kalıbında yap ama iyice yağla kalıbı çok azda un serpiştir birde kalıptan hemen çıkarma yapışır biraz demini alsın daha kolay çıkar
tmm canım..kalpli kek kalıbıma yapayım o zaman
fırın tepsisinde yapma tatlım kek kalıbında yap ama iyice yağla kalıbı çok azda un serpiştir birde kalıptan hemen çıkarma yapışır biraz demini alsın daha kolay çıkar
zeynep gelsede ona sorsam şu şehriye salatasını. eşim rejimde hafif bişeyler yapmak istiyorum aklıma onun salatası geldi. tarifini topiğe yazmış ama yinede açıklamalı olarak soralım. yanlış olmasın.
sen içine haşlanmış tavukta koyup tek yemek olarak hazırlayabilirsin canım
oo süper olur buketçim iyi fikir. gerçi dün yedik tavuk ama bir dahaki yapışıma koyarım . değişik ve hafif bişeyler yapmak istiyorum.
zeynep gelsede ona sorsam şu şehriye salatasını. eşim rejimde hafif bişeyler yapmak istiyorum aklıma onun salatası geldi. tarifini topiğe yazmış ama yinede açıklamalı olarak soralım. yanlış olmasın.
canımcım geldim
diğer topicte tarifini yazmıştım
1 bardak şehriyenin yarısını kavur
sonra diğer yarsını ekle
tuz ve yağ ile işte pilav yapar gibi
2 bardak su ekle pişir
içine nane,kornişon turşu, taze soğan, maydonoz,nar ekşisi,limon suyu ekleyip servis yap tatlım
bende bu akşam kurabiye yapıcam cnm çok istiyor
ama ne yemek yapıcağıma karar veremedim akşamdan kalan pilav var yanına 3 5 patates kızartabilirim
çünkü dışarıda çıkıcaz
tavuğun tamımını tükettiniz mi bizde genelde beyaz etleri kalırda bende makarna sosuna koyarımkalmışsa sende didikleyip bu salataya koyabilirsin diyecektim
canımcım geldim
sonra diğer yarsını ekle
2 bardak su ekle pişir
içine nane,kornişon turşu, taze soğan, maydonoz,nar ekşisi,limon suyu ekleyip servis yap tatlım.
başka bişiy yok zaten
ama ne yemek yapıcağıma karar veremedim akşamdan kalan pilav var yanına 3 5 patates kızartabilirim
çünkü dışarıda çıkıcaz
hazır tarif gelmişken bir alternatif daha sunayım canım senin kocan seviyor değişik şeyleri eve gitmeden markete uğrayıp konserve ton balığı alabilirsin salataya ilave edebilirsin yakışır diye tahmin ediyorum.
aaa buket süpersin işte bu.bana değişik birşey yap diye diye öldü adam. bu akşam beklediği bombayı patlatayım. inşallah güzel olur.
zeynepcim, alternatif olarak
şehriyeleri kavurup tavuk bulyon ekleyeceksin, pilav yapar gibi pişireceksin daha
sonra icine biraz tavuk dideceksin. Şehriyeler ılıdıktan sonra yani soğumaya yakın nar ekişi, taze nane, taze soğan, kırmızı dolmalık biber, kornişon turşu baharatlayıp servis edeceksin.
ben hem tavuklusunu yapıyorum hem de ton balıklısını (ton baklıklıya mısır da koyuyorum)
dün eşim yaptı yemeği. bu tarifini verdiğim tuzda tavuğu ve salatasını yapmıştı. bütün tavuğu yedik ikimizkendi buharında piştiği için çok hafifi oluyor buket. ekmeksiz salatayla ohhhh ayh bak aklıma geldi dün lades tutuşduk. o unutmuştur inşallah eve gider gitmez ladesi yapayımda dondurmamı alayım.
yarısını kavuruyoruz yarısını kavurmamış oluyoruz dimi zeynep. süper tarifellerien sağlık canım
canımcım geldim
sonra diğer yarsını ekle
2 bardak su ekle pişir
içine nane,kornişon turşu, taze soğan, maydonoz,nar ekşisi,limon suyu ekleyip servis yap tatlım.
başka bişiy yok zaten
çünkü dışarıda çıkıcaz
aaa buket süpersin işte bu.bana değişik birşey yap diye diye öldü adam. bu akşam beklediği bombayı patlatayım. inşallah güzel olur.
yap tatlım afiyet olsun. Keşke benim nişanlımda öyle olsa benimkisi tam tersi bendede çok orjinal tarifler var bazen evdede yapıyorum söylüyorum yaptıklarımı bunları evimizdede yapmayacaksın dimi sende herkes gibi mercimek domates çorbası felan yapsana sütl patates çorbası yenir mi diyor çok ön yargılı yani
buketcim evlenmeden önce böyle konuşuyorlar sonra her yaptığımızı yiyorlar canım
benim kocam da önyargılıydı bu tarz sosyetik şeyleri bizim evimizde yapmayı düşünmüyorsun dimi diyodu şimdi hepsini yapıyorum hepsini de yiyor canikom.
1,5 ayda maydonoz yemeyen adama maydonozu sevdirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?