2011 gelin adayları buyrun sohbete

şehriyeyide çok severimm zeynooo tamm sıcakklar için ideal yemek serin serin:))

zuzucuğum valla benim işime geldi
tek çeşit yemek yapıyrm
birde şehriye salatası
hem pilav niyetine hem salata niyetine
ohh mis gibi.

kızlar cuma günü iş çıkışı eve gittim
dolapta et vardı biraz kızarttım
yanına patates püresi
onun yanına biber kızarttım
küçük küçük kesip
üzerine sarımsaklı yoğurt ekledim ama altında gözükmüyor biberler süpriz gibi :)
yanınada kornişon turşulardan kestim
kadehlerimi çıkardım
beyim dio benim karım pek bi becerikli
hem dışarda çalışıyor hemde evde nasıl bakıyor bana

akşamda çok halsizdim
gözlerimin altı morarmıştı resmen
karnıyarığın yanına pilav yaptım çamaşırı attım bulaşık mak boşalttım uzandım biraz
eşimde dio çok yorulmuşsun bugün uyu yemekten sonra 1 saat.
uyumadım çamaşırları astım söleniyor
ben yaparım herşeyi sen yapmak zorunda değilsin
hayat müşterek bende bişiylerin ucundan tutabilirim die
neyse küsmesin die çorapları dür o zaman dedim
ballı muz yaptı sonra bana
mısır patlatıcam dedi bilmiomuşta. ben kalktım
yok dio sen otur yapamayınca da
sen olmasan ben ne yaparım karnımı bile doyuramam bebek gibi bakıosun bana dio
oyy cnm benim

değişir canım her erkeğin yapısında var türk yemekleri sevdası. benimkininde bazen tutuyor bugün konuştuk yarında kurufasulye istiyorum dedi pastırmalı

benimde bu akşam yemeğim yok ne yapsam acaba,gerçi çok karnım ağrıyor bişey yapasım da yok ama

sanada birşeyler bulalım nilgüncüm tavuk köftesi yapabilirsin nar gibi kızarıyor tavuk gögsü çektir.Soğan,Bayat ekmek içi,Kimyon,Karabiber,Bir iki kaşık sıvı yağ,tuz.
Yoğurma kabına alınan kıymaya, ekmek içi, tuz, kimyon, karabiber, bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek güzelce yoğrulur, köfte şekli verilerek kızartılır.
havuç marul domatesle servis yaparsın canım bayılıyorum ben tavuk köftesine:))

tatlım benim nişanlım kızartma pek sevmezde ben bunu ızgaradayapsam çok kuru olur mu

bugün gelecek olan misafirlerime
vişneli cheesecake yaptım bi de kakaolu cevizli kurabiye
yalancı lahmacun yapmıştım hafta sonu onun icinden artmıştı bende dolaba koymuştum onu cıkardım eve giderken tost ekmeği alıp onu yapacağım bi de peynirli tava böreği
salata olarak da havuç tarator mu yapsam yoksa napsam bilemedim

buket alışık oldukları lezzet var sonuçta ama alışır
mesela bilmiyrm sizler barbunya yı ısıtırmısınız
biz zeytinyağlıları ısıtmıyrz
ya da zeytinyağlı biber dolmasını çorba gibi sulu yapardı kayınvaldem
geçenlerde barbunya yaptım
ısıtıp yicekmiş
biber dolması yaptım suyu nerdeymş
bura annenin evi değill
ben nasıl yaparsam öle yiceksin
bu düzene alışıcaksın bu evin hanımı benim dedim :)
o oldu daha demio o niye böle bu niye böle die

ben sana azönce kapışırız dedim ya vazgeçtim canım sen bana chesecake in tarifini verecektin canım

çok iyi fikir canım ama hiç hayatımda köfte yapmadım,ya harcını tutturamazsam

ben sana azönce kapışırız dedim ya vazgeçtim canım sen bana chesecake in tarifini verecektin canım

bu sefer dr.oetker'in hazır pasta karışımı var ya
onunla yaptım Buket diğer malzemeleri almak icin evden tarife bakmam gerekiyordu bende hazır dışarı çıkmışken onu aldım aklımda bütün malzemeler yoktu cünkü.
sana da unutmazsan evden tarifi getirip yazacağım canım benim

yalancı lahmacunu tost ekmeğinden mi yapıyorsun canım bende tost ekmeği değilde lavaş al lavaşla aynı lahmacun gibi oluyor

Iyice manyaklaştım galiba dün markete gittim çerez felan aldım sonra kurabiye kalıbı gördüm alayım dedim büsküvi mozaikli pasta için sonra ödemeye geçtim sepetimde beş tane süt sanırım bri ile sepetlerimiz karıştı çıkardım sütleri ama diğer aldıklarım yoktu bisküvi çerzler nerde kaldı acaba bugün tekrar düşünüyorum gitmeyi :)) aldığım cips terlik kalıp şaştım kaldım kim bilir kimin sepetine koydum

edacım maşallahın var valla ben bir poğaça yapayım da,senin saydıkların şurda kalsın

canım sende yaparsın, yeterki icinden tam olarak iste

yalancı lahmacunu tost ekmeğinden mi yapıyorsun canım bende tost ekmeği değilde lavaş al lavaşla aynı lahmacun gibi oluyor

bir dahaki sefere lavaşla deneyeceğim buket

ÜZÜMLÜ KURABİYE

ÜZÜMLÜ KURABİYE
Malzemeler:
5 su bardağı un
250 gram margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
Üzümlü Kurabiye Tarifi:
Öncelikle karıştırma kabına unu alalım. Oda sıcaklığındaki margarini ortaya koyalım. Üstüne de pudra şekerini eleyelim. Yoğurt ile bir adet yumurtanın sarısnı da ayrırarak geri kalan malzemeleri kaba alalım. Kabartma tozu ile vanilyayı da kaba koyarak hamur hazırlanır. Daha sonra üstüne kuru üzüm ile kırık fındık katarak karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kurabiyeleri önceden yağladığımız tepsiye dizelim ve sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını da sürelim. Kırık fındık serpiştirerek 170 derecelik fırında pişirelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…