2011 gelin adayları buyrun sohbete

edaa bade isminin anlamı ne canım. benistiyroum ki anlamı güzel bir isim olsun. araştırdın mı çok güzel bir isimmiş bade acaba anlamı ne

Bade = aşk,kutsal,sevgi

aslında şarap icin de kullanılıyor ama ordaki anlam aşk'ı sevgiyi ifade ediyor

ben cok beğeniyorum ya Bade

bi yazı buldum:
Ne yazıkki Bade isminin anlamı bazı yerlerde yanlış anlamalara neden olacak şekilde eksik yazılıyor. Oysa Tasavvuf içindeki ve aşık edebiyatındaki "aşk" ve "şarap" a denk gelir. Bahsedilen içki alkol anlamı ile değil ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır. Bazı aşıklar rüyalarında bade içerek bu ilhamı alabilmişlerdir. Kuran’da da "sonra" anlamında Basu Bade’l Mevt’de geçmektedir.

Son düzenleme:
Bana daha çook var ama benimde isimlerin hazır gibi

kızım olursa ayşe masal
oğlum olursa ılgaz koyucam

annem dio ki masal koyma kızın hayal dünyasında yaşar
Bende önüne ayşe ekledim dengeyi sağlasın die

ben hep zeynep istemişimdir ikinci isimide kaınvaldiem koysun hiç kızı olmamış içinde hayal ettiği bir ismi vardır mutlaka
erkek de eşim ege yi çok beğeniyor

ay kızlar kendi adım die demiom zeynep ismini bende çok severim
çokta torpilini gördüm ismimin
ama kız olursa bizde ayşeyi düşünüyrz
ayşe çok şanslı olurmuş blluk bereket içinde olurmuş
isimlerin çağrıştırması var bunada çok inanıyrm
rh yan yana gelmicekmiş
eşimde geliyor
annemde de geliyor
herşeye çok sıkıntıyla sahip olurlarmış
s ile başlarsa dönemeçli bi hayatı olurmuş.
ben ayşe ile başlasın istiyrm o yüzden ayşe
yanınada duru,beren ,nazlı beğeniyrz
erkek olursa da düşünmedik.

bende de erkekte favori ismim çınar, çınar ağaaçları gibi sağlıklı dimdik ayakta yaşasın ve şu dünyada dikili bir çınarımız olsun diye koyacağız derim sorana:)))

bende hep Çınar koymak istiyordum cok karizmatik geliyor bana ama kuzenim benden önce davrandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…