- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #84.681
En yaşlılarınızdan birisi olarak(28 i bitiriyorum 5 ağustosta :84:)ben bile hazır değilim henüz çocuğa ama tek çocuk istemediğimiz içinde çok geç kalmak istemiyorum... 1-1.5 sene geçsin bi hayırlısıyla sonra bakarızz :)
9 alık hamilelik sürecide kat içine çok geç emoşum..
biz bile 1 sene diyoruz ama evliliğimizin 6,ayında falan kalmak isterim
Akşama kocişime krepli tavuk yapacağım...
Annem hep yapardı ben ilk defa deniyeceğim inşallahh güzel olur bakalımmm
Sizede tarifini vereyim kızlar lezzet olarak süper bişi...
Krep yapmayı herkes biliyordur zaten ama ben yinede yazayım,
Yumurta,süt,un,tuz çırpıp tavada ince ine döküp pişiriyorsun..
sonra tavada tavuk,biber,domates kavurup üzerine bezelye ekleyerek iç harç hazırlıyorsun...
Sonra ayrı bir yerde de beşemal sos hazırlıyorsun...(beşemal sosu bilmeyenler içinde un'u kavuruyorsunuz kızlar margarin ile sonra fındık kabuğu rengi olunca üzerine süt koyup krema kıvamında pişiriyorsun...)
Beşemal sosun yarısını hazırladığımız iç harca koyuyoruz... kalan yarısını yaptığımız kreplere sürüyoruz sonra harçlarını koyup bohça gibi kapatıp kapattığımız yerleri altta kalacak şekilde tepsiye koyuyoruz sonrada üstlerine ayırdığımız beşemal sostan sürüyoruz yine ve fırına sürüyoruz... tabi bomba kalorili bişi ama çok lezzetli :)))
sonra tavada tavuk,biber,domates kavurup üzerine bezelye ekleyerek iç harç hazırlıyorsun...
Sonra ayrı bir yerde de beşemal sos hazırlıyorsun...(beşemal sosu bilmeyenler içinde un'u kavuruyorsunuz kızlar margarin ile sonra fındık kabuğu rengi olunca üzerine süt koyup krema kıvamında pişiriyorsun...)
Beşemal sosun yarısını hazırladığımız iç harca koyuyoruz... kalan yarısını yaptığımız kreplere sürüyoruz sonra harçlarını koyup bohça gibi kapatıp kapattığımız yerleri altta kalacak şekilde tepsiye koyuyoruz sonrada üstlerine ayırdığımız beşemal sostan sürüyoruz yine ve fırına sürüyoruz... tabi bomba kalorili bişi ama çok lezzetli :)))
tarif süpermiş emoşum..ama ben 7,30 da evde oluyorum..buna göre bu yemeği yapma ve sunma sürem sanırım 10,30..
aç kalır koca dayagı yerim..o daha kolay
ben bugün ıspanak yemeği yapıcağım
canım çarşambadan itibaren iş bulana kadar bende sendenim...senin tariflerden alıp kocişime bol bol yemekler yaparım artık :) :) gerçi ben evimi temizlicem,işten ayrılcam diye bir sürü ütü biriktirdim onları yapıcam bu sıcakta nasıl yapacaksam
ahhh ahhh zaten bütün lezzetli şeyler kalorili :) eminim çok güzel olur, ama krepi yap harcı yap beşameli yap baya uğraştırıcı bişeye benziyo, ama yapan olsa hiçççç üşenmem yemeye :)))
Bu mevsimde ıspanağı nereden buldun kıss ? :)))
aynen edoş 7.30 da evde oluyorum 8 .30 da eşim geliyo bi saat sürem var yemeği yapmak için o yusden yemekteyizdeki kadınlar gibi koşturuyorum evin içinde ve mutfakta :))
tarif süpermiş emoşum..ama ben 7,30 da evde oluyorum..buna göre bu yemeği yapma ve sunma sürem sanırım 10,30..
aç kalır koca dayagı yerim..o daha kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?