- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #87.621
ben böyle yapmıyorum bu tarfite keki ıslattığımız sosta çiğ yumurta oluyor o yüzden sevmiyorum yumurtasız ıslatılan bir tarifim var ama evdeki defterimde onu yapıyorum ben
canım bu yalancı tavuk göğsunun içine 1 paket vanilya da konuluyo ocaktan tam alıcağın sırada. Üstünede istediğin herşeyi ekleyebilirsin herşey yakışıyo çikolata sosu, meyva sosu, hindistan cevizi, fındık fıstık ne varsa işte bende çok severim
bu akşam yemek yapmıcam
akşamdan kaldı
zeytinyağlı biber dolması ve cacık
çayın yanına yaparım artık kısır ve ıslak kek
yumurtayı bende hiç sevmem
ben bunu annem yaptığında bayıla bayıla yerdim
birgün yapılışını gördüm asla yemem dedim
sonra annem ısrarla o sıvı ayırıyoruz ya onun tadına bak bakalım düşüncen değişcekmi dedi
parmağımın ucuyla baktım tadı kekten daha güzeldi
böylelikle yemeğe devam ettim
tarifini bulunca paylaş cnm
tmm cnmtamam canım akşam bakarım edanın cheese cake tarfine benzemesin
maşallah sana canım ya ben akşam 7 gibi evde oluyorum hemen yapılacak yemek varsa onu yapıyorum yada dünden varsa sofrayı hazırlıyorum yemek yedikten sonrada mutfagı topluyorum ve off konumuna geçiyorum resmen ya:44: çok yorgun oluyorum sonrada yatana kadar uzanıoyurm hep
aslında aynı mantık ama yumurta katmadan ayırıyorsun sen.sanırım buldum bende burdaki gibi muffin kalıplarına döküyorum
/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
damla çikolata
fındık ya da ceviz kırığı
.
Yağ,süt,vanilya ve kakao karıştırılır. Bu karışımın 1 su bardağı ayırılır.Yumurtalar ve şeker eklenip mikserle iyice çırpılır.Kabartma tozu ve un eklenir, Toz şeker serpilmiş 12'li muffin kalıplarına paylaştırılır. Hamurun içine fındık ya da ceviz kırığı serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kekler kürdanla birkaç yerinden delinir. Önceden ayrılan karışım keklerin üstüne dökülerek paylaştırılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
tmm cnm
cnm iş yerinde ofluyrm pofluyrm yrogunum öldüm bittim
eve gidince tazı gibi koşturuyrm
yemek yapıyrm ortalığı silip süpürüyrm
bunca işi nasıl yapıyrm bende kendime hayret ediyrm :d
eda evet cnm ya az gelio 1 bardak
bende fazlası ayırcam bu sefer
ama diğeri eksilcek ölçüleri bir fazla tutmak lazım
Benim sevdiceğim sigara böreğini patatesli olarak fırında istiyor.
Ama sigara böreği gibi ince sarılsın istiyor.Ama annem öyle olmaz dedi kalın kalın sardık.
Daha doğrusu ben beceremedim annem sardı.Sigara böreği şeklinde sarabilirim gibi geliyor.
Hafta sonu denize gideceğiz ve ben süpriz yapmak istiyorum.Onu fırında yapmak için ne yapmam lazım kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?