2011 gelin adayları buyrun sohbete

ben böyle yapmıyorum bu tarfite keki ıslattığımız sosta çiğ yumurta oluyor o yüzden sevmiyorum yumurtasız ıslatılan bir tarifim var ama evdeki defterimde onu yapıyorum ben

yumurtayı bende hiç sevmem
ben bunu annem yaptığında bayıla bayıla yerdim
birgün yapılışını gördüm asla yemem dedim
sonra annem ısrarla o sıvı ayırıyoruz ya onun tadına bak bakalım düşüncen değişcekmi dedi
parmağımın ucuyla baktım tadı kekten daha güzeldi
böylelikle yemeğe devam ettim

tarifini bulunca paylaş cnm

evet canım dediklerin dogru herşey yakışıyo gerçekten bende çok seviyorum

zeynebin verdiği ıslak kek tarifini yapmıstım ben çok güzel oluyo..ama ayırdıgım kıvam az geldi 1,5 bardak ayırıcam artık..
kızlar katılamıyorum..ödeme araması yapıyorummm..
netten buldugum bi çorba tarifi paylaşayım sizinle işe yarıyım ama dimi

BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI

2 buyuk patates
1 sogan
2 dis sarmisak
1 kase yogurt
2 corba kasigi un
tuz karabiber pulbiber ve margarin
Hazırlık
1. patatesleri soyup( cok kucuk) kup kup kesin..
Tarifin Hazırlanışı
1. oncelikle sogani ve sarmisagi ince ince kiyip az siviyagda iyice yumusayana kadar kavurun ...kup kup kestiginiz patatesleride ekleyip kavurun ve patateslerde kavrulduktan sonra ustune sicak su ekleyin 1 lt kadar az karabiber koyun ve kaynamaya birakin...deger taraftan 2 kasik unu 1 kase yogurda ekleyerek cirpin.ustune az su ekleyin....ve patatesler pismeye yakin ve kaynarken azar azar bu karisimi patateslerin ustune dokun...suyu azsa su ekleyin cok kati olmasin...kaynamaya birakin ve patatesler iyice pistikten sonra tuzunu atip altini sondurun..tabaginiza alin ustune eritilmis tereyag ve kirmizi biber karisimindan dokun....

bu akşam yemek yapmıcam
akşamdan kaldı
zeytinyağlı biber dolması ve cacık
çayın yanına yaparım artık kısır ve ıslak kek

maşallah sana canım ya ben akşam 7 gibi evde oluyorum hemen yapılacak yemek varsa onu yapıyorum yada dünden varsa sofrayı hazırlıyorum yemek yedikten sonrada mutfagı topluyorum ve off konumuna geçiyorum resmen ya:44: çok yorgun oluyorum sonrada yatana kadar uzanıoyurm hep

tamam canım akşam bakarım edanın cheese cake tarfine benzemesin

tamam canım akşam bakarım edanın cheese cake tarfine benzemesin
tmm cnm

cnm iş yerinde ofluyrm pofluyrm yrogunum öldüm bittim
eve gidince tazı gibi koşturuyrm
yemek yapıyrm ortalığı silip süpürüyrm
bunca işi nasıl yapıyrm bende kendime hayret ediyrm

eda evet cnm ya az gelio 1 bardak
bende fazlası ayırcam bu sefer
ama diğeri eksilcek ölçüleri bir fazla tutmak lazım

sanırım buldum bende burdaki gibi muffin kalıplarına döküyorum

/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
damla çikolata
fındık ya da ceviz kırığı
.
Yağ,süt,vanilya ve kakao karıştırılır. Bu karışımın 1 su bardağı ayırılır.Yumurtalar ve şeker eklenip mikserle iyice çırpılır.Kabartma tozu ve un eklenir, Toz şeker serpilmiş 12'li muffin kalıplarına paylaştırılır. Hamurun içine fındık ya da ceviz kırığı serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kekler kürdanla birkaç yerinden delinir. Önceden ayrılan karışım keklerin üstüne dökülerek paylaştırılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.

aslında aynı mantık ama yumurta katmadan ayırıyorsun sen.
geri kalan aynı.

Eda ben vermiştim ya o tarif mi hatta margarin yerine sıvı yağ osa demiştim

bende yaptım güzel olmuştuda margarin kısmına bir acayip gelmişti

Ne kadan becerikli hatun arkadaşlarım var benim

Kendimde pek bir becerikliyimdir.
Geçenlerde nişanlım tavuk sote istemiştiya size dolaba koysam bozulur mu eve götürene kadar diyordum.
İşde ben onu hazır aldımm Sonrada akşam ben yaptım dedim

Ama afyon lokumu tatlını yapabilmiştim hakkımı yemiyimm

1,5 bardak ayırdıktan sonra kalan malzeme azalıyorya ona da daha az un koyun kıvama gelene kadar öle yapın kek daha ince soso daha fazla olunca daha ıslak daha güzel oluo benim kardeşim çok sever ben ona hep böle yapıyorum

2 bardsak un yerine 1 bardak koyuyorum sosu daha fazla ayırıyorum kekide yayvan bir tepside pişirince ince ve bol soslu oluyor ben bide ara ara damla çikolata koyuyorum fırından çıkınca sıcakken yanında dondurma ile süper oluo

Benim sevdiceğim sigara böreğini patatesli olarak fırında istiyor.
Ama sigara böreği gibi ince sarılsın istiyor.Ama annem öyle olmaz dedi kalın kalın sardık.
Daha doğrusu ben beceremedim annem sardı.Sigara böreği şeklinde sarabilirim gibi geliyor.
Hafta sonu denize gideceğiz ve ben süpriz yapmak istiyorum.Onu fırında yapmak için ne yapmam lazım kızlar?

patatesli börekte gül şeklinde sarıyorum canım yufkaları ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…