- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #89.081
valla güzel bir menü bulmam gerekiyor benimde kayınvalidemle eltimi iftara alacağım. çok güzel şeyler yapmak istiyorum. geçen gelmelerinde yayla çorbası yapmıştım ben içine küçük köfteler yapıp atıyotrum misket büyüklüğünde o yüzden misket köfte diyrouz. kağıt kebabı yapmıştım çok kolay ve gösterişli bir yemek. pilav ve kuru patlıcan dolması.
şimdi ne yapacağım bilmiyorum gösterişli biryemek istiyorum
valla güzel bir menü bulmam gerekiyor benimde kayınvalidemle eltimi iftara alacağım. çok güzel şeyler yapmak istiyorum. geçen gelmelerinde yayla çorbası yapmıştım ben içine küçük köfteler yapıp atıyotrum misket büyüklüğünde o yüzden misket köfte diyrouz. kağıt kebabı yapmıştım çok kolay ve gösterişli bir yemek. pilav ve kuru patlıcan dolması.
şimdi ne yapacağım bilmiyorum gösterişli biryemek istiyorum
çorbanı değiştir :mercimek
etli tas kebabı
şehriye pilavı
ben beşamel soslu yemekleri sevitorum tavuk beşamel
yada mantarlı
zeynep yapmı albümübde var patates içine sarmısaklı yoğurt değişik duruyor
salata
tatlı
KIZLAR BUDA POTAKALLI İRMİKLİ REVANİ KKDA REKLAM DA GÖRDÜM..SİZDE GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR
Hamur için:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı portakallı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.
ben bunu kışın yapmıştım mükemmel olmuştu mutlaka deneyin
deniz ben mantarıda beşamel sosunuda çoks eviyorum ama hiç yapmadık şimdiye kadar mantar yemeği ve beşamel sos tarifini verrebilirmisin canım.
aaaaaaaaa kızlarrrr irmiklerin portakallı vanilyalı ve kakaolusu çıkmıs..amanin alıp yapmam lazım..
kocişide kandırayım aşkımmm prtakalları rendeledim kolum koptu
denizz arkadaşlığı kabul ettin mi
Aldım tarifini edoşşş ben bisküvi pastası ile afyon lokumunu yapmayı biliyorum sadece birde bunu deniyeyim bakalım.
Bu arada yelizcim hayırdı neden kırgınsınız eşinle birbirinize?
şu misket köftesinin farklı bi versiyonunu yapıyorum bende
yayla çorbasında nasıl yapıyosun canım baştan sona kadar nasıl yaptığını anlat ama
ben yayla çorbasını da pek bilmiyorum da
bide bu kağıt kebabı nasıl oluyo
onun da tarifini alayım mümkünse
aferin karıcım der bu mevsimde portakalda bulmuş benim karım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?