2011 gelin adayları buyrun sohbete

şu misket köftesinin farklı bi versiyonunu yapıyorum bende
yayla çorbasında nasıl yapıyosun canım baştan sona kadar nasıl yaptığını anlat ama
ben yayla çorbasını da pek bilmiyorum da

bide bu kağıt kebabı nasıl oluyo
onun da tarifini alayım mümkünse

KIZLAR BUDA POTAKALLI İRMİKLİ REVANİ KKDA REKLAM DA GÖRDÜM..SİZDE GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR

Hamur için:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı portakallı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.

çorbanı değiştir :mercimek
etli tas kebabı
şehriye pilavı
ben beşamel soslu yemekleri sevitorum tavuk beşamel
yada mantarlı
zeynep yapmı albümübde var patates içine sarmısaklı yoğurt değişik duruyor
salata
tatlı

deniz ben mantarıda beşamel sosunuda çoks eviyorum ama hiç yapmadık şimdiye kadar mantar yemeği ve beşamel sos tarifini verrebilirmisin canım.

ben bunu kışın yapmıştım mükemmel olmuştu mutlaka deneyin

Aldım tarifini edoşşş ben bisküvi pastası ile afyon lokumunu yapmayı biliyorum sadece birde bunu deniyeyim bakalım.

Bu arada yelizcim hayırdı neden kırgınsınız eşinle birbirinize?

Aldım tarifini edoşşş ben bisküvi pastası ile afyon lokumunu yapmayı biliyorum sadece birde bunu deniyeyim bakalım.

Bu arada yelizcim hayırdı neden kırgınsınız eşinle birbirinize?

aslına mühim bi mesele bile deil bnm çocukluk arkd.aynı zamanda ailecek görüştüğümz erkek.arkd.vr eşim ikiside çok iyi anlaşırlar geçen yanıma ugradı bn hemen eşimi aradm gel die eşimde geldi ama nolduysa kalkıp gitti sonrada telefon açıp kızdı bni kırcak şeyler söyledi bu konu çok büyüdü istemeyerekte olsa aileme kadr gitti ve hiç iyi olmadı şuan hala kırgınız bnde eşimi çok kırdım birini kırmayı hiç sevmem yeterki kırılmayim ailemn duyması hiç hoş olmadı şimdi biras düşünceliyim öle işte

Son düzenleme:

ben arpa şehriye koyuyorum . biraz göz kararıı yapıyorum ama yaklaşık tarif vereyim 3 bardak yoğurda yaklaşık 1,5 kaşık un koyuyorum çırpıyorum diğer tarafta bir miktar suya arpa şehriyeleir atıyorum kaynatıyorum altını kapatıp soğumasını bekliyorum o sğuyunca hazırladığım yoğurdu içine döküyorum devamlı karıştırarak kaynamasını bekliyorum. kaynadıktan sonra altını kapatıyotum tuzunu atıyorum. sonra başka bir tavada biraz yağ biraz nane ve pul biber yakıp çorbaya döküyorum.

kağıt kebabıda kaynanamdan öğrendim. malzemeler.
kuzu kuşbaşı danada olur biraz daha geç pişer. bezelye ,arpacık soğan ,havuç (fazlası tatlıoluyor az koy), patates , domates , biber, patlıcan bu malzemelerin hepsini pişirmeden bir kaba alıyorum sonra üzerine biraz zeytinyağı tuz karabiber kekik pulbiber ve salça ekleyip harmanlıyorum. sonra aluminyum folyoyu kare kare kesiyorum eni kadar boyundan kesince yeterli geliyor bir porsiyona. folyoların içine bu karışımdan koyuyorum ve üzerine bir parça tereyağ atıp ağzını kapatıyotum.bütün kenarları ortada birleştirip sıkıştırıp kalayınca sıkıca kapanıyor.

sonra hepsini fırın tepsisine diizyorum tepsiye su koyuyorum ve fırında yaklaşık 1- 1,5 saat pişiriyorum . 1 saat15 dakikanın sonda bir folyoyu açıp pişip pişmediğine bakıyorum. sonra serviste hiç folyodan çıkarmadan pilavın yanına kouyorum herkes yerken açıyor.

BEŞEMAL SOS
Beşamel sos malzemeleri
• 1 çorba kaşığı un
• 1/2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı süt

Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir…

kübra birde kadın budu köfte yanına patates püresi de olabilir sinitzel veya mantarların yerine bunlarda sofrada hoş duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…