2011 gelin adayları buyrun sohbete

kızlar inşallah bu cuma kayınvalidmele eltimi alacağım. değişik bir çorba yapmak istiyorum yoğurtlu çorba yapmıştım geçen gelmelerinde yanısı olmasınn. aslında güzel bir tavuk çorbası süper olur. ama beyaz olsun çorba istiyorum. mercimekte çok klasik oldu diye yapmak istemişyorum. şu restaurantlarda nasıl yapıyorlar içinde didilmiş tavuk olan çorbaları kıvamlı yaaa

bende nazara inanıyorum ama bence biraz insanın kafasını takmasıyla alakalı
ay şimdi bu bana böyle dedi nazar olurmuyum acaba
ay öyle dedi de nazar oldum dersek otomatikman kendimizi öyle hissedicemizi düşünüyorum ben
tabiki nazar diye bişey var ve inanıyorum dua okuyarak geçeceğine de inancım sonsuz
ama biraz da insanın kendini dinlemesiyle durmadan onu düüşünmesiyle alakalı olduğunu üdşünüyorum ben
bu kadar takmayın bence kafanıza

bu topikte yıldızı yüksekbir ben varım galiba
aramzda kala kala görürsn sende:))))buket bnce sen cokşeker bir kızsn arada hazr cevapcı oluşunuda sevıom tbıkı kırmadan:)))

oh maşallah hamarat arkadaşım benim. Bakalım bende böyle olucammı ewlenince =)
kız olmazmısın dün annem bıle dıo eliff marıfetlı dımı diyee bn anlatıom ona senn kurabıyelerını gercı uzun zamandr yemıorum tadını unttum:))evındende anneme bahsettm dedım cok begndm:))oda gule gule saglıkla otursun dıo:)

benim annem bebek görmeye gittğinde hiç bakmaz bebeğe . kadın korkuyor ne olur ne olmaz diye demekki.

kübracm bız arkd.dogduluga gıttık bıze bebegı gostermedılerr kameraya cekmısler onu ızledıkk cok gulmuştuk yaaa

aylincim bende sana katılıyorum..

evet nazar mutlaka var buna eminim ve inanıyorum..dua okumak birtek nazar değdiğinde değil her zaman iyi gelir bence insanı..çünkü sonuçta mübarek birşeyi okuyorsun..

ama her dakikada bu bana şöyle baktı yok şöyle dedi ay bana kesin nazar değdirdi şimdi bu dersek zaten psikolojik olarak nazar oldugunu sanıyoruz

kübra senin bu kayınvalide elti kaçtane kuzum al al bitmiyo..yorma artık bu kadar kendini..

Kübracığım bu çorbayı denemeni tavsiye ederim.
Köfteli Yoğurtlu çorba (erzincan çorbası)
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
250grkk kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
1,5-2lt su (su miktarı tercihe göre değişebilir)
1 çay bardağı arpa şehriyesi
3 diş sarımsak
Kıyma, tuz ve karabiberkkyoğurulur ve nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tabağa bir miktar un konur ve köfteler una bulanıp, teflon tavada biraz kızartılır.
Bir tencerede su kaynatılır. İçine köfteler atılır vekk5 dakika daha kaynatılır. Ardından şehriyeler eklenir. Çorbanınkkocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.kk
Bir kasede yoğurt,kkyumurta, un, rendelenmiş sarımsak vekkbiraz su ile mikserdekkçırpılır. Çorbanın suyu ilekkyoğurtlu harç yavaş yavaş kkılıtılır. Ilınınca çorbanın suyuna eklenir. Kaynayınca altı kapatılır.kk Birazkk ılıyınca tuz ilave edilir. Servis yapılmadan öncekk tereyağında kızdırılmış nane üzerine dökülerek servis yapılır.

Terbiyeli Tavuk çorbası

Malzemeler

- 1 Adet tavuk budu
- 6 Su bardağı su
- 4 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Silme yemek kaşığı un
-1 Yumurta sarısı
- Tuz, tereyağı, kırmızı toz biber

Yapılışı

- Tavuk budu 6 bardak suda haşlanır ve küçük küçük doğranır.
- Yumurta sarısı, un ve yoğurt çırpılarak terbiye hazırlanır.
- Terbiye çorba suyu ile ılıklaştırılır ve çorbaya eklenir.
- Doğranmış tavuk etleri eklenir.
- Tuzu ayarlanır.
- Tereyağında kızdırılmış toz biber ille servis yapılır.

ben benim yaptığımı anlatayım canm sana senin tarif ettiğin gibi oluyo kıvamlı kıvamlı rengi de beyaz oluyo
şimdi tavuğu haşlıyosun önce didikliyosun
sonra bi tencereya sıvıyağ koyuyorum iki yemek kaşığı kadar unu kavuruyorum kokusu çıkana kadar
sonra tel şehriyeleri atıyorum içine gene kavuruyorum biraz
sonra da didiklediğim tavukları atıyorum biraz da onları kavuruyorum
sonra biraz haşladıım tavuğun suyundan biraz da normal su ekliyorum kaynatıyorum onları şehriyeler fala pişene kadar
bi kasede yoğurt yumurta sarısı bide karabiberle terbiye hazırıyorum yavaş yavaş karıştırarak içine katıyorum
sonra gene biraz kaynatıyorum sonra da altını kapatıyorum
çok güzel oluyo biz baylıyoruz eşimle

yelizz kamerayamı çekmişler bunuda ilk defa duyuyorum koptum resmen yaa

hahaha kamera mı
yuh diyorum
görmemişin oğlu olmuş tutmuş şeyini koparmış hesabı olmuş bu
bebek erkek miydi bimiyorum gerçi ama

Aylincim seninle yaptığımız yemek şekilleri aynı ne zaman sen bi tarif paylaşsan bende böyle yapıyorum diyorum içimden Kübracım tavsiye ederim bu çorba bu şekilde gerçekten çok lezzetli oluyo ayrıca terbiyesine ben yaklaşık 1 limon suyu koyuyorum dahada güzel oluyo ekşi ekşi

mantar sevmem cnm ama ne biliyim alabalık aldık geçenlerde
bilmiyrz da acemi işi
acaba kızartma olurmu die kafama takıldı
kaşarlı nasıl yapıcam

canım bence folyo kağıtta yap fırına ver çok güzel oluyo

hem kızartma yapma bence çünkü ev kokar hep 1 haftada çıkmaz kokusu benim eşim sevmiyo zaten hiç balığı ama sevsede evde kızartmam

bilmiyrz da acemi işi
kaşarlı nasıl yapıcam

ben sana ne söylesem sevmem diyorsun:) Fırında güveç kabın varsa ona koyabilirsin fırında pişir aralarına kaşar dilimleri koy eriyene kadar fırında biraz daha tut canım

bilmiyrz da acemi işi
kaşarlı nasıl yapıcam

ben sana ne söylesem sevmem diyorsun:) Fırında güveç kabın varsa ona koyabilirsin fırında pişir aralarına kaşar dilimleri koy eriyene kadar fırında biraz daha tut canım

hadi yaa
evet limonda katılabilir
bidahakine bende öyle deneyeyim bakalım
ama ben çok seviyorum bu çorbayı o kesin

zeynep nette gördüm

MALZEMELER
kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır.Bu karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Çok kolay, sağlıklı bir tarif, afiyet olsun…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…