2011 gelin adayları buyrun sohbete

evet bence de katılıyorum deniz sana o iş her zaman olur
ama bu gece senede bi defa geliyo iyi değerlendirmemiz lazım ama büyük ziyaretiyle geçiyo sinir oluyorum bişey yapamıyorum
bu gece camiye gidicem inşallah yemeğimi yiyp hemen gidicem yoksa çok kalabalık oluyo

çok çok çok doğru söylüyorsun canım aslında bende öyle düşünmüştüm yani günah olmayacagını..ama yinede sizlere bi sormak istedim...

tabiki bu geceyi duasız amelsiz geçirmeycegim eşimde geçirmez ama benim söylemek istedim dua etmek yerine onu yapmaktan bahsetmek değildi..

neyse ben tam anlatamadım heralde şekerim sağol yinede

Kızlar sabah kakmaya çalıştım gece bacağıma kramp girmiş snırım böyle kas sıkışmış mı derler damar damar üsütne mi gelmiş ne ayağım atmamla yapıştım yere felç mi oldum sandım allah kolaylık versin özürlü insanlarımıza hiç kolay değil ve halimize binlerce şükür..

Eşime biraz ovdurdum ama hala ağrı var dizden aşağıya baldırım

aylincim tabiki bugece bir kere geliyo onu bende biliyorum..camiye gitmeyceğimi uda etmeyeceğimi hiç kimse bilemez ben sadece böyle gecelerde bunlar bunlar yapılırmı diye sordum okadar...

gerçekten bu soruyu sorarken yanlış anlaşılacagımı düşündüğüm için utanmıştım ve yanlış bi karar oldugunu takrar anlıyorum..

Eşim kuran biliyor ben türkçeden okuyorum bilmiyorum malesef seneye bir cüz alıp denyeceğim aslında gitmiştim kurana ilk okulda bayağı yol katlettim ama şmidi unuttum hiç bir harfi hatırlamıyorum ne kötü ((

birde bende şunu gördüm mesela geçen kandilde ben başka odada eşim başka odalara çekildik ben rahatsız hissediyorum kendimi öyle birinin yanında namaz veya dua yada dini şeyleri yapmaktan
kapımıda kapatıyorum

Kur’ân-ı Kerîm’de medhedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazîleti, üstünlüğü (bin aydan daha fazîletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzât Allahü teâlâ tarafından, Kadir sûresinde açıkça bildirilmiştir.Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır:
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar."
(Kadir Suresi )

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek, namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur.

İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki:

"Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."

gamze merakını gideriyoz işte aaaa niye yanlış anlayalım bizim cevaplar sana söylenmiş gibi oluoyr şahsa değil yani sende bizmk adar zaten biliyorsundur

gamze merakını gideriyoz işte aaaa niye yanlış anlayalım bizim cevaplar sana söylenmiş gibi oluoyr şahsa değil yani sende bizmk adar zaten biliyorsundur

biliyorum denizcim biliyorum ama sanki böyle kendimi duyarsız günün anlamını bilmeyen biri gibi gösterdiğimi düşündüm.. o yüzden öyle oldu..

yoksa tabiki ben cevabımı aldım çük şükür öğrenmişte oldum sayenizde

evet yaa okadar çok iş varki ben boyadan sonra storlarımıda alıp takıcam bütün odalara perde işide var kafamda bişeyler var da hemen alması var işde düşünnce insan hepsini bir anda çok yoruluyor.

salonumun rengine anca karar verdeim biran önce boyansada ben fikrimi değiştirmeden süper olucak sürekli kuruorum kafamda öle mi olsa böle mi olsa die

buarada kına gecesi hediyeleri keseler sabunlar fln filan daha onların konulcağı sepetler alıncak hazırlancak
nikah için reçeller yapılcak kavanozlar alıncak daha onlar süsülencek

daha davetiyeyide tam tasarlayamadık yarım yamalak kaldı onada artık karar verip bayramdan sonra baskıya vermemiz lazım

gelinliğimide bayramdan sonraki hafta başlanacak
damatlığı beğendik zeten bi gidip alması var

böle böle biticek işte bi bakmışız evimizde oturuoruz kocacıklarımızla

Oy oy oy sen anlattıkça ben yoruldum kız.Amin hayırlısıyla o günleride görelim inşallah.

buketim corneliadan eşimin arkadaşı çok memnun kalmıştı bende beleke bakarken araştırıyordum corneliayı ama yer yoktu canım.

geçmişi okudum kızlar
dün ablama gittik iftara benim kanamam vardı ama sonra abdest aldım bida gelmedi. regl değilim heralde.

bu akşamda annem çağırıyor iftara yarın denizliye gideceğiz ya gitmeden görüşelim.
annem erken gelin zaten iftardan sonra kalmıyosunuz diyor.
bizimde erken gidesimiz gelmiyor.

off karışık işler
çarşıya çıkayım kalkıp bişiler bakınayım diyorum bi yandan da üşeniyorum.

edacım nasılsın kuzum yarın bebişi göreceksiniz demek.
bugünde kübra görecekti.
Allah sağlık versin yavrularınıza.

tüm kandil mesajları güzel dilekleri için teşekkürler kızlar
bende dua edicem bu gece size, hamişlerimize dicem, evleneceklere dicem. bide kalan bizlere.

zeynebim doğumgünü süprizin çok güzelmiş
Allah ağız tadınızı bozmasın canım

Aylinim bak kocan ne kadar değer veriyo seviyo seni
iyi olmana sevindim kuzum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…