2011 gelin adayları buyrun sohbete

Benim bileziğimin deseni güzel ama çok büyük, gerçi hiç sevmem bilezik takmayı.
Bizim kuzenler 15-20 bileziği takıp geziyolar hiç hoşlanmıyorum yaa...

bende hiç sevmiyrm
nişanlımın kuzeninin karısı takıyor kalın kalın iki bileğine 15 20 tane var hiç hoş durmuyor
tarz meselesi o ayrı.birde ben takmaya korkarım zaman kötü.
bi küpe için neler yapıolar dikkat çekmemek lazım kaydirigubbakcemile3

aylin bebem biliom ben.trakyada yaşadığım için çok isterler
liste veriolar köylerde burda metre metre kolyeler istiolar.
bizde istnmez o ayrı.ztn bizim herşeyimizi nişanlım yapıo.ondan kalkıp böyle birşey isteyemem ztn ben
takı seti alıcaktı yanına bilezik alım dedim onuda istemedim.
hem sevmiyrm hemde masrafa gerek yok zorlansın istemem.
ama damat tarafının durumu varsa ve yapmıorsa o zamanda ayıplarım o ayrı.

sonbahar sevmiyorum bileklerim ince diye karşı tarafın canına minnet olmasın canım. bak çeyrek altından liralı bilezikler var böyle altınlar üst üste dizilmiş koluna göre yaptır mesala 10 çeyrikli hem güzel oluyor.bizim buralarda 10 dan aşağı bilezik takılmaz. yatırım amaçlı takılması lazım bence.

zeynepçim istenmiyo bizde de adet yani yapılması gerekiyo zaten
ayrıca bu aileler neden herşeyi çocuklarına yıkıyolar anlamıyorum bende
bi anne babanın görevidir yani çocuğunun evini kurması bundan daha doğal bişey olamaz

Valla kızlar bide diğer tarafın şerefine bırakmak lazım, çünkü isteyince çok masraflı gelin olunabiliyor.
Ben kelepçe bileziğimi kendim almak istiyordum ama gitmiş trabzon hasırı almışlar, şuan taksamda beğenerek takmıyorum zaten hiç görünmüyo büyük olduğu için yukarıda tutmak zorunda kalıyorum. Düğünden sonra değiştiricem nasipse
Bayramda da 16gr bilezik getirmiş, o da nişanlımdan çıktı zaten.
Ben bir kere söyledim ama bin pişman oldum "ben yapmak istemezmiyim" diye çıkıştı bana (

deniz cnm ama şöyle
benim nişanlımın babası yok
bi annesi bir kendi
1 yıl boyunca para biriktirdik eşyalarımızı peşin alalım diye.inan o kadar fedakarlı lirasını hesaplıor işe bile 45 dk yürüyerek gidip geliyor.ben hep takı seti istedim.su yollarından onunda parasını hazırladık çok şükür.evlenirkende pek borcumuz olmıcak ztn.şimdi kaldıp ben nişanlımdan böyle birşey isteyemem.
ailesi yapıyor olsa o zaman alın derdim yatırım amaçlı dursun.ama öyle değilkii herşeyimizi bir başına yaptı.annesi çeyrek bile takmıo nerde kaldı 10çeyrek

babası yok ama annesi sağolsun pek ilgilenmez ne eltime yaptı ne de bana
nişanda abisi çeyrek bile takması çok kırıldım
nişanlım almıştı bilezik takalım dedi olmayınca şık bi bileklik kolye alındı.
alyanslarımız birde tek taşımı daha önceden almıştı onun harici hiçbişiy takmadı ailesi
ama isterdim kayınvaldemde süpriz yapsında bi yüzük taksın.

zeynep canım sana mail attım bak birr

bakıyorum canımm

neden yapmıyo peki onu anlamıyorum bende
sen çalışıyomuydun bu arada

herkesin farklı işte durum da önemli ailede bizde söz kesimi diye birşey oluyor bu önceden belirleniyor benim de haberim yoktu istemeye geldiklerinde 2. de babam söyledi kesim kesiceğiz diye orada babam şunları istiyor kızım dedi ben ağzı açık kaldı mutfağa allahtan çay dökme bahanesi :) onlarda kabul ettiler ne istendiyse o kadarı 5 tane dedik 5 tane ne azı ne çoğu yok, gramı da ayarıda kesimde söyleniyor bir nevi analık mı süt mü hakkı yada kan hakkı diye bişey diyorlar

anladım canım elinden gelmeyip istemek ayrı bir durum tabiki.nişanlımın ailesininde bir çöpü nasip değildir ama nişanlım hepsini yapabilecek durumda yapmazsa babası paraya ihtiyacım var diyor sürekli borcu var bende şart koştum bunları yapacaksın durumun var kendin yapacaksın dedim yapıyor hepsini kuzu gibi ama olmayana birşey denmez huzur olsun gerisi önemli değil bizim durumda durumu var iken parasının çar çur olması durumu buna karşıyım madem bilezik yapsın eşya alsın bende herşeyimi kendim alıyorum,o da alacak yok öyle aileme para veriyorum diye sıyrılmak

benim bildiğim dinimize göre kadına yapılan takılar
mihir hakkı sayılıyo ve gelinin rızası olmadan bozulursa haram oluyomuş
ben öyle biliyorum yani

Bizde baldız yüzüğü vardır, açık açık söyledim ama hiç gündemde yok?
Artık yine söylemekten başka çarem yok (
Bizimkilerde saolsunlar bir kere yapıcı olmazlar...

anladım canım elinden gelmeyip istemek ayrı bir durum tabiki.nişanlımın ailesininde bir çöpü nasip değildir ama nişanlım hepsini yapabilecek durumda yapmazsa babası paraya ihtiyacım var diyor sürekli borcu var bende şart koştum bunları yapacaksın durumun var kendin yapacaksın dedim yapıyor hepsini kuzu gibi ama olmayana birşey denmez huzur olsun gerisi önemli değil bizim durumda, durumu var iken parasının çar çur olması durumu buna karşıyım madem bilezik yapsın eşya alsın bende herşeyimi kendim alıyorum,o da alacak yok öyle aileme para veriyorum diye sıyrılmak

neden yapmıyo peki onu anlamıyorum bende
sen çalışıyomuydun bu arada

kızlar ben bu konuda kayınvaldemide suçlayamam
eltimle bana gelinlik parası verdi bir tek.ama onun haricinde bir yüzük bir küpe hediye alamazlıydı alırdı ama almaz.eltime kınada takılan çeyreği dahi kaynım almış.
durumum yok dio almıo.evet durumu belki bileziğe yok ama bir yüzük almak atla deve değil. neyse ki nişanlım çok anlayışlı.her istediğimi alır yapar.bir dediğimi iki etmedi
ben demesem o alır.ama şimdi para biriktiriyrz.
durumu yok değil ama dediğim gibi bizde ztn pek istenmez
herşey gönlüme göre oluo zevkime göre oluo.en önemlisi o.

altında yeri geldimi o muhteşem değerini kaybediyor bazen . önemli olan huzur mutluluk sağlık allah geçim versin hangi koca ana yada baba kızımın kolu dolu yada karımın kolu dolu diye övünmez ki var olupta yapmazlarsa aldırmak makul yoksa da el ele verip bir değil on tane alıp takarsın . alıp ta iki gün sonra elinden çekip almaktansa hiç almaması daha iyi diye düşünüyorum

cimcime duydum ben o yüzüğü
teyzemin oğlu evlenirken kız tarafı kınada süt parası istemiş
bizimkilerde alışık değil ya ne istemeye ne istenmesine
bozulmuş baya kızın annesine bilezik almışlar.
şaşırmıştım ilk duyduğumda ama varmış böyle bişiy başka yerlerde de

kesinlikle canım katılıyorum kimse maddiyatla övünmemeli lmaz: ama gelecek garantisi içinde var ise yapmakta şart

aynen düşünüyrm cnm
alıpta borca harca alıp
ya da mobilya eşya borcu öderken benim kollarım dolu olsa ne yazar.
borcum olmasın bilezikte takmayayım
ztn yatırım yapacaksam bilezik almam
iktisatçı olarak farklı şeylere yönelirim
o yüzden umursamıyrm bilezik muhabbetini.annemler çok istedi bilezik alalım sakla hatıra kalsın olmayınca takı seti aldılar daha hoşuma gitti hem bi düğünde dernekte şık takarım.
bu arada aylin cnm çalışıp çalışmadığımı sormuştun dimii
ben çalışıyrm bürom var benim emlak.
ama kısa bi süre önce rahatsızlandım ve gidemedim.abimden yardım istedim
şimdi o duruyor ben sadece tapu işlemlerni yapıyrm.
ztn bürom iki adım öte eve.bişiy oldumu gidiveriyrm o yüzden evdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…