2011 gelin adayları buyrun sohbete

yok cnm ben takmıcam kırmızı kurdele.
Kuran kabı yaptırdık incili fln ona kırmızı kurdele bağladık.kapıdan çıkarken kısmetse başıma tutulcak ve dua ile çıkıcam sonrada gün boyu yanımda taşıcam.bizde kırmızı kurdele bağlanmıyor.
cnm bende yakışır diye tahmin ediyrm
ztn şimdide foto çekimlerinde tak dio nişanlımda sonra çıkartırsın yine die yakışmazsa tek küpesini takcam ztn.
kızlar birde takı takılırken kurdele takcakmısınız
kese yaptırıp onamı koycaksınız
ben kese yaptırıyrm ama eltim öle yaptı hiç hoşuma gitmedi herkes raatsız oldu
insanlar yakaya takmak istiyr sanırım herkes mırın kırın etti o gün.getirip takmayanlarda oldu kayınvaldeme verdiler. farklı alternatif varmı

Ben ankaralıyım takı töreni de düğünün içerisinde olunca bizde nişan ve düğün törenimize davetlisiniz yazılır davetiye de yani bu da takı töreni yapılacak demek oluyor..

Ben yapmayı düşünmüyorum masa masa dolasıp hem hosgeldiniz diyecegim takmak isteyen olursa da altınlarını keseme atabilirler hayır demem zemuszemus

iki yerde düğün yapan tanıdıklarımız önceki düğünde takılanları direk kurdela ile boynuna takıyordu.2 düğün olacaklar öle yapabilir

benim kınada burda öle olcak masaları gezerim keseme atıverirler
düğün gibi gelinlik giycem ayrıca düğün yapmıcaz şimdi tekrar takrar.
istda tek nikah olcak orda da nişanlımın akrabaları eşi dostu gelicek onlarda orda ona takarlar.
ama işte kese işine bozuldular biraz.
kurdlee taksamda kimse bana bişiy takmaz bomboş komik durur

aa evet o da mantıklı
direk kurdele takılır. doğru aslında.
canımcım yapabilirsin tabii
bizim eskiden beri kimse kırmızı kuşak takmamış
hep böyle oluyor.dualar ediliyor.gelin evden Kuranıyla çıkıyor gün boyuda onu koruyor.
ekmek su verenlerde var.bunun yanında ama bizde yok öle bişiy.
kızlar birde evden çıkınca biri adınızı seslenirse geri dönüp bakmayın
uğursuzluktur diyorlar. gelin arkasını dönüp bakarsa o eve geri dönermiş.
aklınızda bulunsun.

aaa ne kadar ilginç peki bu seslenme işini bilerek mi yapıyorlar ...
Biz de de gelin yeni evine girmeden önce tavuk pişirilir baklavası alınır evinde bolluk ve agız tadı olsun diye eve girmeden önce testi kırılır ve eve girer....

yokya hiç takılmamasından daha iyidir.
kızlar benim nişanda başıma bişiy geldi
biz takı takılcağını hiç düşünemedik.iğne kurdele fln hiç ayarlamadık
işte nişanlımın akrabaları takı töreni yaptılar.evde oldu nişanımız.
ilk nişanlım kayınvaldem taktı sıraya geçtiler ayakta duruolar.
sonra teyzesi ve kuzeni geldi.işte kurdele yokmu yok.
iyi dediler biz erhana takalım o zaman madem bişiy yok. kayınvaldem dedi olmaz zeynep e takıcaksınız
çantan yokmu dedi. var dedim içerde kaldı getirsinler dedi.o arada kuzeni aman yok yok biz erhanın cebine koyalım demez mi.
şok oldum bana takmak istemediler. sonra işte erhana verdiler çok bozuldum tabi ama çaktırmamaya çalışıyrz annemde üzüldü farkettim.sonra halası işi düzeltmeye çalıştı işte çantaya koyalım fln die
o yüzden ben şimdi kurdelede takmak istemiyrm

Zeynep kuzenleri seni kıskanmış olabilirler mi?Çünkü burada kasıtlı yapılan bir sey var gıcıklar ne olacak:))kesin evlenmemişlerdir onlar sen sıkma canını :))erhanın memleketi neresi ama kaynanan tam bir hanımefendilik yapmıs ordavereliniortak

ben de bişey anlatayım.
nişan bizim 50-60 kişilik çok yakın akarabalarla yemekli olarak yapıldı orduevinde.neyse yüzükler takıldı.aşkım bileziğimi taktı.sonra bizim komşular takı takılsın da bizde takalım demişler anneme.kimse hiçbirşey takmadı.bi tek annem küçükaltın taktı.bizimki de böle oldu işte.onca insan hiçbirşey takmadı.en çok kendi yakınlarıma bozuldum ama sonuçta biz ev sahibiydik

valla ben de o gün üzerimde sadece gelinlik ve inci bi takım olsun istiyorum
ama tabiki kırmızı kurdela bağlanacak öyle de bikaç kare fotografım olsun
sonra çıkartırım onu
takı için de bizde artık kimse gelinle damada takmıyor herkes kese çanta falan yaptırıp ona topluyor
konuşmadık ama bizim de öyle olur galiba

valla kıskanan çok oluyor ya
insanın kendi akrabasından bile çıkıyor da kıskanan çekemeyen
başka aileden çıkmaz mı
allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın kötü gözden sözden sakınsın

aysuncuğum evet cnm insanın tüylerini diken diken ediyor.
Allah hepimize nasip etsin inş. o günleri
tavuk işi bizde de var kız evine çeyiz giderken tavuk pişirilir götürülür.
eskiden balayı yokmuş.
çift evde kalsın gelin yemek yapmasın die götürülürmüş
seslenme işide bilerek ya da bilmeden.
biri bişiy söylemek isterse fln herhalde.öyle denk gelirse bakmayın kızlar boş bulunupta.
birde testi kırılmazda bizde uğur parası atılır.
annemlerin zamanında normal para atılıyormuş
şimdi tülle fln süsleniyor.
bizde yapıcaz kısmetse.ama o testiyi biliyrm para şeker koyuyorlar
hıh bide aklıma geldi onuda diyim. duvağınız kesilirken gelinlikçinizden bir parça isteyin.
onu kayınvaldenize verin içine buğday pirinç çörekotu. şeker( kesme şekerde olur renkli şekerde çikolatada farketmez) para nazar boncuğu birde bakliyat kurufasulye mercimek gibi fln koyup bağlıcak. çeyiziniz giderken kayınvaldeniz eve getircek.
ben aldım duvağımdan parça ama şimdi vermicem daha ev düzülmesine yakın vercem.
kaybeder fln:)

yok ya koca kadın hepsi kuzen dediğime bakmayın 35 yaşında fln kadın.
çocuğuda var ama kıskandı birazcık beni hissettim
hep oturduğu yerden bütün gece hadi kalkalım hadi kalkalım yaptı durdu :)
ama kimse dinlemedi
kayınvaldeme gelince yaptığı yapacağı tek hanımefendiliktir nasıl oldu bilemedim
yinede bu konuda fazla konuşmak istemem
ne kadar hoşlanmasakta birbirimizden nişanlımın annesi
bizde de kız tarafı hiçbişiy takmaz nişanda ama biz saat almıştık.keşke almasaydık nikahta takardık diorum şimdi.ama komşularımızdan takanlarda olmuştu.
onlarda bişiyler taktılar ama abisi elini kolunu sallaya sallaya gelmişti
bişiy takmadı.muhtemelen dğünde de hiçbişiy takmıcak

erhanın memleketide konya cnm.

Son düzenleme:
Ne kadar değişik adetler var çok güzel zeynep bizde de ugur parası yapılıyor ben de tüllerin içine koyup kafamdan atılmasını istiyorum bir den 10 sene öncesine daldım tabii o zamanlar küçüktük duvaga gitmiştik düğünden hemen sonra ertesi gün komsumuz gelini için duvak yapmıstı mevlüt okutmuştu şimdi kalmadı öyle adetler bari bunlara sahip çıkalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…