annecim de bana önermişti ecrin ismini. bana pek güzel gelmemişti söylenişi. ama anlamı güzel demişti ama deilmiş.
Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
Biz şimal koyucaz kızımızın adını.
fatma geçmiş olsun canım ...ege iyidir bebiş merak etme uyuyodur içini ferah tut
Canım yaa, hiç bozma moralini..Bi sorun yok bişey yok, hiç bişey olmamıştır...
fmg de kaç gün hissetmemişti hatırlasana...
Ben de bugün hiçbişey yok mesela...
Kötü hissetme kendini ya, üzülüyoruz bak bizde...Sen bi koşu çiko al da ye annesi, mutlu et duruyu...
O da seni mutlu eder kıpırdayarak merak etme..
ege kızzz dert etme kendine valla ben kan gelmedikçe kötü bişey düşünmemeye karar verdim sizde öle yapın heee döveriz bak:)
ya kızlar bu arada hoca-imam flan tanıdıgı olan yokmu ya şu ecrin ismini bi soruverse
aa bak kızım ne dedi ege teyzem üzülmesin duru iyi dedi uyuyo dedi bugünlük miskinlik yapacakmış dedi
Bebek icerde bazen ice donuk olarak duruyor canim. Yani yuzu senin sirtina dogru. O zaman tekmeleri ic organlarina gelecektir ve sen hissetmeyeceksindir. Biraz cikolata yesen? Belki hareketlnir doner. Bir de bir yerde yaziyordu, emekler pozisyonda durmak bebegin pozisyonunu degistirir diye.offffffff bilmiyorum kendimi dinliyorum akşamdan beri. bugunde hareket etmezse akşam giderim polikliniğe.. huzursuz oldum..
hepnize teşekkür ederim kızlar . sağolun kahvaltı yapıyorum brazdan belki hareket edr. tamam üzülmüyorum bebişim iyi...
bunların hepsini okudum fakat işde bi kaç yerde de ne niyetle koyduunda önemliymiş onuda söylüyorlar galiaba aklımdaki ecrin i çıkartmam gerekecek
Bebek icerde bazen ice donuk olarak duruyor canim. Yani yuzu senin sirtina dogru. O zaman tekmeleri ic organlarina gelecektir ve sen hissetmeyeceksindir. Biraz cikolata yesen? Belki hareketlnir doner. Bir de bir yerde yaziyordu, emekler pozisyonda durmak bebegin pozisyonunu degistirir diye.
Biraz dinlenme durumuna gel ve bekle yarim saat. Hareketliysen hem hissetmezsin hem de bebis uyur.
iyi niyet en önemlisi haklısın, ama yine de güzel isim olması önemli. Anlamının gizemli olması güzel olacağı anlamına gelmiyo bi ismin. karar vermek zor tabi kolay gesssin
Bebek icerde bazen ice donuk olarak duruyor canim. Yani yuzu senin sirtina dogru. O zaman tekmeleri ic organlarina gelecektir ve sen hissetmeyeceksindir. Biraz cikolata yesen? Belki hareketlnir doner. Bir de bir yerde yaziyordu, emekler pozisyonda durmak bebegin pozisyonunu degistirir diye.
Biraz dinlenme durumuna gel ve bekle yarim saat. Hareketliysen hem hissetmezsin hem de bebis uyur.
işte bende vazgeçtim artık başka bişi bulmam gerek birde aklımda elif var ama bakalım
işte bende vazgeçtim artık başka bişi bulmam gerek birde aklımda elif var ama bakalım
Elif güzel isim gerçekten de...Hem yeni hem eski...
Hem hiç eskimeyen, hem de modası hiç geçmeyen isimlerden...Zeynep de öyle mesela..
Ben çok severim elif ismini...
Ama ecrin bence güzel değil...
aa olabilir bak mantıklı geldi.. teşekkürler cnm. biraz paniğim ben. bişde bu aylardan sonra bebek düşmesi olmazmış erken doğum yada gebeliğin bitmesi olurmuş kanda gelmezmiş o yüzden tırtım biraz. ama bu topik insanı biraz üzgün bile bırakmıyor ki. iyi ki varsınız rahatladım..
elif çok güzel bir isim bence
elif çok güzel bi isim, kuzenim koydu kızına yoksa kaçırmazdım
elif koy kız ben bayılıyorum ama kendi ismim olmaz şimdi 2 elif
Bişey olmucak yaa,sen niye evhamlanıyon bakayım...
Kötü şeyler duyunca etkileniyoruz ondan oluyo...
9 ay dolacak hepimiz de öyle doğuracaz hem de pıtt diye çıkıverecek bebeler...
Endişe yok, huzursuzluk yok...Karamsarlık yok....
Bak bugün bi sürü güzel haber alıcaz kızlardan...Duru da tekmeler merak etme...
hakikatten mi..
nezaman ne yaparken
çok sevindim ohh beeeeeee
Bişey olmucak yaa,sen niye evhamlanıyon bakayım...
Kötü şeyler duyunca etkileniyoruz ondan oluyo...
9 ay dolacak hepimiz de öyle doğuracaz hem de pıtt diye çıkıverecek bebeler...
Endişe yok, huzursuzluk yok...Karamsarlık yok....
Bak bugün bi sürü güzel haber alıcaz kızlardan...Duru da tekmeler merak etme...
Ege günaydın canım ama endişe etme özellikle 20-21. haftalarda bebeğin beyin dokusu gelişmesi hızlanıyormuş ve durgunlaşıyormuş hareketleri, uzun süre hareket etmezse endişe etmeyin diye yazıyordu internette, kafanı takma, birde çok yorulduysan oynamıyordur. takma hareket olayına 24. haftadan sonra anlamlı hareketler başlarmış zaten..
Bu arada kuzunun gözü aydın, bekliyordum zaten bu haberi bugün yarın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?