2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende hamile kalmadan önce "ayy kilo almamam lazım fazla!!!" diye endişelendiğim için internette araştırdım baya. Boy ve kilo hamilelik öncesi önemliymiş. gebelik sitelerindeki hesaplayıcılar doğruysa iyi gidiyorum diyebiliosun. ama burda 3 kilo aldım 10 kilo aldım diyenleri görünce kıyaslıosun kendini ister istemez. kıyas yapmak yerine hesaplayıcı kullanmak en güseli=)
bide vücut kütle endeksi de önemli sanırsam. yani boyu 160 kilosu hamilelik öncesi 60 kilo olan biri 20.haftada 10 kilo almışsa fazla, 170 boy, 55 kilo olan biri 20.haftada 2 kilo almışsa az almıştır .

Örneğin benimki...

Gebelik öncesi kilonuz: 65 kilogram
Gebelik haftanız (SAT'a göre): 22
Şu anki kilonuz: 70 kilogram

Şu ana kadar 5 kilogram almış bulunuyorsunuz...
Gebeliğin bu döneminde anne adayları çoğunlukla
6 ile 8 arası kilo alırlar.

NELER YAPMALI?

Mevlid Gecesi Yapılabilecek ibadetler, okunabilecak dualar
Bu güzel günde ve haftada Peygamber Efendimiz Hz. MUHAMMED (S.A.V.)’e bol bol salavat-ı şerif okuyabiliriz.

Salavat-ı Şerif : Allahümme Salli Ala Seyyidine Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.

Bu gece yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim‘i her zamankinden daha fazla okumalıyız.

Bu gece mümkünse vakit namazlarımızı camilerde kılmaya özen göstermeliyiz. Hem cami ve cemaat sevabından yararlanmalı hemde diğer müslüman kardeşlerimizle bütünleşmeli, kandilini tebrik etmeliyiz.

Bu gece Tesbih Namazı kılabiliriz, eğer ki yatsı namazı için camiye gidersek ve gittiğimiz camide tesbih namazı kılınacaksa tesbih namazını da cemaatle beraber idrak etmiş oluruz.

Kaynak : Hz. Muhammed'in doğum yıldönümünü olan Mevlid Kandili kutlanıyor

Kızlar ben size aldığım kiloyu söyliyeyim de içiniz rahat etsin 55 kilo ile hamile kaldım 3 ayda 2 kilo vermiştim şu an tam 66 kiloyum :) yani sizin aldığınız kilolar bişey değil:)
tatlım noldu böyle sakın su toplamış olmayasın sen.bende 30 kilo almıştım ilk bebişimde ama 13 kilosu suymuş yağı kası ayıran tardı da ölçmüşlerdi doğumdan önce..

allah rahmet eylesin canım benim. mekanı cennet olsun..

aa bendede kilom normal cikti:) ben 7 kilo aldim sitede 7-9 arasi yaziyordu:)

selam hanımlarr
soyle bı goz atıp cıkacagım
kandılınız mubarek dualarınız kabul olsun,
sevgılıler gununuzde kutlu olsun
bluebottle allah rahmet eylesın dedene ne mubarek gunde vefat etmıs..
fatma hanı kız gelıyordu noldu????

çok sağol canım evet ya ben de onda teselli buluyorum, Allah bu güzel günün hatrına cennetine kabul etsin..çok çekti adamcağız çok..hayat çok kısa ya, ne saçmasapan şeyleri dert ediyorum..

öleydide canım değişti önce ihtimalle konuşmuştu şimdi kesin

fatma senin kızın olmuycakmıydı niye değişti ki
bak benim de doktor kız dedi sevinçten uçtum ama şimdi değişirse walla düşer bayılırım.
bu kadar heyecana dayanamam

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

Tatlım bende de aynı problem var. 2 kere hastanelik oldum, lavman yapıldı erken doğum falan demedi bana kimse ama zehirleniyordum az kalsın zaten başka yapacak bişey yoktu..

fatma senin kızın olmuycakmıydı niye değişti ki
bak benim de doktor kız dedi sevinçten uçtum ama şimdi değişirse walla düşer bayılırım.
bu kadar heyecana dayanamam

kız önceden büyük ihtimalle kız demişti 19 ocakta bende zaeten önceden de kızım diye seviyordum isminide koymuştum bugün kesin %100 erkek dedi hatta banada pipisini gösterdi dr içinde şüphe kalmasın bak dedi.. bende bi dumur oldum alışacam başka çare yok kuzucugum uzun boylu olacakmış bide teyzesiiiii

geçmiş olsun ben de nerdeyse gidiyodum hastaneye ne yaparsanız yapın dicektim 4 gün tık yoktu şimdi de ishalim çünkü elime ne geçtiyse yedim.

maşallah kızın zaten kızın vardı galiba bu da erkek mi?yanılıo da olabilirim
kaçıncı haftada değişti

cnm başın sağolsun. Allah günahlrını affetsin nur içinde yatsın dedeciğin.

kızlar ben size aldığım kiloyu söyliyeyim de içiniz rahat etsin 55 kilo ile hamile kaldım 3 ayda 2 kilo vermiştim şu an tam 66 kiloyum :) yani sizin aldığınız kilolar bişey değil:)
bende 15 kilo almıştım 2 hafta öncesine kadar.. Ama burda konuşulmuyor kilo cnm

ayyyyy yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nedır bu kıloooo konusu yaaaaaaaaaaa offfffffffffffffffff
meydanı boş bulunca konuşmuş marabalar ne yapsınlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…