2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ay bizimkisi geldiiiiiiii çoktan :)) benim oğlumun her işi acele oluyor allah hayır etsin :)
perdesinide verdik oda yakında gelir heralde
ama duvar kagıtcı dedi ki lambayı siz yapmayın tutmaz kagit güzel dedi abajurcu yapsın dedi haberin olsun hani özeniyoruz o kadar bozulmasın hemencik

Sağolun kızlar inşallah bişey olmaz dün yine 14/10 olduğu için doktor hap başlattı alfamed günde dört tane sürekli tansiyon takibi hayırlısıyla bişey olmaz inşaallah

karakancım öncelikle bebeginle ilgili güzel haberler için gözün aydın. tansiyonunu da inşallah rolantiye alında üzülme... Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin ama 1500 gr olmus masallah yaaaaaaaaaaaa

Yok Allah korusun değildir canım yaa.. Sonuçta ağırlaştık elimiz ayağımzı uyuşuyor hamileliktendir Ege'nin dediği gibi. Ama doktoruna gittiğinde sorarsın sen yine

cuma gittiğimde sorarım.
daha önce olmamıştı böyle şikayetim.
bakalım ne diyecek.

Bende de oluyor, hep sola yatmaktan üstüne yatıyorum diye düşünmüştüm ben..

Bizim daha çook var arkadaşım yaa :)

dımıııı bunların hepsı doguracaklarr bız haberlerını duycazzz baksana bunların dogum tarıhlerı bıle bellı anammm:):):)

kızlar sizinle de paylaşayım.

HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK

Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.

Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.

Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.

Son düzenleme:

Sağol canım ya bebek çok şükür iyi herşeyimiz iyide tansiyon tansiyonlarımızı yükseltti hayırlısı artık heimiz sağlıcaklı alalım inşaallah

bu paylaşımdan sonra fahri doktorluk ünvanı isterim :)

geçmiş olsun canım.

lafı mı olur, senindir :)

:97: ))))))
ben cıkayım bugun evimiz cok pis sanırım evde oturmanın diğer bir yanı kacınılmaz temizlik yapma durumu
ben evimizi biraz yaşanılacak duruma getireyim sonra gelirim
herkese öpücüklerrrrrrrrrrrrr
gününüz güzel geçsinnnn

sağol cnm beni tarif ediyor. Ama aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir yazıyor yaa çok geç artık diye ekliyorum

Sağolun kızlar inşallah bişey olmaz dün yine 14/10 olduğu için doktor hap başlattı alfamed günde dört tane sürekli tansiyon takibi hayırlısıyla bişey olmaz inşaallah

Çok geçmiş olsunm canım.. farkedilince ve takip edilince hiçbir şey sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle..

Ben de öyle yapiyim bari mahvetmiyim şimdi :)

günaydın herkese. okula gidemedim bugün, öksürüğüm hala berbat, sesim de çıkmıyor(

Çok geçmiş olsun canımm

bekliyoruzzzzzzzz

fmg korkulacak bir şey yokmuş allahtan. bütün gün b.sayarın başındasın ya o tetikliyordur.

evet bilgisayar ve daktilo başında çalışmak tetikilyormuş.

hadi kolay gelsin :)

sağol cnm beni tarif ediyor. Ama aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir yazıyor yaa çok geç artık diye ekliyorum

artık çok geç :)))))))
hele ki ödemler.
ayaklarımın üstüne basamıyorum bazen şişlikten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…