Banada 25 haziran dedi doktorumayni zamandayiz
evt.bebişin nasıl iyimi kilosu haftasına göre
bana anormal gelmedi daha kötülerini gördüm çünkü burda, peçetenin ne oldugunu bilmeyen var kullanmıyorlar çünkü misafir geldiğinde sadece sabunlu elbezleri çıkıyor o kadar ...Okulda Beslenme saatinde koridora çıkamıyorum çocukların getirdikleri ( Allah bilir kaç günlük ) beslenmenin kokusundan, hepsi elle dalıyo öyle yiyo 2 aydır eve kağıt göndere göndere zorla çatal getirtiyorum her gün tek tek gösteriyorum çocuklara nasıl yiyceklerini yine yok arkamı döneyim elle yemeye devam ediyorlar suç çocuklarda değilki davranış evde pekiştirilmeyince nasıl öğrensinler anne baba hatta evde yaşayan bütün sülale öyle yiyo, çoğu 2-3 eşli bir arada yaşıyor zaten, bi evde 30 kişietkinlik sırasında yapamadıklarında beraber yapmak için yanlarına oturuyorum çocuklar kokuyor midem kalkıyor her veli toplantısında uyarıp anne babalara 2 günde bir yaptırmıyorsanız bile hafta iki kere mutlaka banyo yapsınlar sınıf bile kokuyor dememe rağmen aynı.... Çocukların burunları sürekli akıyor söyleye söyleye zorla bi kaç tanesinin cebine mendil koydurtabildim ( 2 aydır yeni yeni bi kaç tanesi koyuyor cebine sadece )bu defa çocuklar burunları akmış halde durmaya alıştıklarından burun akıyo silmiyo ( kaç defa gördüm yalıyo diliyle çocuk ) yada masalara damlıyo filan ööğğğ yani günde 10 defa ellerimi yıkıyorum, ilçe desen alt yapı yok lağım suları yollarda dolaşıyor yollarda asfalt dahi yok çamur içinde heryer, bugün sınıfta fare cirit atıyodu ordan oraya dolaşıyor hayvan alışmış artık korkmuyorda bi çığlık bastım görünce çocuklarda şaşırdı fare için bağırdıgıma onlar alışmış iç içe yaşamaya ben hiç anlatmıyım o yüzden burda yaşadıklarımı Aman Allahım filan dersiniz ...
ya ben ya ben Mersin gibi yerden şırnağa hemde şırnağında en küçük en köhne ilçesine geldik yerleştik bide daha buranın da köyünde çalışıyorumilçe zaten 3 bin nufüslük yer sen düşün... Nasıl özlüyorum Mersini ama ya deşme yaramı neyse seneye yaza batıya dönecez ya tek tesellim o
bizimde kız cnm:)Hersey yolunda... haftasina göre kilosu da ii dedi doktor. Bayagi da hareketli canim benim
Seninki kiz mi erkek mi? bizim kizimiz olacak insallah
aboo yakamoz Allah yardımcın olsun.bende adanadayım ablamlar mersinde gidip geliyoruz arada.söylerim gidinde selamını
ahanda buda dün eklediğim göbüşüm gece gece kıskanıp pijamalarımla çektim
valla çok haklısın canım. ben bu kadarını görmedim. ana sınıfı öğretmenleri -hele de köydeyse- çok daha fazla şey görüyor. bana gelene kadar biraz eğitilmiş oluyorlar. bir de mardinle şırnak da kıyaslanamaz tabii. sen de velilere haftada 2 yıkayın demişsin, ne diyor bu muallim demişlerdir kesinbana anormal gelmedi daha kötülerini gördüm çünkü burda, peçetenin ne oldugunu bilmeyen var kullanmıyorlar çünkü misafir geldiğinde sadece sabunlu elbezleri çıkıyor o kadar ...Okulda Beslenme saatinde koridora çıkamıyorum çocukların getirdikleri ( Allah bilir kaç günlük ) beslenmenin kokusundan, hepsi elle dalıyo öyle yiyo 2 aydır eve kağıt göndere göndere zorla çatal getirtiyorum her gün tek tek gösteriyorum çocuklara nasıl yiyceklerini yine yok arkamı döneyim elle yemeye devam ediyorlar suç çocuklarda değilki davranış evde pekiştirilmeyince nasıl öğrensinler anne baba hatta evde yaşayan bütün sülale öyle yiyo, çoğu 2-3 eşli bir arada yaşıyor zaten, bi evde 30 kişietkinlik sırasında yapamadıklarında beraber yapmak için yanlarına oturuyorum çocuklar kokuyor midem kalkıyor her veli toplantısında uyarıp anne babalara 2 günde bir yaptırmıyorsanız bile hafta iki kere mutlaka banyo yapsınlar sınıf bile kokuyor dememe rağmen aynı.... Çocukların burunları sürekli akıyor söyleye söyleye zorla bi kaç tanesinin cebine mendil koydurtabildim ( 2 aydır yeni yeni bi kaç tanesi koyuyor cebine sadece )bu defa çocuklar burunları akmış halde durmaya alıştıklarından burun akıyo silmiyo ( kaç defa gördüm yalıyo diliyle çocuk ) yada masalara damlıyo filan ööğğğ yani günde 10 defa ellerimi yıkıyorum, ilçe desen alt yapı yok lağım suları yollarda dolaşıyor yollarda asfalt dahi yok çamur içinde heryer, bugün sınıfta fare cirit atıyodu ordan oraya dolaşıyor hayvan alışmış artık korkmuyorda bi çığlık bastım görünce çocuklarda şaşırdı fare için bağırdıgıma onlar alışmış iç içe yaşamaya ben hiç anlatmıyım o yüzden burda yaşadıklarımı Aman Allahım filan dersiniz ...
ya ben ya ben Mersin gibi yerden şırnağa hemde şırnağında en küçük en köhne ilçesine geldik yerleştik bide daha buranın da köyünde çalışıyorumilçe zaten 3 bin nufüslük yer sen düşün... Nasıl özlüyorum Mersini ama ya deşme yaramı neyse seneye yaza batıya dönecez ya tek tesellim o
bizimde kız cnm:)
Göztepede oturuyorum canım benim ailem de eşimin ailesi de orda doktorum da var orda üç kez kontrole gittim zaten ilk hamileliğimi de takip etmişti inşallah her şey yolunda gider. sen nerdesin?
Neyse hanimlar ben cikiyorum, bayagi yorgunum bugün biraz dinleneyim de yemek yapicam daha!!! öpüldünüz:)))
maşallah sana da bebişine de...ahanda buda dün eklediğim göbüşüm gece gece kıskanıp pijamalarımla çektim
karadeniz biraz daha gelişmiştir diye düşünüyorum doğu bi çok yönden daha sıkıntılıCanım Allah kolaylık versin neyseki sürekli orda değilsin ben yine karadenizdeyim doğunun köyü çok sıkıntılıdır eminim. İnşallah oralarda gelişir büyür
saolun kızlar zamanla alışıyo insan geçici Allahtan ...Yakamoz Allah yardımcın olsun...Gerçekten çok zor şartlar...
anası kuduruk zaten kızı nasıl olsunİrem hanıma bak sen, ne güzel göbüş olmuş...Maşallah yaa...
Allah nazardan saklasın, hiç kilo almamışsın yaaa....Ne güzel...
Pijamaların da konuşuyoooo şekerim, ben burdayım demişler..Çok güzelmiş...
Kız yalnız benim tanıdığım bütün iremler kuduruk haaa...Bi tane uslusuna denk gelmedim..
valla çok haklısın canım. ben bu kadarını görmedim. ana sınıfı öğretmenleri -hele de köydeyse- çok daha fazla şey görüyor. bana gelene kadar biraz eğitilmiş oluyorlar. bir de mardinle şırnak da kıyaslanamaz tabii. sen de velilere haftada 2 yıkayın demişsin, ne diyor bu muallim demişlerdir kesinben köydeyken kendi öğrencilerime söylerdim en azından haftada 2 gün yıkanın diye, uzaylıymışım gibi bakarlardı yüzüme:)) fare konusu da çok kötü gerçekten, köyde hep bana görünürdü o iğrenç şey, çocuklar bir çığlık duyunca serpil hoca fare gördü herhalde diyorlarmış onlar elleriyle yakalıyorlardı. ııyy neyse, merkez çok daha iyi allahtan...
valla ben şu minik havlular varya çok ince en küçük boy olanlardan ondan almayı düşünüyorum hem ter çeker hemde kullanışlı ucuzda :)) ablama sordum o önerdi iyi oluyo diyeyaaa bu bebeklerin arkasına konulan terbezini nerden bulabilirm acep yaaa
maşallah sana da bebişine de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?