2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Maaşallah o kadarı bile gelişme eşimin yeğeni 1.5 yaşında onu bile yapmıyo en kısa zamanda alıştırmak en iyisi

ewet anneyle temas ettiği çok önemli anlardan emmesi.. anne we bebek arasındaki bağlar kenetlenio dokunması öenmli

İnsanın tüm hayatını etkiliyor ne kadar süre emdiği bile çok önemli... Ben psikoloğa gitmiştim panik atak vardı bende.. Bana kaç yaşındayım, ne kadar emdin diye sordu.. O kadar önemliymişki insan psikolojisi için..

nasıl alıştırırsan öyle gideer aylarca su pamukla silersen e sonra ıslak mendil kullandığında tabiiki alerjik reaksiyon gösterecek.. e öylede uğraşmak zorunda kalacaksın

oylemıymıss yenı duydum valla neyse ben tutamam dıye korkuyorum kundak ıyı dıyolar dıye dedım ama boyleyse fazla sarmam:44::44:

ewt ben hiç emmemişim mesela:) ağzım pamukçuk olmuş falan annemde garibim zorlamamış canım yanıyo die sma mamasıyla büyümüşüm.. kızım 11aylıka kadar emdi neyse ki:) karnımdaki sıpa bıraksa hala emiyodu tabi ya neyse:84:

oylemıymıss yenı duydum valla neyse ben tutamam dıye korkuyorum kundak ıyı dıyolar dıye dedım ama boyleyse fazla sarmam:44::44:

Hastanede tarif ediyorlar zaten merak etmeyin.. Aslında hala kundak var.. battaniyeyi sırt ve bel kısmına üçgen şekilde sarıp tutun diyorlar, dahakolay taşınsın diye ama bizim eskilerin yaptığı kundak çok fena birşey ya.. Çocuğun tüm haraket kabiliyetini engelliyor..

Olsun onunda kısmeti o kadarmış işte.. Zaten yeter ya, özellikle ilk 6 ay çok önemli, birde ememiyebilir bebek, olabilir o zamanda bol bol ten teması yapmak lazımmış.. Emmese bile göğsüne falan yatçakmış.. Ama şu tuvalet eğitimine 2 yaşından önce bence kesinlikle başlanmamalı çocukğun psikolojini bozuyor... Ama tabi çocuk kendi söylerse, hazırsa o da başka...

Maaşallah o kadarı bile gelişme eşimin yeğeni 1.5 yaşında onu bile yapmıyo en kısa zamanda alıştırmak en iyisi
ewet 15güne taşınıyorum kısmetse
ondan sonra 1 ay kalıyo doğuma we o 1 ayı sırf kızımla ilgilenmekle geçiricem.. uyku düzeni (yeni ewe alışması zor olmaz umarım), tuvalet eğitimine başlicam yawaştan.. gezip alışwriş yapuııcaz ewin çok eksiği olacak illaki:) sonra oğlumuz gelecek we hasret sinir harbiyle (çaktırmadan):97: çocuklarına sewgi göstermeye dewam edecek:)))

ewet bnm içinde hiç sakınca yok, ama işte en azından bilsin kakasını yapınca çişini çokl doldurunca haber wersin bide bebek olacak ben her an kontrol edemem die korkuyorum

Sen bilirsin ama tuvalet eğitimi için çok yanlış bir zaman değil mi zaten bebek gelince alışmış bile olsa, yeniden yapmaya başlar.. Benim yiğenlerimde ard arda oldu psikolog kesinlikle tuvalet eğitimini erteletti Ki bizim büyük kardeş 2 yaşını geçmişti.

ewet bnm içinde hiç sakınca yok, ama işte en azından bilsin kakasını yapınca çişini çokl doldurunca haber wersin bide bebek olacak ben her an kontrol edemem die korkuyorum

Sen bilirsin ama tuvalet eğitiminden sonra işler daha zor oluyor kızımdan biliyorum.. Bez senin için daha rahat olur.. Zaten kakasını da söylüyor diyorsun, zaten büyüdükçe daha uzun aralıklarla yapıyorlar..

ay ewet o kadarınıda yapan olmaz herhalde hala:26:

Allah kolaylık versin vallahi iki çocukla zor ben şu halde popomu kaldırmaya üşenir oldum taşınmayı hayal bile edemiyorum çok yorma kendini:26:

Kuzum senin işinde çok zor ya, evde iki bebek olcak.. Allah kolaylık versin inşallah oğluşun sakin bir bebek olur.. Valla zor.. Annen falan gelir dimi ilk zamanlar.

ewet ya haklısın sanırım bu defa bez istemicek her dakka kucakla beni çiş yapim dicek dimi:26:
ben dewam ediym en iyisi.. zaten bahçemiz war gündüz fazla takmam dolaşsın öyle:)))

ewet ya haklısın sanırım bu defa bez istemicek her dakka kucakla beni çiş yapim dicek dimi:26:
ben dewam ediym en iyisi.. zaten bahçemiz war gündüz fazla takmam dolaşsın öyle:)))

Ay inan çok zor oluyor ben yazın alıştırmıştım, kafayı yedim dedim keşke kışın yapsaydım.. Tatile matile gittik rezil etti beni.. Bez çok daha rahat ya.. Bence de katı bir şekilde başlama ama lazımlık falan al yavaş yavaş o fikre alışsın.. Çok zorlanırsın.. zırt pırt çiş der, bütün gün tuvaletten çıkamazsın.. Zaten lohusalık falan çok yorgun ve sinirli olursun bence..

Kuzum senin işinde çok zor ya, evde iki bebek olcak.. Allah kolaylık versin inşallah oğluşun sakin bir bebek olur.. Valla zor.. Annen falan gelir dimi ilk zamanlar.
heh işte bnde hep öyle dua ediyorum emip yatan sorunsuz bi bebek olur inşallah ceren çok hareketli canıma okuyor çünkü:18:
ahh annemolsa bu halde olurmuyumhiç ütümü, temizliğimi, tuwaleti bile günde kaç kez çamaşır suyuyla yıkıyodu ama eşimle tartışltılar çok fena we birbirine hakaretler ettiler o yüzden gelmiyo.. o yokken nadiren gelip bi iki saat cereni sewip kaçıyo
şimdi kaynana war burda mecbur dükkanın yemeğini falan biz werdiğimiz için yemekleri yapıyo.. başkada bi b.ktan anlamıyo zaten ewi bok götürüyo bnde ona inat edip yapmıyorum
eşim görsün annemli zamnlardaki halimizi bide onun annesiyle olan halimizi die
tek ümidim doğumda barışmaları..
Allah kolaylık versin vallahi iki çocukla zor ben şu halde popomu kaldırmaya üşenir oldum taşınmayı hayal bile edemiyorum çok yorma kendini:26:
bn ister istemez kaldırıyorum o popoyu, ceren yatana kadar ayaktayım ewtopluyorum her dakka ama yinede her yer dağınık üstüste baş edemiyorum halimi görseniz acırsınız (abartmıyorum)
dükkana çıktıkça rahatlıyorum k.peder bakıyoı burda koşturuyo ordan oraya..

Son düzenleme:
kız ben zaten gün içinde bilimum 3,4 kez sinir krizi geçirip ya ağlıyorum ya bağırıyorum:)))
dileğim doğumdan sonra normale dönmem:44:
yoook asla katı değil öylesine yapacaktım hani gitsin otursun kendi yapsın die düşündüm ama sen haklısın hiçte öyle düşündüğümgibi kolay olmaz

Ya Allah kolaylık versin.. Yapma boşver iş güç, yapsın hatun.. Aman onlar bişi beceremezler zaten.. doğuma gelir inşallah yoksa çok zorlanırsın.. ikinciler sakin oluyor derler inşallah öyle olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…