2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

krepten vaz gectımmmm sımdı baska bıse yıyorumm tatlı tuzlu eksı acı hepsı bır araya karıstı mıdem sofulu çöplugune döndüü ama kusacam az kaldı kendımı bılıom

amann verırız kıloları surda 1 aydaha yıycez ne olucak sankı sonra zaten gece gunduz uytmazlar verırz kılıoları bos verrrr:)))

duaların gücüne inanmak hurafe değildir yüce kitabımızdada duların hikmetinden bahsetmektedir
1)Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez. (A'raf Suresi, 55)
2)"Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin" (Nisa Suresi, 103)
3)
"De ki: Duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?" (Furkan Suresi - 77)

Devamı: http://www.makalemarketi.com/toplum-ve-haberler/din-ve-maneviyat/1920-dua-etmek.html#ixzz1K4GddbX4
4)"Kullarım sana beni sorduklarında, ben muhakkak ki onlara çok yakınım. Bana dua ettiklerinde dualarına icabet ederim. O halde onlar da benim çağrıma uysunlar, bana iman etsinler." (Bakara, 2/186)

Dua, insanda fıtrî bir olgudur. Bu sebepledir ki bütün dinlerde dua mevcuttur. Üstün bir varlığa inanan her insan şu veya bu şekilde dua eder. İnsanlar yaşamları süresince üstesinden gelemeyecekleri bir çok şeylerle karşılaşmakta keder, sıkıntı, aciz ve ümitsizliklere maruz kalmaktadır. İşte bu nedenle özellikle sıkıntılı zamanlarda Allah’a dua etmek, sadece samimi olarak Allah’a inananlara has bir durum değildir. Allah’a ortak koşanlar da bu gibi durumlarda Allah’a yönelerek O’na dua ederler.
İnsan gibi, duasız toplum da boşluktadır. Dua etme duyarlılığını yitirmiş böyle bir toplumu, genelde de insanlığı hüzünlü ve ümitsiz bir gelecek karşılayacaktır. Bu konuda Dr. Alexis Carrel’in şu sözlerine katılıyoruz: "Ahlaki ve manevi duygular bir toplumun faal unsurları arasında yer alır. Bunlar yok oluşa yönelirse o milletin kesin çöküşü başlamış ve bağlarından koparak yok olmaya giden vasata girilmiş demektir. Bu sebeple dua ihtiyacını kendinde öldüren bir toplum pratikte fesat ve çöküşten korunabilecek unsurlara artık sahip değildir. Hiçbir toplum duayı terk etmesi nedeniyle kendini bu denli ölüme hazırlamamış, çöküş ve alçalmaya maruz kalmamıştır.”

Prof. Dr. Toshihiko İzutsu’nun ise, duaya yaklaşımı şöyledir: "Allah’tan insana doğru olan sözlü konuşma vahiy, insandan Allah’a doğru olan sözlü konuşması ise duadır. Dua insan kalbinin Allah (c.c.) ile konuşması, O’nun nimetini ve yardımını istemesidir. Bu, aşağıdan yukarı (kuldan Allah’a) doğru olan bir sözlü haberleşme çeşididir. Normal olarak insan doğrudan doğruya Allah’a hitabet vasıtasına sahip değildir. Normal kelime alışverişi olabilmesi için iki taraf arasında ontolojik eşitlik bulunmalıdır. Bu, dilin temel prensibidir. İşte bu temel prensibi bozacak bir durum meydana geldiği zaman insan, Allah’a hitap edebilir ve O’nunla konuşma yeteneğine sahip olur. Bu, öyle olağanüstü bir haldir ki, bu halde insan kendi zihnini günlük durumunun üzerinde bulur. Böyle bir durumda insan kafası gerilir gerilir, işte bu noktaya gelince insan, Allah’a doğrudan doğruya söz söyleme noktasına varmış olur. Böyle bir durumda insan normal manada insan değildir. (normali aşmıştır). İşte bu olağanüstü durum içinde geçen böyle bir konuşma olayına "dua" denir."

Duanın önemi hakkında Amerikalı ünlü Psikolog Prof. Dr. William James şunları söylüyor: "Bilim ve teknoloji ne derse desin bana öyle geliyor ki dünyamız varolduğu sürece insanlar dua ve ibadet etmeye devam edeceklerdir."

dua sadece inananlara değil haşa Allaha eş koşanlarada yardımcı olur bir çok felsefi yaşam tarzındada mistik bir güçten bahseder ve bunun tek ana temeli yaratıcıyla aranda olan bağ iletişimdir. Bunu dua de sessiz konuşma de telepati de ne dersen de yeterki dile iste gönülden saf vetemiz bir kalple Rabbim iste vereyim demiş...

Rabbim tüm insanlığın dilek dua ve hayırlarımızı kabul eylesin

merveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz beni niye listeden attınnnnnnnnnnnn, gebertiyim mi seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:84::84:

ne olur yeterrrrrr kapaatalım bu konuyu arkadaslar surda kac ayımız kaldı herkesin kendıne ınancıda manevıyatıda dımıııı ben wc deyımmm kusucam demıstım fenayımmm :26::26::26::26::26:

Begendiginize sevindim... Bu bebek kiyafetleri, papuclari beni cilgina ceviriyor. :) cabuk kuculecekler diye cokca almak da istemiyorum ama.. engel olamiyor insan..

Begendiginize sevindim... Bu bebek kiyafetleri, papuclari beni cilgina ceviriyor. :) cabuk kuculecekler diye cokca almak da istemiyorum ama.. engel olamiyor insan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…