2011 haziran annelerinin hastane çantaları

karacham

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
309
0
46
Tekirdağ
kızlar bize artık böyle bır konu da lazım dıye dusundum ben yavas yavas hazırlamaya basladım cantamı 30+4 gunlugum suanda gercı canta demek ayıp olur bavul benımkısı herkes cantalarına neler koydu yazarsa ve fotograflarını eklerse hepımıze fıkır olur hıcbıseyı unutmayız ilk ben baslayayım ben kendı cantamla bebısın cantasını ayrı yaptım onunkıler bakım cantasının ıcınde boyle daha ıyı oluyormus

bebıs için
ben 18lı hastane cıkısı almıstım 3 takım var ıcınde onu koydum (sapka eldıven vs. ıcınde)
ayrıca bı tane tulum
1cıft eldıven
1cıft corap
1 sapka
1 kalın battanıye
bakım cantasının ıcınde alt degıstırme vardı
3 tane agız bezı
yenı dogan ıslak mendıl
emzık kutusu ıcınde emzıgı
pısık kremı
1 tane iç dıs zıbın takımı
bebek bezı alıcam daha almadım

hemsıreye verıleceklerı ayrıca bı posete koydum kızlar kolaylık olsun dıe

kendım ıcın

pıjama sabahlık takımım (daha gecelıkte alıcam)
6 tane normal kılot 1 tane buyuk kılot
1 tane emzırme sutyenı
1 tane emzırme atletı
1 tane yun corap 1 tane penye corap
10 tane orkıd
1 paket cırtcırtlı hasta bezı (kac tane koyacagımı bılemedım)
kagıt havlu
ıslak mendıl
kolonya
bebek ıcın kırmızı ve sarı ortu
havlu
boş poşet (lazım olabılır)
deodorant;rolon
tarak
kırmızı tacım ;kırmızı sac bandı ve kırmızı lastık toka
yuz yıkamak ıcın sabun
10 tane göğüs pedi
diş fırcası ve macunu

daha alacaklarım
terlık nazarlık hem bebege hem bana
sut yapan caylardan
rezene cayı hem bebege hem bana
papatya ve yasıl cay da alıcam yanıma
plastık bardak
kasık
aklıma gelenler bunlar en yakın zamanda cekıp eklerım kızlar sızlerden de beklıyorum

Son düzenleme:
çok iyi yapmışsın canım bunları yazmakla hepimizin işine yarar emeğine sağlık

• Çorap
• Gecelik
• Sabahlık
• Emzirme Sütyeni
• İç çamaşırı
• Fotoğraf makinası
• Şarjı
• Cep telefonları
• Şarjları
• Pijama
• Bebek bezi
• Islak mendil
• Terlik
• Göğüs pedi
• Diş macunu& Diş fırçası
• Saç fırçası
• Makyaj malzemeleri
• Bebeğin hastane çıkışı
• Battaniye
• Oto koltuğu
• Parfüm
• Roll-on
• Toka
• Taç
• Kağıt&Kalem
• Hastane çıkışında giymek için anneye kıyafet& ayakkabı
• Sigorta kartı
• Orkid
• Baba için kıyafet
• Baba için diş macunu& fırçası
• Baba için iç çamaşırı
• Baba parfüm-deodorant
• Baba çorap

Bu da benim listemmmmmmmm

babayıda dusunmus cnm yaaa benım annem gelecegı ıcın babaya sorun yok

kagıt kalemı ne ıcın dusundun canım bende koyayım

MERABA)))BEN KENDİ ÇANTAMI YAZAYIM SANA BENCE GEREKLİ OLANLAR TABİ.BELKİ YARDIMCI OLUR:

1-1 TANE SABAHLIKLI ÖNÜ EMZİRMEYE UYGUN GECELİK
2-1 tane pijama takımı(insanlar ikide bir de dikişe gelir pijama olmaz diyolar sezeryan olursanız dikiş çok altta kalıyo zaten lohusa pijamalarının beli ta midesinde insanın)
3-EMZİRME ATLETİ YADA SÜTYENİ YADA ÖNCEN AÇILAN SÜTYENLER VAR MEMİŞLERİ KÜÇÜK OLAN BAYANLAR HASTANEDE DE DOLGUN VE OLGUN OLAYIM İSTİYOSANIZ BU ÖNDEN AÇILAN EMZİRMEDE KOLAYLIK SAĞLAYAN PUSH UP LARDAN ALABİLİRSİNİZ)
4-TERLİK-HAVLU
5-ÇORAP-DON(LOHUSA KÜLOTLARI VAR BİZZAT KULLANANI GÖRDÜM PEK Bİ RAHAT TAVSİYE EDERİM)
6-GöĞÜS PEDİ -KREMİ(LANSİOOH VAR ONU TAVSİYE EDİYOLAR)
7-KİŞİSEL MALZEMELERİNİZ(MAKYAJ,DİŞ FIRÇASI,TARAK PARFÜM TAÇ,TOKA FOTOĞRAF MAK.VİDEO DOĞUM ŞEKERİ SÜSÜ BALONU VS.VS.)
8-ORKİD(KALIN UZUN OLANINDAN HASTA BEZİNE GEREK YOK TÜM ÖZEL HASTANELERDE ZATEN GEREKLİ OLURSA KENDİLERİ VERİYO)
9-KOLONYA
BU KADAR YETERLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.KALACAĞIMIZ 2 GECE ZATEN.ZATEN TEK KİŞİLK ODA DA SON DERECE RAHAT GEÇİYO O 2 GÜN KAFAYA DA ÇOK TAKMAYA GEREK YOK BENCE.

BEBEK İÇİN OLANI DA AYRICA YAZARIM)

slm hepinize hayırlı doğumlar diliyorum 17 aydır annelik göreviyle taçlanan ben esas olanlar hariç çok bişey koymayın derim benim doğumum özel hastanede ve normal oldu oğlumda bende 1 tk çamaşır kullandık doğuma giderken hastane özel bir önlük giydirdi onun için geceliğide hiç giymeden dahası çantadaki bir çok şeyi kullanmadan evimize döndük hepinize kolay doğumlar diliyorum

kızlar böyle fikir alışverişi yapmanız çok güzel,bu benim ikinci gebeliğim.ilki erken doğum oldu.Allahtan çantam hazırdı,ama şimdi biraz tembellik yaptım sanırım.herşeyi aldım ama yıkayıp ütüleyip çanta yapmadım daha.aklıma gelmişken göğüs kremi ve özellikle göğsünün ucu olmayan,daha önce emzirmemiş anneler için bilhassa avent marka silikon meme ucu almayı sakın unutmayın.hamilelik boyunca hassaslaşan meme uçları ilk emzirmelerde çok tahriş oluyor,krem çok çok önemli.eczaneden temin ederseniz daha sağlıklı olur.bide özellikle sezeryanda hemen süt gelmediği için ilk birkaç öğünü mama olabiliyor bebişlerin,dilerseniz küçük biberon bulundurmanızda fayda var çünkü hastane kendine ait olanlardan kullanıyorki eminim bunu pek isteyenimiz olmaz :)

o önlüğü çıkardıktan sonra pijama her halukarda giycez ama.ben de diğer tecrübeli annelerden duyduğum kadarıyla oyle süslü püslü pahalı gecelikler giymeyin demeleri.çünkü kan bulaşıyomuş
gerci ben de gittim beyaz ağırlıklı bir pişama gecelik takımı aldım hem de pahalı şimdi ucuz bişey yine alcam gerekirse hastaneden çıkınca atacağım bi gecelik
ben de hastane çantamı yavaaş yavaş hazırlıyorum az eksiğim kaldı sayılır.

Sevgili Eda , o zaman giyme kan bulaşır ,bu zaman giyme mama bulaşır vs. vs.
İnan ömrün bitecek ve özel günlerde önemli günlerde giyerim diye sakladığın giysiler eskiyecek modası geçecek içine sığmayacaksın yaşlandık yakışmaz diyeceksin.
Belki de basit şeyler giymişim hiç yakışmamış diye hayıflanacaksn fotoğraflarına.Pahallı şeyler al demiyorum elbette ama almışsan giy her istediğini ,varsın bulaşsın. makinalar deterjanlar ne güne duruyor değil mi?

Hayatı saklama hiç bir an geri gelmiyor biliyorsun.En mutlu gününde seni mutlu edecek imkanının elverdiği herşeyi yap.

Bebekleriniz için de geçerli (aslında tüm hayatınız için.) Biri gelidğinde giydiririm , dışarı çıkarken giydiririm diye birşey saklamayın. hemen büyüyecekler ve giydiremeyeceksiniz.

işinize karışmak gibi olmasın ama bebek sizi tanıyana kadar parfüm içerikli ürünler kullanmamanızı tavsiye ederim.Doktorlar sıkı sıkı tembih ediyor bebek yeni doğduğunda ennesini kokusundan tanır kolanya vb.ürünler kullanmayın diye.Kolay doğumlar diliyorum.

Parfüm veya kokulu vücut losyonları kullanabilir miyim?

Kullanmasanız çok daha iyi çünkü bebeğinizin görme yeteneği henüz zayıf olduğu için sizi kokunuzdan tanıyor. Onun çok iyi tanıdığı ve sevdiği bu kokuyu değiştirerek onu "zor" durumda bırakmayın. Sabrederek bu tür zevklerinizi biraz erteleyin.

Son düzenleme:

annesini kokusundan tanır falan yazınca heyecanlandım:):) Rabb'im o günleri görmeyi nasip etsin inşallah. ben dahi hiçbir şey hazırlamadım bu haftasonu başlayacağım inşallah...

merhaba arkadaşlar...
ne heyecanlı günler yaşıyorunuz büyük mutluluk :109:
bende geçen senenin haziran annesiyim.
Arkadaşında dediği gibi parfüm deodorant malesef bir süre yok hatta ben bebeğimle olduğum zamalarda özellikle ev kıyafetlerimde hala kullanmıyorum içerdiği kimyasallardan dolayı.
Ben özel hastanede sezeryanla doğum yaptım ve hastanede hasta bezi kullandılar bana hiç de fazla bir kanamam geceliğimin batması söz konusu olmadı. Ben o gün giymek istediğiniz en güzel kıyafetlerinizi giyin derim. Çok özel bir gün ve fotoğraflarda da kendinizi iyi görmeniz açısından pişman olmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…