2011 Haziran- Temmuz Tüp Bebek Yaptıracaklar

Aynen aynen benim eşimde bu yazılırmı niye şimdi öyle yazdın ayyy ayy dedim bidahamı tövbe senin yanında açmıcam bu sayfayı onun için 3 günden beri akşamları açmıyorum anca arada bi uykuya dalıyo ona sorsan gözlerini dinlendiriyo oluyoanca ozaman açıyorum şöyle bi bakıyorum siteye ne var ne yok diye kaldı. 3 mesaj

inşallah hayırlısıyla canım Allahım herkezin gönlüne göre versin ..amin.......

2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz...

İyi akşamlar arkadaşlar. Beni bazılarınız bilir, bilmeyenler için tekrar anlatayım. 2 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz.
İlk 1 yıl herşeyin yolunda olduğunu düşünerek beklemekle geçti. sonra eşimin sperm sayısının 2 milyon ile 3 milyon arasında olduğunu öğrendik. Hemen ne yapalım derken Mayıs 2009 da tüp bebek yaptırdık negatif sonuç aldık.

Şimdi ne oldu. Ocak ayından itibaren Allahın izniyle, değerli hocam Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlunun sitesinden satın almış olduğumuz bitkisel çay ve eşime uyguladığım beslenme programı sayesinde geçen hafta yaptırdığımız sperm testinde 2 milyondan 76 milyona yükseldiğini gördük.

Bizi en çok bizler anlarız ve yardımcı oluruz, bunu en iyi bilenlerden biri de benim. Neler çektiğimizi bi Allah bide bizler biliyoruz.

Gelelim uyguladığım beslenme programına:
Her sabah:
1 tatlı kaşığı, cevizli--ballı--arı sütü--polen karışımı
Zeytinyağında bekletilmiş 1 incir.
Kahvaltıda mutlaka keçiboynuzu pekmezi--yumurta--peynir--kuşburnu marmelatı--
ballı süt

İşe giderken 1 elma, 3 ceviz içi, 10 adet siyah üzüm kurusu, 3 kayısı, 3 incir kurusu

Öğlen muzlu--ballı--cevizli--tarçınlı karışım

Haftada 4 kere roka--tere--kıvırcık--turp--havuç--taze soğan--dereotu--maydonuz limonlu zeytinyağlı nar ekşili salata

Haftada 1 kere brokoli salatası
Haftada 1 kere kereviz salatası
Haftada 1 kere pırasa, 1 kere ıspanak, 1 kere bürüksel lahanası
Haftada 1 kere balık,
Haftada 1 kere bol kimyon--kekik--karabiberli tavuk ve kırmızı et
Her akşam 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Bir akşam ayçekirdeği bir akşam yerfıstığı mutlaka
Her akşam keçiboynuzu kürü
Haftada 2 kere Sayın İbrahim Adnan Saraçoğlu Hocamızdan aldığımız bitkisel çay.

Umarım sizlere faydalı olur. Daha hamile kalamadım ama en azından İLAÇ kullanmadan doğal yollarla doktorların hiç yükselmez dedikleri sayısı yükselttik. Pes etmeyin ben yukarda yazdığım listeyi 3 aydır şaşmadan uyguladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Tez zamanda böyle güzel haberler vermeyi nasip etsin

canım sperm sayısına takılmıyorum sonuçta 10 tane spermde iş görür fakat hareketi önemli dölleyebilme yeteneği.bzidede hareket çok düşüktü.1.ve sanıyorumki oda yıkanma işlemi sonrası.Canım ilgine çok teşekkür ederim bn İst.dayım iyi bir merkez bulacağım inş.

Sıradaki arkadaşımız guzelsoy1979
niyetimiz: RABBİM arkadaşımızın tedavisinin sonucunu hayırlı kıl.Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et inşallah.Amin

toplam:1000
ailhan76:200-okundu
ewest:50-okundu
realite34:100-okundu
tulaysss:200-okundu
leblebisekeri:100-okundu
mylady06:100-okundu

kalan:250

Allahım niyetimizi kabul etsin inş.Amin

Son düzenleme:

hareketlilik bizde de düşüktü ama tam olarak ne kadar bilmiyorum inşallah en kısa zamanda sizde de düzelir

Kızlar güzel bir makale okudum, sizlerle de paylaşıyorum..

IVF tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri/Op.Dr. Erbil Yağmur

Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar, gelişen teknoloji ile birlikte, artık daha saf, içerdiği doz miktarı daha kesin ve uygulanması daha kolay olarak üretilmektedir. Bu da günümüzde tedaviyi daha güvenilir, yan etkileri daha az ve hastanın ilaçlarını kendisi uygulayabilmesi nedeniyle daha kolay hale getirmiştir.

Her ilaç ve tedavide olduğu gibi tüp bebek ilaçlarının da yan etkileri bulunmaktadır. Bunlar çoğunlukla kısa sürede kendiliğinden düzelen, geçici etkilerdir. Sağlığı tehdit edebilecek durumlarla nadiren karşılaşırız.

Bu ilaçlar, çok sık olmasa da uygulama (enjeksiyon-iğne) bölgesinde hafif tahrişe yol açabilirler. Ayrıca nadiren rastlanmakla ve çok ciddi derecelerde olmamakla birlikte; baş ağrısı, göğüslerde hassasiyet, sıcak basması, yorgunluk, duygusal hassasiyet görülebilir.

Tüp bebek adayı kadınların endişelerinden biri tedavinin kilo aldıracağıdır. Kısa süre için; iştah değişikliği, vücutta su tutulumu ve ödeme bağlı birkaç kilo ağırlık artışı olabilir. Ancak bu durum geçicidir ve gıda alımında aşırıya kaçılmadıkça uzun vadede kalıcı kilo artışı olmaz.

Yine sık karşılaştığımız sorulardan biri; tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların kanser yapması ya da erken menopoza yol açması ile ilgili olandır. Bu konuda pek çok ve geniş ölçekli araştırma yapılmış olup, bu tedaviler ile yumurtalık ve meme kanserleri arasında direkt bir ilişki gösterilmemiştir. Hiç doğum yapmamış infertil kadınlarda-hiç tedavi görmeseler dahi- yumurtalık kanseri riskinin artmış olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu tedavinin yumurtalıklardaki yumurtaları tüketip hastayı erken menopoza sokması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Yumurta geliştirici tedavide kullanılan ilaçlar; yumurtalıkların aşırı büyümesi, karın şişliği, bulantı, kusma ile seyreden bir tabloya yol açabilirler. OHSS (yumurtalıkların aşırı uyarılması sendromu) adı verilen bu durum hafif, orta ve şiddetli olmak üzere üç seviyede karşımıza çıkabilir. En sık hafif form ile karşılaşırız. Yumurtalıklar büyümüştür, karında hafif rahatsızlık hissedilir. İstirahat ve gerekirse ağrı kesiciler ile birkaç günde düzelir. Orta dereceli OHSS’de bu belirtilere bulantı-kusma da eklenir, karın şişliği daha fazladır. Bu durum da yakın takip ve hasta konforunu düzeltici tedavilerle kısa sürede gerileyecektir. Şiddetli OHSS, karın boşluğunda sıvı birikiminin ve nefes darlığının da eşlik ettiği, hastanın genel durumunu bozan bir tablodur. Yüzde 1 civarında hastada görülür ve hastaneye yatmayı gerektirebilir.

Belirtiler genellikle yumurta toplama işleminden 4-5 gün sonra başlar. Hafif ve orta dereceli OHSS günler içinde kendiliğinden iyileşir. Eğer embryo transferi yapılmış ve gebelik oluşmuşsa bu düzelme gecikir, bazen birkaç hafta sürebilir.

OHSS’den kaçınmak için en önemli faktör, tedavi sırasında yakın takiptir. Eğer hastanın ilaçlara yanıtı çok fazla olmuş ve estradiol hormon seviyesi çok artmışsa, ilaç vermeden geçirilecek günler ile bu seviyenin düşmesi beklenir.
Gebelik oluşması bu durumu ağırlaştırabileceğinden, embryoların transfer edilmeyip dondurularak saklanması riskli hastalarda tercih ettiğimiz bir yoldur. Hastanın yumurtalıkları eski durumuna döndükten sonra, dondurulmuş embryolar çözdürülerek transfer yapılır. Böylece hasta şiddetli OHSS’den korunmuş olur ve gebelik şansı da bu durumdan olumsuz etkilenmez.

Bebegin icin cok üzüldüm canim ama sanirim seninkini cok erken yapmislar o yüzden birincisi negatif cikmis benim artik pozitif cikma ihtimali yok sanirsam herseyim hayirlisi napalim.. cok cok sagol yardimin icin...
evet oyle canim hayirlisi olsun sende uzulme taktir allahin o ne yazmissa onu yasariz bize razi olmak dusuyor....

hemde nasil heyecan hic aklimdan cikmiyorki....

50 daha ilave edebilirsin şeker, RABBİM arkadaşımızın tedavisinin sonucunu hayırlı kıl.Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et inşallah.Amin

Selam..
Toplam 4 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 1 ziyaretçi)

ewest,
realite34

Nasılsınız?

Son düzenleme:
İyiyiz canım sen nasılsın, ağrın sızın yoktur bugün umarım...

Ağrım sızım yok ama iyi değilim.Doktora gittim başka yumurtalarda büyüyor dedi.Çatmalazsa kist oluşturur dedi.''ÇATLAMIŞ BİRİ GALİBA''dedi.Acaba tam olarak emin olunamıyormu genel birşeymidir yoksa bendemi emin olamadı?Varmı bir fikrin?

yok canım hiç bir fikrim. doktorun ne dedi peki, sormadın mı ona??

yok canım hiç bir fikrim. doktorun ne dedi peki, sormadın mı ona??

Çatlamış biri galiba.Bende anlamadım dedim nasıl galiba.O yeniden aynı cevabı verdi.adetini beklicez dedi.diğer yumurtalar çatlamazsa kist oluşturur dedi.adet olmazsan 1 günsonra gel olursa 4 gün sonra gel dedi.Test yapalım dedi.KAFAMDA BİN TANE SORUYLA KALDIM BÖYLE.Biliyormusun yumurtalarla ilgili doğru düzgün bilgiler alabiliceğim bir site?

hı hı gözlerini dinlendiriyordu bizde de var o göz dinlendirme ama birde göz dinlendirirken horlama olayımız var onu anlayamadık daha

canım 100 daha yazabilirsin okundu diye..

evitax canım bu kistler basit kistlerdir korkma adetle birlikte genellikle atılır çatlamayan yumurtalar yapıyor bu kisti malesefadet olunca gideceklerdir inş. gider olmazsa belli bir süre dogum kontrol hapıyla yok etmek zorunda kalırlar ama ben zannetmiyorum kesin bu küçük basit kistdri

bendede vardı korktum adet olduktan sonra gitim yok muşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…