çünkü 5 gün transferi bekledik ve3 tanesinin gelişimi çok iyi diğer 3 tanesi biraz daha geri 1 tanesi daha da geri devam etti. yani transfer edilen 3 tanesinin durumuna diğer 3 tanesi 6 günde gelebildiler. söylenen de şu ki bu 3 tanesi büyük ihtimalle olacak olmaz ise diğerlerinin zaten olma ihtimali daha düşük. ve ilk denemedeki emriyolara göre bu emriyo kaliteleri çok farklı imiş, yani her yeni denemede emriyo kalitemiz de artıyormuş. ki bunda özellikle eşime verilen ilaç ve çeşitli tavsiyelerinin olduğu kesin. ayrıca dondurulmuş emriyo, dondurma ücreti ve çözme ücreti neredeyse zaten birbirine yakın ücretler. bu durumda bu sefer olmaz ise gelecek seferda daha kaliteli emriyolar oluşacağından eminim. sonuçta bekleme süreleri ve stresi aynı. tek fark daha az ilaç kullanacaktım.
canım slm yanlışmı hatırlıyoum ne dondurulmuşla sen hamiş kalmamışmıydın daha önce
merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır girmiyordum. 2 temmuzda negatif sonuçtan sonra pek giremedim siteye... doktor negatif sonuçtan sonra adetin bittikten sonra gel bakalım ne yaptık ne ettik demişti. bugün gittim. kötü bir görüşme oldu. doktorun yarım yamalak açıklamaları, sonra 12:30'daki randevumuza 14:30'da girmemiz... valla devlette bile randevu sistemi süper işliyor, hemen sıran geldiği gibi alıyorlar seni. şimdi neye göre alıyorlar da bizden sonra gelen onca insan bizden önce giriyor? hatta randevusu sonra olanlar... eşim de yanımdaydı, eşim böyle şeylere hiç gelemez. bir de orada bizden başka biri de patlayınca azıcık biz de lafa karıştık, oradaki görevlilere, yani madem öyle neden 12:30 a randevu veriyorlar? 3 e 4 e versinler? bu moralle doktorun yanına girince tabi ne soracağımı falan her şeyi unuttum. eşim randevu konusunu söyleyince tabi doktor yuvarlak cevaplar verip geçiştirdi.
tedavime gelince o da havada kaldı. doktor sol yumurtalığımda çok güzel bir yumurta olduğunu söyledi. (neye yarar) ama sağda bir sıvı var dedi. iltihap mı yoksa başka bir şey mi pek anlayamadı. daha önce kullandığım yüksek dozlu ilaçlar yapabiliyormuş. neyse önümüzdeki aya temizlendikten sonra gel tekrar kontrol edelim dedi. bir de ilaçlar yazdı iltihap ya da öyle sanılan şey için. ben bir daha ne zaman deneyebileceğimizi sordum. "bu tatil içinde denemeyi düşünüyorduk. müdürüm çok anlayışlı olmadığı için, çalışma dönemine denk gelmesini istemiyorum" dedim. tuttu benim tedavim için hemen ilaçları yazdı. oysa ki ben "eğer mümkünse" demiştim. sonuçta doktor o, şüpheli bir durum varsa bu bir kaç ay erteleyelim diyebilir. neyse beni 21. günden ilaçlara başlatıyor. herhalde uzun protokol mü neyse o olacak. yani neden böyle oldu anlamadım adetimin 2. günü bak, olmazsa hiç başlamayayım. bir de dedi ki zaten herhangi bir sorunla karşılaşırsam durdururum, e o zaman neden şimdi başlıyrum. inanın bunları doktora da sordum, allaaaah bir konuşmaya başlıyor, hiç bir şey anlaşılmıyor. yani bana direk sonucu söylesene... zaten eşimin suratı 10 karış, ortam gergin. inanılmaz canım sıkkın... he bir de doktor 3 dondurulmuşunuz var dedi. ben 4 biliyordum çünkü imzaladığımız dondurulma kağıdında 4 tane yazılı, bir kağıt daha var, transfer işlemleri sürecinde neler yapıldığına dair onda da 3 yazıyor. bu nasıl iş anlamadım. anlayacağınız doktoruma, hastaneye olan güvenimi tamamen yitirdim. bu nasıl iş anlamadım valla...
açıkçası dondurma işleminin çok da mantıklı olmadığını ben sonradan anladım. bir kere dondurunca daha pahalıya geliyor tedavi. diyorsun daha az ilaç kullanacağım ama dondurmayınca vücuda yumurtla diye baskı yapıyorsun, dondurunca da yumurtlama diye baskı yapıyorsun. bunun farkına insan başına gelince varıyor. ve doktor bunu bile bile dondurma konusunda ısrar ediyor, daha ekonomik diyor. hiç de alakası yok, ne bileyim doktor bunu fark etmeyeceğimizi mi sanıyor acaba? neyse ne yapalım her gün başka bir şey öğreniyoruz. belki de bebeklerim dondurulmuşlarda saklı bunu bilemem.
canım zaten dondurma işlemine para vermiyorsun ki hem dondurulmuşları kullandığında ücret yarı yarıya düşüyor. yumurta toplama işlemi için bir sürü iğneler kontrol tahliller falan olmuyor. ben 2. denememi dondurulmuşlarla yaptım. benim de kafamda soru işaretleri vardı dondurulmuşlarla şansım daha üşük diye ama bana dondurulmuşlarla şansımın arttığını söylediler ve de öyler oldu. 2 orta kalitede transfer oldu(bunu duyunca çok moralim bozulmuştu) hatta biri orta kalite bile değildi ama ikisi de tuttu çok şükür ve şuan ikizlerime 6 haftalık hamileyim. bence ön yargılı olmayın dondurulmuşlara karşı.
canım tabi en iyisini sen bilirsin ama ben olsam güvenmediğim bir merkezde asla devam etmezdim ben öylede yaptım zaten biz gerektiğinde yememizden içmemizden kısıp oralara döküyoruz paraları tabiki ilg, bekliycez gerkirse 1000 defa anlatmak zorundalar bence başka bir doktora git araştırıp çünkü deneme tahtası değilizzzz
gerçekten bu konuda kafam çok karışık. kesinlikle bu sefer içime hiç sinmedi. anlattım zaten, tedaviye neye göre başlıyorum? ben bu yaz tatili içinde zaten istiyordum ama doktorun da "herhangi bir sorun yok başlayabiliriz." demesini beklerdim. ama doktor sanki sırf ben öyle istediğim gibi başlattı gibi geliyor. oysa ki söyledim "eğer uygunsa" diye ama o direk ilaçları başlattı, hem de uzun protokol. yani hemennn... pazar günü ilaçalra başlıyorum. ama kesinlikle kafam karmakarışık, cumartesi gidip tekrar görüşelim diyoruz bu sefer de adam bize iyice kıl olacak. valla ne yapacağımı şaşırdım. doktor insanın tüm tedirginliklerini almalı ama bu tam tersi beni allak bullak etti. bakalım hayırlısı allah yardım eder inşallah, doğru bir yol gösterir.
senin de galibA dondurulmuşlarla yapılmıştı, sen kaçıncı gün başladın? bu lucrin ne işe yarıyor biliyor musun?
canım zaten dondurma işlemine para vermiyorsun ki hem dondurulmuşları kullandığında ücret yarı yarıya düşüyor. yumurta toplama işlemi için bir sürü iğneler kontrol tahliller falan olmuyor. ben 2. denememi dondurulmuşlarla yaptım. benim de kafamda soru işaretleri vardı dondurulmuşlarla şansım daha üşük diye ama bana dondurulmuşlarla şansımın arttığını söylediler ve de öyler oldu. 2 orta kalitede transfer oldu(bunu duyunca çok moralim bozulmuştu) hatta biri orta kalite bile değildi ama ikisi de tuttu çok şükür ve şuan ikizlerime 6 haftalık hamileyim. bence ön yargılı olmayın dondurulmuşlara karşı.
lucrin bende de transferin 3. günü kullanıldı.hormon düzenleyici imiş diğer ilaçlar hormonları tavan yaptırdığı için lucrin dengeleyici olarak kullnılıyormuş
İnşallah canım dediğin gibi aslında çok yumurta oluşması farketmiyor.Benim 13 yumurta toplanmıştı ama sadece 5 tanesi döllendi oda birinci kalite değildi düşün.Mühim olan inşallah iyi kalitede olması 1 tena bile olsa tutma ihtimali daha fazla oluyor.kesinlikle katılıyorum...benim gelişen yumurta sayım az tek derdim 1tane transfer için 1tanede dondurulabilecek kaliteli çıksın:)
Allah sabır versin bir sonraki denemen içinde sana güç versin canım.Negatif sonuçtan sonra hissedilen o boşluğu bilirim.Allah yardımcın olsun..merhaba kızlar, bu sitede çok yazmadım ama yazdıklarım kadarıyla beni hatırlayanlar için benim tahlil günüm bugündü, dün akşam yani transferimin 13. günü tahlil yaptırdım ve sonuç malesef negatif..Bu benim ilk tüp bebek deneyimimdi ve tek embriyoydu, ve bu yüzden şansımın az olduğunu biliyordum burda da sizlerle paylaşmıştım hiç umudum yok diye ve kendi kendimi doğruladım...Evet kızlar benim maceram burada sona erdi belki bi 3 ay sonra tekrar denerim 2.yi, dün gerçekten çok kötü birgündü sonucu bile bile bu kadar üzüleceğimi tahmin etmezdim, dün iş çıkışı sonucu aldım ve eve nasıl gittim bilemedim. Kapımı açtım ve kendimi eve zor attım, hıçkırarak ağladım, bugün işteyim biraz unuttum gibi ama çok acıymış gerçekten napalım hayırlısı böyleymiş... Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara inşallah sizler benim gibi üzülmez sevinirsiniz, pozitif olanlarında hepsini tebrik ediyorum...Hoşçakalın..
Ne güzel demişsin aslında bende sen gibi düşünüyorum bu yaşıma rağmen 1 kere bile hamile kalamamış biri olarak sanki hamile kalmak çk garip bişey gibi geliyor.Dediğin gibi bazen ben bile hamileleleri uzaylıymış gibi düşünüyorumcanım inşallah tutmuştur... allah bu mutluluğu sana yaşatsın inşallah... bana çoook uzak geliyor. bakıyorum etrafıma "hamile kalanlar nasıl kalmış?" diye merak ediyorum. sanki o insanlar uzaylıymış gibi geliyor bana... neyse allah hepimize nasip etsin diliyorum.
Kasıklarda batma canım iyiye alamet sen dua et inşallah bebişlerin anneciklerine yapışıyor olsun Allah kucaklarımızı doldursunRabbim bebek özlemi çeken herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah hergün dualar ediyorum gün yaklaştıkçada korkularım artıyo sol kasığımda bişiy var ifade edemiyorum transfer yapıldığı günden itibaren benimle ağrı gibide değil batma gibi birşey belkibaşka bişiydir ama ben kendimi inşallah bebektir diye avutuyorum test yaptırmayada çok korkuyorum bilmiyorum ne yapacağımı hakkımızda hayırlısı inşallah
İyi sonuçlarını bekliyorum canım güzel haberle gel banada umut ol inşallahyarın tekrar kan vericem canım. hakkımzda hayırlısı artık....
Tüp bebektede geç döllenme diye birşey olabilirmi ? Zaten dölleyip koymadılarmı keşke dediğin gibi olsa ..Bende yarın tekrarlayacağım tahlilimi inşallah iyi sonuç çıkar..barbiem hayat güneşi inş. degerleriniz katlanır inş. geç döllenme dir de ondan böyledir hakkınızda ne hayırlısı ise onu versin yaradan
Kızlar bugun kontrolüm vardı gonal f ve cetrotide kullanıyorum 8. Günüm iğnelerde 17.5 mm civarında dedi doktorum yumşalarımın sol tarafımda fazla gelişmemiş dedi sağdakilerde yeter dedi sizce 8. Günde durum nasıl yarın tekrar gideceğim kontrole cumartesi felan çatlama iğnesini verir dedi belki hemşiremiz bana bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olurum:)
şöyle anlatayım, dondurma için 3 yıllığına 995 verdik. o da kaç dondurduğumuz belli değil. bu nasıl bir aksaklık anlamadım. bizim imzaladığımız kağıtta 4 yazıyor, kap sayısı da 2 yazıyor. biz hepsi çözülmez en azından 2 denemeyi buradan yaptırırız diye düşündük. ama epikrizde de 3 yazıyor. yani 1 kere kullanılabilir. işin içinde iş var sanki. normalde 5 tane 1. kaliteydi, 8 hücreli, birini transfer ettiler zaten ee ne oldu bir tanesine? sanki sadece bir kere kullanılabilsin diye 3'e indirilmiş. yanlış beyan değil mi şimdi bu? dava açsak kazanır mıyız acaba? neyse şimdi ilaçlara da 190 verdik. zaten transfer parası ayrı oluyor. 2. de indirim yapıyorlar ama 300-400 gibi bu indirimi dondurmasak da yapacaklardı. dondurmadan da zaten 1000 tl ilaç parası veriyorsun. yani şu an biz daha fazla ödemiş olduk.
merhaba.. 12 tammuzda 3 tane blast transferi yapıldı.. bu cuma kan testine gideceğim.. ama beklemek cok sancılı oluyor.. sizce yarın sabah idrar testi yapsam sonuç alırmıyım. biraz araştırdım, blastta 6 gün ikinci çizgi gören bir kaç kişi ile rasladım. ne dersiniz
yok cnm sakın yapma çıkmıyo ben dr danıştım çıkan arkadaşlarım var dedim ama binde bir dedi biz boşunamı 12 gün diyoruz deyince bişiy demedim bende 8. gün yaptım ama çıkmadı bak bugün 11 . günüm ve sabah idrar testi yaptım çıktı cnm benimde yarın test tarihim bakalım artık hayırlısıyla kucağımıza aldığımız o günleride görürüz ama erkenden yapıpta hiç canını sıkma ben resmen hayatı eşime zindan ettim oda pişman oldu aldığına ama oldu bikere
canım gayet güzel cumartesiye kadar da büyüme devam eder tahmini 20 olur buda güzel maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?