2011 İkiz Anneleri ve Adayları

NuRuM_29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
399
3
96
İstanbul
Tüm Anne ve Adayları tecrübelerimizi hamilelikteki zorluklarımızı sıkıntılarımızı güzelliklerimizi vs. herşeyi birlikte paylaşıp öğrenelim..

Son düzenleme:
slm cnm bnde ikiz anne adayıyım tek yumurta ikizi tek kesedeler
bana henüz hhiçbir tahlil fln yapılmadı ztn ikizlerde ikili test fln yapılmıyomuş ne yapıır bilmiyorum

çok gzl bi başlık açmışsın ama uğramıyosum hiç nurum açtın öle kaldı başka gelende yookkk:44:

slm cnm bnde ikiz anne adayıyım tek yumurta ikizi tek kesedeler
bana henüz hhiçbir tahlil fln yapılmadı ztn ikizlerde ikili test fln yapılmıyomuş ne yapıır bilmiyorum

a.s tbr ederim arkadaşım inş. sorunsuz bi hamilelik geçirirsin. Senin bebişlerin birbirlerine benzeyecek ama benimkiler benzemicekler :-) Cinsiyetlerini biliyor musun? Kaç aftalıksın şuan? İkili - üçlü - dörtlü olsun hiçbir test uygulanmıyor diye biliyorum ama bakalım artık neler ola... Biz yeni anne adaylarını bilgilendirende yok baksana, seninde dediğin gibi ben değilde aslında gelen-giden yok.

a.s tbr ederim arkadaşım inş. sorunsuz bi hamilelik geçirirsin. Senin bebişlerin birbirlerine benzeyecek ama benimkiler benzemicekler :-) Cinsiyetlerini biliyor musun? Kaç aftalıksın şuan? İkili - üçlü - dörtlü olsun hiçbir test uygulanmıyor diye biliyorum ama bakalım artık neler ola... Biz yeni anne adaylarını bilgilendirende yok baksana, seninde dediğin gibi ben değilde aslında gelen-giden yok.
ewet cnm kmse gelmiyo:(
daha cinsiyetleri belli değil cnm işte 12 haftalık olucaz nasipse bzde:)

bakalım ne yapılıcak blki ayrıntılı ultrasona gireriz

selam kızlar bende galiba ikiz anne adayıyım yarın keseyi görürsek net öğrenicez kısmetse
ben ayrıca bundan 6 ay önce doğum yaptım tek yumurta ikizi kızlarım biri karnımda diğeri erken doğumdan sonra vefat etti tecrübeli sayılırım ikiz gebelik çok riskli bir süreç aslında Allah hepimizin yardımcısı olsun aman diyorum ( tecrübelerimden ) sakın dr kontrollerinizi ihmal etmeyin ve tek dr la kalmayın son zamanlarda kendinizi hiç yormayın ve erken doğuma hazırlıklı olun benim gibi çok erken değil tabiki 30 haftalardan sonra yemenize içmenize çok dikkat edin ki bebişler daha gelişsin kilolu olsun yer sıkıntılarından sebep minik oluyorlar çünkü Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

slm kızlar bende 8 haftalık hamileyim ikiz annesiyim çift yumurta ikizi birbirine benzemez mi yani tam bu konuda bilgim yok.doktoruma gittim dün gebelik için tahliller eksik dedi söyledi isimlerini ama aklımda tutarsam iii tabii ne testi yapıyolar yaptıran var mı ben kan ve idrar testi yaptırdım sadece. cok değişik duygular içindeyim yaaa korku,sevinç,kaygı,endişe,nasıl baş edicem Allah yardımcımız olsun hepimizin maddi manevi...

selam kızlar bende galiba ikiz anne adayıyım yarın keseyi görürsek net öğrenicez kısmetse
ben ayrıca bundan 6 ay önce doğum yaptım tek yumurta ikizi kızlarım biri karnımda diğeri erken doğumdan sonra vefat etti tecrübeli sayılırım ikiz gebelik çok riskli bir süreç aslında Allah hepimizin yardımcısı olsun aman diyorum ( tecrübelerimden ) sakın dr kontrollerinizi ihmal etmeyin ve tek dr la kalmayın son zamanlarda kendinizi hiç yormayın ve erken doğuma hazırlıklı olun benim gibi çok erken değil tabiki 30 haftalardan sonra yemenize içmenize çok dikkat edin ki bebişler daha gelişsin kilolu olsun yer sıkıntılarından sebep minik oluyorlar çünkü Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
cnm hg aramıza belli oldumu ikizmiymiş kesin? hmm geçmişinede üzüldüm bu riskler bzm için allah bidaha yaşatmasın
slm kızlar bende 8 haftalık hamileyim ikiz annesiyim çift yumurta ikizi birbirine benzemez mi yani tam bu konuda bilgim yok.doktoruma gittim dün gebelik için tahliller eksik dedi söyledi isimlerini ama aklımda tutarsam iii tabii ne testi yapıyolar yaptıran var mı ben kan ve idrar testi yaptırdım sadece. cok değişik duygular içindeyim yaaa korku,sevinç,kaygı,endişe,nasıl baş edicem Allah yardımcımız olsun hepimizin maddi manevi...
hoşgeldin cnmm bebklerin hayırlı uğurlu olsun o telaş korku bzdede war allah werir sabrını:)

Çift yumurta ikizine bakılarak tek yumurta ikizleri daha riskli, çünkü çift yumurta ikizi rahim içinde olsun,doğum esnasında ve doğum sonrasında olsun daha tekil gebeliğe yakın özellikler taşıyor, plesantaları ayrı olduğu içinde eşit şekilde büyüyorlar bildiğim kadarıyla. bu yüzden çift yumurta ikizi tek yumurta ikizine göre daha avantajlı oluyor. ama arkadaşım inşallahhhhh bu aynısı olmaz, hayırlısıyla kucağına alırsın bebeklerini. bu sefer hem tecrübelisinde dahada dikkatli olursun. allah tekrarını göstermesin. hayırlı hamileliklerin olsun inş.
Aleykumselam. İlk bu haftada kan ve idrar testi yapılıyor, ondan sonrada hiç bi test yapılmıyor. çünkü sonucu yanıltıcı olabildiği için. Hayır arkadaşım benzemezler Cinsiyetleri,kan gurupları farklı olabilir, kiloları ztn farklı oluyor bunuun gibi vs.... Aynı anda rahim içinde gelişmiş aynı anne babadan doğan iki çocuk ne kadar farklılık taşıyorsa çift yumurta ikizlerinde okdr farklı olabilir.Korku tüm hamilelik boyunca oluyor. İkizlerin hamileliğide doğumdan sonra bakımıda elbette zor ama alalh bize veriyorsa elbette kolaylığınıda verecektir. Hayırlı hamileliklerler dilerim...

Son düzenleme:
hepiniz hayırlısıyla kucağınıza alın bebişlerinizi inşallah... bende 38 haftada doğum yapmış biri olarak 5.aydan sonrasını yatarak geçirmenizi tavsiye ederim

Haklısınız Kayra hanım. Bende 3gün sonra inş 5.ayıma gireceğim. Kasık ağrılarımdan şikayetciyim diye diye deli oldum :) Şuan böyleyse dediğiniz gibi 1ay içersinde baya bi zorlayacaktır artık, e bebeklerimizde büyüme başlıyor ya. Siz ne güzel kucağıınıza alıp büyütmüşsünüz. Acaba bizde o günlerimizi göreceğiz mi? Allah zamanında doğumlar nasip etsin hepimize. Sağlıklar hayırlısıyla büyütün bebişlerinizi.

çok şükür 33 haftama kadar geldim inş sorunsuz bişekilde doğuma giderim yaklaştıkça korkularımda artıyor tek başına bakan varmı ikizlerine?Çok zor olduğu kesinde tek başıma kalkabilirmiyim diye düşünüyorum birde 2 yaşında kızım var tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...

çok şükür 33 haftama kadar geldim inş sorunsuz bişekilde doğuma giderim yaklaştıkça korkularımda artıyor tek başına bakan varmı ikizlerine?Çok zor olduğu kesinde tek başıma kalkabilirmiyim diye düşünüyorum birde 2 yaşında kızım var tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...

ayy ne güzel, acaba bende o günlerimi o haftamı görecekmiyim? Doğumunuzun nasıl olacağına karar verildi mi? Yada şuan ne söylüyor doktorunuz? Bu zamana kadar hamileliğiniz nasıl geçti? Ev işleri yapmakta, gezmekte vs. çok zorluklar çektiniz mi, rahatsızlıklarınız ne zaman başladı?
İkizlere tek bakanları gördüm üstelik daha iyi olduklarını öylüyorlar. Cunku sadece annenın öğrettiklerini terbiyesini vs. aldığı için daha akıllı uslu oluyorlarmış ki sizde tecrübeli bi annesiniz.

merhaba kızlar..bu topiği fazla kişi ziyaret etmiyor galiba...hani kimsecikler yok

bende ikizlerime hamileyim 19 haftalık...benimkiler ayrı yumurta ikizleri...ve ikiside erkek...
şu anda bir sorunum yok aynı zamanda çalışıyorumda.....işallah bundan sonrada olmaz...hiçbirimizin olmasın işallah...

bana ikili ve üçlü tarama testi yapıldı...ikilide sorun çıkmadı...üçlü tarama testimin sonuçlarınıda bir kaç güne kadar alırız heralde...

ayrıca biliyorsunuzdur ama ben yinede doktordan öğrendiklerimi sizinle paylaşayım..

tek yumurta ikizleri birbirlerine ayırt edilemeyecek kadar çok benzerler kan gruplarından karakterlerine kadar herşeyi aynı olabilir..ve aynı kesede büyüdükleri için ,genelde biri fazla gelişirken diğeri daha az gelişebiliyor....

ayrı yumurta ikizleride farklı keselerde büyüyorlar..kan grupları karakterleri herşeyi farklı oluyor...iki kardeş ne kadar benzerse birbirine ayrı yumurta ikizleride okadar benziyor...yani birbirine hiç benzemiyorlar diyebiliriz...yine ayrı keselerde oldukları için gelişimleri aynı olabiliyor..yani boyları ağırlıkları v.s.

Allah herkese zamanında ve hayırlı doğumlar nasip etsin...

Merhaba arkadaşım topiğe hoşgeldin, evet malesef pek gelen giden yok o kadar ikiz gebelik yaşayanımız var olduğu halde, halbusaki hepimiz takipte olsak hamilelik süresince birbirimizden aydınlatıcı bilgileri alırdık ya neyse...
Ooo maşallah cinsiyetlerini kaçıncı aftanda öğrendin arkadaşım? Doktorum bana bu 2dir söyledi ama ben hala tam olarak büyümedikleri için kesin gözüyle bakmıyorum:) Detaylı ultrasonda artık net anlaşılır. Buarada detaylı ultrasona girmedin galiba? Her 2testten bahsettiğine göre. İkiz gebelikte sonuc yanıltıcı olabildiğinden.
Çiftyumurta ikizleri içinde olsun tek yumurta olsun artık iyice bilgilendik canım :-))) Benimkilerde ayrı yumurta ikizleri :-)

Merhaba arkadaşım topiğe hoşgeldin, evet malesef pek gelen giden yok o kadar ikiz gebelik yaşayanımız var olduğu halde, halbusaki hepimiz takipte olsak hamilelik süresince birbirimizden aydınlatıcı bilgileri alırdık ya neyse...
Ooo maşallah cinsiyetlerini kaçıncı aftanda öğrendin arkadaşım? Doktorum bana bu 2dir söyledi ama ben hala tam olarak büyümedikleri için kesin gözüyle bakmıyorum:) Detaylı ultrasonda artık net anlaşılır. Buarada detaylı ultrasona girmedin galiba? Her 2testten bahsettiğine göre. İkiz gebelikte sonuc yanıltıcı olabildiğinden.
Çiftyumurta ikizleri içinde olsun tek yumurta olsun artık iyice bilgilendik canım :-))) Benimkilerde ayrı yumurta ikizleri :-)

Selam hanımlar...
Öncelikle hepimizin yardımcısı Rabbım olsun diyorum. İnşallah hepimiz sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza alırız ve büyümelerini de buradan paylaşabiliriz...
Benim 2005 doğumlu bir kızım var. Tekrar annelik heyecanı sardı. Şimdi oğullarımın yolunu gözlüyorum.
Ben de ikiz annesi olma yolunda hazırlanıyorum. 30. haftam dayım.
Çok zor bir gebelik süreci geçirdim. Aş ermelerim bulantılarım çok zordu tam kurtuldum derken şimdi de kasık ve bel ağrısından fazla hareket edemiyorum.
Hele son bir haftadır ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 10 gündür evimi bıraktım annemde kalıyorum ve artık geri dönmem gerekli döndüğümde ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Tek olsan o kadar önemli değil ama 6 yaşında bir kızım var ne kadar olsa sorumluluk artıyor.
Son dönemde iştahım daha da arttı. az yediğimden sanırım sık sık acıkıyorum. Çabuk doyuyorum yemeklerde. bebekler midemi rahat bırakmıyorlar sağ olsunlar:)

Gelişimleri ve sağlıkları çok şükür iyi. 14 şubatta nst başlayacak. Son 7-8 hafta diye düşünüyorum...
Yolun başındaki tüm hamişlere kolaylıklar diliyorum
:emir_bebek:
Sevgiyle kalın...

AsU

hoşbulduk canım..ben cinsiyetlerini 14.haftada öğrendim..şu anda da erkek olduklarından eminiz artık...bana tarama testleri yapıldı ve dediğin gibi detaylı ultrasonda yapıldı...yani hepsinden geçtim senin anlayacağın..

Back
X