2011 İkiz Anneleri ve Adayları

ayrıca biliyorsunuzdur ama ben yinede doktordan öğrendiklerimi sizinle paylaşayım..

tek yumurta ikizleri birbirlerine ayırt edilemeyecek kadar çok benzerler kan gruplarından karakterlerine kadar herşeyi aynı olabilir..ve aynı kesede büyüdükleri için ,genelde biri fazla gelişirken diğeri daha az gelişebiliyor....

ayrı yumurta ikizleride farklı keselerde büyüyorlar..kan grupları karakterleri herşeyi farklı oluyor...iki kardeş ne kadar benzerse birbirine ayrı yumurta ikizleride okadar benziyor...yani birbirine hiç benzemiyorlar diyebiliriz...yine ayrı keselerde oldukları için gelişimleri aynı olabiliyor..yani boyları ağırlıkları v.s.

Allah herkese zamanında ve hayırlı doğumlar nasip etsin...
amiiin cnmm:) bnde tek yumurta ikizlerine gebeyim cnm cinsiyetleride belli olu eğer dr yanılmazsa kız mış:) rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin işlhhh
Selam hanımlar...
Öncelikle hepimizin yardımcısı Rabbım olsun diyorum. İnşallah hepimiz sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza alırız ve büyümelerini de buradan paylaşabiliriz...
Benim 2005 doğumlu bir kızım var. Tekrar annelik heyecanı sardı. Şimdi oğullarımın yolunu gözlüyorum.
Ben de ikiz annesi olma yolunda hazırlanıyorum. 30. haftam dayım.
Çok zor bir gebelik süreci geçirdim. Aş ermelerim bulantılarım çok zordu tam kurtuldum derken şimdi de kasık ve bel ağrısından fazla hareket edemiyorum.
Hele son bir haftadır ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 10 gündür evimi bıraktım annemde kalıyorum ve artık geri dönmem gerekli döndüğümde ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Tek olsan o kadar önemli değil ama 6 yaşında bir kızım var ne kadar olsa sorumluluk artıyor.
Son dönemde iştahım daha da arttı. az yediğimden sanırım sık sık acıkıyorum. Çabuk doyuyorum yemeklerde. bebekler midemi rahat bırakmıyorlar sağ olsunlar:)

Gelişimleri ve sağlıkları çok şükür iyi. 14 şubatta nst başlayacak. Son 7-8 hafta diye düşünüyorum...
Yolun başındaki tüm hamişlere kolaylıklar diliyorum
:emir_bebek:
Sevgiyle kalın...

AsU
hg cnm aramıza allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin ikizlerine işlhh

ewet kızlaaar bu bzm için çok gzl bi topik bncede katılım artsın brbirimize yardımcı olalım destek olalaımm:))

cuma günü 3lü testim war çok heyecanlıyım bana 2li yapmadı dr um yanıltır dedii:)

Banada 2 li tarama testi yapmıştı doktorum herşey normal çıktı..geçende 3 lü tarama testi yaptı ama daha sonuçlar çıkmadı..

Zaten bu tarama testi için kolundan kan alıyolar okadar....tahlile gidiyor bu kan..
1 hafta yada on gün sonrada sonuçları çıkıyor..işallah benim sonuçlarda temiz çıkmıştır..

Kızlar benim 5 aylık oldu ama gören 7 aylık sanıyor..karnım öne doğru sipsivri çıktı :90:

Sizn nasıl ? Galiba ikiz hamilelikler böyle oluyor...

herkese slm.ben de ikiz yumurcaklarımı bekliyorum.çift yumurta ikizleri daha 10 haftalık oldukları için cinsiyetlerinide bilmiyorum.12 haftalık olunca ikili test yapacaklarmış.biraz araştırdım çoğul gebeliklerde doğru sonuç vermiyormuş.acaba yaptırsam mı yaptırmasam mı?

Kızlar benim 5 aylık oldu ama gören 7 aylık sanıyor..karnım öne doğru sipsivri çıktı :90:

Sizn nasıl ? Galiba ikiz hamilelikler böyle oluyor...
ewet cnm ikizlerde böle oluyoo bnmde 4 oldu ama 6 gibi çok büyüdü wallaa 6 ya gelince nolcak bilmiyoruum:( bebişlerin erkekmi cnm?
herkese slm.ben de ikiz yumurcaklarımı bekliyorum.çift yumurta ikizleri daha 10 haftalık oldukları için cinsiyetlerinide bilmiyorum.12 haftalık olunca ikili test yapacaklarmış.biraz araştırdım çoğul gebeliklerde doğru sonuç vermiyormuş.acaba yaptırsam mı yaptırmasam mı?
wallahi cnm gene sen bilirsin ama bnm drum 2li yapmadı 3 lü yapacak hayırlısı bakalım ama 2 li yaptıran çok arkım war

bu arada bebişlerin hayırlı uğurlu gelsin işlhhh

Son düzenleme:
Maşallah maşallah Asu hanım 30. aftanızdasınız inş. bizde o zamanlara kadar geliriz çok korkuyorum erken doğum olur diye. Siz bel ve kasık ağrılarınız yeni başlamış, benimse çoktandır heleki karında çıktığı için şimdi çook daha zorlanıyorum. En basit bi örnek; dün sağlık ocağına gittim geldim, ayy biran önce oturmak istedim yürüyemiyorum baya bi rahatsız ediyor bu kasık ağrıları.

Naz hayırlı-sağlıklı kızların olur inş. tbr ederim. Kelebek ve sana tarama testleri yapılmış ama her iki doktorumda yapılmadığını söyledi. bilemiyorum artık.

Kelebek arkadaşım detaylı ultrasonun kaç dakika sürdü? Aynı zamanda renklide oluyor mu? Cd çekimi yaptınız mı? Evet internetten doktorları dinliyoruz ya, onlarda aynı şeyi söylüyorlar 6aylık bi kadın, tek gebelik yaşayan 9aylık kadının sorunlarını yaşarmış aynı şekilde karının büyüklüğü vs.

Eroklas sende aramıza hoşgeldin. Hayırlı olsun bebeklerin bir çoğumuz gibi seninkilerde çift yumurta ikizleri allah kolay hamilelikler nasip etsin. Tarama testinde kendi tercihine kalmış, kendi fikrimi söyleyecek olursamda, yaptırmazdım zaten sonuç ya kötü çıkarsa! E dr.larımız diyor ya; yanıltıcı oluyor diye. Bu sefer yok yere psikolojin bozulacak. 16. yada 18. aftandan sonra detaylı ultrasona girersin zaten onda herşey belli oluyor..

nurum bana 2li test yapılmdı yrn 3lü yapılacak sana yapılmadımı hiçbişey ayrıntılı ultrasondamı yapılmadı?

BENİM DETAYLI ULTRASON BAYA UZUN SÜRDÜ....YARIM SAAT 45 DK FİLAN...
3 LÜ TARAMA TESTİMİN SONUÇLARIDA ÇIKTI KIZLAR..HERŞEY NORMALMİŞ...ÇOK ŞÜKÜR:nazar:

BUNDAN SONRA RUTİN KONTROLLER VAR ARTIK..

BİR ARKADAŞIM CİNSİYETLERİNİ SORMUŞ EVET İKİSİDE ERKEK CANIM..
ÖPÜLDÜNÜZ KIZLAR...

HADİ GELİN TOPİĞİ BOŞ BIRAKMAYALIM

slm vermek istedim ikiz anne adayları benimde tek yumurta ikizlerim var şuan 13 aylıklar ikiside erkek.2li test de 3lü teste yapılmıştı.yapılmıyor demişiniz ama yapılıyor ya.kızlar benim 7.aya kadar karnım hiçbelli deildi.az biraz karnım vardı gören hamile olduğuma heleikiz olduğuna hiç inanmıyorlardı kızlar allah sorunsuz bi hamilelik kısmet etsin ve sağsalim kucanıza almayı nasip etsin öptüm hepinizi:54:

slm vermek istedim ikiz anne adayları benimde tek yumurta ikizlerim var şuan 13 aylıklar ikiside erkek.2li test de 3lü teste yapılmıştı.yapılmıyor demişiniz ama yapılıyor ya.kızlar benim 7.aya kadar karnım hiçbelli deildi.az biraz karnım vardı gören hamile olduğuma heleikiz olduğuna hiç inanmıyorlardı kızlar allah sorunsuz bi hamilelik kısmet etsin ve sağsalim kucanıza almayı nasip etsin öptüm hepinizi:54:
slm cnmm
allah bağışlasın ikizlerini cnm ne gzl karnın hiç çıkmamış vallahi bnm şimdiden 6 aylık gibii
erkekmi bebklerin

BENİM DETAYLI ULTRASON BAYA UZUN SÜRDÜ....YARIM SAAT 45 DK FİLAN...
3 LÜ TARAMA TESTİMİN SONUÇLARIDA ÇIKTI KIZLAR..HERŞEY NORMALMİŞ...ÇOK ŞÜKÜR:nazar:

BUNDAN SONRA RUTİN KONTROLLER VAR ARTIK..

BİR ARKADAŞIM CİNSİYETLERİNİ SORMUŞ EVET İKİSİDE ERKEK CANIM..
ÖPÜLDÜNÜZ KIZLAR...

HADİ GELİN TOPİĞİ BOŞ BIRAKMAYALIM
cnm gözün aydın bnmde yrn yapılck 3lü testim ayrıntılı ultrasona ne zmn giriliyo kaçıncı haftada yada testlerden snr mı? bnm dr um daha bana bşy demedii kaçıncı haftandasın kelebek?

Son düzenleme:
merhaba, bende ikiz annesi olucam işallah şuanda 19 haftalıklar:) ayrıntılı ultrasona gırıcem haftaya çok merak ediyorumm:) genelde 20-24. haftalar arasında detaylıya giriliyomuş. Birde bişe sormak istiyorum bebeklerimin hareketini pek hissedemiyorum normal mi bu dönemde ? allah hepimize yardım etsin:)

slm cnmm
allah bağışlasın ikizlerini cnm ne gzl karnın hiç çıkmamış vallahi bnm şimdiden 6 aylık gibii
erkekmi bebklerin

saol cnm cümlemizinkini.evet çıkmadı ama 7.ayda hızla büyüdü yatakta bir yandan bir yana dönemiyodum.evet cnm erkek seninkilerin cinsiyeti beli oldumu

merhaba, bende ikiz annesi olucam işallah şuanda 19 haftalıklar:) ayrıntılı ultrasona gırıcem haftaya çok merak ediyorumm:) genelde 20-24. haftalar arasında detaylıya giriliyomuş. Birde bişe sormak istiyorum bebeklerimin hareketini pek hissedemiyorum normal mi bu dönemde ? allah hepimize yardım etsin:)
cinsiyetleri bellimi cnm yani erkekler geç hareket eder derle yaa:)
saol cnm cümlemizinkini.evet çıkmadı ama 7.ayda hızla büyüdü yatakta bir yandan bir yana dönemiyodum.evet cnm erkek seninkilerin cinsiyeti beli oldumu
ewet cnm kız bnmkiler:)

nazcım allah bağışlasın inşallah tek yumurtydı dimi seninde benimki gibi?

senzek cnm erkekler geç hareket ederler benimde 6 aylıkken falan hareketlerini algılamay başlamıştım merak etme sen

naz bana tarama testleri yapılmadı. Salı günü detaylı ultrasana gireceğim. Onuda 16.aftadan sonra başlıyor yada 18. fark etmiyor... Henüz sana erken, bi kaç afta daha beklemen gerekiyor.

kelebek renkli mi aynı zamanda merak edip sormuştum ama cevap gelmedi?

senzek topiğe hoşgeldin. Bak bende 17. aftadayım bende hissetmedim ki beklemiyorumda 20 ila 22 arasında hissediliyormuş. Ama tecrübeli anneler şu sıralar hissedebilirmiş :-) Seninkilerin cinsiyetleri nedir? çift mi tek yumurta ikizleri mi? Amin allah seninde yardımcın olsun.

nazcım allah bağışlasın inşallah tek yumurtydı dimi seninde benimki gibi?

senzek cnm erkekler geç hareket ederler benimde 6 aylıkken falan hareketlerini algılamay başlamıştım merak etme sen
ewet cnm tek yumurta bnmkilerde:)işte aralarında bizar war sadece aynı kesedeler senindemi öleydi
biraz endişeliyim bu yzden riskli olabiliyomuş

naz bana tarama testleri yapılmadı. Salı günü detaylı ultrasana gireceğim. Onuda 16.aftadan sonra başlıyor yada 18. fark etmiyor... Henüz sana erken, bi kaç afta daha beklemen gerekiyor.

kelebek renkli mi aynı zamanda merak edip sormuştum ama cevap gelmedi?

senzek topiğe hoşgeldin. Bak bende 17. aftadayım bende hissetmedim ki beklemiyorumda 20 ila 22 arasında hissediliyormuş. Ama tecrübeli anneler şu sıralar hissedebilirmiş :-) Seninkilerin cinsiyetleri nedir? çift mi tek yumurta ikizleri mi? Amin allah seninde yardımcın olsun.

hoşbuldumm:) benimkiler çift yumurta ikizi cinsiyetleri kesin olmamakla birlikte biri kız biri oğlan ama salı günü ayrıntılı ya gırcem ozamn kesinleşir sanırım:)

Hoşgeldin diyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hoşbulduk... Zaman öyle hızlı geçiyor ki merak etmeyin siz de kısa zaman sonra bir bakmışsınız 30. haftanız dolmuş olur benim gibi...
Rabbim hepimize kolaylıklar versin.
Kasık ağrılarım benim hamileliğimin ilk haftasından bu yana oluyordu elbnette ama şu sıralar öyle sancılar oluyor ki o ağrıları arar oldum:)

Test yaptıracak olan arkadaşlara tek bir diyeceğim var...... LÜTFEN AMA LÜTFEN İÇİNİZİ FERAH TUTUN...

Yavrunuz için moralinizi yükseltin. Geçtiğimiz kurban bayramına 2 gün kala usg kontrolümde sağ taraftaki bebeiğimin kafasında kist olduğu ve %75 kromozom anomalisi (down sendromu ) olacağı teşhiisi koyuldu ve bayram bana geçmek bilmedi. Bayram ardı aldığım 4lü test sonuçlarım temiz çıktı ve ardından girdiğim detaylı usg taramasında masada geçirdiğim 1 saati size tarif etmem mümkün değil....

Sonuç olarak çektiğim sıkıntı ve gözyaşı içerisinde geçirdiğim 2 hafta yanıma kar kaldı.
Tek bir doktorlar yetinmeyin derim. Şimdi çok şükür sağlıklı olduklarını biliyorum ve zevkle hazırlıklarını tamamlıyorum.

Yazılacak çok şey var elbette... Şimdilik hepinize sevgilerimi yolluyorum..
Asu

Back
X