2011 İkiz Anneleri ve Adayları

oğlanların tekmelerini 20.haftadan beri hissediyorum.bu hafta tekmeler dahada hızlandı.hamilelikten itibaren 12 kilo aldım.çok fazla olunca haliyle eğilip kalkamıyorum.sadece yemek yapabiliyorum.birde 6 yaşında kızım var.onunla ilgileniyorum.sizin bebekleriniz kızmı erkekmi.2 haftaya bir dr gidiyoruz.kontrol aralığı sıklaştı.bu arada biryandanda hazırlık yapıyoruz.günler geçip gidiyor.

oğlanların tekmelerini 20.haftadan beri hissediyorum.bu hafta tekmeler dahada hızlandı.hamilelikten itibaren 12 kilo aldım.çok fazla olunca haliyle eğilip kalkamıyorum.sadece yemek yapabiliyorum.birde 6 yaşında kızım var.onunla ilgileniyorum.sizin bebekleriniz kızmı erkekmi.2 haftaya bir dr gidiyoruz.kontrol aralığı sıklaştı.bu arada biryandanda hazırlık yapıyoruz.günler geçip gidiyor.
hg cnm aramıza bnde tek yumurta ikizlerime hamileyim we bnde 20. haftamdayım ama bn hlaa hareket tekme hiddetmiyorum:(aslında bazen bişiler oluyo ama kalp atımı gibi öle tekme hissetmedim halaaa

hg cnm aramıza bnde tek yumurta ikizlerime hamileyim we bnde 20. haftamdayım ama bn hlaa hareket tekme hiddetmiyorum:(aslında bazen bişiler oluyo ama kalp atımı gibi öle tekme hissetmedim halaaa

20.haftada da hissedilenler az.Fakat daha sonra artıyor hareketleri.örn ben elma,çukulata yedikten yarım saat sonra hareketler başlıyor.

slm kızlar bende 8 haftalık hamileyim ikiz annesiyim çift yumurta ikizi birbirine benzemez mi yani tam bu konuda bilgim yok.doktoruma gittim dün gebelik için tahliller eksik dedi söyledi isimlerini ama aklımda tutarsam iii tabii ne testi yapıyolar yaptıran var mı ben kan ve idrar testi yaptırdım sadece. cok değişik duygular içindeyim yaaa korku,sevinç,kaygı,endişe,nasıl baş edicem Allah yardımcımız olsun hepimizin maddi manevi...

benimde ikiz kizlarim var cift yumurta ikisi hic birbirlerine benzemiyolar alakalari yok cok zor helede erken dogum olunca benim erken dogum oldu ama simdi iyiler cok sükür düzeltilmis yas olarak 18 ayliklar allah hepinize yardim etsin

Merhaba
6+1 ikizlere hamileyim. Tecrubeli ikiz anne ve anne adaylarina bir sorum var
kese icinde bebekleri ve kalp atislarini ne zmn gordunz?
5+6da gittgmde keselerde bebek gozukmedi gercii dr minicik bi nokta gorms bi kesede ama haftaya tekrR cagrdi
ikizlerde bu gelisim gec olabiliyor mu?

meraba canim ben 8 haftalikken kalp atislarini gördüm

slm kızlar bende 8 haftalık hamileyim ikiz annesiyim çift yumurta ikizi birbirine benzemez mi yani tam bu konuda bilgim yok.doktoruma gittim dün gebelik için tahliller eksik dedi söyledi isimlerini ama aklımda tutarsam iii tabii ne testi yapıyolar yaptıran var mı ben kan ve idrar testi yaptırdım sadece. cok değişik duygular içindeyim yaaa korku,sevinç,kaygı,endişe,nasıl baş edicem Allah yardımcımız olsun hepimizin maddi manevi...
cift yumurta ikizleri birbirine benzemiyo benimkilerde cift yumurta ikizleri birbirleriyle hic alakalari yok biri sarisin biri esmer:40::40:

Herkese merhaba,
24+3 haftalık hamileyim. Tüp bebek yöntemi ile 4. denemede hamile kaldım. Kısmet olursa 2 cimcimem olacak :) bebeklerimin hareketlerini ancak 22. haftada hissedebildim. Sanırım oldukça geç oldu. Bana dr um ne ikili ne de üçlü testi yapmadı. yanılma payı çok yüksek boşuna panikletmeyelim dedi. 12. haftada ense kalınlığı ve burun ölçümleri yapıldı. Onlar çok şükür iyi çıktı. 22 haftada ise detaylı ultrasona girdim. Burada da sorun gözükmüyor ama dr um temkinli davranıp %90 sağlıklılar dedi. Sanırım benim %10 ' a takılmayacağımı düşündü ama ben takıldım :) Çevremdeki tüm ikiz anneleri ikiz bebeklerde daha temkinliler değince biraz endişelerimden arındım sanırım.. Geçen haftaya kadar ilk üç ayda dahil olmak üzere çok şükür ciddi bir sağlık sorunum olmadı. Geçen haftadan beri kasık ağrım ve pozisyon değiştirmede sıkıntım var. Ama burada yazılanları okuyunca bunada sorun dememek lazım sanırım.
Şimdilik bizden haberler bu kadar.
Hepinize sağlık bir hamilelik ve bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum
sevgiler,

selam kızlar bende dün itibariyle çift yumurta ikizi olduğunu öğrendim benim daha çok küçük 5+6 ama çift yumurta ikizi olması iyiymiş 26 yaşındayım ve kısmet nasip olursa ilk bebişlerimiz olacak :nazar::nazar:

mrb arkadaslar ben 17 haftalık ikiz hamileyim ama ben bilmiyorum tek yumurtamı ciftmi ilk dr.bana tek gözüküyor ama ilerde daha kesin göreceğiz dedi..
dr.beğenmedim başka dr gittiğimde artık cok gec basta görülür o simdi göremeyiz tek mi cift mi dedi..
dr.sizce ne yaptıklarını biliyolarmı ki..sağlık ocağından tetanoz aşısı için cağırdılar carsambe günü dr.bu yeni dr.ilk gitcem inş. bundada kalcam.bu 3 gebeliğim düşük ve kürtajdan sonra bunlarda sağlıklılar inş.ben az azda olsa kıpırtılar hissediyorum.

bide ben 6 aylık gibi oldum karnım kocaman belim sırtım cok ağrıyo..
inş.bu hafta cinsiyetlerinide söler bana..ama tek yumurtamı ciftmi cok merak ediyorum.
stelik ayrı kesedeler iki dr.bana fark etmez tek yumurta ikizleride ayrı kesede olabilir dedi.gelişimleride ii hatta biri biraz daha büyük dedi diğeri haftasına göre normal dedi...:49:

CerenMertEren Allah nasip ederse benimde iki tane oğluşum olacak. Daha önce doğum yapmanız çok iyi rahmin esnekliği açısından. Hamile kaldığın andan itibaren hala 2haftada bir kontrole gidiyorum. Erken doğum için uyardı dr.unuz?

n__a__z kalp atımı gibi değil artık, senin kadarlık yani 19.haftalarda çok rahat hissediyordum hareketlerini. Elimi koyuyorum dönüyorlar resmen :-)

nymphee merhaba topiğimize hoşgeldiniz. Galiba buradakiler tüp bebek yöntemiyle ikizlerine hamile kalan çok az. Aynen öyle 2li 3lü testi ondan dolayı yapmıyorlar. Ben 17haftalıkken detaylı ultrasona girmiştim. Tabiki arkadaşım ikizlerde herşey daha riski ve oldukca dikkatli olmak gerekiyor. Allah kızlarınızı size bağışlasın. Hayırlı doğumlarınız olur inş.

moontorrent selam. Hayırlı olsun çift yumurta ikizi tek yumurta ikizine göre daha avantajlı plesantaları ayrı olduğu için eşit şekilde büyüyorlar. Buradakiler de hep genç anne adayları zaten:)

hıztutkunu!!! ben 17.haftalık detaylı ultrasona girince doktor(kendi doktorum değil) ultrasonda incelediğinde hiçbirşey demeden, direk çift yumurta ikizleri demişti. Sağlık ocağınanda tutanak imzaladım dr.um tetonaz aşısına izin vermiyor diye. Sende bisor ona göre yaptır bence . Epeyy olmuş cinsiyetlerini kesin olarak öğrenirsin merak etme. En çok ne aşeriyorsun tatlı-ekşi-acı tuzlu vs.

hıztutkunu!!! ben 17.haftalık detaylı ultrasona girince doktor(kendi doktorum değil) ultrasonda incelediğinde hiçbirşey demeden, direk çift yumurta ikizleri demişti. Sağlık ocağınanda tutanak imzaladım dr.um tetonaz aşısına izin vermiyor diye. Sende bisor ona göre yaptır bence . Epeyy olmuş cinsiyetlerini kesin olarak öğrenirsin merak etme. En çok ne aşeriyorsun tatlı-ekşi-acı tuzlu vs.[/QUOTE]

canm ben tatlı da y,yorum ekşi cok yiyorum ben bu aralar herseyi yiyorummm.:)

evet dün ikinci doktor kontrol günümdü ve tek yumurta ikizine sahip olduğum göründü ultrasonda.Ne benim tarafta ne eşimin tarafında ikiz var, zaten tek yumurta ikizi 1000 de 1 ihtimali varmış ve doktorum bana 1000 de 1lik ihtimali yakalamışsın dedi.tabi ikiz haberi bizi çok şaşırttı çok memnun olduk fakat... kan testimde cmv ıgm diye bi değer pozitif çıktı negatif olması gerekiyormuş. bir daha kan verdim yeniden değerlere bakılacak ve en kötüsü de yine poz. çıkarsa bebeklerin alınması gerekecek. o kadar üzgünüm ki dünden beri hep ağlıyorum. tabiki de herşey Allah'tan ama ilk gebeliğim oluşu ilk heyecanımız oluşu ve ardından böyle bir haber bizi sarstı.Lütfen bu konuda bi bilgisi olan yada yaşayan varsa bana anlatsın.sonuçlar için bi hafta bekleyeceğim ama bu bi hafta hiç geçmeyecek sanki....

slm kızlar bende yeni üye oldum.benimde ikizlerim var 13+1haftalık hamileyim.rabbim bebeklerimizi sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin:emir_bebek:

herkese merhaba..uzun zamandır girmemiştim bu topiğe..umarım herkes iyidir..
benim gebelik 24+5

bebişlerim in biri 805 gr
diğeri 784 gr mış:nazar::nazar:

Allah hepimizin bebişlerini kucağımıza almayı nasip etsin...benim karnımda çok büyüdü..hafiften ellerimde şişmeye başladı..bundan sonra zor geçecek galiba

herkese merhaba..uzun zamandır girmemiştim bu topiğe..umarım herkes iyidir..
benim gebelik 24+5

bebişlerim in biri 805 gr
diğeri 784 gr mış:nazar::nazar:

Allah hepimizin bebişlerini kucağımıza almayı nasip etsin...benim karnımda çok büyüdü..hafiften ellerimde şişmeye başladı..bundan sonra zor geçecek galiba

merhaba maaşallah ikizlerine:13:cinsiyetleri ne.amin inş.allah hepimize kolaylık ve bebeklerimize sağlık versin:nazar:

ankara1987 Aleykumselam. Aramıza hoşgeldin. Bebeklerin hayırlı olsun tbr ederim. Allah sizede hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.Galiba 1haftaya kadar cinsiyetlerini tam kesin olmamakla beraber öğrenebilirsiniz?

Merhaba kelebe_k nerelerdesin? Aramızda hemen hemen 1hafta var ben artık yatıyorum kasık ağrılarım var zor geçiyor fazlasıyla... Gerekmedikce ayakta fazla kalmamaya çalışıyorum.
Tuzu fazla mı tüketiyorsun? Şimdiye kadar nekadar kg almışsın?
Ayrı yumurta ikizleri ya çokta fazla kg farkı olmuyor maşallah bebişlerine. Nasıl atışları çok rahat duyabiliyor musun artık? Babada hissediyor mu? Buarada iğne,progestan vs. ilaç neler kullanıyorsun?

Son düzenleme:
Back
X