kızlar belki inanmazsınız hep yazılarınızı okuyodum,içime doğuyodu hep ikizim olacağı,adetim gelmeden baş dönmelerim başlayınca,tansiyonum düşünce,sürekli acıkınca, adete 6 gün kala kan,adetim 3 gün geçince idrar testi negatif çıkmasına rağmen dedim ki eşime hep,ben inanmıyorum,hamileyim hem de 2 tane görürsün diye,adetimin 4. günü kanda 94 çıktı,7.günü 480,tam 5 katına çıkmıştı ve aklıma gelen başıma geldi,dün 2 tane küçük kese gördük,o kadar mıtluyum ki dün heyecandan yatamadım,tüm dünyaya haykırasım geliyo,aannelik nasıl bir duyguymyş ya kendime inanamıyorum.
hmm..peki canım çok kilo aldınmı,?bide ikiz olunca farklı beslenmeyene veya daha çok yemeye gerek yok dimi?
ikizlerin ihtiyaçlarının daha fazla olacağı doğru ama fazla kilo alınca annenin de erken doğum riski taşıyacağı unutulmamalı.
tek gebeliklerde anne normal kiloda ise 9-14 (ort 12 kilo )
anne obezse 7-8 kilo
anne zayıfsa 15-20 kilo alabiliyor.
ikiz gebeliklerde 3-4 kilo fazla kilo alınabilir.
benim bu 2.gebeliğim, ilkinde 12 kilo almak niyetiyle yola çıksam da sonradan iştahıma yenilip 17 kilo aldım(doğumdan sonra 7 kilo kaldı) hamileliğimin sonlarında ve doğumdan sonra çok bel ağrısı çektim bu kilo yüzünden.
Bu sefer daha dikkatliyim, ben hep az da olsa kilo problemi olan birisi olduğum için fazla kilo almamaya çalışıyroum. Tüp bebek tedavisi ile ikizleri olan bir arkadaş bebeklerini kaybetme korkusu ile doktorunun tavsiyesi ile fazla kilo almamaya çalıştığını ve 13 kilo alarak doğuma gittiğini söyledi, çocukları da gayet sağlıklı. benim de hedefim bu
tabi sen zayıf olabilirsin veya ideal kiloda hamileliğe başlamışsan daha fazla kilo alman gerekir, istersen doktoruna danış bu konuyu, için daha rahat olur... hepimize hayırlı olsun arkadişler
nurum bende idare ediyorum.enfazla yarım saat ayakta durabiliyorum.sadece yemeğimi yapabiliyorum.geri kalanında hep oturuyorum arkamda bi ton yastık ayaklarımı uzatıyorum.öyle çok yatamıyorum zaten sağ ve sol yanım çok ağrıyor oralarda dolu herhalde bebeklerden. geceleride uyuyamıyorum sabaha karşı anca.çok şikayet ettim galiba .bunada şükür.sağ salim alalımda bebeklerimizi kucağımıza gerisi gelip geçer.bu arada isimleri mert ve eren. kızımın ismide ceren.sen karar verdinmi.
merhaba anne adaylari
hepinizinki dogal gebelikler mi yoksa tup bebekle filan mi ikiz annesisiniz?
merhaba anne adaylari
hepinizinki dogal gebelikler mi yoksa tup bebekle filan mi ikiz annesisiniz?
kızlar yaa kafama çookk takıldı beşik ne yapıcaksınız?ayrı ayrı 2 tanemi alcaksınız?benim için daha çok erken ama merak ettim:)
canım ben 2 tane yatak alacam kısmet olursa çileğin safari takımı var ondan.birde park yatak alınca tamam olacak inşallah.
baktım cnm çok tatlı:) ama tuzlu biraz...ama ben beşik tarzındasordum yatak odası için ilk zamanlar ne yapıcaksın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?