2011 in ilk bebeklerine sahip olacak anneler buraya

ama hayatım 8.haftadan sonra folik asitin bi yararı yok biliyosundur.ama tabiki ikli test yapılmalı.en iyisi ben onuda bi araştırayım

bende duydum folik asit bırakılabilir die ama drum deva et dedi
bnde ediorum belki kendim içindir :))
ama ikili teste gerek yok diyen dr olamaz haksızmıyım canm ?

tabiki sana cnm şu an sadece ikimiz varız burda.hem oğluşun yokmu ben mi yanlış anladım yoksa

:))
emin olamadımda tatlım o yüzden sordum .evet oğlum var içerde harpte:)))
çook uzun zamandır buraya takılmıodum,
daha doğrusu nete takılmıodum
hamilelik bahanesiyle başladım yine internet yer internet içeriz artık hiç işe bakmadım henüz:)))

senn ilk bebek dimi? tam olarak kaç haftalık?

cnm ilk benim geçen ağustosta evlendim zaten 1 sene dolmadan hamile kaldım sürpriz oldu aslında.sen de erken anne oldun harhalde 22 yaşındasın dimi?

cnm yiyecek bişiler hazırlamam lazım döndüğümde orda olursan konuşuruz tamam şimdilik hoşçakal

tabi tatlım kolay gelsin benm yemeğim var ondan relaxım :))
ben lise bittikten bir sene sonra evlendim.2,sene sonra oğlumu aldım kucağıma
şimdide ikinci bebeğimizi beklioruz:))
şuan yaşım 23:)
keske titretme olayı falan olsa burdada msndeki gbi ne ii olurdu :)))

ben geldim ordamısın esracım?ilk doğumun sezeryanmı normal mi?doğum zor mu konuştur bakalım tecrübeni:)

ben geldim ordamısın esracım?ilk doğumun sezeryanmı normal mi?doğum zor mu konuştur bakalım tecrübeni:)

canım ben sezeryan oldum ama şöyle ki
benm oğlum tedaviyle oldu
2haftaya bir kontrole gittim geldim afyondan ıspartaya
dr normal doğum taraftarıyım diodu
bnde normal istiodum ama korkmuoda deildim
sonra 33 haftalık olunca gittim drum 1hafta sonra gel dedi
34haftalık gittim 10 gün sonra gel dedi
gittim emin oldum artık bebeğin gelişimi durmuş iki önceki geldiğinden beri 33 haftalık çıkıo gelişmio dedi
hemen yatışım yapıldı
sürekli nts ye bağlandım dr5 herşey yolunda gittiği sürece 4 gün beklicez dedi 3.gün vajinal muayene yaptı nedenini sordum normal doğum için açılma varmı die dei
ama açılma hiç yokmuş
o yüzde ertesi sabah erkenden sezeryan oldum
iyikide sezeryan olmuşum o gece sabaha kadar uyumadım heyecandan
abdestimi aldım,yasinimi okuum dualar ettim
sabaha karşı duş aldım,yeniden abdestimi aldım girdim sezeryana8de girdim 8:15te oğlum doğmuş 9:15gbi ben çıkmışım ama oğlum öğleden sonra geldi yanıma:))) herzaman sölüorum belki iyi değil ama bir değil 10 çocuum olsa yine sezeryan derim ani olmuyo bikere herşyini hazırlayıp giriosun:))
sen nası düşünüosun peki cnm?

anladım cnm çok zormuş senin.ben normal istiyorum epidural.ama korkuyorum sancılardan.birde istemekle olmuor tabi bebeğin ve benim durumuma bağlı dimi?ama sağlık açısından normal olsa daha iyi.hayırlısı artık..

sezeryandan sonra gazını çıkarana kadar hiç bişiy yiyip içemiosun ben 3 gün aç ağustos sıcğında susuz kalmştm:))
ilk gün sezeryan için kesilen yerde acı değilde böle yanma oluo bikaç gün sürüo ama ilk gün çok oluo ertsi gün kaldırıp yavaş yavaş yürümeye başlıosun zaten..bilmiorum mecbur olmasamda sezryan olurdum herald
benm canım çok tatlıdır ormal olsaydı ilk sancıda ulurdum hastaneyi,doğuma girene kadarda inler dururdum hastane odasında :))

tabi canım mutlaka öle tabi.normal doğum yapan annenin bütün organları yenilenirmiş ve yeniden doğmuş gbi olurmuş
kimbilir eski hatunlar belkide çok ve hep normal doğum yaptıkları için dirnçlidirler belkide :))
ben bu epidural falan hiç bişiy anlamıorum bundan biliomusun:)

cnm epidural belden iğne yapıp belden aşağını uyuşturuyorlar bildiğim kadarıyla.doğumunu bile izliyorsun.annem bana sen normal yapamazsın diyor benim de canım çok tatlıdır.adetlerim çokkkkk sancılı geçer hep ağlarım çığrınırım.ben de şöyle düşünüyorum hep adetlerim sancılı geçtiği için belki o sancıya dayanabilir miyim diye.bilmiyorum ki

hımm aslında çok hoş bi durum ya doğumunda drunla konuşmak bebeğini ilk senn görmen falan çok güzel
ama cesaret ister tabi
zaten seni belden altı uyuştursalar bile belinle üstün arasına bi perde gericekler yani göremeiceksin net herşeyi sezeryandada var bu epidural szeryan bi arkadaşım yaptı geçen sene
:)

oo şimdiden doğum muhabbetleri başlamış bilee:)) bence daha yolumuz uzun kafanızı hiççç yormayın. çünkü ben düşündükçe bi tuhaf oluyorm:))ikisinin de avantajları ve dezavantajları var. şimdi ne düşünürsek düşünelim bakalım 9.ay fikrimiz ne olcak değil mi?:)) kızlar bu arada ben folik asiti 5 ay kadar içtim bebekten önce.ilk 1 ay da içtim.ablam da doktor.gebelik öncesi ve ilk 1 ay önemli olan zaman dedi.o yüzden dr.a sadece neden tavsiye etmediğini sorabildim o kadar.aslında şaşkınım çünkü adam çok rahat ama çok ilgili.hani başından savıyo desem değiştireceğim ama 1 saat odasında başka sorun var mı diye dinliyor beni.belki yöntemi farklıdır diye düşünüyorum.2li tarama 3lü taramanın daha basit hali.yani bildiğim kadarıyla 2li tarama sonucu iyi çıkanlara 3lüyü yapmıyorlar bile. ama benimki direkt 16.haftada 3lüyü yaptığını ve 2. bir göz olarak bakması için fakültede başka bir doktora da gönderdiğini söyledi. internette araştırdığım kadarıyla 2li tarama erken teşhis için önemliymiş yani bebeği aldıracaksan ne kadar erken o kadar iyi anlamında.ama içimizde pıt pıt atan bir kalp var ve Allahım hepimizin bebeklerini korusun böyle bir ihtimalde bile canına kıyamayacağım için önemsemiyorum.hatta bu testleri hiç yaptırmayanlar bile var olumsuz birşey duyup canını sıkmamak için. çünkü doktorun elinden gelen bir şey yok öğrensen de.

canım böle diosun tabiki can taşıoruz rabbim kimsetyi o tercihi yapmak zorunda bırakmasın tabide sadece kürtaj oluruz die bakılmıoki tahlillere testlere
mesela bi problem çıksa ve sen bu problemi bilerek doğumuna girsen yada başka bi şehrdeydin doğum başladı hastane gitsen,böle böle sorun var benm bebeğimde ona göre desen,erken teşhis demi yapılamaz?? erken teşhis hayat kurtarır arkadaşlar unutmayın.testler tahliller kürtaj olunsun die değil zaten tercih size kalıor o vakit ama neyle karşı karşıyasınız onu bileceksiniz,neyle nasıl mücadele etmeniz gerekecek bunları araştırmak öğrenmek için bi fırsat değilmidir bu testler tahliller
nolur geniş düşünün arkadaşlar
en başta ve en sonda rabbime emaet yavrularımız tabiki:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…