• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
geçmiş olsun helencim,belki sadece üzerine yattığıın iççin falandır,
esracım, benm doktorum hiç idrar testi yaptırmadıı için bilemiyorum protein olayını,
bebekle ilgili de bişey söylemedi en son duruşuyla ilgili ama ben hissedebiliyorum kafasının yerini, bi gün sağda, bi gün aşağıda, bi gün yukarıda, sürekli yer değiştirip duruyo, sennkide öledir bence,

yok tüpü normali vs hepsi aynı bunların. Tüpün oluş şekli farklı sadece

KIYMETLİ BEBEK ! diye bi ayrım mı olurmuş Allah Allah
hepsi işin kolayını bulmuş valla vur bıçağı geçsin. Madem kıymetli 40 hafta doldurtsun dr. Erken aldığındaki tüm riskleri minimize eder böylece.
Erken alınca sütün 2 gün gelmediği ve 2 gün sonra bebeğe meme verilemediği bile oluyor.15 günde aldığı 300-400 gr ne kadar önemli. Bence herşey normalse, zamanını doldurmalı her bebek.
+ ben bu kıymetli bebek ayrımına nasıl sinir oluyorum anlatamam
bebeğin kıymetsizi mi olurmuş Allah aşkına
benimkine 10 bin TL verdim diye normal yolla olan bebekten nasıl bir kıymet farkı olabilir ki
pahalı deseler neyse :)

Her bebek kıymetlidir elbett..

ama zor hamile kalanlarla çabuk hamile kalanlar aynı değerlendirilmemeli bencede hanımcımm ..

malum çeketi atınca kalmadıkk gerçi Çağan beleşe geldi kuzum ama olsunn..

Her Bebek kıymetlii her bebek mucizee bence burada doktorların dediği riske atmamak gibi bişey ..

aman ne gzl anlattımm..:51:

günaydın güzel anneler... nasılsınız....

ya bu sabah berbat bişey oldu, gülsemmi ağlasammı bilemedim.. haftasonu eşim tuvaletin kapısını açık bırakmış, bende ona kızdım şu kapıyı bi kere örtsen dişimi kırıcam dedim.. 2 gündür her tuvaletten çıkmaya hayatım dişini kırsana diyo bana.. bu sabah ağzımda bişeyle uyandım, bi baktım ki dişim kırılmış, azı dişimin kocaman bi parçası kopmuş resmen.. nasıl ah ettiyse benim kocamçç dişçiden randevu aldım yine.. hamilelikte benim bu dişçi yolculuklarım bitmeyecek galiba...

sonraaa haftasonu oğluma ciciler aldık.. bakmaya diye çıktık aldık eve geldik, cici topiğine eklerim birazdan.. dolabıyla şifonyerini aldık, park yatağını aldık, nevresim takımını, bebek arabası ve pusetini aldık.. havlumuz yoktu havlu aldık...

kızlarr cevapp veren yokmuu

benimde 50 mg sonucum açlık 82 tokluk 161 di.. bana 100 mg yapılmadı zaten 100 mg şeker yüklemeside iyi bişey değil gebelikte .. ölede böylede dikkat edicez ve diyet yapıcaz ..
ara ara şekerini tokluk olarak ölçtür cnm..
beyaz ekmek tatlılar pirinç pilavı makarnadan falan uzak dur en fazla 140 ı aşmaması gerek ..en ideali 120 nin altı geçmiş olsun..

ya bu sabah berbat bişey oldu, gülsemmi ağlasammı bilemedim.. haftasonu eşim tuvaletin kapısını açık bırakmış, bende ona kızdım şu kapıyı bi kere örtsen dişimi kırıcam dedim.. 2 gündür her tuvaletten çıkmaya hayatım dişini kırsana diyo bana.. bu sabah ağzımda bişeyle uyandım, bi baktım ki dişim kırılmış, azı dişimin kocaman bi parçası kopmuş resmen.. nasıl ah ettiyse benim kocamçç dişçiden randevu aldım yine.. hamilelikte benim bu dişçi yolculuklarım bitmeyecek galiba...

sonraaa haftasonu oğluma ciciler aldık.. bakmaya diye çıktık aldık eve geldik, cici topiğine eklerim birazdan.. dolabıyla şifonyerini aldık, park yatağını aldık, nevresim takımını, bebek arabası ve pusetini aldık.. havlumuz yoktu havlu aldık...

gzl günlerde kullansın kuzucuk..

:))) tesadüfün bu kadarıı geçmiş olsun cnm..

kızlar bebişleriniz sürekli güçlü güçlü kıpırdamıyor değilmi
ben bazen çok hissediyorum bazen de güçsüz veya hiç birşey olmuyor

Herkese günaydın kızlar :)))
kızımla güzel sağlıklı huzurlu ve çabuk geçen bir hafta daha diliyoruz size :nazar:

bizde hafta sonu kızımın odasını duvar kağıdı yaptırdık odamızda haftaya gelicek Allah nasip ederse :nazar:
kıyafet olarak ananesi babannesi, bide tabi biz baya şeyler aldık :nazar::nazar::nazar:
küvet bebek arabası anne çantası bide yatak yanına beşik tarzı bişey alıcam inşaallah :nazar:
bi onlar kaldı :)))
bu arada bende kendi hastane çantamı hazırlamayı düşünüyorum bu hafta inşaallah ...

benimde 50 mg sonucum açlık 82 tokluk 161 di.. bana 100 mg yapılmadı zaten 100 mg şeker yüklemeside iyi bişey değil gebelikte .. ölede böylede dikkat edicez ve diyet yapıcaz ..
ara ara şekerini tokluk olarak ölçtür cnm..
beyaz ekmek tatlılar pirinç pilavı makarnadan falan uzak dur en fazla 140 ı aşmaması gerek ..en ideali 120 nin altı geçmiş olsun..

canımm neden yapılmadı 100 mg şeker yüklemesi bebeğe bir zazarrı olurmuuu ayy stress oldum m resmenn idrarımda protin çıktı ben cumartesi doktora gidecem şeker yüklemesi için bişey olurmu acaba

bebeşime bişey olurmu diye korkuyorumm uff yaaaaa bebeğimmm 910 gr olmuş teyzeleri kalp atışları falan herşeyi normalde ama kafası aşaığı taraftaydı böle olan yokmu bu haftalarda a

kızlarr günaydınnn hafta sonu doktordaydımm bebeğimm 910 gr olmuş doktor iyi dedi bebek ters duruyorr yani kafası aşağıda bacakları yukarda doktor onun için bişey demedi düzelir dedi daha küçük dedi şeker yüklemesi yapıldı açlık 90 tokluk 155 çıktı cumartesi 100 gr testi yapılacakk yüksek çıkarsaa diyettt ben burda hastanede yaptımıştım 82-120 çıkmıştı gayet te iyiydi idrarımda protein çıktı birde kum döküyormuşum öyle işte allaha şükür bebekk iyyi şekerim falanda çıksa daha iyi olacaktı kılzarrr bebği bu şekildee duran varmı idrarda proteini çıkan varmıı

cnm zaten bebeğin kafasının aşağıda olması gerekmiyor mu?
Yavaş yavaş doğum pozisyonunu alıyor işte kuzular

canımm neden yapılmadı 100 mg şeker yüklemesi bebeğe bir zazarrı olurmuuu ayy stress oldum m resmenn idrarımda protin çıktı ben cumartesi doktora gidecem şeker yüklemesi için bişey olurmu acaba

olmaz yüksek çıkanlara yapılıyo zaten..benim doktorumm gerek görmedii dikkat edeceksin dedii..her doktorun yaklaşımı farklı burada çoğu arkadaşta yaptırdı zaten.. idrardaki protein meselesini bilmiyorum geçmiş olsunn cnm..

Herkese günaydın yine bebişimzle mutlu güzel güne merhaba diyelim kızlar ama korkularımızı bi kenara atalım .Bebeklerin 34.haftaya kadar ters olması normal o zamana kadar düzelir korkmayalım

bebeşime bişey olurmu diye korkuyorumm uff yaaaaa bebeğimmm 910 gr olmuş teyzeleri kalp atışları falan herşeyi normalde ama kafası aşaığı taraftaydı böle olan yokmu bu haftalarda a

ben cuma gittim doktora benimde aşağıda ters bi durum değil dimi diye sordum doktorumda hayır gayet normal çok sağlıklı bir bebeğin var ve gebe olarakta herşey yolunda dedi bebeğimin başı sağ kasığımın yanında hemen erken doğum riskin falan yok dedi birde bebeğim 720gr bana az gibi geldi ama normalmi acep

ben cuma gittim doktora benimde aşağıda ters bi durum değil dimi diye sordum doktorumda hayır gayet normal çok sağlıklı bir bebeğin var ve gebe olarakta herşey yolunda dedi bebeğimin başı sağ kasığımın yanında hemen erken doğum riskin falan yok dedi birde bebeğim 720gr bana az gibi geldi ama normalmi acep

kuzularımız sağlıklı olduktan sonra kilosunu problem etmeyelim bence benimde o civarlarda iyi olsun yeterki :nazar:

Herkese günaydın yine bebişimzle mutlu güzel güne merhaba diyelim kızlar ama korkularımızı bi kenara atalım .Bebeklerin 34.haftaya kadar ters olması normal o zamana kadar düzelir korkmayalım

canım doğarken asıl baş aşağı olmayacakmı yani şimdi kafası yukarda bacakları aşağıda olmayacakmı

ahhh canımm benim nasıl sevindimmm bilemesssinn bana da normal dedi ama daha 26 haftalık dedi günü gününe gidiyorsun dedi sonra düzelir bu pozisyon dedii şu an bebeklerimiz baya hızlı kilo alıyolarr sen ben den sanırım bir hafta gerisin normal bence kilosu idrar tahlili yaptımı sana doktorun

kuzularımız sağlıklı olduktan sonra kilosunu problem etmeyelim bence benimde o civarlarda iyi olsun yeterki :nazar:

çokta problem etmiyorum aslında . 2 düzeyde çektirdim doktor onu görüncede hiç endişe etmeden gayet sağlıklı dedi bide benimkinin kocaman burnu var babası gibi :D keşke benim burnum gibi ufacık olsaydı :p :9:

canım doğarken asıl baş aşağı olmayacakmı yani şimdi kafası yukarda bacakları aşağıda olmayacakmı

ahhh canımm benim nasıl sevindimmm bilemesssinn bana da normal dedi ama daha 26 haftalık dedi günü gününe gidiyorsun dedi sonra düzelir bu pozisyon dedii şu an bebeklerimiz baya hızlı kilo alıyolarr sen ben den sanırım bir hafta gerisin normal bence kilosu idrar tahlili yaptımı sana doktorun

ben şeker yüklemesi yaptırıp gitmiştim 73 glikozdan sonra 118 cıktı onada normal dedi sadece 2 düzey utrason istedi onun dışında bir ay sonra gidicem hiç bir şey istemedi calciday casiyum ilacı içiyordum içebiliyorsan iki bardak süt iç ilacı alma dedi

ii günlerde kullanın meleğinizle inş... bebek arabasını nasıl aldınız??
ben hala karar veremedm:59: dişin içinde geçmiş olsun....

Herkese günaydın kızlar :)))
kızımla güzel sağlıklı huzurlu ve çabuk geçen bir hafta daha diliyoruz size :nazar:

bizde hafta sonu kızımın odasını duvar kağıdı yaptırdık odamızda haftaya gelicek Allah nasip ederse :nazar:
kıyafet olarak ananesi babannesi, bide tabi biz baya şeyler aldık :nazar::nazar::nazar:
küvet bebek arabası anne çantası bide yatak yanına beşik tarzı bişey alıcam inşaallah :nazar:
bi onlar kaldı :)))
bu arada bende kendi hastane çantamı hazırlamayı düşünüyorum bu hafta inşaallah ...

sağlıklı günlerde kullanın inş.....

34. haftaya kadar pozisyonu sürekli değişir korkulucak bişii yok... sağlıkla gelicekler inş=)

çok çabuk kilo alıyolar kafana takma bol bol yumurta peynir pekmez bal yoğurt meyve ye toparlar kendini hemencik=))

Back
X