2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

insan 32. haftada çalışabiliceni zannediyo demi. ben de öyle yaptım. 32. haftada çalışabilir raporu aldım.müdüre verdim. sonra 1 hafta sonra izne çıkması uygundur raporu aldım.onu da verdim çıktım izne. hesaplar karışmaz canım ya belli işte ne kadar çalıştığın. allah korusun bişey olsa, kanama vs napçaktın. yani öyle düşün. doktor bana öyle demişti ilk 37 ye kadar çalışabilir raporunu verirken de, "istediğn zaman ayrılabilrisin, tekrar gelirsin rapor yazarız" demişti.

hatta ben sezeryan olucam, artık torba yasaya göre ordan kaybettiğimiz haftamızı, günümüzü de alabiliyoruz doğum sonrasına ona göre.

Canım doğum hikayeleri topiğine tablo eklemeye çalışıyorum olmuyor nasıl yapıcaz bi bilgin varmı

değişmiş dediler ama..

kahve burda yapmıstı kendi mesajına.. ben bi ugrasayımmm..

normalde hersey gitti biliyosun.. gülümsemeler yazı karekteri düzenleme yeri filan..

evet canım yaaa ben de artık şıkır şıkır giyinmek istiyorum ince bir bel istiyorum yürüyüşüm bile değişti en önemlisi de topuklu ayakkabı sanırım şirin görünmek sıktı sanırım neyse az kaldı inşallah doğum sonrası en kısa sürede eski halimize döneriz neyseki benım sadece göbek var onun dışında hiç bi yerden kilo almadım bi de heryerim şişseydi napardım bilmiyorum tek tesellim bu yani

geçmiş olsun geçen hafta bende çok hastaydım.limon,bal,karabiberli karışımı tavsiye ederim iyi geliyo.merak etme bebek etkilenmiyomuş dr um öyle demişti bana.hasta olmama rağmen kilo da almıştı çok şükür.

keçe nasıl bişeydir, nasıl şekllendirilir hiç bi fikrim yok.. bide burda kumaş bulabileceğimi sanmıyorum.. çok beğeniyorum aslında ama ona gözüm kesmedi.. eva sünger karton diye bi malzeme var ondan denicem ben. bu da keçeden yapılmış ama ben o süngerden denicem.. paketi 10 liraymış, 10 renk varmış içinde, bide tutkalla hallederim gibi geliyo

değişmiş dediler ama..

kahve burda yapmıstı kendi mesajına.. ben bi ugrasayımmm..

normalde hersey gitti biliyosun.. gülümsemeler yazı karekteri düzenleme yeri filan..

Evet farkettim öncekilere baktım hatta hepsi silinmiş tabloların... olmazsa düz yazı olarak eklemeye çalışıcam.

ben 2 aya lojmana tasınıcam bebege gozkulak olmak ıcın mecburıyetten,
buyuk konusmıyım ama cok samımı arkadasım bıle olsa cat kapı ne gıdılmesınden hoslanırım ne gelınmesınden.
ıs arkadaslarıyla veya eslerıyle her zaman mesafe koyulmalı, komsuyla da.
gecen bırı cat kapı geldı eve almadım musaıt degılım dıye
sınır olmustur ama napım ole hop dıye dalınmaz kımsenın evıne,
apartmandakılere yaydı herhalde bı daha da kımse tesebbus etmedı

uyuzum bu konularda,
suratsız ya da kendını begenmıs derler en fazla o da arkamdan,
baska da laf duymam.

sana tavsıyem mesafenı koy 2 sene rahat edersın.

nerde satılıyor o malzeme..

iyi gunler kizlar bugun benim kizin hareketlerini az hissediyorum ya normalmi yoksa hastaneye gidecem dun gece karnim cok sisti hafif sancim vardi.
birazdan karnimi doyuracagim eger bir degisiklik olmazsa hareketlerde hastaneye gidecegim...

nerde satılıyor o malzeme..

kırtasiyelerde var cnm.. ana okullarında filan faaliyetlerde kullanılıyomuş.. güzel bişi,kağıttan kalın süngerimsi bi malzeme... mukavva gibi bişi keserim onun üstüne yapıştırırm diye düşünüyorum.. bi tanede duvara ay kesicem uçlarınada yıldızlar sakıtıp her bir yıldıza isminin bi harfini yazcam.. aklımda bişiler var bakalım:)

iyi gunler kizlar bugun benim kizin hareketlerini az hissediyorum ya normalmi yoksa hastaneye gidecem dun gece karnim cok sisti hafif sancim vardi.
birazdan karnimi doyuracagim eger bir degisiklik olmazsa hareketlerde hastaneye gidecegim...
son bir kaç saattir aynı sorun bendede var peş peşe 5 çikolata yedim bana mısın demiyor. bu zamanlarda normal diyorlar ama ilk defa bu kadar hareketsiz. son kontrolümde doktorum hareketlerini saymamı söylemişti. günde 10 hareketten az ise normal bi durum değildir demişti. hatta bu hareket saymanın nst kadar net bi sonuç vereceğini söylemişti. sayma işi şöyle oluyormuş. peş peşe yaptığı hareketleri 1 olarak sayıcaz mesela 15 dakka sonra gene hareket ettiyse o 2 olacak. sürekli hareketleri saymıyoruz yani onu tek alıyoruz demişti.

bende 2-3 gundur oyleyım,
sadece hafıf surtunme seklınde hıssedıyorum,
dun bı tane tekme yedım o kadar :26:
yerlerı daraldı artık sanırım ondan :26:
panık yapma kızım

canım son haftalara geldiğimiz için rahat hareket edemiorum bende öle çok hisedemiorum artk eskisi gibi sadece kayıyo içimde telaş yapma

ay nebileyim kizlar cok korkuyorum, simdi bir iki defa salladi gobegimi canim kizim biraz rahatladim ama bilemiyorum aksama kadar sayayim hareketlerini bakalim.olmazsa hastane yollari gozukur bana....

ay birde soyle birsey oluyor bazen siddettli bir hareketinde benim karnimdammi yoks avucudumun neresinden geldigini anlayamadigim bir cit sesi cikiyor,kemiklerimmi ariliyor acaba:) cok tuhaf birsey ya...

ay nebileyim kizlar cok korkuyorum, simdi bir iki defa salladi gobegimi canim kizim biraz rahatladim ama bilemiyorum aksama kadar sayayim hareketlerini bakalim.olmazsa hastane yollari gozukur bana....

ay birde soyle birsey oluyor bazen siddettli bir hareketinde benim karnimdammi yoks avucudumun neresinden geldigini anlayamadigim bir cit sesi cikiyor,kemiklerimmi ariliyor acaba:) cok tuhaf birsey ya...

Ay çok ilginç bişey oldu. Kızımın hareketinden huylandım. Karnımın sol alt köşesinde sanki tahtaya tebeşirle boydan boya bir çizgi yaparsınız ya, onun gibi, elimiydi kolumuydu bilmiyorum, bir yerden başladı diğer tarafa kadar birşeyi ittirdi. Huylandım çok fena. Normalde art arda vurduğu oluyordu, pıtpıtlar duyuyordum da böyle bir yerden bir yere sürtünmesini ilk kez yaşıyorum. Çok ama çok ilginç. Hafiften gıdıklandım. Yaramaz kızım benim.

canım yarım saat boyunca sol tarafına yat hareketlerii dinle 10 u buluosa normalmiş

cnm çok doğru düşünüysn.ben lojmana taşındığmda 9 aylık evliydim ve izmir'den ankaraya gelin geldim.tabi hem evlilikte hem komşulukta hç bişeyde tecrübem yoktu.ilk sene 40 tane komşu evim hç boş kalmadı biri girip biri çıkıyodu.normalde bizde 2-3 gn önceden haber verilir müsaitse gidilir.tabi lojman hayatını da bilmiyrdm.her biri farklı niyetle geliyomş sonradan anladım.biri kocamla aramı merakta,biri kaynanamla anlaşıyom mu vs.araştırıp sorup duruyolardı.içlerinden biri beni uyarmak istedi bunlara yüz verme hepsi farklı niyetli.acıyrm sana biri girip biri çıkıyor diye.çatkapı olayını burda gördm.ben kimseye gidemem öyle.bide şikayet ediyolar niye gelip gitmiysn.havalısın vs.her biri arkamdan konuşuyo farkındayımda.kıskançık olayı da çok fazla.ikinci kez lojman hayatı düşünmüyrm tabi büyük de konuşmuym cnm.bu iki seneyi bekliym

ay canım ben kızımın nefes alıp verişlerini görüyorum dayıyo sırtını iyice karnıma o tarafım iniyor kalkıyor bariz belli nefes aldığı :) bu arada druma ünde 3 - 4 defa hıçkırıo dedim çok güzel dedi demekki senden ii oksijen gidio ii beslenio dedi hıçkırmadı süper dedi sevindirik oldum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…